Skoči na vsebino

Maščevanje - DA ali NE?

Mašinca

Recommended Posts

• Komentarji 323
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

A Nada, ja tudi to bi znalo biti, ap nisem pomislila na to, odkar sem obolela za pozitivnim pogledom na svet sploh ne pomislim več na take možnosti x:Dx x;)x
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.
Deli na socialnih omrežjih

Ne ni se vredno truditi za odnos, če ne čutiš želje po tem, vredno in nujno se je pa potruditi zase, da pustiš tej osebi, da odide iz tvojega življenja skupaj z bolečino, ki si si jo pustil povzročiti.

Skratka postrežem si s tistim, česar si želim, ne trudim se pa za neke umetne odnose - do tja do kamer mi sede... x:Dx  :palec: pa nič naprej.

Točno tako.. .. :palec: in mislim, da je to najboljša varianta , da človek ohrani svoje spoštovanje in svoj duševni mir. Jasno, če ti seveda to uspe. Ni enostavno.

Imej se lepo..

Ja zadeva se mi je dolga leta zdela težka, neizvedljiva, čeprav sem si želela odpuščati, pa ni šlo, blokirala me je misel, da če odpustiš, potem sprejmeš ravnanje za v redu in da potem furaš enake odnose kot prej še naprej.

Ko sem nekje prebrala razlago, da to ne pomeni strinjanje ampak da to narediš zase, je šlo, to sem lahko vzela za svoje in takrat je zabobnelo, ko je padla skala z mene.

Sposobnost odpuščanja privoščim prav vsem :xmas:

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Nekomu odpustiti ? :xx!: Mislim, da stvari človek ne "odpušča", temveč gre samo za zmanjšanje bolečine, čim je časovno bolj odmaknjena. To pa ne pomeni, da odpustiš. če odpustiš, pomeni da si SAM KRIV x?x x!x To pa ne. Čeprav, bi nekateri verjetno to želeli tako prikazovati. Gre za to, da sčasoma "pozabljaš", tvoja glava in srce sta vedno bolj "prazni" te bolečine.. jasno, da NIKOLI NE POZABIŠ. Tudi odpustiš ne. Samo bolečina izgine. Z leti.. Postaneš hladen ..

Se pa strinjam, da vse to v prvi človek delaš zase..Ko to dojameš, si na pol poti.. do

x:)x x:)x

Sposobnost odpustiti ? Uf, težka zadeva, odvisna od "teže greha", kajne :vragec: ??

Only the brave know how to forgive; it is the most refined and generous pitch of virtue human nature can arrive at.

(Laurence Stern)

Forgiveness does not change the past, but it enlarge the future.

(Paul Boese)

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Včasih sem hlepela po maščevanju, pa četudi je bilo treba počakat več let.Zdaj sem ugotovila, da je najbolje dati času čas, da za vsakega raste palica in zaenkrat je še vsakdobil tisto, kar mu gre!

:palec:

Ne izgubljam več energije za maščevanja...sem pred leti...ko sem bila hudo prizadeta, izpeljala maščevanje...in po prvem občutku zmage in zadovoljstva...sem se počutila tako prazno...izčrpano...da se tega ne grem več...

V trenutku jeze...raje uporabim energijo za kakšno ustvarjalno delo... x^x

Astra

zakon narave... zakaj bi posegali še sami vanj...

:palec: :) :palec:

Stankaaaa

Življenje je PLES do nebes...

Imejte se radi med seboj, vedno!

live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

• 3 months later...

Tole sem bila pa kar malo presenečena, ko sem videla, da ste obudili tako staro temo. Vsaj meni se zdi stara x:Dx .

Hvala vam za vsa mnenja. Predvsem bi vam pa vsem rada povedala, da sem misel na maščevanja povsem izvlekla iz svojega sistema. :palec: Kadar pomislim na to osebo se še vedno sicer spopadam z različnimi občutki, ki pa so bolj kot ne novi: pomilovanje, neke vrste hvaležnost (ta šola je bila zame očitno še kako potrebna),... Predvsem pa redko še mislim nanjo in živim svoje življenje :hepko: in uživam.

Drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.........

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...