Guest Jeti 7. januar 2008 Prijavi Deli 7. januar 2008 oj Mačona meni je dosti pomagalo gibanje v naravi ... ok ... sedajle je tudi takšen čas ... zima, mraz, megla, pomanjkanje sončne svetlobe .... če imaš možnost ... pojdi na sprehod v višje ležeče predele, kjer bo sonceker imaš verjetno zelo zmanjšanj prag koncentracije .... jaz sem šla v knjižnico in vzela knjige vicov, anegdot ... gledala risanke, burleske .... kasneje filme, predvsem komedije ... obiskala gledališko predstavo .... jasno ... komedijo .... zelo mi je pomagalo učenje avtogenega treninga ... imela sem srečo in ga osvajala pri psihologinji na napotnico ... danes so te stvari samoplačniško dosegljive skoraj na vsakem vogalu.... s vprašljivo kvaliteto in učinki ... pa brez zamere vsi, ki se s tem ukvarjate preko neta sem igrala tarok ... oj ... koliko so me nekateri preklinjali, ker sem ga zaradi slabe koncentracije "krepko biksala" .... samo ker se nisem prav dosti sekirala zaradi tega, je bilo zame v +če pa opažaš, da se ti depresija pojavlja prepogosto ... po moje ... bolje, da obiščeš psihiatra ... saj ni potrebno, da takoj začneš s kemično terapijo - tableti .... ugotovita zakaj, se pogovoriti z nekom, ki ima o tem vedenje ... upam, da naletiš na psihiatra, na kakršnega sem jaz ... ki mi ni pral glave, ampak ponujal možnosti izhoda, samostojno razmišljanje in izbiro ... velikokrat so vzroki zakriti ... in naj te ne spremlja predsodek, da si sedaj "zmešana" tako kot je navada v sredini in okolju kjer živim jaz sama sem se tablet izogibala 2 leti ... na koncu je bilo prehudo prenašati vse skupaj ... danes .... ne rečem, da sem ozdravljena ...lahko premagujem težave brez tablet .... morda jutri ne več pomembno je, da tvoja ožja družina in prijatelji vedo kaj se dogaja v tvoji psihi .... le tako boš lahko deležna pomoči tudi z njihove strani .... verjetno se te bo zaradi tega marsikdo izogibal ... spreglej in odpusti mu ... kdor ne izkusi in ne pozna depresije bo ravnal tako ne vem, če sem ti bila kaj v pomoč ... vse je samo delček tega kar sem prestala, spoznala med depresijo, ki je bila... nočem te strašiti ... veliko hujša od vsega povedanega vse dobro ti želim Mačona Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 7. januar 2008 Prijavi Deli 7. januar 2008 Upam, da ti bo uspelo z lastnimi mocmi premagati tole zoprno stanje.Srecno! izhod iz krize gre vedno samo preko krize me skrbi da zna bit res press Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 7. januar 2008 Prijavi Deli 7. januar 2008 hja... kako pa nekoga pripraviš do tega, da začne upoštevat vse te zgornje nasvete? se ful strinjam, prvi korak je, da si priznaš. pa da ugotoviš, da ti to ne paše. in se odločiš, da boš kaj naredil zato.problem je samo, če si tko globoko noter, da ti ni do tega, da bi karkol delal, spreminjal... žalostno...pa za vse okol težko za sprejet in težko za živet zraven.. včasih bi jo najrajš oklofutala okol ušes, zbud se že! pa odpeljala na barje in ven iz avta spustila in se domov odpeljala... znajd se, migaj, živi mal!!! pol vsakič znova ugotavljam, da nima smisla se trudit, ukvarjat, dokler ni želje, pobude iz druge strani.. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 7. januar 2008 Prijavi Deli 7. januar 2008 zanimivo ane namrec to, da nekdo ne bi nicesar naredil da je drugace... zakaj ze!! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 7. januar 2008 Prijavi Deli 7. januar 2008 Edini na katerega lahko vplivaš si ti sama verjemi, na nič drugega nimaš vpliva in edino zase odgovarjaš that is my opinion pa dobro to so moje izkušnje dopuščam možnost, da se po kakem čudežu lahko zgodi , da vplivaš na druge, da bi pa sam koga v kaj pripravil, ajd meni to ni ratalo pri nikomer saj meni tudi ne.. mah, saj vem, saj sem že dost prebolela tole 'vtikavanje in vplivanje'... no go.. sam včasih pa še vedno zaboli, no.. ko vidim, da imam mami, ki špila otroka namesto naju otrok.. pa ko pomislim, da še nima 50 pa še skor pol življenja pred sabo.. kaj, kot rastlinca? me užalosti in razbesni to... pa da se pusti vsem možnim 'strokovnjakom' filat s tabletami in jih menjat na vsake par mesecev, ker ne pomagajo.. škoda mi jo je, no.. sam ja, vsak ima svojo šolo..pa zdaj sem zaradi dela spet mal več v stiku z njo.. in bolj opazim.. pa ko je glih tema Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 7. januar 2008 Prijavi Deli 7. januar 2008 hm, skor ne verjamem da ni bilo vsaj 80% ljudi (ugibam), ki so srednjega ali nizjega sloja.namrec le ti imajo ponavadi najvec tezav.zakaj:ker tisti, ki imajo denar, si veckrat zelje uresnicujejo in to vpliva na to, da so manjkrat v depresiji.zalostno a verjetno resnicno. o tem je malo vec govoril tale gospod:Zoran Milivojević o Slovencih (21:29) Kako nas vidi in doživlja priznan srbski psihoterapevt dr Zoran Milivojević? Vpliv tradicionalne vzgoje na značaj Slovencev. Kako povečini vzgajamo svoje otroke danes in kakšne posledice bo to imelo na naslednje generacije? Kaj lahko spremenimo s pomočjo znanja psihoterapevtov? free a si bil ti kdaj v depresiji... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 7. januar 2008 Prijavi Deli 7. januar 2008 Zanimivo, free.. jaz imam tule malo drugačno teorijo..na grdo povedano - s polno ritjo je lahko srat.. lepše povedano - če imaš vse in si lahko marsikaj privoščiš, zraven pa mogoče ne najbolj super čustven svet, se ti ni treba trudit za nič.. težko se gre depresijo mamica samohranilka, ki mora poskrbet, da preživi sebe in dva otroka... saj so izjeme, itak, samo bi rekla, da je več depresije v višjih socialnih slojih.. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 7. januar 2008 Prijavi Deli 7. januar 2008 tocno to je bil moj point, ko sem ti napisal: zanimivo ane namrec to, da nekdo ne bi nicesar naredil da je drugace... zakaj ze!! kljub temu pa se mi zdi, da je v nekih bogatejsihslojih dosti manj depresje kakor med tistimi ki denarja nimajo. Mislim, da je to pravzaprav tudi povsem logicno. vse skupaj pa morda ni zadeva ki bi jo lahko gledali tako crno-belo. druzbeni vplivi, vpliv starsev, neuresnicene sanje, zelje, zavrnitve ljubezni, priajteljev, ljubimcev, strah, naznanje, neusmerjenost, brezciljost ki sledi, istoveteje z okolico, primerjanje z zunanjimi stvarmi in svetom okoli sebe, z drugimi ljudmi, pozunanjenost, pricakovanja, odtujenost od samega sebe, notranjosti, potlaceni potenciali, zavedanje svojih custev in misli in se nauciti ne istovetiti se z njimi, najti svoje mesto v tej druzbi kot osebnost, imeti ob tem nek obcutek biti koristen, ustvarjalen, videti svetlo prihodnost kljub vsemu, mnenju okolice, prijateljev, medijev, forumov, obdrzati moralno drzo, kljub temu, da nate pljuvajo, te ozmerjajo, ob tem ne nagniti glave, temvec se zravnano postaviti in stopiti korak naprej! ni lahko obraniti se vsemu temu! ni lahko se naprej verjeti. ostati navdihnjen in vzpodbujen.a kljub temu, vsaka nova generacija nekako je dobro, da predela neke vzorce svojih starsev in gre naprej! na rame dobimo ruzak svojih prednikov. in dopolni ga druzba. sedaj ga polni s narava s svojimi vplivi. ampak kljub temu, da se ze tako izmikamo zivljenju, se zatekamo v svoje iluzije, vemo, da vse to, vse te tezave in problemi, iluzije, teme in tegobe niso zaman! torej vspodbudno naprej! ... kar nismo danes, bomo jutri! Zanimivo, free.. jaz imam tule malo drugačno teorijo..na grdo povedano - s polno ritjo je lahko srat.. lepše povedano - če imaš vse in si lahko marsikaj privoščiš, zraven pa mogoče ne najbolj super čustven svet, se ti ni treba trudit za nič.. težko se gre depresijo mamica samohranilka, ki mora poskrbet, da preživi sebe in dva otroka... saj so izjeme, itak, samo bi rekla, da je več depresije v višjih socialnih slojih.. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 7. januar 2008 Prijavi Deli 7. januar 2008 Vsakomur se kdaj pa kdaj v življenju zgodi, da je potrt , zaznava tesnobo, se počuti v brezizhodni situaciji. Prav tako je lahko malodušen ali brez moči za reakcijo. To še ni depresija. Depresija je žal zelo huda bolezen zahodne civilizacije. Je grdi zlodej, ki v skrajnem primeru pahne osebo celo v smrt, ali pa jo s počasnim umiranjem na obroke muči tudi po več let. Ja, je novodobni psihični rak. Hudoba ima tudi eden največjih odstotkov recidiva med boleznimi. Mislite, da pretiravam? Ne. Depresivna oseba ima vse šanse, da ji propade partnerstvo. Kdo je rad z mlahavo, brezvoljno, pasivno osebo, ki ji je tudi spolnost zadnja briga? Nihče. Ali pa (ne) vzgajate otroke cela obdobja. Ali pa na sploh gre življenje mimo vas, vi pa na mestu capljate in vedno slabše vam gre. Nakar se vam "posveti" v redkih trenutkih lucidnosti, nakar spet padete še globlje, saj vas zaradi (ne) življenja začnejo mučiti še občutki krivde. Pa je začarani krog sklenjen. Nimate moči, da bi kaj ukrepali. Ja, depresija odžaga noge in roke, celo jezik pogoltne. Bi povedali stisko, pa si ne upate. Bi morda kaj ukrenili, pa imate predsodek. Kaj storiti? Najprej je treba ugotoviti, če gre pri vas za depresijo. To vam lahko povesta zgolj psiholog ali zdravnik psihiater, saj sta edina, ki sta strokovno usposobljena in naučena, da razpoznata to bolezen. Slednji vas lahko začne zdraviti z zdravili. Ta so sploh zadnje generacije zelo učinkovita. Mesec zdravljenja s farmacevtskimi preparati odtehta vsaj leto psihoterapij!Pomankljivost metode? Ne preprečuje recidiva. Nihče, niti psiholog se danes ne ukvarja več s tem, ZAKAJ ste zapadli v depresijo. Psiholog vas bo navajal kako (pre)živeti sedaj, psihiater vam bo predpisal primerna zdravila in vas naročil na kontrolo čez nekaj mesecev ali leto. Še šli ne boste, če vam bo terapija pomagala! Razne alternativne metode vam bodo ponudile nov stil življenja. Tudi prav, morda pa najdete takega po svoji meri. Samo? Depresija je bolezen, ki jo je treba primerno zdraviti. Najprej je potrebno potrditi bolezen in jo nato klasificirati. Slednjič, se lahko šele prične zdravljenje. Tu pa nastopi vaša izbira metode. Večkrat sem zasledila silen odpor Ln forumovcev do klasične medicine. Največja obtožba je občutek, da je pacient za doktorja le številka. Pa saj ni vedno tako! Kakorkoli, tu pišem o depresiji. Zdravljenje s farmacevtskimi preparati daje največji odstotek zdravljenosti. Ja, tudi pri depresiji je na žalost kot pri alkoholu in tobaku: v pozitivnem primeru ste zdravljeni depresivec. Ali pa depresivec, ki ni aktiven. Ko ste prišli do te točke, pa pomeni, da imate moč in da lahko kontrolirate svoje življenje. Samo v tej fazi boste lahko trezno presodili, kaj vam je storiti. In to morate narediti! Sicer boste kmalu tam, kjer ne želite biti nikoli več! Joga? Super! Krožki, vpis v knjižnico, planinarjenje, ročna dela, fitnes in drugi športi, vsakršna aktivnost, ki vam je ljuba. Ste se vpisali v fitnes in vam že po dveh tednih gre na jetra? Pa se vpišite kam drugam. Premagajte zadržanost in poiščite v telefonskem imeniku sošolca, ki vam je v osnovni šoli veliko pomenil. Bodite aktivni. Oprostite stare zamere svoji okolici. Začnite ponovno govoriti z osebo, s katero ne govorite že 10 let. Če trenutno nimate službe in jo že nekaj časa iščete, pa se lotite prostovoljnega dela. Navdalo vas bo s ponosom in občutkom koristnosti, četudi ni (z denarjem) plačano. Razmislite o svoji prehrani. Ali imate sami sebe radi? Imejte se! Tako vas bodo imeli radi tudi drugi, ker si to pravzaprav zaslužite. Sprejmite v svoj dom zavrženo beštjico. In še nekaj, dopustite, da je vaše vodilo "JAZ OBSTAJAM; TOREJ SEM in ne dovolite, da zapadete v pogubnost "JAZ IMAM; TOREJ S(M)EM.vredno prebrat Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Mačona 8. januar 2008 Prijavi Deli 8. januar 2008 Hola Mačona Pejt ven. Hodt, laufat.Fizična aktivnost je zlo zdravilna. Sam ne si postavt visoka merila. Samo tolk, kokr zmoreš. Če samo ležiš, vstan, nared dva koraka in nazaj v postlo. Za začetek. Če zmoreš več, dej več. Sam ne preveč, ker če ne boš zmogla, pol boš še blj potrta.Najd enga za pogovor. Magar tle na internetu /še bolš v živo/. Povej vse, kar te muč, tko kt si začela že v tem postu. Zlij svoja občutja ven. Kr govor al pa piš. Pol enkrat, k boš sama ugotovila, da si pripravljena, pa vpraš. Karkol. Ne vem kva mislš o psihiatrih, jst bi ti ga priporoču. Ja, velik je skupin za samopomoč. Tud te bi ti priporoču. Zelo. Mej se, Mačona. Kr pogumno. butl saj ni problem vstat, si umit zobe itd. vse osnovne stvari opravljam normalno. samo nekaj mi manjka. brez vsakega ne moreš bit. ali hodiš v službo ali hodiš v šolo/na predavanja. sicer se učim za izpite, samo to ne vzame toliko energije, s tem ne kurim fizične energije. saj vem, da je krivo premalo gibanja. pa saj delam jogo. skoraj vsak dan grem na sprehod. pa ni dovolj. no, saj bo OK, tahujše je že mimo. ne prenesem se več take, aloooo, ne morem več bit pri miru. o psihiatru sem že večkrat razmišljala, pa se ne spravim k njemu. Saj bo, mačonca... (nimamo nobenega smiley za hug, al pa poljubček na lička...) Depresija je lahko tud čist naravno stanje, ni nujno bolezen. Glavno je da se zdaj ne skušaš preveč upirat temu stanju in tud rovat ni treba po preteklosti. Najbrž si se ustrašla, ker se je že ponovilo, v sedanjosti ne vidiš barvitosti, prihodnost pa ti je tud neznana, čeprav si želiš spremembe pa zanjo nimaš dovolj energije. Ni drugega kot sprejeti, če že ne celo vzljubiti tudi to sivino in temo in sebe predvsem v tem. Saj vem, da je to tisočkrat izrečeno, vendar ven se da s(a)mo skozi.. Spomni se kolk si pa razsvetljevala tale forum z vsem kar si in to znaš zelo dobro. Poskusi najt sočutje do sebe, koliko si že "naredila". Tudi zdaj, zato sploh ne dvomim, da je to prehodno, in da te za tem čaka še nekaj toliko večjega in lepšega.. You'll see. Pa razumem(o) te v tem. Tako kot svojo družino vidiš kot praviš je ravno odslikava kako vidiš tudi sebe in svet sedaj in morda je to ta najmočnejša vez, ki čaka, da bo prepoznana, da boš lahko spet začutila živost, ljubezen in svobodo. Sem ravno danes prebrala en stavek od Aurobinda: »Če lahko vidiš vsega Boga v drobni, bledi, nemikavni cvetki brez vonja, tedaj si dosegel Njegovo najvišjo resničnost.« Nič no, lp, pa napiši še kaj.. hvala. saj je vedno prehodno ... tako je tudi zdaj ... ne prenesem več tega jokcanja, kar je dovolj, je dovolj. kar malo jezna postajam nase. no, saj se bom lepo pomirila s sabo in življenjem. pač je kot je. če sem sposobna videt zvezde, moram kdaj videt tudi temo. najti sočutje ... težko ... prej samopomilovanje. nimam kaj več povedat zaenkrat. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 8. januar 2008 Prijavi Deli 8. januar 2008 no, saj se bom lepo pomirila s sabo in življenjem. pač je kot je. če sem sposobna videt zvezde, moram kdaj videt tudi temo. Hm, Mačona, kva pa vem, jst sem samo en butl, ampak, a veš, tole se men bere kt "u, zdele mi mal ven tolče, ampak, sej mi bo ratal spet not potlačt, prekrit, zamaskirat". Mrbit bi se blo pa bolš osredotočt na to, kva pa jst občutm zdele, kakšne barve je to, kakšnega okusa, od kod vsi ti občutki, kva me bremza, zakaj ne morem, nočem, ne želim, kdaj pridejo, kaj al pa kdo jih sproži /vsa ta občutenja/, na kaj me spominjajo, zakaj jih potrebujem, kaj mi nadomeščajo, izpolnjujejo, dajejo...pa tko. Ker tist, "sej bo", je blj odrivanje, nekam not spet...do naslednje epizode. Tko se men bere. Pogumno, Mačona Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Scorpion25 8. januar 2008 Prijavi Deli 8. januar 2008 Depresija zna biti resna stvar če gre v ekstreme..najhuje je ko se tega ne zavedamo ali pa nekako odrivamo od sebe češ da bo minilo ali pa da ni tako hudo..če je boljše soočiti se sam ali iskati pomoč?odvisno..če misliš da si dovolj močna sama in vidiš neko pot iz nje oz rešitev kako jo boš premagala poskusi,čene pa poišči strokovno pomoč..oni znajo locirati problem in te postaviti na pravo pot iz tegadrugače pa če jo boš reševala sama...boš potrebovala veliko moči in podpore.Vendar če je tvoja želja po rešitvi iz tega res velika ti bo uspelo..najprej poišči kaj je tisto kar te muči,obremenjuje,dela nemirno..najdi izvor in vzrok..potem pa se sooči s tem..sooči se takoda ugotoviš povzroča to in kako bi lahko rešila.naučiti se je potrebno soočati s problemi.Dosti nas je takih,ki tega ne znamo in se to stopnjuje v depresijo..sam rešujem probleme tako da jih definiram v sebi in ugotovim kaj jih povzroča potem pa se oddaljim od tega izvora..recimo strah preh premalo znanja pred ispiti in kaj bo..včasih je bilo tako,danes pa..dosti drugače:) danes naredim kolikor lahko in grem..če naredim ok,če ne vem da sm se učil in si nimam kaj očitat in poskusim zopet naslednjičživljenje je dolgo in ga je škoda za obremenjevanje.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 8. januar 2008 Prijavi Deli 8. januar 2008 o, jst pa mislim, da je tale srbski psihoterapevt zadel žebljico na glavico čisto prav ima vse je v vzgoji in (samo)vzgoji kasneje. Ima prav pa tudi oni radisjki napovedovalec, Jure al kako že. Lepo si izdelat plan dneva in se tega držat od tega, kdaj vstaneš, kaj točno, kdaj kaj narediš... Je treba veliko samoinciative v tem in nič lenobe. Najlepše/najlažje/najenostavnejše je pa jamrat, čičat pa čakat. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 8. januar 2008 Prijavi Deli 8. januar 2008 Kdor se dalj časa na easy in zmerno ukvarja s hatha, ashtango yogo, ... (telesno yogo)Depre NE pozna.Preko telesne vadbe se dobro počuti, se polni z endomorfini. Se miselno uravnoveša.Razen, ko gre za konkretno biološko disfunkcijo delovanja možganov...Depra je v večini problem lenuhov, nekreativnih, kateri se ne spoštujejo.Kateri so se sami, katere je okolje "zjebalo", da so, kjer so. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 8. januar 2008 Prijavi Deli 8. januar 2008 Yoga je bussiness. Vse se plačuje.Vedno bolj. Nobene Indije ni treba.V Indiji se večina ljudi NE ukvarja z yogo - telesno.So bolj v religiji. Par minut do pol ure polsveče & pluga...NE duha, NE sluha o depresiji...Jogging, boks aerobika, ... z ustreznim miselnim naravnavanjem - naravnanostjo, enako. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 8. januar 2008 Prijavi Deli 8. januar 2008 Tole bolano pošto sem dobil: "Ne morem verjet, človek , ki ga cenim zaradi njegovih izkušenj, znanja in modrosti.... kako moreš biti prepričan, da si pa spoznal vse resnice tega sveta nekaj časa me ni bilo na forumu, zdaj pa berem , da kakor vsemogočni sediš na prestolu in lepiš nalepke ljudem, naj se prebudi svetloba v tebi in naj se priklonim tvojemu znanju, nikar ne dopusti , ker veš, da več moči prinese s seboj tudi več odgovornosti bodi svetloba" Moj odgovor bi lahko bil zelo žaljiv, pa ne bo. Spoznal NISEM NOBENE Resnice tega sveta. Sem samo endomorfinsko konstantno zadet po naravnih poteh. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 8. januar 2008 Prijavi Deli 8. januar 2008 samomor je trajna reshitev zachasnih problemov(Murphy) zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 8. januar 2008 Prijavi Deli 8. januar 2008 Samomor na kremšnitah. Nikoli ni tako slabo, da ne more biti še slabše. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 8. januar 2008 Prijavi Deli 8. januar 2008 Samomor na kremšnitah. Nikoli ni tako slabo, da ne more biti še slabše. kwa zej kremshnite vlachish v tole depresivno temo zlomk....trallala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 8. januar 2008 Prijavi Deli 8. januar 2008 Nikoli ni tako slabo, da ne more biti še slabše. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 8. januar 2008 Prijavi Deli 8. januar 2008 pravo optimstichno prichakovanje she slabshega zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 8. januar 2008 Prijavi Deli 8. januar 2008 samomor je trajna reshitev zachasnih problemov(Murphy) zlomk....tralala trajna resitev?? zihr ja... prej zacasen beg...murphy ma "dobre", jp... ampk to, da je murphy murphy se ne pomen, da ma zato vse izjave "dobre"... Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 8. januar 2008 Prijavi Deli 8. januar 2008 pravo optimstichno prichakovanje she slabshega zlomk....tralalaSmehljaj se…, jutri bo slabše. ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 8. januar 2008 Prijavi Deli 8. januar 2008 trajna resitev?? zihr ja... prej zacasen beg...murphy ma "dobre", jp... ampk to, da je murphy murphy se ne pomen, da ma zato vse izjave "dobre"... ochitno she en revezh ki je nasedu na reinkarnacijsko lazhK SI 1000 LET MRTU SI SHELE NA ZACHETKU VECHNOSTI zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 8. januar 2008 Prijavi Deli 8. januar 2008 ochitno she en revezh ki je nasedu na reinkarnacijsko lazh K SI 1000 LET MRTU SI SHELE NA ZACHETKU VECHNOSTIdvomim, da sm z zacasnim begom mislila ravn takoj na reinkarnacijo... lepo pa, da te je to asociralo nanjo... kj je zate bit mrtu? 1000 cigavih let? Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.