aakhut 24. april 2003 Avtor Prijavi Deli 24. april 2003 SLOVENEC SEM(slovenec tja) se je zmer bau balkancou Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 24. april 2003 Prijavi Deli 24. april 2003 tut to je niki Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 25. april 2003 Prijavi Deli 25. april 2003 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 5. avgust 2003 Prijavi Deli 5. avgust 2003 Se strinjam z Mickom - delno. Res dialog ni bil prav nič kulturen. Mi je pa ženska vseen blizu, ker ma jajca, si predstavljam da je velik gniležev v življenju srečala, pa se mi zdi da je možno pol postat sarkastičen in ciničen tko kot ona.Ma pa krasne pravljice pa pesmi tud, čeprav priznava tud da majo otroci za čarovnico. Ne Svetlane skor da ne moreš met rad, ker se mi zdi da se trudi zato, da je ne bi mel nihče rad, je pa iskrena in neusmiljena v svojih besedah pa se ne ukloni nikomur. To mi je všeč in jo spoštujem pa cenim. Rada jo gledam in poslušam, tko kot Ruglja npr., oba sta mi ekcentrika..Rada imam njeno delo, kar za Ruglja ne morem rečt, me pa zabavata oba. Kot človeka in s svojim delom.Sploh pa zakaj bi se mogli ljudje brzdat in tko diplomatsko zafrknat druge. Eni mal v celofan vso stvar ovijejo, drugi pa direkt, brez milosti!Kar se penzij tiče, ma tle je polno neenakosti, pa zadev ko najdeš temu ne privoščiš pa onemu.. Bi bla pa glupa da je ne bi vzela.. Sistem je tak da so eni prišli do penzij ne da bi kaj plačevali za to.. Ona je bla izpostavljena, pa še cel kup takih kvazi umetnikov je, ko še zanje nismo sploh slišali, pa vseen vlečejo dnar. Sistem ni v redu, to je to. Pa dnar za borčevske penzije, ko je marsikater se skrivu v hlevu doma, al pa bil glih v puberteti pa prezelen še za kurirja. Marsikaj slišiš, izveš, ampak ljudje smo taki da luknje pokoristmo če se le da.Škoda da jih naša generacija, se pravi današnja delovna sila, kateri smo bolj al manj ravn začeli dnar služit verjetno ne bo našla.Razno če gremo med umetnike. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 5. avgust 2003 Prijavi Deli 5. avgust 2003 Če brez dlake na jeziku poveš svoje mnenje, ki večinski kvazi kulturi ni pogodu, še ne pomeni, da nisi sposoben "kulturnega dialoga" - karkoli že je to. še vedno so ljudje, ki štrlijo iz povprečja, motili svet okoli sebe... ... uživajmo v njenih delih... ...lahko pa sami ustvarjajmo kaj podobnega... Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 8. avgust 2003 Prijavi Deli 8. avgust 2003 Podobnega ne. Ona je edinstvena. S kopiranjem nastane kič....kopija. Neiskrenost. Ustvarjanje nečasa kar čutiš, da ni tvoje. Niti tvoja last.... Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 8. avgust 2003 Prijavi Deli 8. avgust 2003 nataly, saj to sem mislila... da bodimo še sami tako originalni in svojstveni kot ona... Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 19. avgust 2003 Prijavi Deli 19. avgust 2003 kar pa še ne pomeni, da je potem lahko nadut, vzvišen in nespoštljiv do drugače mislečih.....no ja......lahko je.......cenim pa tega ne :xx!: Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 19. avgust 2003 Prijavi Deli 19. avgust 2003 Ja, Svetlanica. Tudi meni se je že v otroštvu usedla v srce.Všeč so mi bile njene pravljice, od Pekarne Miš Maš, pa Kosovirjev, pa pravljic iz mačje preje,.... Take prisrčne zadevice. OPtem je bila pa mami v neki KUD, ki je obujal stare pesmi v Blagovici in to je vodila Svetlana. Dostikrat sem šla z mami na vaje in Svetlano spoznala. V hiši je imela ogromno mačk in vse razsuto, tako sem ji kot predšolsko bitje šla pospravljat kuhinjo iz dolgočasja. Moram reči, da je bila videti prijazna, takrat še dolgolaska. Je bila pa že takrat zelo posebno bitje. V tistem času je stanovala z neko prijateljico. Naslednjič sem prišla z njo v stik, ko sem v osnovni šoli za Šolski časopis delala intervju z njo, spet je bila nadvse prijazna. V tistem obdobju je tudi en dan skupaj z učenci OŠ Krašnja v enem devu spisala knjigo, jo ilustrirala skupaj z njimi in izdala. Potem se je pa oče preselil v sosednjo hišo (zraven nje), ko sem bila v srednji šoli, pa je bila čisto O.K. Skratka pravljice obožujem, kot človek je bila prijazna, je pa vsekakor umetniško odpičena. Mimogrede, prav fajn jo je blo videt, ko se je enkrat z lavorjem vozila po snegu Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tina 19. avgust 2003 Prijavi Deli 19. avgust 2003 Mimogrede, prav fajn jo je blo videt, ko se je enkrat z lavorjem vozila po snegu Citiraj http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 19. avgust 2003 Prijavi Deli 19. avgust 2003 Tistega pa ne morem komentirati, nisem gledala (verjetno medtem rjuhe mečkala) Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. oktober 2003 Prijavi Deli 26. oktober 2003 Danes je bila v temle Popoldnevu.. sem videla, da niste nasli tele teme... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 27. oktober 2003 Prijavi Deli 27. oktober 2003 Svetlane Makarevič sam nisem gledal in poslušal, sem pa posredno zvedel za nekaj njenih izjav. Nasprotno od tebe, Mick, se mi njene besede nikakor ne zdijo na mestu. Mulcem bi "dala kar šus v glavo"!? Ali ni to kontradiktorno? Skrb za mačke je že pozitivna, ampak mladoletnikom pa šus? Vedno je potrebno strogo ločiti dejanje od storilca. Mučenje mačk je nedvomno zavržno dejanje in vredno vsega obsojanja. Kaj pa "mulci", mladoletniki? Je morda razčiščeno, v kakšnem okolju in v kakšnih razmerah so živeli? So morda sami bili doma žrtve alkohola staršev? Je šola poleg vlivanja znanja skrbela kaj tudi za vzgojo otrok? Mladostniki se na slabo obnašanje do njih prav lahko odzovejo tako, da tudi sami zganjajo nasilje do šibkejših (konkretno do mačk). Mladoletnikom je potrebno predvsem pomagati. DRastični ukrepi bi jih še bolj potisnili na rob družbe, pravtako tudi sama stigmatizacija. Odvetniki so kar prav storili, da jih niso pustili na glavno obravnavo. "Vox populi" je v takih primerih največkrat glas linča. Otrokom je potrebno omogočiti šolanje na drugi šoli, jim omogočiti ustrezno vzgojo, predvsem pa potrebujejo človeško toplino. Otrok, ki raste v toplem okolju, takega dejanja zanesljivo ne bi storil. Dejanje mladoletnikov, kakor že je grozovito, je v bistvu tudi klic na pomoč Svetlana Makarovič je menda po osnovnem poklicu vzgojiteljica, njen poziv za "šus v glavo" pa je za takšen poklic prav gotovo ne priporoča. Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 27. oktober 2003 Prijavi Deli 27. oktober 2003 BigM ustrezna vzgoja za take mulce je palca za rit. Skratka oni so že tak zafuran, da vprašanje, če jim kej lažjega od šusa pomaga...Ljudje se od živali razlikujemo v tem, da imamo sposobnost mišljenja, čustvovanja, torej biti bi morali boljši od živali, ti mladci pa ne bi rekla, da po njihovih dejanjih s ponosom kdo reče - da spadajo med človeško vrsto. In zato ker smo do prascev vedno tolerantni in razumevajoči, pa ne rečemo da so razmazani v nulo in imajo polno rit vsega... tako tud je še naprej.Ker kao vzgajat je treba kako? S kakimi mehanizmi, vzvodi? Jst vidim mularijo, ki ima starše na visokem položaju kakšni so. Kar dost je izmečkov. In pravim, da so taki ljudje slabši od marsikatere živali. Po svojem ravnanju in načinu razmišljanja. Danes se je pač neki stvari razvedelo in sem take volje, da tole tud full šarf napišem. Res ne moreš verjet kar si določeni lahk privoščijo, če majo hrbet krit od atija pa mamice.By the way, Svetlana bo pa 1. nov. pri Avtoportretu... bom gledala. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rachek 27. oktober 2003 Prijavi Deli 27. oktober 2003 Mulcem bi "dala kar šus v glavo"!? Ali ni to kontradiktorno?Ja, odklanjanje krzna in nerokovanje z ženskami, ki nosijo krzno, ni ravno neka verodostostojna oblika miroljubnega in nenasilnega protesta, če bi pol ubijal ljudi. :o|o: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 27. oktober 2003 Prijavi Deli 27. oktober 2003 Mushi, mar misliš, da je dejstvo, da so starši na "visokih položajih", že garancija, da otroci niso zanemarjeni in zapuščeni? Kar dosti primerov je, ko prav "starši na visokih položajih" za otroke ne naredijo nič, odkupujejo pa se s tem, da jim nudijo "vse" po materialni plati. Tudi taki otroci pogrešajo toplino, v bistvu so dosti na slabšem od otrok skromnih staršev, ki pa jim nudijo topel dom. Mushi, "palica" nikakor ni edina , sploh pa ne prava vzgojna metoda. Tudi strogost mora biti, vendar pa pohvala in vspodbuda dosežeta dosti več. Malo poglej okrog sebe. Prepričan sem, da so tudi v tvoji okolici primeri, ko je "dom" v resnici brezno nasilja. V takem okolju pa otrok ne more zrasti v kolikor toliko socialno bitje (nekaj izjem na srečo vendarle je). V vsak primer se je potrebno poglobiti. Kot sem že napisal, eno je dejanje, drugo je storilec. Naj bo dejanje še tako zavržno, storilec morda ne zasluži kazni, ampak potrebuje pomoč (zdravljenje). Na LF smo že imeli temo o posploševanju. Taka dejanja so že primer, ko nikakor ne smemo posploševati. Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 31. oktober 2003 Avtor Prijavi Deli 31. oktober 2003 mick.... (tokrat....izjemoma ) 666 Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 31. oktober 2003 Prijavi Deli 31. oktober 2003 MIck, tokrat si me pa razočaral. Pričakoval sem, da imaš bolj human odnos - tudi do tistih, ki naredijo napako. Je ti nisi nikoli? Imeli smo že temo, v kateri nas je kar nekaj priznalo, da smo v otroških letih kaj ukradli in kako so se stvari razvijale? Glede dejanja mladcev se popolnoma strinjam s teboj, da gre za skrajno zavržno dejanje. Samo, mlado drevo se še da upogniti, morda jih bo prav ta proces spametoval, ob ustrezni pomoči socialnih delavcev in pedagogov seveda. Če pa obvelja srednjeveški model, če bodo mulce vrgli iz šole in jih zaznamovali, potem se znajo samo zakrkniti in zabresti samo še globlje. Kaj ni tvoje stališče nekam samo s seboj v nasprotju? Mačke se ti smilijo, kar je povsem prav. Mlade fante (ki se jih še da spraviti na pravo pot) bi pa "kar stisnil". Še par besed o ZKP ju. Ti fantje so bili že zaslišani in po mnenju odvetnikov (ker gre za skrajšani postopek pred okrajnim sodiščem) njihova navzočnost na obravnavi ni nujna. Enako velja tudi za tistega, ki je zlomil šipo, kot praviš. Enkrat mora bit zaslišan, če se obravnava preloži, pa ni nujno, da pride na naslednji narok. (Drugače je seveda v postopku pred okrožnim sodiščem, tam je sojenje v nenavzočnosti res izjema, pod strogo določenimi pogoji). Sicer pa sem bral, da je tožilka predlagala odložen pregon pod pogojem, da bodo fantje opravljali koristno delo. Najbolje bi bilo v zavetišču za zapuščene živali. Za tvoje stališče si dobil pohvalo aakhuta. Jaz bi se nad njegovo pohvalo malo zamislil!? Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 3. november 2003 Prijavi Deli 3. november 2003 Ne, BigM ne mislim, da je visok položaj staršev garancija da folk ni zanemarjen.Bolj se k temu nagibam, da taki, ki si ne vzamejo dost časa za vzgojo otrok jih ne bi smel imet. To je tako kot da maš psa pa se z njim ne ukvarjaš. Al pa se ne ukvarjaš prav. Kak pa je? Popadljiv, agresiven, zblojen, bevskajoč..Pol je pa cel kup pokvarjencev iz takih legel.. Veš, včasih je pa tud palca pomagala, al pa klofuta, če smo si prehiter preveč dovolil. Pa si takoj vedel česa ne smeš. Ne pravim da je to dnevno na programu, ko pa mulci mejo prestopjo, npr. tiste mačke in to bi jim mogu pa foter dober rit sprašit.. RES DOBER! Ne pa božat pa ščitit pred javnostjo... Sej nimajo nobenga rešpekta do nč.. Če te moralna načela gor ne držijo te bo pa boleča tazadnja.. Al pa razbit gobec.Sorry, nobenga sočutja nimam do izmečkov. Sem jih v življenju preveč srečala. V drugem razredu OŠ, me je spodbil in na tla še dodatno zbil mulc iz 6. razreda, problematičen, revež... Kaj pa jst.. ko so se mi sprednji zobje 2 leti majal, in je blo al bojo ok, al jih bo treba zdret? Pa prebit meso pod ustnico od zob... Pa ga je šola zagovarjala, reveži so doma in njegovi starši so stari? Pa kaj pol, a pol pa po vseh naj serje??? Oče bi ga mogu že zdavnaj s pasom... ne pa da se ga je bal.. in pol smo bli MI usrani, k smo v tožbo šli in so njim šli rubit domov..Družba zagovarja izmečke... Od šole naprej... pa kake travme pa vse, in življenske razmere so imeli... me ne zanima. Kaj pa žrtve, ki imajo pol uničen lajf, al del otroštva, al kasneje so žrtev posiljevalcev, perverznežev, morilcev..Ha? Kaj so pa one komu naredile?Komu pomagat?Žrtvi. Storilca pa strogo kaznovat! Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 3. november 2003 Avtor Prijavi Deli 3. november 2003 ehm....po mojke, che vzamemo v obzir KARMO.....tako storilci, kot tudi zhrtve....drug drugemu omogochajo izpolnitev le te....pogojeni z KARMO so pa oboji....ergo? 666 -ou.....trlalala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 3. november 2003 Prijavi Deli 3. november 2003 Mushi, absolutno ti dam prav, kar se tiče zaščite oškodovancev. Storiti je treba vse, kar je mogoče, da se škoda odpravi, če je mogoče, ali pa, da žrtev dobi vsaj materialno zadoščenje. Tudi v tem ti dam prav, da tudi palica včasih mora biti. V razumnoh mejah, seveda. Vendar pa pretirane kazni, kazni za vsako ceno, tukaj pa nisem zraven. Kazen ne sme biti sama sebi namen. Namen je, da bi se preprečilo napačno delovanje. Če se to da doseči z milešimi sredstvi, potem je treba poseči po njih. Proučevanje kazni skozi zgodovino nas uči, da prestroge kazni dosežejo prav nasprotni učinek. Ko so npr. v Angliji na trgu tatovom sekali roke, so žeparji najbolj pridno opravljali svojo obrt. Tema pa se je pričela s Svetlano Makarovič in njeno izjavo, da je treba dat mulcem, ki so mučili mačke, šus v glavo. Za to njeno izjavo sem slišal "iz druge roke" in zadeve nisem sam spremljal na TV. Zato sem stvar tudi najbrž napačno interpretiral. Zadnjič sem pa spremljal oddajo "Avtoportret", kjer je nastopala prav Svetlana Makarovič. Ko sem jo gledal in poslušal, sem prišel do sklepa, da gre za nesrečno in osamljeno bitje, ki se še vedno ne more skobacati iz travm svojega otroštva. Mati jo je vzgajala strogo krščansko, to je, stalno je imela občutek krivde. Za vsako malenkost, ki jo je naredila v nasprotju z maminimi pogledi na to, kaj je prav, je "angel varuh jokal", je "Jezušček jokal" itd. To je nujno privedlo do tega, da je v svojem obnašanju odstopala od obnašanja njenih vrstnikov. Zaradi tega, ker je bila "drugačna", je vrstniki niso sprejemali in če se je hotela z njimi igrati, so šli stran. Kaj je lahko hujšega za nežno otroško dušo. In danes? Še vedno je "drugačna". Tudi če je nihče v resnici ne odklanja, ona tako čuti in se tako obnaša. V tisti uri, kolikor je oddaja trajala, ni o nobeni stvari ali dogodku vedela povedati kaj pozitivnega. Ves svet vidi v črni barvi, oz. v krvi, kot je rekla in tudi ozadje svojega avtoportreta je narisala rdeče - krvavo. Ostala je samska, nima otrok. Očitno jo še vedno preganjajo slike iz otroštva, ko je drugi otroci niso marali. Ima pa mačke. Tega sicer ni povedala, ampak najbrž se je tudi v otroških letih zatekala k mačkam. Te je niso odklanjale in mačkam tudi danes zaupa, ljudem pa ne. Prav zaradi tega je bila še toliko bolj prizadeta zaradi mučenja mačk. Glede na sliko o njej, kakršno sem si ustvaril po oddaji "Avtoportret", pa menim, da njenih besed o "šusu v glavo" ne gre razumeti tako dobesedno. Približno tako, kot reče marsikatera mati, ko se razjezi na otroka, "kar ubila te bom". Tudi za matere to ni lepo, ampak vsi vemo, da besede niso mišljene resno. In Svetlana Makarovič? Velika umetnica in zelo nesrečna ženska. Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 3. november 2003 Avtor Prijavi Deli 3. november 2003 vprashanje, che bi bila taka umetnica, ko bi ne biola tako nesrechna... 666 -ou...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kreativa 3. november 2003 Prijavi Deli 3. november 2003 Se strinjam z bigm glede Svetlance ... sicer pa sem gledala oddajo in nekaj na njej mi ni všeč ... mimika, izraz, način govorjenja ... in daleč prepolna sama sebe se mi zdi ... a to je verjetno le način, da se prodaja ... imidž ... slovenska elita ali elita Slovencljev ... kakor za koga ... zame so elita ljudje ranga Toma Križnarja recimo ... Torej? Ne morem soditi o njenem delu, ker ga ne poznam (dovolj), se pa resno sprašujem, če je za Umetnost ali pa Kaoumetnost res potreben zagrenjen in zafrustriran avtor ... tiste mokrocveteče rožce so že bile OK, ampak ali je to pravilo oz. kar predpogoj? Škoda, da neke svoje ideje podaja na tak način ... ali pa nasprotno: ravno zaradi njenega načina bo le-te veliko negativcev sprejelo za svoje - in teh je kar veliko. Če je tak Svetlančin načrt, potem za njo! ... pa zopet odvisno, koliko se lahko z manipulacijo spreminja ta naš mali vsakdan ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 3. november 2003 Prijavi Deli 3. november 2003 Kot diplomirana igralka nam je Svetlana sicer res lahko tudi kaj zaigrala. Ostane pa dejstvo, da nima življenjskega sopotnika, ne moškega in ne ženske. Nima otrok in tako ni zadostila svojemu materinskemu nagonu. Že samo to dvoje je lahko dovolj, da ne prekipeva od sreče. Njeni - milo rečeno - čudni nastopi so res lahko manipulacija, lahko pa je to tudi njen obrambni zid, s katerim skuša prikriti svoj pravi "jaz". Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
umetnica 3. november 2003 Prijavi Deli 3. november 2003 tudi jaz sem z enim očesom in dvema ušesoma spremljala avtoportret umetnice. v svojem nastopu mi je delovala zelo grobo. in prav možno je, da je to del kulise za na oder, na katerem se pojavlja Citiraj P. S. le kaj je hotel umetnik s tem povedat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.