Skoči na vsebino

Maščevanje - DA ali NE?

Mašinca

Recommended Posts

• Komentarji 323
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

.Če hočeš izkusiti odpuščanje, ti mora neka druga oseba nekaj narediti.

.Če pravite, da je vse zaradi nas samih, potem bi ja morali vedeti, da živimo v svetu dvojnosti, za katerega smo se sami odločili. V tem svetu imamo dobro in zlo.

.Negativnih čustev se enostavno ne da "skuriti". Jih je treba izživeti, sicer se pa nabirajo v tebi in te razjedajo.  

x^x :palec:

sm že reku, da DA in Ne bosta vedno delala vojne.

Deli na socialnih omrežjih

Ali ste se morda vprašali, zakaj pa sem se jaz pojavil tukaj, zakaj ste ravno VI naleteli name? Vsaj jaz sem glede nekaterih čedalje bolj prepričan, da zato, ker, čeprav se delajo lepe, imajo še veliko nerazčiščenega pri sebi.

Točno tako, vsi ljudje, ki jih srečamo v življenju so naši učitelji, tako kot pravita ti in BigM, ti naš, pa mi vsak po svoje vsaj majčkeno tudi tvoji, kar je krasno, takole dobivati druge oči, skozi druge osebe drugačne poglede na zadeve. x:)x :palec: .

Če se pa forumovci delajo ali ne, pa itak ni pomembno, počnejo kar v tem momentu potrebujejo in na svoj način napredujejo x:)x :palec: .

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Hipotetično vprašanje:

Nekdo ti naredi nekaj groznega, morda te celo zaznamuje za celo življenje, pohodi tvoj jaz, uniči tvojo energijo, z enim samim dejanjem ali pa z dolgim "maltretiranjem" podre vse tvoje ideale, vrednote in vero v dobroto človeštva. Ali je narobe to da mu želiš slabe stvari, da mu privoščič nesrečo? Kaj pa, da za njegovo nesrečo poskrbiš oz. pripomoreš ti?

1. Maščuj se prascu

2. Malo privoščljivosti ni nič hudega

3. Vse se vrača, vse se plača (brez da pomagam)

4. Peace men (na gnoju rožice najbolje rastejo)

Tretja možnost po mojem velja. Vse se vrača, vse se plača. Naša osebna odgovornost je, kako razumemo dejanje nekoga zoper nas in kaj storimo s svojimi čustvi. Maščevanje sam odklanjam. Vem pa, da se vrne vse, kar pošlješ od sebe. Tudi če se maščuješ. Odpuščanje in sočutje ali bolje ISKANJE odpuščanja in sočutja je boljša pot. Ko so čustva vroča, je to težko ali nemogoče, a sčasoma le uspe, če se trudiš.

Seveda, če gre za "dolgoročno delovanje" nekoga, kar ti občutimo kot napad na nas, se distancirajmo koliko je mogoče oziroma kolikor se nam zdi potrebno. Kar seveda ne gre vedno (npr. v družini, kjer sta starša že zaradi majhnih otrok nekako "vezana" skupaj). V tem primeru pa postavimo svoje meje jasno in glasno (pa ne mislim z vpitjem) x:)x in iščimo pot, kjer lahko na konkretnih situacijah sodelujemo.

Minister za zdravje opozarja: Maščevanje slabo vpliva na počutje, predvsem maščevalca! x;)x

Svet je lep, poskrbimo, da tak tudi ostane!

Beatus, qui venit in nomine Domini!

Zakaj bi se maščevali nekomu, ki je neprijazen ali nesramen zato, ker je nezadovoljen, nesrečen ali bolan? Že itak vlači dovolj težko breme s seboj, ker ne zna zadev pošlihtati tako,da bi se v redu počutil ? Lahko mu edino pošljem ljubezen in lepe želje, da si bo znal pomagati, ne da jaz s svojim maščevanjem še dodatno obložim njegov tovor.

Če ne morem ljudem podariti ljubezni, topline ali karkoli lepega, jim tudi slabega ne pošiljam. Vse te poslane slabe zadeve packajo tudi mene :xx!: x:Ix .

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Jaz sem za varianto "Vse se vrača, vse se plača". Pred leti sem imela neko neprijetno izkušnjo....dolgo časa sem načrtovala maščevanje, pa mi je moja malo starejša izkušena soseda (načitana, razgledana....itd...včasih celo malo preveč pametna) svetovala, naj se ne sekiram, ker se bo ljudem, ki so me malo okrog prinesli, vse to samo maščevalo....Trajalo je res dolgo, jih je pa fino usekalo...kar tri naenkrat...in to ravno pri stvari, za katero so me nekoč prikrajšali. Morda pa sem imela le srečo.
Love Doesn't Have To Hurt To Feel Good

Hoj - pa imas novo temo, Masinca! x;)x

Moj odgovor pa bo (zaenkrat in za spremembo) kratek:

Mascevanje - NE.

p.s. (brez p.s. ne gre, ce si zelo kratek ;~)) - brez da pomagam, se vsakemu povrne.

<font size="2">Vcasih se moram celo prisiliti v to, da mislim in hocem dobro onemu, ker vem, da so energije takole lahko zelo mocne... Nekako se nastelam v to in onemu posiljam dobre misli.. itak se mi pa navadno ze vnaprej smili. ...

Meni se pa smilijo še vsi ostali ljudje, ker vem, da bo tak človek krut tudi do drugih in uničeval vzdušje sočutja. Tako da se v meni dostikrat poraja občutek dolžnosti, da morem takega kaznovati. Najraje počakam pol leta, potem pa zelo počasi a vztrajno dajem lekcijo. (seveda pustim čas, da se sprašuje kaj bi to bilo) Drugače pa maščevanja v hujših oblikah ne poznam. Prav pride kako bujenje v nočnih urah.

Bodite SPONTANI, ISKRENI in POSTENI.

Ne igrajte UMAZANIH IGER oz. CUSTVENIH MANIPULACIJ.

S tem NIKOGAR ne osrecite; tudi SEBE NE.

Kdor pa zeli biti NESRECEN, si lahko se vedno poisce sebi enake.

A ga ob 2 uri zjutraj lulat pošlješ x:Dx

Poskrbim, da nima luže u pojstl. :lol:

Bodite SPONTANI, ISKRENI in POSTENI.

Ne igrajte UMAZANIH IGER oz. CUSTVENIH MANIPULACIJ.

S tem NIKOGAR ne osrecite; tudi SEBE NE.

Kdor pa zeli biti NESRECEN, si lahko se vedno poisce sebi enake.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...