Mura 4. januar 2008 Prijavi Deli 4. januar 2008 Bog daj dober den fsen fkueper!Pa srečno novo leto seveda tuedi! Torej, jaz perem proso predvsem zaradi tega, ker s tem proso zgubi rahlo neprijetno grenkast priokus.Cookie, tukaj pa še en recept kako se prepričati, da je proso res koristno temeljito oprati. Imeti moraš:eno renglo, pa eno kihačo. (če ne veš kaj to je, si pomagaj pač z eno kozico in kuhalnico)V kozico daš terej proso. Za približno dvakrat više kot sega zgornji rob prosa doliješ vroče vode. Zdaj temeljitio premešaš vse skupaj s kuhalnico. Za trenutek postoj in opazuj kakšna je voda s polno rjavo sive usedline, če odmislimo "milne mehurčke". Najpozneje zdaj ti bo verjetno jasno, zakaj nekateri ljudje pač proso pred uporabo zmeraj operemo. Dober tek! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mura 5. januar 2008 Prijavi Deli 5. januar 2008 v prihodnjih dneh bom naredila iz nje kisli puding s posušenimi brusnicami ... upam, da bo dober Uf Me povabiš? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 5. januar 2008 Prijavi Deli 5. januar 2008 Uf Me povabiš? počakaj, da vidim, če bo uspel ... potem pa lahko če bo ok ... napišem recept Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mura 5. januar 2008 Prijavi Deli 5. januar 2008 počakaj, da vidim, če bo uspel ... potem pa lahko če bo ok ... napišem recept Kako pa ti to razmišljaš?????????????????Seveda bo uspelo.Zagotovo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 8. januar 2008 Prijavi Deli 8. januar 2008 počakaj, da vidim, če bo uspel ... potem pa lahko če bo ok ... napišem recept Jeti, njami, jaz bi tudi ... prideva z Muro skupaj Recept pa obvezno Mojca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 9. januar 2008 Prijavi Deli 9. januar 2008 Cookie, ne saponini niso strupeni, lahko pa ti povzrocajo tezave, saj gre v bistvu za milnico... ce poznas varianto z pralnimi oreski, le ti delujejo na isti bazi - milnica ... ce namocis proso, je v redu, ker se saponini izluzijo...ce sem kaj pozabila, pa bi me morala Mura in Zepo popravit ... Mojcaajaj, seveda, zato me pol zmer zgaga peče, k požrem kilo mlečne kaše s prosom jebela cesta, kok sm zabita to bi pa res lahk sklepala (saponini...-) milnica) Bog daj dober den fsen fkueper!Pa srečno novo leto seveda tuedi! Torej, jaz perem proso predvsem zaradi tega, ker s tem proso zgubi rahlo neprijetno grenkast priokus.Cookie, tukaj pa še en recept kako se prepričati, da je proso res koristno temeljito oprati. Imeti moraš:eno renglo, pa eno kihačo. (če ne veš kaj to je, si pomagaj pač z eno kozico in kuhalnico)V kozico daš terej proso. Za približno dvakrat više kot sega zgornji rob prosa doliješ vroče vode. Zdaj temeljitio premešaš vse skupaj s kuhalnico. Za trenutek postoj in opazuj kakšna je voda s polno rjavo sive usedline, če odmislimo "milne mehurčke". Najpozneje zdaj ti bo verjetno jasno, zakaj nekateri ljudje pač proso pred uporabo zmeraj operemo. Dober tek!hej, jst sm zagovornik, da vsaj pol kile dobre stare svinjarije (ne junk ipd.) na leto člowk mora požret, da si okrepi imun.sistem. Je treba pol manj antibiotikov hamat *********dobr pol, ste tečni s tem pranjem prosa ga bom pač še jst prala, me vsaj zgaga pol ne bo več pekla Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enapačtaka 9. januar 2008 Prijavi Deli 9. januar 2008 Jaz pred kuhanjem kašo oprem, ne perem je pa, ko jo uporabljam za zgoščevanje jedi, ker jo tik pred uporabo zmeljem. Bolj kot umazanija je pri teh rečeh verjetno problem prisotnost ostankov snovi s katerimi čistijo in deratizirajo skladišča. Še večji problem je uživanje surovih oreščkov, velikokrat se sprašujem, kako skladiščijo le te...včasih izgledajo celo obglodani Citiraj Dr. Dolittle je fantazijski lik. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 15. januar 2008 Prijavi Deli 15. januar 2008 Zakaj sojino naj ne bi bilo primerno?"Puding ali desert iz prosene kasePuding ali desert iz prosene kaše. Osnovni recept za kuhanje prosa. ... Kuhanemu prosu, dodaj sojino mleko, vaniljo ter sladkor, ter vse skupaj še toplo ...kid.kibla.org/~gverila/vegansvet/recepti/proso_puding.htm"! Link za stran žal NE dela. Dal sem ga za informacijo.Mimogrede:V liter sojinega mleka drugače daš par žlic jogurta. V naslednjih 36 urah imaš zelo okusen jogurt.Kateri paše na proseni kaši, kuhani na vodi (1 del kaše, 3 - 3.5 delov vode, sol).Mleko - vir holesterola drugače pušča sluz na notranjih organih, ko se ga neha uživat (in se bolj ph uravnoteženo hrani) ponavadi izgine beli in rumeni tok, ciste na jajčnikih, ... Angine, prehladi (kazein, sluz)...Pripravimo sojino mleko in sir (tofu):http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf...CD?OpenDocument"Iz sojinega mleka pripravljamo tudi sojin jogurt. Litru sojinega mleka dodamo pol skodele kulture (npr. običajnega jogurta). Nato ga segrejemo na 37 stopinj in vlijemo v posodice za jogurt. Postavimo jih na toplo (polica nad vgradnim hladilnikom, aparat za pripravo jogurta) za 4 ure oziroma dokler ne dobimo ustrezne gostote. A ne smemo pričakovati, da bo jogurt enako gost kot tisti iz kravjega mleka. Ohladimo ga v hladilniku, kjer bo ostal svež do 5 dni."! Drugič dodamo pol skodelice jogurtove kulture homemade iz sojinega mleka. Se tako znebimo holesterola v kravjem, ... mleku. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 15. januar 2008 Prijavi Deli 15. januar 2008 Sojin jogurt je cool (zmerna količina - kdaj pa kdaj). Zame.Nima holesterola, škodljivih maščob. Ne maši ožilja.Urogenitalni organi, pljuča, ledvica, jetra... so hvaležni. ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mura 16. januar 2008 Prijavi Deli 16. januar 2008 Tukaj je sicer tema o prosu in ne o soji.Samo kam pa čem to napisat, če ne zdaj pač sem...Sojine beljakovine so izreno težko prebavljive in za človekovo prehrano neprimerne.Poleg tega pa je bilo pred časom objavljeno, da je vsa soja, ki jo je moč kupiti pri nas, tudi taka, ki jo dobimo z oznako "bio", gensko manipulirana. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 16. januar 2008 Prijavi Deli 16. januar 2008 Govor je o proseni kaši, preliti s sojinim jogurtom. Ali sojinim mlekom.Kislem pudingu iz prosene kaše, iz sojinega jogurta... )Treba malo pogledat poste nazaj, kateri se navezujejo na sojin jogurt,sojino mleko, v kombinaciji s proseno kašo.. ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 16. januar 2008 Prijavi Deli 16. januar 2008 Govor je o proseni kaši, preliti s sojinim jogurtom. Ali sojinim mlekom.Kislem pudingu iz prosene kaše, iz sojinega jogurta... )Treba malo pogledat poste nazaj, kateri se navezujejo na sojin jogurtv kombinaciji s proseno kašo.. ) Tantra ... zabremzi ... moj kisli pudig ... no , saj ni moja "pogruntavščina" ... ala, zdravilni jogurt, ni narejen iz sojinega mleka x!x ... sem se držala osnovnrga recepta .... če komu recept ne ustreza ... naj si ga priredi svojim potrebam ... s sojin mlekom ... koko zdravilen je po tem, jaz ne vem ... vprašajte Ivana Maršiča ! ... morda vam bo on podal zadovoljiv odgovor Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 16. januar 2008 Prijavi Deli 16. januar 2008 Tukaj je sicer tema o prosu in ne o soji.Samo kam pa čem to napisat, če ne zdaj pač sem...Sojine beljakovine so izreno težko prebavljive in za človekovo prehrano neprimerne.Poleg tega pa je bilo pred časom objavljeno, da je vsa soja, ki jo je moč kupiti pri nas, tudi taka, ki jo dobimo z oznako "bio", gensko manipulirana.Juhu Mura, sojine beljakovine v jogurtu so fermentirane oz. predelane in kot taksne ne bi smele biti tezko prebavljive.Sicer je tudi kravje mleko za telicke in tezko prebavljivo, z predelanim pa ni problema, ker je fermentirano in za prebavo ni potrebnih toliko encimov oz. laktaze.Verjetno pa je drugace s sojo kot tako in sojinim mlekom...kar pa se tice soje, ki naj bi bila GSO, pa bi jaz kar verjela ... pa se pretiravat ne gre z njo, vsaj ne moski, ker zaradi fitoestrogenov lahko pride do kaksnih ucinkov na mosko telo .... uzivajte, MOjca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 16. januar 2008 Prijavi Deli 16. januar 2008 Tantra ... zabremzi ... moj kisli pudig ... no , saj ni moja "pogruntavščina" ... ala, zdravilni jogurt, ni narejen iz sojinega mleka x!x ... sem se držala osnovnrga recepta .... če komu recept ne ustreza ... naj si ga priredi svojim potrebam ... s sojin mlekom ... koko zdravilen je po tem, jaz ne vem ... vprašajte Ivana Maršiča ! ... morda vam bo on podal zadovoljiv odgovor Iz "tvojga" kislega pudinga sem podal makrobiotično ph presnovno bolj zdravo alternativo brez holesterola mlečnega. Vsak naj se odloči - izbere sam. )Mleko - Maršič: Še brez odgovora do zdajle:http://www.marsic-sp.si/forum/viewtopic.php?p=4991#4991Mleko... - ! iz dne 22. december 2005http://www.klubnaravnegazdravja.com/index....4&Itemid=43 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mura 17. januar 2008 Prijavi Deli 17. januar 2008 Mura ... si našel višje zgoraj recept za kisli puding iz prosa 1. podpis pod tvojimi posti o idealnem možu je 2. Recept sem našel in ga bom ob prvi priliki preizkusil3. Kaj pa je s tvojim obljubljenim povabilom? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 18. januar 2008 Prijavi Deli 18. januar 2008 ma ejjjjj, od nečesa mora človk crknit pa če je to glih zarad soje...al pa mleka prov vseen qrtz sam Jeti, si me "zrajcala" s tem ksl.pudingom, grem prou brat un link kako se ga naredi.Pa proso morm še oprat če ne, mi bo Mura glavo odtrgal ...mah, sej ma M.prou kok to mene jezi, da ma kdaj celo kdo drug prou Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 18. januar 2008 Prijavi Deli 18. januar 2008 ma ejjjjj, od nečesa mora človk crknit pa če je to glih zarad soje...al pa mleka prov vseen qrtz sam Jeti, si me "zrajcala" s tem ksl.pudingom, grem prou brat un link kako se ga naredi.Pa proso morm še oprat če ne, mi bo Mura glavo odtrgal ...mah, sej ma M.prou kok to mene jezi, da ma kdaj celo kdo drug prou Cooki ... sem se nasmejala tvojemu postu jaz, ce ze moram umret, zelim umret kvalitetno glede prosa pa ne bo nic hudega tudi, ce ga ne operes ... umrla gvisno ne bos od tega soncka, Mojca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 18. januar 2008 Prijavi Deli 18. januar 2008 evo, zdele sem dejansko prebrala, kako se to čudo pripravi: morm rečt, da me moti, da se za pripravo uporablja kr navaden puding: pa ta je ja poln svegaisvašta od Ejev dalje. In ta naj bi biu boljši ajde, ne rečem tist s kosmiči in suhim sadjem, sam industrijski puding tkole za moj pogled zgubi tale Maršič alkajježe vso kredibilnost. po drug strani pa...kdo sem, da bom sodila hejjj, Tipka mi zgaga dela (spet) zgago; zdej zarad limone Neky sm prehlajena in se nacejam z bezgovim čajem+limona+med=bad kombinejšn (me je že včer začela zgaga pečt). Pišuka, dans sm zajtrkovala pest tablet: alge, probiotiki, Lekadol no pa še noževo konico divjega kostanja (ne sprašuj ) pa galoooona čaja (brez limone) pol pa še en Rupurut. Mah, sej vem, zakaj sm prehlajena in zakaj me zgaga peče: ne morm neky prebavt (ravnanje tuky v službi, obnašanje določenih osebkov) in bi kr vse razbila sam iz vljudnosti morm še mal počakat aja, tole z zgago pišem zarad tega, k zdele proso odpade za neky časa. Ej, sej ga lah pa mal operem Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 21. januar 2008 Prijavi Deli 21. januar 2008 evo, zdele sem dejansko prebrala, kako se to čudo pripravi: morm rečt, da me moti, da se za pripravo uporablja kr navaden puding: pa ta je ja poln svegaisvašta od Ejev dalje. In ta naj bi biu boljši ajde, ne rečem tist s kosmiči in suhim sadjem, sam industrijski puding tkole za moj pogled zgubi tale Maršič alkajježe vso kredibilnost. po drug strani pa...kdo sem, da bom sodila hejjj, Tipka mi zgaga dela (spet) zgago; zdej zarad limone Neky sm prehlajena in se nacejam z bezgovim čajem+limona+med=bad kombinejšn (me je že včer začela zgaga pečt). Pišuka, dans sm zajtrkovala pest tablet: alge, probiotiki, Lekadol no pa še noževo konico divjega kostanja (ne sprašuj ) pa galoooona čaja (brez limone) pol pa še en Rupurut. Mah, sej vem, zakaj sm prehlajena in zakaj me zgaga peče: ne morm neky prebavt (ravnanje tuky v službi, obnašanje določenih osebkov) in bi kr vse razbila sam iz vljudnosti morm še mal počakat aja, tole z zgago pišem zarad tega, k zdele proso odpade za neky časa. Ej, sej ga lah pa mal operem juhu Cookič, ej probaj cajcek brez meda, ne bi smel biti zgaga .... verjetno te zaradi sladkega pece ... je pa lahko vsekakor tudi psihosomatskega izvora ( beri: vsakemu povej svoje )...drugace pa probaj ajdovo kaso, ta dela proti prehladu, ker je mocno jang ej, me firbec matra, kako si pridobila kostanj...a si ga sama pripravila ali si ga kupila v tujini ?naj ti prehlad " odnese " vse, cesar ne maras Mojca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
laskozvita 21. januar 2008 Prijavi Deli 21. januar 2008 Meni prosena kaša ni odgovarjala in sem šla raziskovat in ugotavljat zakaj prosena kaša pomaga. No na med ameriškimi raziskavami piše da proso vsebuje SILICIJ v taki obliki, da ga naše telo lahko hitro obsorbira in to je največja prednost. 'Posledica' so trši nohti, več las in hitrejša rast ter bolj čvrsta koža. No sama sem si nabavla Silicij v gelu in po 3 tedenski uporabi začela opažat prve učinke Tako da za vse tiste ki niso navdušeni nad proseno kašo obstaja tudi da možnost ! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 22. januar 2008 Prijavi Deli 22. januar 2008 Povej, kako si si jo pripravila?Pa bomo kako rekli. ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 23. januar 2008 Prijavi Deli 23. januar 2008 juhu Cookič, ej probaj cajcek brez meda, ne bi smel biti zgaga .... verjetno te zaradi sladkega pece ... je pa lahko vsekakor tudi psihosomatskega izvora ( beri: vsakemu povej svoje )...drugace pa probaj ajdovo kaso, ta dela proti prehladu, ker je mocno jang ej, me firbec matra, kako si pridobila kostanj...a si ga sama pripravila ali si ga kupila v tujini ?naj ti prehlad " odnese " vse, cesar ne maras Mojca hej, med men NE dela problemov, ker ga tut drgač jem po žlicah. Problem je sam limona; kadarkoli jo jem/pijem/uporabljam njen sok (ne glede na to, kok soka uporabim, me ZMER neky v želodcu peče (pa naj še kdo reče, da je limona bazična, v mojmu želodcu je kisla in to zeeelo!)no, zlajala sem se tut, na ene se še morm , ajdova kaša ta je pa zakon aja, kostanj;tuky pr nas je nasajenih pred blokom par divjih kostanjev; natančneje trije. In vsako jesen tekmujem s tukajnšnjimi penzijonerji (pa še vrtić mali je zrawn ) za divje kostanjčke. Ampka letos sm jih vse zaje.b.ala, k sm že navsezgodi zjutri, k sm Pesjanko šetkala, vse pobrala (glih en močan dež je biu prejšnji večer, tko da je vsa roba po tleh popadala). Me je zjezil to, k prejšni dve leti ni na tleh ostal niti en sam samcat kostanjček, pa ga pol tut jst nism pustila, k drgač jst zmer pustim še za druge (ne glede kaj nabiram; ne morš vsega kr izropat, pobrat, populit, počistit do daske, ni etično, ..no točno to sm pa jst letos naredila; vse sm pobrala anyway, maš divje kostanjčke - brez zelenorjavebodičaste lupine(če so večji so boljši, k je manj dela). Zdej jih pa lepo olupiš (tp, da z ostrim nožem olupiš preč uno mehko rjavo kožico. Ostane en tak rumenkastobelo meso. Tega lepo naseckaš do finoče. Posušiš v pečici dokler ni suho-suho. Sedaj te drobčke v možnarčku zmelješ do prahu. Jemlješ po "noževih konicah"-tp MALO! aja, to jst jem zarad oslabljenih žil (vseh po spisku). Divji kostanj ima notr eno tako fajno zadevo, ki se vgrajuje v krvne žile in jih jača v smislu prožnosti (po domače, da ne fašeš krčnih žil oz, vsaj ne tok hitro, jst mam žile v qrtzu-že familiarno),Pol je tale kostanjček super za boleče grlo (vneto, pekoče). Tale prah s prstom naneseš čimgloblje v grlo (in probaš čim dalj ta prah zadržat v grlu/ustih-pozor, okus je ogaba in morš bit res ful bolan da kej tazga zdržiš/preneseš).Ja, ti dve ideji zdravljenja sta po patru S.Ašiču (Ašičev kis je sam najbolj znan), žal se tega nism sama spomnila Kaj še lahko počnemo z divjim kostanjem (zdravstevmno gledano); jah, lahko jih s rjavo kočico vred narežeš in vložiš v kozarec, prelijem z oljem (itak, da je olivno najnaj), pustiš na soncu da se obarva mal rdečkastorjavo (2-3 tedne), precediš in s e stem mažeš po nogah-posteljnina smrdi!Pol ga lah namočiš v cvet (un taprvi šnopc) spet za neky cajta (jst to vse delam po občutku, nikol zares ne gledam, kok cajta/dni se je kej packalo), tm ene 2-3 tedne bo glih prav (aja, pustiš na soncu, jasno), spet se s tem mažeš po nogah. Ta dva recepta pomagata zoper krčne žile.Šnopc recept uporabljajo penzijonerji. Ja, no tukajnšnje frocovje z prewč navdušenimi mamicami, tut pobira kostanjčke, tko da...konkurenca je velika Jeti, sicer je Maršič na uni strani podal recept tudi z brez pudinga, sam osnovni recept (iz katerega se izopelje brezpudingasta varianta) je pa s pudingom:citirano:"Začetno navodilo za pripravo kislega pudinga je bilo: potrebujemo 1 liter mleka, ki pa ne sme biti homogenizirano, tj. z označko trajno, 2 vrečki pudinga, priporočen je malinov, jagodov ali borovničev, 1 dl svežega jogurta, najbolje tistega z označbo acidofilen. Puding skuhamo po navodilih iz vrečke in ga ohladimo na 40 stopinj (če nimate termometra – puding je ohlajen toliko, da ga lahko že jemo). Vlijemo jogurt in dobro premešamo. Vsebino natočimo v primerne kozarčke, če imamo gospodinjski inkubator. Lahko pa posodo dobro toplotno zaščitimo, prekrijemo s polivinilasto vrečko, ovijemo s krpami in vse prekrijemo še z eno plastično vrečko, ki jo tudi zavežemo. Tako pustimo stati pri sobni temperaturi 8 ur, če smo puding cepili z navadnim jogurtom, oziroma 24 ur, če smo to storili z acidofilom. Prijetno skisani puding damo v hladilnik in si ga večkrat privoščimo, še posebej na tešče. Če je hladen, ga pogrejemo." Mah, sej je vseen, kdor je puding, ga bo bo delal s pudingom, kdor pa ne, pa brez njega Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mura 23. januar 2008 Prijavi Deli 23. januar 2008 Od firme rapunzel (in to povem čeprav mi ne dajo nič provizije- žal!) dobiš razne bio pudinge. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 24. januar 2008 Prijavi Deli 24. januar 2008 Tnx za info Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 24. januar 2008 Prijavi Deli 24. januar 2008 aja, kostanj;Kaj še lahko počnemo z divjim kostanjem (zdravstevmno gledano); fajn, da napisala tole. se neki novga naučila.saj pravim, Cookie je Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.