Skoči na vsebino

Depresija

mm

Recommended Posts

Superge na noge pa laufat.

It na vrt pa nekaj počet.

Pospravljat po stanovanju, ...

NE pa cvilit in se smilit samemu sebi.

Depra je upravičena edino, ko je pogojena z biološko disfunkcijo v delovanju možganov.

Ostalo je lenoba, zabluzenost in zagnojenost.

Polsveča, plug, boks aerobika, ... NI nobene kurčeve depre.

Je samo v blodnjah in lenobi.

Je pa res, da jih veliko "zjebe" okolje - odnosi (družina, posel), hormonska neravnovesja, ...

Samo to se da prebresti, ko je nekdo motiviran.

Deli na socialnih omrežjih

Depra je upravičena edino, ko je pogojena z biološko disfunkcijo v delovanju možganov.

...jp in "izsiljevanje",....oz zadovoljitev potreb pač na ta način,..zavestno.

Človek se za depresijo odloči (razen v zgoraj omenjeni disfunkciji),...sicer je pa W.Glasser že kdaj pisal o tem, da

človek depresira, ne pa da IMA depresijo.

x:)x

Samo šibki se ne upajo biti pravični.

Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji.

Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens.

Mam frenda, katerega zdravijo za manično depresijo že vrsto let.

Ko dela yogo (3 vaje samo) je veliko boljše kot če jo ne dela.

Problem pri njemu so zelo problematični družinski odnosi.

In igra na karto depresije.

NISO pa ugotovili zdravniki, psihologi, da ima blodnje, paranojo (prisluhe, občutek, da ga nekdo slika, ...).

In ga napačno zdravijo.

Pri njemu je depresija pogojena z bipolarno motnjo v možganskem delovanju.

Neugodni družinski odnosi so pa še dodaten slabšalen faktor.

Dokler se je ukvarjal s tekom, hodil v fitness... , je bilo s frendom veliko bolje.

Kot takrat, ko se je prepustil celodnevnim lenarjenjem.

Možgansko pa ni preveč dojemljiv za širše razumevanje situacije. V kateri je.

Je kot prestrašen piščanec. Brez trohice zdravega samospoštovanja.

Doma ga ves čas dajejo v nič. In mu nabijajo komplekse neuspešneža...

Je pa res, da jih veliko "zjebe" okolje - odnosi (družina, posel), hormonska neravnovesja, ...

A dej no.

A pol bi ti reku mami, ki jo je sesul, ker je izgubila otroka:

"Ti si sam lena, zabluzena in gnila in že nehej cvilt in se smilt sama seb!"

Kolkim si pa na ta način pomagal že?

:eek:

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

se strinjam.

...jp in "izsiljevanje",....oz zadovoljitev potreb pač na ta način,..zavestno.

Človek se za depresijo odloči (razen v zgoraj omenjeni disfunkciji),...sicer je pa W.Glasser že kdaj pisal o tem, da

človek depresira, ne pa da IMA depresijo.

x:)x

:palec:

Mam frenda, katerega zdravijo za manično depresijo že vrsto let.

Ko dela yogo (3 vaje samo) je veliko boljše kot če jo ne dela.

Problem pri njemu so zelo problematični družinski odnosi.

In igra na karto depresije.

NISO pa ugotovili zdravniki, psihologi, da ima blodnje, paranojo (prisluhe, občutek, da ga nekdo slika, ...).

In ga napačno zdravijo.

Pri njemu je depresija pogojena z bipolarno motnjo v možganskem delovanju.

Neugodni družinski odnosi so pa še dodaten slabšalen faktor.

Dokler se je ukvarjal s tekom, hodil v fitness... , je bilo s frendom veliko bolje.

Kot takrat, ko se je prepustil celodnevnim lenarjenjem.

Možgansko pa ni preveč dojemljiv za širše razumevanje situacije. V kateri je.

Je kot prestrašen piščanec. Brez trohice zdravega samospoštovanja.

Doma ga ves čas dajejo v nič. In mu nabijajo komplekse neuspešneža...

Čimprej STRAN iz takega okolja. Pa delat zase in na sebi.

Res je, da če ima kdo manični depresijo oz. po domače da so mu dohtarji pogruntal hormonsko nerauvnovesje v glavi, ja, seveda zdravit (tudi) s tabletami.

Večina pa depresira, tako kot je že Silki napisala. Lažje se je smilit sebi (in okolici), kot pa rokave zavihat in kaj narest.

Ok, se mal smiliš sam seb, jst sm bogi, bogi, bogi...sam ne dan za dnem, mesece za mescei, leta in leta. Vsi ostali/drugi so krivi, sam pa ne bi za izboljšanje nič naredil xrolleyesx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Ja, pozdravljen Tantra ...tiste prve tri vrstice prav lepo sedejo -četrta je pa že pogojena z vzrokom -cviljenje in samopomiljevanje. Zdaj- kdaj je upravičena in kdaj ne -težko sodim, vendar je mnogokrat nujna in edina / na žalost/ reakcija človeka na določene dogodke, pretrese, globoke čustvene rane , strahove , ki so lahko pogojeni iz različnih vzrokov- tudi bolezni -recimo. Vidiš -ena finta je - recmo -človek, ki dalj časa nosi v sebi globoko zakoreninjen strah- zboli -fizično ali psihično...druga varianta je pa , da bolezen sama prebudi strahove , torej -strah ustvari bolezen, ki tisti prejšnji strah še potencira. Pri depresiji je podobno - vsekakor ima večina ljudi vzrok, ki je povzročil to stanje- ker pa skozi to stanje deluje - je seveda odziv okolja navadno odbijajoč- torej- se žalost v človeku lahko samo še poveča, depresija se še poglobi.

V različne vzroke se ne bom spuščal, vendar je tako- ljudje smo zelo različni med seboj, torej -vsi ne moremo delovati in reagirati po istem kopitu -ker smo pač že iz osnove na različnih nivojih delovanja, zavedanja, sprejemanja , naša čustvena stanja so različna ..itd....Zdaj- nekdo si ne bo dovolil biti depresiven, drugemu je pa takšna reakcija edina , ki jo zmore v določenih pogojih. In ne vem , če je smotrno take ljudi ravno metat v neke kalupe- jih izkategorizirat iz družbe , jih na nek način obsojat. To bi bilo potemtakem že nekakšna selekcija preživetja -ali pa še bolj ekstremno -če nisi dovolj močan, da prebrodiš svoje travme sam- si si sam kriv. V bistvu je to preenostavno, ker ni tako-enostavno se s tem ne morem strinjati. Saj -če bi gledal iz aspekta globalne evolucije, bi morda tole špilalo, iz človeškega pa zihr da ne .

Depresivnemu človeku je treba dati podporo - v vsakršnem oziru, pa tukaj ne mislim na božanje po laskih in prepevanje -kako bo že bolje- temveč mu ponuditi konstruktivno pomoč - pa verjetno ne v obliki vojaške vzgoje.

Včasih pomaga že posluh, pogovor, razumevanje- in to tudi dati vedet- ne skozi izraze usmiljenja, temveč skozi sprejemanje, razumevanje in usmerjanje..morda je v nekem trenutku potrebna tudi bergla- pa kaj potem- ne vem, če je tisti, ki jo potrebuje manj vreden od nekoga , ki ima vso notranjo moč...se pravi- naj bi jo uporabil za pomoč še komu, ki je pač nima. Ne vem, jaz gledam tako na to stvar.

Tam sem prebral -se da prebresti, ko je nekdo motiviran- poglej Tantra -pomanjkanje motivacije je ravno eden od poglavitnih simptomov pri depresiji .In kako lahko potem pričakuješ od takega človek samomotivacijo ?

Je ne moreš ...torej -se potrudiš, da ga pripraviš na to, da se bo kasneje sam motiviral , ko bo prebrodil stanje v katerem pač je.

Sicer ti priznavam, da je veliko različnih vzrokov in nekateri so resnično takšni, kot si jih opisal- samo- kdo sem jaz, da bom sodil o tem , če človeka ne poznam ...enostavno mu je potrebno pomagat in ga ne obsojat , ker mu s takim načinom lahko le poglobiš njegov lastni občutek ničvrednosti, odvečnosti itd...S tem sem imel kar nekaj izkušenj in na podlagi tega sem tole napisal -je pač moje mnenje ...

Fajn bodi

xegox :palec:

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Si me lepo dopolnil. Thanks. )

Ljudje v depresiji, so kolikor sem opazil, velikokrat v pomanjkanju vitalne sile.

Živijo v neprijaznih odnosih.

Za karkoli začet zboljševat, si je pameten prej ustvarit boljše počutje - razpoloženje.

Načinov je več. Tudi stanja se razlikujejo od osebe do osebe.

_________

Ta Cheeh

http://www.lonelyplanetimages.com/photos/18595-4.htm

Navajo sauna. Za boljše počutje. Native American Navajo tradicija.

Včasih pomaga že posluh, pogovor, razumevanje- in to tudi dati vedet- ne skozi izraze usmiljenja, temveč skozi sprejemanje, razumevanje in usmerjanje

To mi je pa všeč Matjaž! xokx To res ful pomaga, če imaš ob sebi take pozitivčke sončke, ki so ti pripravljeni prisluhnit in te tudi kdaj pa kdaj spravit v smeh. xsrcx Če to kdo bere od mojih sončkov... hvala vam!!! x:Xx

Tantra, niso krivi samo slabi medsebojni odnosi za depresijo. Meni se je svet sesul v sekundi! In sem morala polizat stare rane in začet živet od začetka. Ni bilo enostavno, verjemi da ni bilo, samo imam srečo da sem tak karakter, da nočem bit odvisna od drugih ljudi, in niti najmanj se nočem nobenemu smilit, še manj pa sebi.

http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg

"Tantra, niso krivi samo slabi medsebojni odnosi za depresijo."

Odnosi so kakršni so. Lahko spodbujajo, motivirajo...

Lahko človeka sesujejo - sesuvajo.

Napadalnih odnosov nabitih s čustvi je kar nekaj. Kot tudi nekaj uravnovešenih.

Soustvarjamo jih pa vsi.

Guest Mačona

:o|o:

mišljeno je v prenesenem pomenu. :vragec:

nič ni tako slabo kot se zdi.

ostajam optimist, čeprav vedno znova vržem puško v koruzo ... da se naprej bijem goloroka ... je lepše ... x:Dx

:o|o:

mišljeno je v prenesenem pomenu. :vragec:

nič ni tako slabo kot se zdi.

ostajam optimist, čeprav vedno znova vržem puško v koruzo ... da se naprej bijem goloroka ... je lepše ... x:Dx

:vragec:

nam pesimistom je boljsh kokr optimistom

zmeri se boljsh koncha kokr smo prchakval.... x:Dx x:Dx x:Dx

zlomk......tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

da prideš ven iz depresije , je prvi korak , da se nehaš smiliti samemu sebi. veliko ljudi nima ničesar, pa niso v depresiji, presenečame, da večina ljudi ki pade v depresijo, so tisti ki imajo obilo.če ne bi skrbeli za nepotrebne stvar, ne bi bilo depresije. ljudje so včasih živeli v mnogoslabših razmerah, pa nisi videl nobenega depresivnega človeka, zdaj pa vidiš vsakega tretjega človeka, depresivnega, preveč skrbi si delate z drugimi.

da prideš ven iz depresije , je prvi korak , da se nehaš smiliti samemu sebi. veliko ljudi nima ničesar, pa niso v depresiji, presenečame, da večina ljudi ki pade v depresijo, so tisti ki imajo obilo.če ne bi skrbeli za nepotrebne stvar, ne bi bilo depresije. ljudje so včasih živeli v mnogoslabših razmerah, pa nisi videl nobenega depresivnega človeka, zdaj pa vidiš vsakega tretjega človeka, depresivnega, preveč skrbi si delate z drugimi.

:vragec:

zanimivo kako nekateri pogojujete depresijo s "kolichino imeti" xrolleyesx

zlomk....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

ven, pa gibat. Sekat drva, prva liga. Prozac v kanto. Zvečer past dol in spat ko ubit. Zbirat vse kar si narisal, napisal, skomponiral za kasnej- ponavad v teh cajtih izjamras res dobre zadeve; sam zdej se ti zdijo brezveze. Iz lastne izkušnje. Pa srečno!
http://img1.jurko.net/avatar_4162.gif

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...