Skoči na vsebino

Izstop duše iz telesa

kitten

Recommended Posts

dnevno in nočno lebdenjehttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_approve.gifveš,ko zehaš daj roko pred usta,da ti duša ne uidehttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_big.gif

P°k0w<
Deli na socialnih omrežjih

Slišala sem že, da to lahko narediš med globoko meditacijo ampak ko si že ful "v štosu" in v stiku z drugim svetom (to so pa redki), in da je lahko nevarno, ker se lahko zgodi, da ne prideš več nazaj oz. da imaš probleme....???

Daisy

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.

Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.

Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

Hmja...jest sem že šla enkrat ven pod vplivom halucinogenih (?) drog. Kompanija, ki je uživala iz istega "lonca" ni imela nobenih neobičajnih doživetij. Sploh se mi zdi, da mi še danes ne verjamejo, ker zadeva, ki smo jo uživali, pač ni priznana kot halucinogena... Zato me je blo takrat blazno groza. Na wc-ju diskoteke sem grabila prijateljico, jo grizla v ramo in vpila da izhajam. Valjda me ni nihče jemal resno. In tako sem v stanju, ki ga nisem bila vajena, nekaj minut (recimo) lebdela nad množico. Noro. Če takrat ne bi bila tako obremenjena z razumsko razlago sveta, bi lahko blazno uživala.

Sem pa tudi jaz, tako kot Daisy, brala, da znajo bit s tem problemi. Ampak po mojem skromnem mnenju je edini resnejši problem strah. Konec koncev, dimenzij je baje ogromno. In tudi drugje(?) se da najbrž uživat, ne samo tu in na način, ki smo ga privzeli za edinega pravega. Mene pri raziskovanju tega omejuje samo strah. In dokler se mislim zgovarjati nanj, tudi z mano ne bo dosti...

Strah je vcasih (sploh tule) lahko smiselen, Elektra...

Saj ne mores vedno z gotovostjo vedeti, kaj konzumiras oz. kako kvalitetno je...

Sicer pa je res - strah seveda to zavira...

Marsa

Vsakdo ima toliko pravic, kolikor ima moci. Latinski pregovor

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

jaa, jest to doživel kr nekajkrat, ampak brez umetnih´pripomočkovhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_big.gifja tist za kar meniš, da lebdiš menim, da je zihr tvoj drugi del.lepo je to, če ga znaš krmarit takrat..zažel si večkrat to početje, pa boš krasn letela nad drugimi..Tist , ki to obvlada naredi že kr v navadi; nevem..tudi s pomočjo pravega iskrenega bioenergetika´´sem probal; končno sem prišel ven iz rešetkehttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_approve.gif P°k0w<

Sej jest tud ne mislim bit odvisna od umetnih pripomočkov pri prakticiranju zadeve. Ampak pokowc, men se pa takrat tist ni zdel noben drugi del. Sem bla čist jest. Tko kot zdele. A teb se pa zdi (al si prepričan), de te je mogu enkat en Krjavelj na pol presekat?! :))

Ne...jest sem bla gor, cela, z vsemi svojimi starimi načini dojemanja sem lebdela pod stropom. In zadevo opazovala s ptičje perspektive. Nič se ne spomnim, da bi kaj pogrešala ali pa čutila svoj drugi del, kateri naj bi se prerival med rajo. Sicer je res že dolg nazaj in zgodil se je prov na hitr, ampak kakšne očitne razcepljenosti, dvojnosti, al karkol že misliš ti, pa res nisem zaznala. Ja kako je pa s tabo?

Reakcije? Zavestno sem reagirala s strahom. In poskusom zadržati izhajanje. Potem sem bla nekaj kratkih trenutkov čist pomirjena s situacijo. Ko pa se mi je začel dogajat spet na tleh,...to je pa že drug film. Dost natančno?

Pa....mene zanima, kako si ti doživljal zadevo...

nevem, glej, neki seje dogajal, ampak bli smo v skupini več ljudi, najprej me je bolela glava,potem se potoval nekam globje in se mi je nekaj´ odcepilo iz telesa, ker sem pač prihajal ven iz rešetke´; sedaj sem osvobojen..nevem, če misliva isto; morda je tebe neki poklicalo´ da si se tko odcepla´ morda v višje sfere..jest po tistem dogodku, ki pa ga je sprožil samo en človek, ki ima posebe sposobnosti od takrat naprej, nimam več nekih tesnob´.. veš kako opaziš tesnobo˝ pri človeku iz ulice tk ,da ima dve ,eno črto med obrvi. Tile ljudje so še v rešetki....

P°k0w<

• 5 weeks later...

Morda tole paše nekako v to temo,. da ne bi odpirali nove podobne....

Delala in barvala sem neke mandale iz vitraža in zraven poslušala glasbo... Jaz ji pravim vesoljska glasba, ker se mi ob njej zdi, da plavam kot duša po vesolju.... To je zame totalen odklop... Vrnitev "domov".

In prišla mi je na misel ideja, ki pa je malo odštekana ...?

Zakaj me totalno odklopi, ko poslušam to glasbo (total elektronska, nežna, resnično "vesoljska", nič melodije, samo razne nežne vibracije... glasba, ki večini ljudi, ki sem jim jo dala poslušat, sploh ni všeč...) počutim se božansko, svobodno, lebdim po vesolju sredi mavričnih barv in počutim se neskončno varno in ljubljeno od Vesolja, Boga- kogarkoli že.... In še ko jo neham poslušat, sem "čistop druga", preveva me občutek sreče, zadovoljstva ker SEM...

In sedaj ideja, vprašanje....

Mislite, da je moižno, da se kot duše nekje v podzavesti spomnimo vibracij, zvokov vesolja in nas taki zvoki "popeljejo domov"? Da smo zato tako blaženi ob takih zvokih? Kot bi se vrnili v maternico vesolja....

Eno je meditiranje, sproščanje, iskanje sebe in intuicije, izstopanje iz telesa in podobno.

Ampak tole je drugače. Ni tistega občutka, da sem izstopila iz telesa oziroma mi to sploh ni pomembno, čeprav ga ne čutim. Počutim se kot lebdeči oblaček. Plavam po vesolju kot list, ki ga nosi veter..

To je čisti užitek, sreča, popolnost.

Kaj pravite? Se vam zgodi kaj podobnega?

Le zakaj se nikoli ne spomnim naslovov in avtorjev? Daisy, poznaš knjigo Posvetitev ali Posvečenje ali nekaj podobnega, ki jo je napisala Ha(e)ich ali Ha(e)ick (pojma nimam, če te zanima, lahko poiščem naslov), izšla pa je pri Auri? Prebrala sem jo kakšnih 14 dni nazaj in piše o podobnem spominjanju, ki ga omenjaš.

Kar se tiče izhajanja iz telesa, nimam nikakršnih zavestnih izkušenj. Sem pa prepričana, da kaj takšnega počnemo vsako noč, medtem ko spimo. Poleg tega se menda nekaj podobnega dogaja v času umiranja, še posebej takrat ko umirajoči zelo fizično trpi.

Meditacija? Med nekaterimi vsekakor. Kolegica je bila prisotna na eni izmed takšnih meditacij, ko se nekdo iz skupine ni hotel vrniti nazaj. Menda je bilo grozljivo. Vodja meditacije (to mi je povedal tudi sam), ga je komajda rešil in priklical nazaj. Potem je povedal, da ni šlo za to, da se ne bi mogel vrniti ampak za odločitev, da se enostavno ne vrne. Kaj bi se v takem primeru zgodilo? Predvidevam, da bi fizično telo ostalo v stanju, ki je enako komi.

Milena

Telo se da zapustiti kadarkoli hoces vprasanje je samo zakaj bi to pocel. Jaz sem bral knjigo v kateri se je avtor, ki je drugace znanstvenik ukvarjal prav s tem, da je nacrtno zapuscal telo in potem opisuje kaj se mu je dogajalo. V knjigi je opisano tudi kako priti do tega. No ce koga zanima si lahko pogleda njegov homepage naslov je http://www.geocities.com/ddegraci/index.html knjiga o kateri govorim pa je na naslovu http://www.geocities.com/octanolboy/do_obe.pdf.

Jaz drugace mislim, da je pac namen fizicnega bivanja ravno v tem, da se ubadamo s stvarmi tukaj in ne da skusamo preveckrat bezati v druge dimenzije. Seveda pa vcasih koristi tudi vpogled v druge dimenzije.

Se strinjam z Doogyem in nimam nobenih posebnih želja zapuščati telo, tudi ne vem, zakaj bi to počela. Ne čutim potrebe po tem.

Zato sem tudi napisala, da moji občutki "plavanja po vesolju" niso izstop iz telesa, saj pri tem včasih celo kaj delam (reišem, barvam itd...) in vsaj malo mislim na to, kar delam.

Tudi ko meditiram oziroma se sproščam, ne izstopim iz telesa....

Mislim, da so moji občutki verjetno bolj povezani z mojo izredno močno sposobnostjo vizualiziranja in da si sceno enostavno zvizualiziram. Ampak fascinira me ravno to, da mi ta scena in filing pride pred oči v določenih trenutkih in predvsem pri določeni glasbi sama od sebe. Od kje jo vzamem? Zato razmišljam o "spominih".... Občutki so pa božanski..sreča... blaženost.

Mislim, da je vizualizacija izredno močno orodje misli in vem (dokazano v zdravstvu), da se z njo lahko tudi zdraviš (sam sebe) na nek način. Prepričana sem, da je to tudi eden izmed pripomočkov kako najti več moči, energije, sreče.... Vse kar si lahko predstavljaš, se ti uresničuje.

No, stvar je stara kot zemlja... Ogromno duhovnih knjih piše o tem...

Ali kdaj kaj vizualizirate? Občutite tisto kar si predstavljate?

Jaz drugace mislim, da je pac namen fizicnega bivanja ravno v tem, da se ubadamo s stvarmi tukaj in ne da skusamo preveckrat bezati v druge dimenzije. Seveda pa vcasih koristi tudi vpogled v druge dimenzije.

in kaj je namen fizičnega bivanja???

v življenju počnemo veliko stvari in ne obremenjujemo se ali so namen bivanja ali ne. pač počnemo stvari ki se nam zdijo zanimive.

mislim da za potovanje izven svojega telesa potrebuješ veliko poguma, ker nikoli ne veš kaj te čaka na drugi strani.

tudi sama bi rada kdaj poskusla kaj takega...

lp, gioia sw :vio:

in kaj je namen fizičnega bivanja???

v življenju počnemo veliko stvari in ne obremenjujemo se ali so namen bivanja ali ne. pač počnemo stvari ki se nam zdijo zanimive.

mislim da za potovanje izven svojega telesa potrebuješ veliko poguma, ker nikoli ne veš kaj te čaka na drugi strani.

tudi sama bi rada kdaj poskusla kaj takega...

lp, gioia sw :vio:

No po mojem mnenju je namen fizicnega bivanja udejaniti svojo duso v vseh pogledih v fizicnem svetu, kar sploh ni lahka naloga.

Strinjam se s tabo, da pocnemo stvari in se ne obremenjujemo ali so namen ali ne, vendar pa ce res poslusamo svojo notranjost so te stvari sigurno stvari, ki so namen. To je zelo nekdo zelo dobro napisal, da pravzaprav bi se morali ob vsaki stvari, ki jo naredimo vprasati ali je to odraz mene ali res cutimo, da hocemo to narest ali pa pocnemo to samo zato, ker smo tako navajeni.

Kar se tice puguma pa menim, da tudi za veliko stvari narediti v fizicnem svetu prav tako rabis pogum, ker tudi nikoli ne mores vedeti kako se bo to izteklo. Ponavadi je lahko se tezje, ker se obremenjujes s tem, kako bodo na to gledali drugi, ce naprimer hoces narediti kaj takega kar v nekem smislu ni cisto obicajno.

Jaz osebno pac ne cutim neke potrebe, da bi izstopal iz telesa mi dogajanje tukaj cisto ustreza oz. je se dosti stvari, ki jih lahko se tukaj naredim pa jih se nisem. Sicer pa se mora vsak sam odlocit. Ce pac mislis, da bi s tem kaj pridobila probaj pa bos videla. Seveda je to pomojem lahko nevarno ce si dosti razocaran in nezadovoljen s svojim zivljenjem in potem tam dozivljas lepe stvari in se ti lahko zgodi, da noces priti vec nazaj. Jaz pac mislim, da je ta teznja po neki odresitvi, ki bi te resila vseh problemov, kar pa ponavadi ni tako. No strinjam pa se, da vcasih lahko dobis pogled na problem iz druge perspektive in ti to lahko tudi pomaga samo to je od osebe do osebe razlicno.

Kaj pa je nevarnega na tem, da ostaneš tam, kjer ti je lepše?

Ja to je vprasanje kako gledas na to stvar. Vsak ve recimo, da se ni dobro zadrogirat in biti skoz na drogi ceprav je mogoce lepse. Ali ti mogoce trdis zakaj pa ne ce je lepse? Jaz mislim pac, da gre vecinoma pri teznji po izstopu za podobno stvar kot pri drogi, kajti ce si srecen s tem kar imas tukaj in sedaj tako ali tako nimas velike zelje po izstopu.

Kaj pa je nevarnega na tem, da ostaneš tam, kjer ti je lepše?

Ja to je vprasanje kako gledas na to stvar. Vsak ve recimo, da se ni dobro zadrogirat in biti skoz na drogi ceprav je mogoce lepse. Ali ti mogoce trdis zakaj pa ne ce je lepse? Jaz mislim pac, da gre vecinoma pri teznji po izstopu za podobno stvar kot pri drogi, kajti ce si srecen s tem kar imas tukaj in sedaj tako ali tako nimas velike zelje po izstopu.

Doogy, xokx xokkx ! Vse tiste dimenzije, ki nekatere tako privlačijo, smo imeli priložnost prepotovati. Zdaj pa smo TUKAJ in najbrž ne zato, da bomo uhajali drugam, ker je tam bolj kul...

Tudi jaz mislim tako. Vsaka stvar ima svoj namen. Po knjigah in raznih verskih izročilih sodeč je itak najboljše "tam gor". Zakaj pa potem nismo ostali kar gor, če je tam najboljše?

Ker smo tukaj in zdaj, da se nekaj naučimo oziroma z nekakšnim namenom... Uhajati ven bi bilo kot špricati šolo in ravno kontra temu, da moramo pogruntat v TEM življenju kako biti strečni in najti svoj smisel.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...