Skoči na vsebino

Pojem lepe ženske

majica

Recommended Posts

ker se spreminjajo okoliscnine, se tudi ti z njimi/zaradi njih, se tudi tvoje potrebe, tvoji impulzi, ti, tvoja kemija, tudi kaj ti je notranje vsec. nekatere lastnosit, ki some vasih motile, me ne vec, nekatere stvari, ki so me vcasih privlacile, me ne vec...itd tako tudi za druge.

predstava v umu...saj je vse v umu, ne? tudi kemija, tudi predstava o notranji lepoti? v cem je razlika? podobe so pac podobe.

nikakor ne mores na svojega partnerja krivit za to, da nisi srecen ( sploh pa, ker naj ne bi ustrezal tvoji predstavi....! :8): )

tukaj je vse preprosto. ali ti je nekdo vse, ali ne.

na tebi je, da sproti razcistis, zakaj  x;)x

vacnih pravil ni, odgovori pa so vedno pri tebi(sebi) x:o)x  x:Dx  x;)x

o tinci x:Xx

cool! zadovoljen. deloma...

ni vse v umu. so tudi potrebe. potreb pa lahko pridejo iz uma ali cesa dugega...

ja, seveda, saj partner nima nasega uma x;)x kriviti itak nima smisla, niti sebe, niti druge.

kako razcistis, da ti postane vse?

ne najdem odgovorov v sebi?

hvala

Deli na socialnih omrežjih

ni vse v umu.  so tudi potrebe. potreb pa lahko pridejo iz uma ali cesa dugega...

ja, seveda, saj partner nima nasega uma  x;)x  kriviti itak nima smisla, niti sebe, niti druge.

hvala

potrebe seveda lahko pridejo od drugje, samo um je tisti, ki odloca, kakao bomo ukrepali x;)x

ne vem, ce se tako enostavno, da nihce nikoli za nic ni 'kriv'...jaz sebe krivim, kadar mislim, da sem zasluzna za kaksno stvar, + ali -...ampak to je ze druga rec.

ne razumem tocno, kaj bi rad vprasal...kako razcistis, da ti postne vse...? kaj vse? jasno?

isci dalje,ne.... x;)x malo se pa ja poznas...

me malo asociira na izjavo, ki mi jo je povedal prijatelj, originalno pa je od dr. Nêmê Bassat-a:

„Ni nujno, da odgovor odgovori na vprašanje in ni nujno, da je tisto, kar iščemo, odgovor.“

x;)x

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Večina tistih, ki trdijo, da jih zunanja lepota ne zanima, ampak iščejo le notranjo lepoto, laže sebi in drugim. (Žalostno) dejstvo je, da nas zunanja lepota privlači, vsaj v začetku. Vprašam pa se, ali je biti res lepa ženska blagor ali prekletstvo?

Lepota ima svoje prednosti že v otroški dobi. V vrtcu bodo vzgojiteljice pestovale in crkljale lepo deklico s svetlimi skodranimi laski in angelskim videzom, smrkavega otroka v umazanih cunjicah in zanemarjenega od staršev bodo pa zanemarjali tudi v vrtcu. Lepa deklica bo tudi v šoli za enako znanje dobila boljšo oceno od manj lepe deklice. Nič drugače ni na fakulteti. Ves čas, dokler lepota traja, ima lepa ženska številne prednosti pred nelepo žensko.

Ampak, hitro mine čas, mine tudi lep obraz. Ko pride do tega, pa minejo tudi prednosti lepe ženske. Sedaj je naenkrat v povsem enakem položaju kot ženska, ki tudi v mladosti ni bila lepa. Še več. Nelepa ženska se je morala vse življenje bolj truditi za vse, kar je dosegla in si je tako pridobila sposobnosti za preživetje, bivša lepa ženska pa teh sposobnosti nima. Dotlej ji je bilo vse prinešeno na pladnju, ne da bi se kaj dosti trudila. Nenkrat pa je padla v vodo, plavat pa ne zna.

Pa tudi v času, ko je lepota na višku, ni vse tako rožnato, kot morda izgleda. Lepa ženska ima številne možnosti, da izbira med moškimi, lepimi, bogatimi in vplivnimi. Zlasti pri zadnji kategoriji, pri vplivnih moških, lahko pride do neželenih dogodkov. Tak vplivni moški lahko svoj vpliv zlorabi za to, da se znebi konkurence lepih in bogatih moških, lahko pa se tudi maščuje lepi ženski, ki se ne odziva tako, kot bi on rad.

Dostikrat se lepa ženska odloči za bogatega "ponudnika", ne zaradi drugih njegovih kvalitet, ampak predvsem zaradi bančnega računa. Samo, taka računica se ponavadi ne izide. Denar resda prav pride, vendar pa bogastvo ni niti garant in niti ne pogoj za srečo.

Nekako se mi zdi, da smo ne najlepši moški in ne najlepše ženske bolj srečni v življenju. Lepi osebki pa naj nam lepšajo življenje v revijah in na filmu.

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

Po moje lepa ženska nima ne vem kakih prednosti v življenju. Kar se tiče velike ponudbe moških, ki palijo na njen izgled, ne vem, kaj bi imela od tega, razen da si zagotovi materialno varnost, ko ujame kakšenega premožneža. Ljudem nam je predvsem važno, da nas ima nekdo rad kot osebe, ne glede na to, kako izgledamo. Takšna ženska, ki stavi predvsem na svoj videz, se bo vedno spraševala, zakaj je moški sploh z njo, je to zato ker jo ima res rad ali zato, ker dobro izgleda in mu pomeni neko trofejo. Potem so tu druge ženske, vedno se najdejo lepše, mlajše. Takšna ženska bo zelo težko sklepala prijateljstva z ženskami (te se bodo počutile ogrožene) in tudi z moškimi (ti jo bodo jemali zgolj kot spolni objekt). Kaj pa drugi menite?

Guest sstane

Jaz sem pa slišal, da sprejme v svoj spomin normativ celovite lepote vsak človek že v zgodnjem otroštvu po svojih starših, sin po mami, hči po očetu.

Ali je kaj na tem?

Večina tistih, ki trdijo, da jih zunanja lepota ne zanima, ampak iščejo le notranjo lepoto, laže sebi in drugim. (Žalostno) dejstvo je, da nas zunanja lepota privlači, vsaj v začetku. Vprašam pa se, ali je biti res lepa ženska blagor ali prekletstvo?

Lepota ima svoje prednosti že v otroški dobi. V vrtcu bodo vzgojiteljice pestovale in crkljale lepo deklico s svetlimi skodranimi laski in angelskim videzom, smrkavega otroka v umazanih cunjicah in zanemarjenega od staršev bodo pa zanemarjali tudi v vrtcu. Lepa deklica bo tudi v šoli za enako znanje dobila boljšo oceno od manj lepe deklice. Nič drugače ni na fakulteti. Ves čas, dokler lepota traja, ima lepa ženska številne prednosti pred nelepo žensko.

Ampak, hitro mine čas, mine tudi lep obraz. Ko pride do tega, pa minejo tudi prednosti lepe ženske. Sedaj je naenkrat v povsem enakem položaju kot ženska, ki tudi v mladosti ni bila lepa. Še več. Nelepa ženska se je morala vse življenje bolj truditi za vse, kar je dosegla in si je tako pridobila sposobnosti za preživetje, bivša lepa ženska pa teh sposobnosti nima. Dotlej ji je bilo vse prinešeno na pladnju, ne da bi se kaj dosti trudila. Nenkrat pa je padla v vodo, plavat pa ne zna.

Pa tudi v času, ko je lepota na višku, ni vse tako rožnato, kot morda izgleda. Lepa ženska ima številne možnosti, da izbira med moškimi, lepimi, bogatimi in vplivnimi. Zlasti pri zadnji kategoriji, pri vplivnih moških, lahko pride do neželenih dogodkov. Tak vplivni moški lahko svoj vpliv zlorabi za to, da se znebi konkurence lepih in bogatih moških, lahko pa se tudi maščuje lepi ženski, ki se ne odziva tako, kot bi on rad.

Dostikrat se lepa ženska odloči za bogatega "ponudnika", ne zaradi drugih njegovih kvalitet, ampak predvsem zaradi bančnega računa. Samo, taka računica se ponavadi ne izide. Denar resda prav pride, vendar pa bogastvo ni niti garant in niti ne pogoj za srečo.

Nekako se mi zdi, da smo ne najlepši moški in ne najlepše ženske bolj srečni v življenju. Lepi osebki pa naj nam lepšajo življenje v  revijah in na filmu.

Tudi jaz se skoraj povsem strinjam s tabo, BigM...

Le da meni nekako nikoli ni bilo pomembno, res ne. Imela sem vedno lepe in cedne prijateljice in jim niti malo nisem bila fous, ker so lepse. Prav zares ne. Ceprav sem tudi sama bila lusten otrok, a nisem bila taka, lepoticka, pac pa taka - zivahna in taka. Celo me je presenetilo, ko so se zaljubili vame - ce pa sem sla z Nataso, svojo lepo blond pirjateljico (ki se mi je zdelo, da je jasno, da mora biti vsakemu vsec) in so rekli - ej, bjonda... se sploh nisem obrnila, mislec, da gre za Nataso, pa se 'blond'.

Pa pravi oni - ne, ti v minici. Bili sva stari kakih 12 ali se manj let, pa se se zdaj zivo spominjam, kako me je presenetilo in mi tudi dalo mislit in nekaj se mi je posvetilo morda tedaj.

Kasneje (recimo tudi zdaj), sem veckrat rekla - Kaksna sreca, da nisem nikoli bila odvisna od lepote! x^x :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ja pa ne sexy minica, pac - oblekica - kaj pa, pri 12-ih do tal? x:Dx

Morda pa sem bila tudi 13... kaj jaz vem.

Ja, ze tedaj sem imela ali kavbojke ali mornarske, temnomodre zadeve, ali pa zivorumene oblekice (moj foter je bil Dvojcek).

In prva v razredu sem imela dokolenke. Ali bi to kaj stelo brez minice? x:Xx x;)x x:)x

Od nekdaj imam tudi rada crtaste stvari. In temnomodre.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Bobnar! Po moje v takem primeru ne, saj ni nobenega razloga. Izjemno lepe ženske ponavadi zanemarjajo vse druge kvalitete, ki bi jih lahko razvile in tako njihova samozavest temelji na zelo majavi osnovi.

12 in minica?

:ermm:

Aja, hehe. Nad dober primer.

Ali mislis, da je Pika nogavicka bila ali hotela biti sexy?

Mislim, da ne - tako je lazje gibati, zase pa je znala reci - ocarljivo... Evo, tudi jaz sem bila taka, sicer z enako barvo -obeh- nogavic in brez strlecih kitk, a s tem barvnim pigmentom, sicer pa s podobnim fotrom (ki je bil nekje, skoraj imaginaren, kot bi si ga izmislila, pa se po videzu je bil kar pravsnji... x;)x - kovancev, zlatnikov sicer nimam, jih pa se bom imela, moc pa imam, pa ceprav ne vrzem kapsa na drevo).

No, in - zato primerjava - ona ni bila nic sexy zaradi minice. Jaz tudi ne. Tako mi je bilo pac fino se obleci.

Imela pa sem tudi turkizne hlace na zvonec in zivordece in zelene majice (racunaj, da je bil socializem, jeans - ceski, snb zelena, ce si hotela oranzne hlace, si moral v Amsterdam, ko si jih imel tu, so te pretepli).

Minice sem nehala furat sele ko sem presaltala na bobne. :8): x:Xx x;)x

Picasso

...Pika nogavicka ...

Pa se tole, BObnar, ko se o astro zgovarjamo...

A ves, da je bila avtorica Pike Nogavicke Skorpijon z Luno v Ribah? x;)x

Torej nekako je torej Pika tudi to? :) Mislim, da je dejansko imela tedaj rojstni dan, tudi v knjigi - pozno jeseni.

Smo kar tapravi potemtakem.

Picasso

Ne. Tekoci pa taki odstekani, kot da nimamo 3 pik, a v resnici se rezimo pri sebi, pa mocni, x;)x in vedno kaj uspicimo. x:Xx :vragec: x8Dx x;)x

Npr. tole - kaj ima Tincek od tega, ce ve, katero je glavno mesto Portugalske - je rekla Pika. In potem nakladala in druge stvari.

Potem pa vmes takole navrgla - sploh pa sem ze bila v Lisboni. :palec: xDDx

Picasso

Hmm, zanimiva tema. Kaj pa pojem lepega moškega? x:)x

Jaz najprej opazim nasmeh in pogled. Ta prvi vtis mi je najpomembnejši. In ja, videz je pomemben. Predvsem pa samozavest, koliko smo zadovoljni sami s sabo. In koliko to izžarevamo. Potem pozabiš tiste pomankljivosti. Energija, ki jo izžarevamo, je tudi pomembna, zelo. Jaz to takoj začutim.

Na srečo sem jaz zadovoljna sama s sabo. In to opazijo tudi drugi. Hmm ja, je pa zanimivo, da včasih spoznam koga, ki se mu zdi čudno, da ne jem mesa in to že tako dolgo. Nekateri se prav bojijo tega, čudno. Nekaterim je pa ravno to super.

V glavnem, prava mera samozavesti, pozitivna energija, zadovoljnost, individualnost so ključ. Vse to tudi ustvarja videz

Live and let live! Life is beautiful!!!!

ni vse v umu.  so tudi potrebe. potreb pa lahko pridejo iz uma ali cesa dugega...

ja, seveda, saj partner nima nasega uma  x;)x   kriviti itak nima smisla, niti sebe, niti druge.

hvala

potrebe seveda lahko pridejo od drugje, samo um je tisti, ki odloca, kakao bomo ukrepali x;)x

ne vem, ce se tako enostavno, da nihce nikoli za nic ni 'kriv'...jaz sebe krivim, kadar mislim, da sem zasluzna za kaksno stvar, + ali -...ampak to je ze druga rec.

ne razumem tocno, kaj bi rad vprasal...kako razcistis, da ti postne vse...? kaj vse? jasno?

me malo asociira na izjavo, ki mi jo je povedal prijatelj, originalno pa je od dr. Nêmê Bassat-a:

„Ni nujno, da odgovor odgovori na vprašanje in ni nujno, da je tisto, kar iščemo, odgovor.“

x;)x

ne strinjam, da vedno um odloca! kajti le ta je lahko v podrejenem polozaju, sploh ce potreba ni prisla iz uma.

torej je um lahko le orodje nasih potreb in zatorej ni vse v umu. hkrati pa obstaja intuicija in nagib!

primer: vcasih ne razmisljas, temvec naredis. lahko je v delcku sekunde, trenutek, ... um je bil le orodje ki je

povezalo info. z telesom ali pa celo to ne.

ne pravim, da nikoli nihce ni 0 kriv x:Dx , cetudi (odvisno iz kaksnega stalisca gledas).

ja, to je druga rec, ce ti sebe krivis x:Dx x;)x hi hi ..

napisala si, da je tebi partner vse.

jaz pa sem te vprasal kako razcistis, (kot si mi predlagala), da mi parterka postane vse!?

to no.

torej odgovore v sebi naj se naprej iscem. ob tem postajam ze cinicen :xx!:

da se poznam...!? malo res x:Dx x:o)x

ni vse v umu.  so tudi potrebe. potreb pa lahko pridejo iz uma ali cesa dugega...

ja, seveda, saj partner nima nasega uma  x;)x   kriviti itak nima smisla, niti sebe, niti druge.

hvala

x;)x

ne strinjam, da vedno um odloca! kajti le ta je lahko v podrejenem polozaju, sploh ce potreba ni prisla iz uma.

torej je um lahko le orodje nasih potreb in zatorej ni vse v umu. hkrati pa obstaja intuicija in nagib!

primer: vcasih ne razmisljas, temvec naredis. lahko je v delcku sekunde, trenutek, ... um je bil le orodje ki je

povezalo info. z telesom ali pa celo to ne.

ne pravim, da nikoli nihce ni 0 kriv x:Dx , cetudi (odvisno iz kaksnega stalisca gledas).

ja, to je druga rec, ce ti sebe krivis x:Dx x;)x hi hi ..

napisala si, da je tebi partner vse.

jaz pa sem te vprasal kako razcistis, (kot si mi predlagala), da mi parterka postane vse!?

to no.

torej odgovore v sebi naj se naprej iscem. ob tem postajam ze cinicen :xx!:

da se poznam...!? malo res x:Dx x:o)x

free, mislim pac, da smo razumska bitja, in - razum pac odloca.

lahko se tudi razumsko odlocis, da ne bo odlocal razum x;)x

glede intuicije itd...to je druga zgodba.

osebno sem mnenja, da je intuicija razum na najvisjem nivoju.

nekako tako:

prvi signal-prva reakcija- pride intuitivno.

nato upocasnimo komunikacijo, racionaliziramo, razclenimo zadeve na nekako...hitrost govora.

govor nadaljno razclenimo in racionaliziramo se bolj globinsko in pocasi nastane pisana beseda.

nekako premosorazmerno je to izgubljanje hitrosti informacije z hitrostjo registracije dejanj,

bolj ko upocasnimo, bolj je racionalno in lazje se razumemo.

osebno trdim, da upocasnimo zapise reakcij iz preprostega razloga: da sebi in drugim lazje

racionaliziramo svoja dejanja. mislim, da je to cisto iz drugih, bolj prakticnih razlogov...

ampak to je cisto druga tema, sem enkrat mislim ze pisala nekje...imam cel esej v anglescini, ce te zanima x;)x x:o)x

nisem napisala, da mi je partner vse, to je bil nesporazum, napisala sem, da mi je vsec ali pa ne.

( ne pa vse, ali pa ne) x;)x

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

samo kar pri sebi opazam je pac to, da me skoraj nikoli nekdo ne zanima, dokler se z njim ne pogovarjam...in ce nima kaj za povedat, me se naprej ne zanima...pa ja lahko se tako cednega izgleda... x;)x  x:Dx ce mi je pa vsec, me pa v bistvu zelo malo briga, kako zgleda (vazno, da me privlaci  x;)x )

ne vem, meni so vedno privlacni ljudje, ki izzarevajo neko doloceno energijo...

Itak... lahko je Mr. Perfect: ko in če odpre usta in takrat ne pride nič pametnega ven...Zbogom!

xsrcx xsrcx xsrcx MucaMaca

Muca :palec: :palec: :palec: x:Dx always

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

A ves, da je bila avtorica Pike Nogavicke Skorpijon z Luno v Ribah?  x;)x

x;)x Hm, saj vem, da se moram lotit pisanja. Res, pa je, da nisem imela v mislih česa takega ...otroških knjig, (čeprav je Pika bolj nadrealistična xDDx)...

ampak... strokovni blabla. Se pa spomnim, da sem kot otrok vedno rekla, da bom pisateljica!

In vedno, čisto vedno sem bila užaljena, če so mi moški rekli, da sem lepa..jaz sem hotela biti pa pametna!! (No, danes se nič več ne sekiram, ker vem, da sem oboje! x:Xx, pa pssst ne povedat ostalim, da se tega zavedam... xsrcx )

xsrcx xsrcx xsrcx MucaMaca...čisto malo važička

A sem zatežila? x:Ix

Če pogledam iz prakse... sem bila pri 20 verjetno lepša kot sedaj. Pa vendar se nisem tako počutila. Ker govorimo o POJMU lepe ženske, spregledali pa smo bistvo..mi dovolite le manjši namig...

Ženska je lahko lepa, če se zato odloči! Kar poglejte okrog sebe, koliko je žensk, ki najbrž ne odgovarjajo ne vem kakšnim strogim merilom, ki so bila tudi tukaj zapisana..kljub temu pa te ženske izžarevajo neustavljivo privlačnost, neko posebno vitalno energijo. x;)x A se že kaj bolje razumemo?

xsrcx xsrcx xsrcx MucaMaca

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...