Skoči na vsebino

Maščevanje - DA ali NE?

Mašinca

Recommended Posts

Pač dobri ljudje smo... x:Dx , ki se ne maščujejo...

Mislim, da zato se ne maščujemo, ker smo bolj pametni, kot tisti, ki so zgrešili nekaj zoper nas. Kajti če smo zagrenjeni zaradi "te" stvari, nimamo dovolj moči in ne pameti, da bi se lahko maščevali. (lahko se tudi tak maščujemo, a bomo mi izgubili in nam bo še hujše, kot poprej...)

"Stopaj po sledi mavrice,

Stopaj za zvoki pesmi

in vsepovsod te bo obdajala lepota.

Po sledi mavrice vodi pot

Iz najbolj goste megle."

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 323
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Selene, nic nisem resila. Pa niti ni vazno. Ce mi noce pomagat, si bom pa sama. x^x

Almira: sej to je to, ce sem se mascevala, sem se samo se bolj usrano pocutla...... :xx!:

Mick: mas res! :palec: xDDx

What you resist, persists.

What you can't be with, won't let you be.

Mick Objavljeno 4. Jan 2004 ob 19:55

--------------------------------------------------------------------------------

Hm......ma, nekako verjamem, da dobivamo tisto kar dajemo........in, če mi je nekdo nekaj žalega storil, verjamem, da bo v kakršnikoli obliki in od kogarkoli že........dobil to povrnjeno.......Ne, pa da sam trošim energijo za snovanje in izvedbo maščevanja, se spustim na njegov nivo  .......Če pa sem še malo prefrigan zraven (kar itak sem  ) se taki osebi velikokrat najbolj maščujem s tem, da se ne maščujem, ne reagiram, ne pokažem, da me je prizadelo in živim svoj lajf koliko se le da še naprej zadovoljen.......hi-hi.....to pa onega, ki mi škoduje ali zlo želi.....še najbolj boli  Tako nekako.......  

To Mick!! :palec: To sem jaz tud hotela povedati!! x:Dx

Stopaj za zvoki pesmi

Iz najbolj goste megle."

aakhut Objavljeno 4. Jan 2004 ob 20:03

--------------------------------------------------------------------------------

ooo....jst se pa bom

kr direkt povem

666  -ou  

:C: Komu? Zakaj? :C:

Stopaj za zvoki pesmi

Iz najbolj goste megle."

Jaz pa sem prepovrsna, da bi se mi dalo ukvarjati z mascevanjem... x;)x x:)x

Tako je tudi povrsnost kdaj cisto kul lastnost. x:)x :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Če ne vrneš tistemu, ki te bije, ne bo vedel, da imaš roke.   

Adigejski

Kot vsepovsod v življenju je tudi tu potrebno ravnotežje.

Maščevati se pomeni nadaljevati nit, ki se potem morda ne pretrga, ampak ravno nasprotno lahko pripelje v vse hujše stvari.

Po drugi strani pa velaj Koseskega verz: "Kdor ne ceni se sam, podlaga je tujčevi peti."

Prava pot pa je kajpak nekje med tema dvema možnostima.

Lep pozdrav!

Ko se te resnično prizadenejo ... ne verjamem, da obstaja odpuščanje.. nekako malo pozabiš, čustva otopijo.. da se maščuješ ? Se , na razne načine.. Da uz nekom ne komuniciraš veš - a to mogoče ni maščevanje ? Da nekoga enostavno ignoriraš ??

Saj ni treba , da je direkt "zob za zob".. je tudi "prilagojeno" maščevanje..

Jaz pač ne živim po načelu ".. če te udari na eno stran lica, mu nastavi še drugega ".. Vse je odvisno od teže "zločina"..

zelo proti mascevanju....zelo za, da se pove, kar se misli o tej osebi taisti osebi, ki ti povzroci kaksno grozoto....(doticnemu, da ne bom prevec zabluzila). vecinoma se mi zlobnezi smilijo....ne morem pomagat....kako naj bom jezna na nekoga, ki je tako prizadet, da dela tako narobe...? pa se, ko se tega zaves, je itak ze mimo...stvari se res vrnejo same od sebe, mogoce od drugje, ali na drug nacin, ker PRAVICA, JE!!!!

ampak ce zelis slabim dobro, je boljse, lazje, vsaj meni, ker mi je to blizje, moji naravi, kot pa hudobija. mi vzame ogromno energije, ce hoem kaj zakuhat...sem ze leta nazaj nehala... ker v koncni fazi itak odidejo od tebe, sami. ce se pa mascujes, ali kaj podobnega, se jih pa dosti tezje znebis...se bolj se vse zapleta in zapleta.....

marsa, se mi je zdel fin tvoj prejsnji podpis, glede na to temo....o moci, pa pravici, pa tko... x:)x

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Ko je Harris pospremil prijatelja do časopisnega kioska, je opazil, da je prodajalec časopisov naravnost neprijazen in siten. Opazil pa je tudi, da je njegov prijatelj prijazen in prisrčen v svojem vedenju do tega človeka. Ko sta se s prijateljem oddaljila od kioska je Harris vprašal:

"Je ta tip vedno tako žaljiv?"

"Da, na žalost. " je odgovoril prijatelj.

"Ti si pa vedno tako ljubezniv z njim?" je vztrajal Harris.

"Seveda." je odvrnil prijatelj.

Tedaj je Harris postavil vprašanje, ki ga je vznemirjalo že od vsega začetka "Zakaj?"

Harrisov prijatelj je moral razmisliti, kakor da bi bil odgovor jasen.

"Zato," je končno pojasnil, "ker nočem, da bi on ali kdorkoli drug odločal o tem, kako bom ravnal. Jaz odločam, kako bom jaz ravnal. Jaz sem tisti, ki odloča, in ne tisti, ki se odziva. "

xokx

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Zato," je končno pojasnil, "ker nočem, da bi on ali kdorkoli drug odločal o tem, kako bom ravnal. Jaz odločam, kako bom jaz ravnal. Jaz sem tisti, ki odloča, in ne tisti, ki se odziva. "[/color][/font][/b]

xokx

JanjaK, tole mi je pa všeč x;)x

P. S. le kaj je hotel umetnik s tem povedat

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...