Skoči na vsebino

Si radi lažete?

pokowc

Recommended Posts

• Komentarji 167
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Astra a si ti tista, ko si razlagala, da si bila v Afriki... in jokala pred hotelom? A si si takrat kaj lagala sebi?

Ja jaz sem si ze dvakrat zlagal, da bo se bencina do naslednje crpalke.. pa me je res klofnilo od zadaj.. Nisem hotel videti, da je tank res ze prazen.

Drugace pa... verjetno se zgodi kdaj.. bom malo bolj pozoren.. :)

Tjazy

*** Svet je narejen preprosto! ***

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy
Deli na socialnih omrežjih

http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_evil.gif

samo seb?

she drugim, de je bl veselohttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_tongue.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_big.gif

jsz sm en http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_evil.gifek dobre volje, k vas rad ma

ORA, LEGE, LEGE, RELEGE, LABORA ET INVENIES

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

O ja, se zgodi. V tistem trenutku pride prav, ko si nekih stvari ne želiš priznat in se skriješ za lažmi. Pa dobiš potem duplo porcijo nazaj. Zakaj? Da se potolažim, da ni tako hudo, da se lahko še kaj popravi, spremeni. Ampak to morajo bit že res težki primeri. Po mojem je to naravni obrambni mehanizem duše.

Viper

quote:pokowc pravi:

Se kdaj zlažete sami sebi?

O ja, še kar. Zakaj ? V bistvu gre za t.i. pisanje opravičil samemu sebi. Ko želiš nekaj v življenju spremeniti, ampak si skozi nekaj dopoveduješ: Pa ne, samo tokrat še .... ipd ... Mislim, da je to zelo pogost pojav, morda z to razliko, da večina ne vidi tega, kaj v življenju počnejo narobe v tolikšni meri.

LP, rachek

• 2 weeks later...
Če se kdaj zlažem samemu sebi? Najbrž takrat ko padem na najnižjo točko in se hočem na tak način dvigniti. Mislim, da včasih moraš samega sebe prevariti, da dosežeš nekaj, za kar smatraš da nisi sposoben uresničiti.
Ja sam ka mali pao s lipe

Guest sanjalica

Prevečkrat...

Ko resnici ne morem pogledati v oči...

Konkretno: Neko misel, odrineš. Ker preveč boli. Lažeš, da ne boli...v resnici pa ne upaš pomisliti na tisto. Ampak nekoč bo pa prišlo in zadelo, če ne bo hvala bogu prej čas zacelil vseh ran.

Se vidjamo...

• 3 weeks later...

Maolokrat se zlažem sami sebi.Sem zelo samokritična, kar je tudi prav.

Je možno tudi v obratni smeri?Recimo, da si preveč kritičen sam do sebe-da se s tem samemu sebi fino zlažeš (nekaj zelo dobrega narediš in se zlažeš samemu sebi, ker resnice preprosto ne vidiš).V tem primeru pa sem v prvi vrsti lažnivcev.Vsaj tako pravijo moji najbližji.

Lep pozdrav,

Yoko

da bi si zavestno lagala? ne, to ne...

tisto nezavedno laganje samemu sebi pa je čisto normalno in se dogaja vsakemu. je obrambni mehanizem in nam zmanjša neprijetni občutek. stvari vidimo drugačne kot so v resnici. v določeni meri je takšno laganje tudi koristno.

lp, gioia sw :vio:

• 5 weeks later...
...te počaka in klofne od zadaj...

Direktor

Bobnar... :palec: :palec:

Največ si pa lažemo pri ljubezni... iščemo skrite znake in jih interpretiramo po svoje...mu je pa v bistvu sonce sijalo v oči...zato je pomižiknil...

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Tu pa tam se kakšno zlažem, ampak nič škodljivega, pse včasih zlažem, ker ne bi rada naredila krivice: npr. me kolegica vpraša, če se vidi da je shujšala in jaz ji pritrdim in pohvalim, ker mislim, da ji to da še več volje za naprej. Male laži niso škodljive. x:Dx

Jest lažem sama sebi takrat ko resnici ne morem pogledati v oči. Takrat ko preveč boli.....samo potem vse dobim nazaj. In se pocutim se bolj neumno. Sej resnica vcasih res boli, je pa res tudi to, da stvari postavi tocno tja, kjer morajo biti.

Pomoje si lazemo tud zato, ker se vcasih pozabimo met radi, pa si ustvarimo en svoj film.

Se pa strinjam, da je to obrambni mehanizem, pa verjetno se nam dogaja vsem.

pa pa x^x

Vsakdo, ki laže se vedno laže samo sebi in nikomur drugemu x:o)x .

clean

P.s.:Tudi ko govorimo, se moramo dobro poslušati, saj govorimo tudi vedno sami sebi !!!

peace and love

Klinar

Laž-več vrst jih je, vsak ki se zateče vanjo se kaj lahko tudi hitro ujame.

Ne rečem, da se nisem nikoli zlagal(potem bi lagal), ampak to so bile take, lahke laži, katere niso nikomur škodile. V velike se nisem pa nikoli spuščal. :palec:

Jap. Nonstop. :) Ko gledam mizo, si lažem, da je to miza in ji ne dam možnosti biti kaj drugega! (okej, malo filozofije oz. ali so stvari res to kar se zdijo). Seriously, jaz si marsikdaj lažem, ko neham neki stvari posvečati pozornost in jo sprejemem za samoumevno ali pa jo neham opazovati s popolnim zavedanjem. Takrat potem vzdržujem neko predstavo tega, kar je, ne pa da bi videla realno podobo. Isto s sanjami - saj poznate tisto, medtem ko sanjaš in sanjariš o počitniach v Rimu, ti pobegne vlak, ti pa ga še kar čakaš in čakaš in se sprašuješ, zakaj ga tako dolgo ni, medtem pa kar dalje sanjariš.

Ja, in včasih se zlažem, ko se pozabavam s kako pozitivno afirmacijo, recimo: sem redoljuben in organiziran človek. Ugh! x:px x:Dx

...te počaka in klofne od zadaj...

Direktor

Bobnar... :palec: :palec:

Največ si pa lažemo pri ljubezni... iščemo skrite znake in jih interpretiramo po svoje...mu je pa v bistvu sonce sijalo v oči...zato je pomižiknil...

:palec: x:Dx poznamo te zadeve....

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

:vragec:

lazh je samo negativen odnos do resnichnosti

kaj pa prauzaprau je resnichno?

o sanjah tega ne moremo rechi

zakaj pa potem mokre sanje?

:vragec: je chist na uni strani shpegla

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...