Skoči na vsebino

Maščevanje - DA ali NE?

Mašinca

Recommended Posts

• Komentarji 323
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Enkrat sem nekje čitala en članek, da zna biti kakšno majhno maščevanje koristno - v smislu, da ti da občutek aktivnosti (da nisi mevža, ki pustiš, da delajo drugi s tabo kakor hočejo). Da jim z akcijo nekako pokažeš, da nisi predpražnik...

Na primer: če te nekdo prizadene, mu ob 2h ponoči naročiš pizzo na dom. Tudi če je ne sprejme in plača, se pa vsaj zbudi in vstane, da odpre vrata. x:Dx x;)x

Sama sicer nisem maščevalna. Sem pa včasih jezna sama nase, ker ne znam biti taka. Vedno iščem kak vzrok, opravičilo za tistega, ki me prizadene... In počutim se, kot da se ne znam postaviti zase.

Deli na socialnih omrežjih

maščevalnost glih ni moja lastnost... ampak moje jeze pa si gotov noben ne želi dožvet... na srečo mam visok tolerančni prag, ampak znam tud zlo glasn povedat, da je dost zajebancije x:px x:Ix ... tko, da...aakhut... slabo kaže s sužnjo :sniky: x:Dx

Mateja praviš,da si divja ko te razjezijo!

Če je prag previsok se lahko "spodbiješ".Vem,nisem spregledal,da je ta prag tolerančni.

Veš,jaz pa nimam rad,da se mi kdo dere na ušesa!Ženske vem,da rade vidijo moškega kot copato,ampak ni fer.Tako je baje v Angliji....

Upam,da nisem prekoračil praga pri tebi.

Lep večer še naprej ti želim!

Borism :sori:

1. Maščuj se prascu

2. Malo privoščljivosti ni nič hudega

3. Vse se vrača, vse se plača (brez da pomagam)

4. Peace men (na gnoju rožice najbolje rastejo)

Čisti računi, dobri prijatelji.

uživajte!

Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel.

sedajle je lahko govoriti in biti pameten, ko pa si v takšni situaciji,....

težko je oprostiti, a je to edini način, da lahko normalno nadaljuješ svoje življenje. Zamera je kot kepa snega, ki jo spustiš po hribu, postaja vse večja.

Seveda je maščevanje sladko, a vprašanje, če ti prinese zadovoljstvo.

Najlažje je reči, opusti, a najtežje storiti, če si sam v takšni situaciji.

Zdi se mi, da smo nekje že nekaj podobnega govorilil. In tam sem od nekje prepisala misel, ki gre približno takole; oproščanje ni za slabiče, oprosti lahko le velik človek in ta velik človek, gre lahko potem naprej s svojim življenjem, tisti pa, ki ne oprosti, pa čemerno sedi v kotu in goji zamero in pripravlja maščevanja, ki se nikoli ne izidejo, tako kot bi on rad.

tud jaz sem se že probavala maščevati, oz moj ego se je probaval, za čisto banalne stvari. In veste, niti enkrat mi ni ratalo.  x;)x

Mogoče pa meni to ni tako težko početi, ker spadam med večje ljudi (nad 180 cm). x:Dx

Jaz sem po naravi težko ujezljivo bitje, pa prav nič maščevalna, gre pa v bistvu za to, da v primeru, da se ne obremenjuješ z negativnimi reakcijami sploh nimaš česa odpuščati x:Dx

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Mateja praviš,da si divja ko te razjezijo!

Če je prag previsok se lahko "spodbiješ".Vem,nisem spregledal,da je ta prag tolerančni.

Veš,jaz pa nimam rad,da se mi kdo dere na ušesa!Ženske vem,da rade vidijo moškega kot copato,ampak ni fer.Tako je baje v Angliji....

Upam,da nisem prekoračil praga pri tebi.

Lep večer še naprej ti želim!

Borism :sori:

Boris... tole niso stvari, ki bi prebudile mojo jezo... a sem rekla, da sem divja x?x :eek: ...

Sicer pa mi je jeza gud energija... mi da ognja in mi pomaga, da se prestavim ali počistim s čim... za tisti divji del poskrbim sama in v glavnem ne kasirajo drugi, jaz pa tudi ne več tako, kot včasih, ko sem jo zanikala (tud men eterično-vednoprijazni-allislove style ni ravno pristen)...ko sem rekla, da si ne želijo doživet, sem bolj mislila na mojo energičnost in neposrednost, česar ponavadi ne marajo oz. se celo bojijo...

kaj pa vem... morda bom pa nekoč res rekla, da ni ničesar, kar bi zbudilo jezo v meni... ampak.... zdaj pa sem še tukaj ... x:Ix

sam bogi tvoji uchenci.....che si tko glasna

x:Dx ... sm se letos pogovarjala z bivšimi učenci (so me povabli na pjačko x:Ix )... in so mi povedali, da sem v bistvu ful stroga, sam da se tud fajn znam z njimi zezat pa to... in pol prav en mulo: "Matr, ste sam pogledala s tistim pogledom, vuf, sm prec vedu, da je konc štosa...."

aakhut... se čist strinjam, da jim ni zmeri fajn bit z mano... sej še men ni... x:px x;)x

aja... nisem glasna tko, da se derem... sem pa "glasna" s svojo odločnostjo...

Ja,ja Mateja si se "zmazala" uspešno.Še en dokaz,da ženskam ne smeš "nikoli" verjeti.

Dobro jaz ne upoštevam tega navodila/načela,nekateri višji pa že...

Saj se mi je že iz tvojih besed zdelo,da si full stroga,pa nič zato.

Kdor ima rad diciplino,red in mir zanj ni težav,kajne.

Še enkrat,nisem proti maščevanju,saj smo ja ljudje,čeprav se mi zdi,da se živali velikokrat bolj razumno obnašajo... x;)x

Včasih sem hlepela po maščevanju, pa četudi je bilo treba počakat več let.Zdaj sem ugotovila, da je najbolje dati času čas, da za vsakega raste palica in zaenkrat je še vsakdobil tisto, kar mu gre!

:palec:

Ne izgubljam več energije za maščevanja...sem pred leti...ko sem bila hudo prizadeta, izpeljala maščevanje...in po prvem občutku zmage in zadovoljstva...sem se počutila tako prazno...izčrpano...da se tega ne grem več...

V trenutku jeze...raje uporabim energijo za kakšno ustvarjalno delo... x^x

Astra

Per aspera ad astra

nikakor trošiti energije za jezo-pod kar spada tud maščevanje, ker s tem si najbolj sam sebi škodiš, zavedati se moramo, da vsak dobi po riti, če je žleht, ker je takšen red energije v vesolju, da to, kar daješ, dobiš nazaj

izkušnjo vzameš kot lekcijo in si povejmo v miru svoje in gremo naprej

jeza je koristna le, če je igrana!

namreč, če ostaneš sam notranje miren in veš, da dosežeš cilj le, če igraš jezo, potem izvoli, drugače pa si narediš psihofizično godljo!

piham vam meglice lepih misli in

UVID v lepote življenja :)

:fiju:

:inocent: :vio: x:Xx Vila Vetra

Nikoli ne podcenjuj moč vetra

in moč strasti...!

Ne izgubljam več energije za maščevanja...sem pred leti...ko sem bila hudo prizadeta, izpeljala maščevanje...in po prvem občutku zmage in zadovoljstva...sem se počutila tako prazno...izčrpano...da se tega ne grem več...

V trenutku jeze...raje uporabim energijo za kakšno ustvarjalno delo... x^x

Astra

:D xokkx xokx

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...