bigm 5. februar 2004 Prijavi Deli 5. februar 2004 Jeza, sovraštvo, ljubosumje, zavist - so v resnici samodestruktivna čustva. Malo po malo nam razjedajo drobovje. Sladko maščevanje? Morda imamo za krajše obdobje res tak občutek. Čez čas pa na žalost ugotovimo, da smo z maščevanjem še najbolj prizadeli samega sebe. Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 5. februar 2004 Prijavi Deli 5. februar 2004 HEhja Sploh nisem več sposoben se komu za kaj maščevat, ni več v meni, tega, jeze pa sovraštva, ljubosumja, zavisti, ajd zavist je ja, huhja ko vidim kako hendrix igra kitaro, ampak on je itak mrtu, na take ljudi ne bom zavisten, ... hehe za kaj za fak bi se nekomu maščeval, pomoje ga bolj zajebaš če se mu ne... ehja, Lucifer, 666, bojda da je 18, in 18 bojda da je 9, 9 je pa že čist lepa in prijazna številka.... tko da.... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sfinga 6. februar 2004 Prijavi Deli 6. februar 2004 res,kolk maščevanje človeka zmatra...ali ni škoda časa Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 6. februar 2004 Prijavi Deli 6. februar 2004 v bistvu, če si psiho, tega ne dojameš kot mučenje ampak kot užitek....zgoraj nekdo napisal, nekaj o užitkih ob takem početju. Možganski centri za bolečino in užitek sta v bistvu ista točka.....tako, da odvisno od posameznika, kam je bolj nagnjen. Nekaterim bolečine povzročajo užitek in ugodje, nekomu je ugodno če opazuje trpljenje drugega.... Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 6. februar 2004 Prijavi Deli 6. februar 2004 exactly my point Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 6. februar 2004 Prijavi Deli 6. februar 2004 Težko je povrniti tistemu,ki mi stori kaj dobrega;tistemu, ki mi stori kaj žalega,bom zlahka povrnil. Hrvaški Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ion 6. februar 2004 Prijavi Deli 6. februar 2004 Težko je povrniti tistemu,ki mi stori kaj dobrega;tistemu, ki mi stori kaj žalega,bom zlahka povrnil. Hrvaški Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 6. februar 2004 Prijavi Deli 6. februar 2004 Maščevanje spremeni veliko pravico v veliko krivico. Nemški Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 6. februar 2004 Prijavi Deli 6. februar 2004 Torej, zakaj se potem trudite pri sebi zatirati čustva, ki so ravno tako del vas, pa jih imate za negativna? .treba se je znati pravilno vseeno izraziti Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. februar 2004 Prijavi Deli 7. februar 2004 exactly my point Torej, zakaj se potem trudite pri sebi zatirati čustva, ki so ravno tako del vas, pa jih imate za negativna?Zakaj pa sebe skoz izpostavljas in govoris o "Nas"? Kar v drugi osebi mnozine - ker govoris vsem nam, nas poucujes oz. poves...Menim, da pa morda ti zatiras custva, ker kljub temu, da res debatiras v ne prevec rozcastih temah, vseeno ima clovek sem pa tja kaksno custvo takole tudi sam.Ti pa sicer do potankosti poznas vse custvene nianse (nase, seveda) - a sam pa si odrezav, hladen, brez topline.Kako naj mi bo zanimivo in vsecno, kar govoris?Pa se - citiras mene, reces - "zakaj ste nekateri"?Citiras Cosmo, reces - "zakaj se trudite?"Kar takole splosno, zviska, v bistvu - hkrati govoris kar vsem.Meni pa je vsec, ce se kdo pogovarja z mano, da govori meni, ce ima meni kaj za povedati oz. ce komentira moj post.Fino se imej! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. februar 2004 Prijavi Deli 7. februar 2004 Ah, no, ja, ni sile... Govorim iskreno.Nic mi niti najmanj seveda nisi stopil na rep.Sem mislila, da se te kaj dotakne morda vseeno. Ti kar s svojim stilom dalje, kot ti srce pozeli - saj nikogar ne zalis in ni hudega.Ampak ker si me pac citiral, sem se oglasila, pa se picilo me je tole ti povedat.Fino se imej se naprej! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 7. februar 2004 Prijavi Deli 7. februar 2004 Torej, zakaj se potem trudite pri sebi zatirati čustva, ki so ravno tako del vas, pa jih imate za negativna? .treba se je znati pravilno vseeno izraziti poki, sej...samo da večina zastopi Marsa ...se podpišem Luci-buci tako vehementno razlagaš čustvovanje in reakcije, sam si pa nekje povedal,da nimaš diplome iz niti ene psihologiji sorodne vede, še manj da imaš licenco za opravljanje tovrstnega svetovanja....torej...vse bolj :o|o: ......**tapravi** nikoli ne sodijo in ne postavljajo **diagnoz** kar tako na prvo žogo....oz. ne postavljajo in ne delajo zaključkov namesto drugih. To je celo prepovedano v tej branži. Ne vem, kje si se tega navzel, mogoče v kakem zavodu, ki je tebi bližje.... Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
riba 7. februar 2004 Prijavi Deli 7. februar 2004 Maščevanje - NE! Lp. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 7. februar 2004 Prijavi Deli 7. februar 2004 direkt na gobec.....shele pol uprashat: "Zakaj sm te zhe?" 666 zlobijeu....tralala direkt na gobec.....shele pol uprashat: "Zakaj sm te zhe?" 666 zlobijeu.....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 9. februar 2004 Prijavi Deli 9. februar 2004 Luci-buci tako vehementno razlagaš čustvovanje in reakcije, sam si pa nekje povedal,da nimaš diplome iz niti ene psihologiji sorodne vede, še manj da imaš licenco za opravljanje tovrstnega svetovanja.... Kar pa še ne pomeni, da ne smem ničesar napisati. se dobro da se lohk pise tud brez tega.... pol bi lohk cez par let sam o fiziki pisal... le kako bi potem opisal kako kompleksno rec kt je ljubezen, ala F=k*(m1*m2)/(r*r), hehe, (newtnova enacba privlacnosti med dvema telesoma z maso...)... sam meni so vsec take bolj lahke (telesno ne karakterno) zenske, tko da ta enacba potemtakem nedeluje... hehja, sicer pa point je Luci da bodi fer Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 10. februar 2004 Prijavi Deli 10. februar 2004 Dragi Lucifer! Človeštvo je na področju tehnologije zelo napredovalo. Pravijo, da je bil (tehnološki) napredek v prejšnjem stoletju večji, kakor v vsej dosedanji znani zgodovini. Vendar pa se človek v svojem bistvu, človekova "duša", od časov faraonov in še dlje nazaj, ni spremenil. Modri ljudje so v tisočletjih zanesljivo spoznali, kako razne zunanje okolišščine vplivajo na človeka, kako različna čustva delujejo na telo in na telesno ter duševno zdravje. Manjša odstopanja sicer so od človeka do človeka, v bistvu pa gre za zakonitosti, ki držijo v vseh časih in v vseh krajih. POzitivna čustva, ljubezen in sočutje, dobro vplivajo na telesno in duševno zdravje. Negativna čustva, kot jeza, sovraštvo, ljubosumje, zavist, pa negativno delujejo na telo in na "dušo". S pozitivnimi čustvi ni težav, težave ti delajo negativna čustva. Teh čustev res ne smeš odriniti v stran, ker bodo v tem primeru slej ko prej butnila na dan. Soočiti se moraš z njimi in jih "skuriti". Dokler boš v krempljih sovraštva, boš ob vsaki misli na osebo in dejanje, ki je vzrok tvojega negativnega čustva, podoživljal ta dogodek in vedno znova boš prizadet. Če pa boš to čustvo sovraštva premagal (z meditacijo, ali kakor koli že), se boš lahko spominjal teh dogodkov brez ponovnih čustvenih pretresov. Pri tebi že nick, ki si si ga izbral, kaže na negativno usmeritev. Tudi iz vsebine tvojih postov žarči negativna energija. Prepričan sem, da si zaradi nečesa zelo prizadet in takorekoč "v slabi koži". Razčisti vzroke, zakaj je tako. Vzrok pa je lahko le v tebi samemu, čeprav se ti na vse kriplje trudiš sebi (in drugim) dokazati, da so za to krivi drugi. Ni lahka pot, veš. Kar beri poste drugih na tem forumu, kako so se bojevali s svojimi demoni. Je pa to edini način, če hočeš kdaj doseči mir v sebi in videti življenje tudi v lepi luči. Ne odlašaj! Prični takoj! Saj veš, še tako dolga pot se prične s prvim korakom. Ko boš spremenil svoj nick v kaj bolj prijaznega. bom vedel, da si pričel stopati po pravi poti in na tej poti ti želim veliko uspeha. Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 10. februar 2004 Prijavi Deli 10. februar 2004 Lucifer, kakšna cool ikonca . Jaz sem glih za novo leto sklenila, da ne bom več takole secirala in sodila kaj kdo in zakaj počne, ker nikakor nisem dovolj podkovana o genih, zgodovini, čustveni zgodovini, družinski zgodovini, zgodovini prijateljstev in še marsičesa, da bi lahko sodila razloge za ravnanje nekoga. Je že res, ja, da neke osnovne zakonitosti veljajo - pozitivna čustva osrečujejo, negativna pa bremenijo. Razlogi za ravnanje in še bolj način pomoči so pa zelo kompleksna zadeva in unikatna, za vsakega človeka drugačni. Ni v vsakem trenutku oseba, ki bi potrebovala pomoč dojemljiva za pomoč, niti ni receptov niti po tipih problemov in osebnosti kako pomagati. V bistvu se mi zdi, da je študij psihologije še najbolj omejujoč, da nekako želi popredalčkati ljudi in na ta način svetovati. Mogoče me je zmotilo to, da prebiram knjigo dr. Košička ob kateri se dostikrat nasmehnem, saj dostikrat on kar iz topa, da je nek fant ali homoseksualec ali mamin sin in naj ga dekle pusti. ja kako bo pa on vedel na podlagi pogovorov z eno osebo, kaj se z drugo godi in od kje njemu pravica ukazati nekoga zapustiti ? jaz sem mnenja, da navaden, preprost človek, ki je sposoben pristne ljubezni in sprejemanja sočloveka lahko dosti več naredi kot katerikoli terapevt. Pa še to, tole je moje osebno trenutno mnenje in ni neka splošna resnica. Sicer sem pa še vedno proti maščevanju, če pa že, se pa najraje maščujem nekomu, ki me ljubi, tako da ga ljubim nazaj Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 10. februar 2004 Prijavi Deli 10. februar 2004 Ko boš spremenil svoj nick v kaj bolj prijaznega. bom vedel, da si pričel stopati po pravi poti in na tej poti ti želim veliko uspeha. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 10. februar 2004 Prijavi Deli 10. februar 2004 ..jaz sem mnenja, da navaden, preprost človek, ki je sposoben pristne ljubezni in sprejemanja sočloveka lahko dosti več naredi kot katerikoli terapevt. ..če pa že, se pa najraje maščujem nekomu, ki me ljubi, tako da ga ljubim nazaj Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 10. februar 2004 Prijavi Deli 10. februar 2004 Sem že poskušal te stvari s pozitivnimi zadevami, pa sem ugotovil, da je to samo posiljevanje samega sebe. Globalno gledano, je poslanstvo nekaterih ljudi v življenju "pozitivno", nekaterih pa "negativno". Zato sem se nehal siliti odigrati "pozitivno" vlogo, ampak sem začel igrati vlogo, ki mi je namenjena in morda ni samo pozitivna. Enostavno živimo v svetu dvojnosti. Negativnih čustev se enostavno ne da "skuriti". Jih je treba izživeti, sicer se pa nabirajo v tebi in te razjedajo. Ali ste se morda vprašali, zakaj pa sem se jaz pojavil tukaj, zakaj ste ravno VI naleteli name? Vsaj jaz sem glede nekaterih čedalje bolj prepričan, da zato, ker, čeprav se delajo lepe, imajo še veliko nerazčiščenega pri sebi. Zato tudi s tako lahkoto povzročim različno hude žolčne reakcije...in če bi se vsi odločili za negativno? kam bi pa potem prišli???? Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 10. februar 2004 Prijavi Deli 10. februar 2004 kaj pa KOZMICHNO RAVNOTEZHJE 666 zlobijeu....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. februar 2004 Prijavi Deli 10. februar 2004 Joj, Lucifer! x!x Hvala ti za tale post, koncno oseben nekoliko bolj. Res sem ti hvalezna, ceprav izpade frazasto...Ravno sem namrec (ampak prisezem!) te hotela pobarati - pa vendar zakaj si tu potem?Ne, ne me narobe razumeti, vsec mi je, da si tu, ne maram, da bi bili samo soncki in smeski in klanjanje, prikimavanje in odobravanje...... pa vendarle... ker ti gremo tako na zivce, v bistvu...Torej, hvala za nekoliko bolj oseben post. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 10. februar 2004 Prijavi Deli 10. februar 2004 zakaj le....sej smo lahko vsi negativci...to bi bila tudi zanimiva scena....brez veze, da se ljudje trudijo bit dobri, ce imajo tudi negativna custva...kaj cmo furat pozitivo Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 10. februar 2004 Prijavi Deli 10. februar 2004 Bravo, Lucifer! Cel post brez zmerjanja in žaljivk. Bi rekel, da je to že prvi korak v pozitivno smer. Na tak način lahko zaradi mene zastopaš katerokoli stališče. Vso pravico imaš do tega. Do zmerjanja in žalitev pa nihče nima pravice. Prav pa ti dam tudi v tem, da je že moral biti razlog, da smo naleteli na tebe. Da nas boš nečesa naučil. Razlog pa je bil tudi za to, da si ti naletel na nas. Tudi mi bomo tebe česa naučili. Vsi ljudje, ki jih srečamo v življenju, so naši učitelji in tudi od vseh dogodkov, ki se nam pripetijo, se nečesa naučimo. Tebi, sebi in vsem nam želim, da bi se naučili čimveč pozitivnega. Luciferja menda vsi pojmujemo kot "direktorja" pekla. Če pa ti tvoj nick jemlješ po pomenu besede lucifer = nosilec luči, potem tvoj nick pomeni nekaj pozitivnega. Luč v vseh glavnih religijah pomeni pozitivno, ljubezen, včasih tudi boga. Bodi torej nosilec luči in oddajaj pozitivno energijo! Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 10. februar 2004 Prijavi Deli 10. februar 2004 bigm> ..."Bodi torej nosilec luči in oddajaj pozitivno energijo! ..."< hmmm....luch sveti predvsem zaradi dinamike pozitivne in negativne energije 666 zlobijeu....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.