Emily 7. september 2005 Prijavi Deli 7. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Sem že doživela to ... bilo je kar hudo ... ampak k čemu naj bi maščevanje pripomoglo ... nazaj človek ne more, narejena škoda se s tem ne bo popravila ... da bi pa pomagalo naslajanje nad tujo nesrečo pa tudi zelo dvomim, oz. vem da meni ne bi, tako da jaz vsekakor nisem za maščevanje niti za zamere ... Kar te ne ubije, te naredi močnejšega! Sladkost maščevanja je kratkotrajna!Vanj mnogo vložimo, a malo dobimo,saj s tem, ko nasprotniku zlo povzročimo,iskrica krivde nas v duši žge tajna! Citat iz knjige "Modrosti zbrane iz verzov stkane" Torej:Svoje misli in besede skrbno nadzorujmo,nad odzivanjem okolja se ne pritožujmo!Beseda preudarna varuje nas in brani,beseda nepremišljena pa nazaj nas rani! Spet citat od Ljube! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sončk 7. september 2005 Prijavi Deli 7. september 2005 maščevalnost...zame brez veze :xx!: ...verjetno ko si v neki situaciji ko te nekdo prizadane...si želiš mu vrnit nazaj...ampak če malo razmisliš...res ne vem zakaj bi tratil čas z nekim ki te je prizadel...raje ga šparaj za tiste ki te imajo radi Citiraj http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 7. september 2005 Prijavi Deli 7. september 2005 Maščevalnost! Mislim da smo vsi krvavi pod kožo, kar pomeni da imamo v sebi en impulz jeze maščevalnosti, v vsakdanjih stvareh. Na primer v službi šef ali sodelavec, privatno kakšen nevoščljiv-a prijatelj-ica ali pa bivši-a partner-ica, neprijazna prodajalka, zoprn sosed itd. Umetnost je odpustiti vsem. Pa nam ratuje? Mislim da ne? Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 8. september 2005 Prijavi Deli 8. september 2005 <{POST_SNAPBACK}> maščevalnost...zame brez veze :xx!: ...verjetno ko si v neki situaciji ko te nekdo prizadane...si želiš mu vrnit nazaj...ampak če malo razmisliš...res ne vem zakaj bi tratil čas z nekim ki te je prizadel...raje ga šparaj za tiste ki te imajo radi Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
galaksija 8. september 2005 Prijavi Deli 8. september 2005 Menim, da ze sama beseda "mascevanje" nekako "zbode" usesa,nekako trpko zveni....Ne bi bilo potrebno to besedo niti uporabljati niti pomisliti na tako dejanje,kajti v zivljenju je nekaksen krog in vse kar dobrega naredis...ti se vrne dobro,vse kar lepega pomislis.....ti pride nasproti le lepo, vse kar pomislis,se ti tudi zgodi....zakaj pa bi premlevali stvari za nazaj, delali posebej racune-mascevanje- za nazaj, ko je ze za nami....naj nam ostane le misel.."lepo, da sem prezivel/a,....zdaj grem naprej in tisto puscam za seboj...." nekako bi temu rekla,ni vredno besed, ni omembe vredno sploh razmisljati o tem.....ker to je kot crv v nas in nas zene in zene, raste v nas na koncu pa nas zasuznji in preraste... Veselilo bi me rajsi, da se ljudje obrnemo vedno na svetlo plat, lepe zelje,pa ceprav smo v razpotju vedno je treba verjeti v boljsi jutri... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 8. september 2005 Prijavi Deli 8. september 2005 Krvno maščevanje. To je eno od najbolj okrutnih maščevanj. Sicilija, Škotska, Črna Gora in Alabanija, dežele ki so znane po tem. Mogoče med te države uvrstil še BiH. Kajti med vojno so se odvijala množična krvna maščevanja. V Črnogorski televiziji sem gledal oddajo o neki lepi vasici, kjer je komentator poudarjal, da živijo 4 družine že stoletja v sožitju. Seveda mi ni bilo jasno, kaj je hotel povedati s tem. Najprej sem pomislil, da so nacionalno pomešani. Ko sem gledal intervjuje vaščanov, so bili vsi Črnogorci. Le zakaj je potem voditelj poudarjal sožitje med pripadniki istega naroda, dokler mi ni prišlo na pamet, da je najbrž na lep način hotel povedati, da tam ni bilo nikoli krvnega maščevanja . Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rubi 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 uf, kaj se mi vse ne podi takrat po glavi, ko bi si kdo zaslužu z obrestmi vred nazaj!! Pol se pa umirim in se mi zasmili kolk je to bitje ubogo! Ne, nisva v istem klubu, jaz mam svojo pot! Sicer pa: kar seješ to ženješ! pa-pa Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 Sem človek, ki zelo hitro zameri in se kuja, hitro začne kovati načrte za maščevanja, potem pa se mi stopi srček, če gre za najdražje, če pa gre za tiste, ki jih ne maram, pa pač živijo v moji bližini in zato moram biti vsaj v diplomatskih odnosih z njimi, pa pozabim v dobro odnosov. Ne, ne znam se maščevati. Znam samo vrniti nazaj isto, kar sem dobila in biti ignorantska in neobzirna. Če so taki oni do mene, bom pa še jaz. Po glavi pa mi ne bodo srali! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
silki 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 Maščevanje?......če že potem po temle principu.... ..nobena fizična bolečina ni primerljiva z psihično, če je dobro odmerjena!! pa lp Citiraj Samo šibki se ne upajo biti pravični. Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji. Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 ne - škoda energije.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 Ja... in kaj nardiš z maščevanjem...? Sam seb slabo vest... :xx!: Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 Majica, čak mal - jst ne it ja, pa obe isto piševa - dej odloči se, ja za maščevanje al ne se mi fajn zdi ko si spet mal več tle Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 OK... ti bom naglasila... JA! (kao, prou maš Ksenija...)... sej me bo hmal minil... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 naj te mine čimkasneje hvala za "naglasek" Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 Heh... sm pa rekla... glih Selene morm enkat na samem dobit...da jo zbombandiram z vprašanji... nisva se mogle nikol tko fulla pogovarjat... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 ne bom pozabila štorije s kolesom ups, čvekava Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 Ja pejva v temo 'small talk' v čvekarije... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Maščevanje?......če že potem po temle principu......nobena fizična bolečina ni primerljiva z psihično, če je dobro odmerjena!! pa lphmmm.... tle se pa jaz nikjer ne vidim...kaj ma zveze -z mano- ce en trpi? moja bolecina, ko je, ni nic manjsa.... obe dobro prenasam, lazje psihicno, jasno.... me ne stresh, pa da ga je*s. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Izraz 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 Jaz sem imela kar nekaj lekcij v življenju, ki so me hotele učiti, da maščevanje ne. Velikokrat sem padla. Pa sem se naučila, bolje pozno kot nikoli: maščevanje ne! In ugotavljam da je itak brezveze, bolečino nič ne omiliš, psihično me je še bolj iz tira vrglo, že sama misel na to, kaj šele da sem se spravila v konfrontacijo in dejanja. Če je hudo, malo pojokcam, malo z unimi vzgoraj podebatiram,.. in grem naprej. Se ne vpletam in zapletam z osebami, ki so mi storile "slabo" oz. se jih izogibam, kolikor časa čutim, da je prav tako. Citiraj Kako čemo? Lako čemo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 Izraz, tvoja strategija mi je zelooo všeč. Tudi sam se je poslužujem Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ajda- 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 Zadnjič enkrat sem imela željo, da bi se nekomu maščevala... naredil je nekaj, kar res ni bilo lepo, v bistvu je bilo grozno... ampak potem sem premišljevala, kaj bom imela od tega... brezveze, čeprav sem imela en dober načrt nisem taka... itak ne bi mogla nč takega narest - se maščevat nekomu... ne glede na to, kaj je naredil... itak se vse nekako vrne... na tak ali drugačen način... Citiraj Live and let live! Life is beautiful!!!! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cvickar 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 absolutno v vsakem primeru. Maščevat se je treba prascu, oko za oko in zob za zob Edino če mi sosed babo posil, takrat se pa ne morem maščevat, ker mi prasica sama da in posilstvo ni možno. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cvickar 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 kakšen občutek krivde neki. Najbolj ga bo bolel, če mu gobec razbiješ, da si bo dentjere rihtal. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. september 2005 Prijavi Deli 19. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>z mascevanjem se nic ne spremeni... samo da tisti ki me je prizadel obcuti bolecino, na svoj nacin- tako kot jaz je ne bo nikoli, ker smo razlicni. ce bi vedel kaksno bolecino vzbudi doloceno dejanje, ga ne bi storil- to dejanje ga ne zaboli tako kot mene. v tem je point nespametnosti mascevanja zob za zob.ce pomislim na karmo, pa sploh... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.