Skoči na vsebino

Depresija

mm

Recommended Posts

"Biti in imeti"

so besede ex duhovnika, pozneje direktorja kadrovske službe kapitalsko močnega podjetja. Zdaj voditelja močne nevladne organizacije. Ime se iz vljudnosti ne da v javnost.

xsmx

ven, pa gibat. Sekat drva, prva liga. Prozac v kanto. Zvečer past dol in spat ko ubit. Zbirat vse kar si narisal, napisal, skomponiral za kasnej- ponavad v teh cajtih izjamras res dobre zadeve; sam zdej se ti zdijo brezveze. Iz lastne izkušnje. Pa srečno!

Pa pazit, da ni podsoljenosti. In dehidracije.

xsmx

Deli na socialnih omrežjih

:vragec:

zanimivo kako nekateri pogojujete depresijo s "kolichino imeti" xrolleyesx

zlomk....tralala

kako jo pa ti vidiš?povej zakaj je človek depresiven,ker nima tistega ali tisto kar bi želel imeti.

lahko si depresiven brez nobenega pametnega razloga. Nič ti ne fali, sam neč te tud ne briga.

Ja kaj pa pol stric Črn mož nardimo? Ja, če pride, zbežimo!

tko ja, sekat drva pa risanke gledat.

protestno masturbira na marsino sliko.

po mojem je najboljša pot iz depresije....če premisliš...zakaj si v depresijo padel....in si potem zamisliš...kako bi iz nje prišel...mogoče vrstni red ni ravno tako važen...ker itak eno z drugim z roko v roki gre x:Dx

človek ne prenaša svobode... treba se je zasužnjit... z delom, športom, branjem, kleklanjem, buljenjem v steno, seksom, pijačo, jedačo, razmišljanjem... what ever... sam svoboden ne moreš bit... pol si al svetnik al pa u p*zdi x:Dx

šprica al sveto pismo :o|o:

there's no other way around x:px

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

vem... ampak napisano jemljem za zelo praktičen nasvet... ni pa v njem absolutne resnice

sem pač odvisnik, kaj češ... x;)x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

:palec:

mislim da ni vedno nujno samo crno belo (sprica ali sveto pismo).

obstaja tudi srednja pot!

in katerikoli poizkus definiranja je samo odsev in spet pot.

vse poti vodijo v rim. ene so pac bolj ovinkaste kakor druge.

ja srednja pot... ne rečem, da sem zanjo slep... ampak me pri vsakem poskusu pusti mlačnega.

jebi ga, moram priznat x;)x

Fernando Pessoa

nisem preprican, da vem kaj prakticno pomeni ziveti "srednjo pot".

pravzaprav so tudi ziveti skrajnosti (sprica ali sveto pismo) skupek posameznikovega dojemanja,

izkusenj, predstav, vzorcev, ipd... in naposled spet neko vkalupljanje kot plod nekih odlocitev.

:palec:

mislim da ni vedno nujno samo crno belo (sprica ali sveto pismo).

obstaja tudi srednja pot!

in katerikoli poizkus definiranja je samo odsev in spet pot.

vse poti vodijo v rim. ene so pac bolj ovinkaste kakor druge.

pravzaprav so tudi ziveti skrajnosti (sprica ali sveto pismo) skupek posameznikovega dojemanja,

izkusenj, predstav, vzorcev, ipd... in naposled spet neko vkalupljanje kot plod nekih odlocitev.

:vragec:

:eek: :eek: :eek:

presenechash.... :palec:

(svoje misli brez linkou.... x^x )

zlomk....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

lahko si depresiven brez nobenega pametnega razloga. Nič ti ne fali, sam neč te tud ne briga.

Ja kaj pa pol stric Črn mož nardimo? Ja, če pride, zbežimo!

tko ja, sekat drva pa risanke gledat.

to se lahko zgodi samo takrat ko nisi iskren do sebe.

Guest Mačona
po mojem je najboljša pot iz depresije....če premisliš...zakaj si v depresijo padel....in si potem zamisliš...kako bi iz nje prišel...mogoče vrstni red ni ravno tako važen...ker itak eno z drugim z roko v roki gre x:Dx

v skrajni fazi ti res (mogoče) preostane le še razumska analiza, podkrepljena z intuitivnim uvidom v globine svoje duše, keč pa je v tem, da nekaj moraš storiti drugače. si popolnoma na novo zamisliti dan in dejavnosti. samo zamišljati si, kako iz nje priti, je v bistvu sizifovo delo, ker se vrtiš v krogih in um proizvaja vedno več in več balasta, ki ti posledično lega na srce in te še bolj duši in onesposoblja ... ampak OK, dokler ne pride nek uvid nekje iz vesolja (in ta sigurno pride, če le pustiš žalosti, da se izrazi v vseh svojih odtenkih - ker žalost dejansko lahko pomaga pri ustvarjanju novih, svežih, pozitivnih misli za naprej), je ne glede na vse dobro, da si v glavi ponavljaš "saj bo, saj bo".

človek ne prenaša svobode... treba se je zasužnjit... z delom, športom, branjem, kleklanjem, buljenjem v steno, seksom, pijačo, jedačo, razmišljanjem... what ever... sam svoboden ne moreš bit... pol si al svetnik al pa u p*zdi x:Dx

depresija je daleč od svobode (no, ti si v tem kontekstu mislil na tisto vrsto svobode kot "nedelo" x:Dx ), to je stanje, ko samega sebe najbolj omejuješ z mislimi in se nikamor ne premakneš, ne fizično, kamoli kako drugače. res je, čimveč delati, migati, različne stvari, ampak zavestno! stvari morajo imeti smisel. takoj zjutraj, ko se zbudiš. x:)x

ammm... ne. sama človeška materijalna predispozicija (libido, želodec, želje itd) povzroča anksioznost in s tem temeljno človekovo nelagodje bivanja. človek mora migat, mora brcat, klat, se razmnoževat, udrihat, se branit itd bla bla bla, ker ni sposoben uživati svobode, i.e. ni sposoben mirno opazovat, prenašat, uživat v družbi s samim seboj. non-stop nekaj hoče, non-stop nekaj potrebuje. in ravno zaradi te temeljne nesposobnosti "samo biti" ni zmožen uživati svobode, ki je baje na dosegu roke, in ker mora brcat se zasužnji in v svojem služenju pozabi nase in na svet - panaceja. če pa obsedi in se začne smiliti sam sebi, se pa ta depresija lahko kaže v stilu "zadnjega dejanja" itd bla bla bla. depresija je samo simptom nečesa kar je v nas vseh... samo nekateri se slepimo v naši sreči drugi so pa sami do sebe bolj iskreni. x;)x ti samo poglej današnji marketing in kako ljudje pozabljajo sami nase... tisoč in en način, tisoč in ena vrsta... to niso praktična dejanja, ne pametna, ne koristna. nič od nič... ampak kar počnemo to... over and over again. miselm, načeloma sam razumem depresivne ljudi in se bolj sprašujem kako to, da niso ljudje še bolj depresivni. v bistvu ne štekam onih, ki niso depresivni x:Dx

ma, če sem s tem kaj povedal "ala mi vera" drugače pa tut prou x8Dx x:px x;)x

xrainbowx

Fernando Pessoa

da prideš ven iz depresije , je prvi korak , da se nehaš smiliti samemu sebi. v

To je tako, kot če bi rekel, da je prvi korak, da prideš iz depresije to, da prideš iz depresije.

Nimbus, predlagam te za enega od sedmih modrecev sodobnega časa. :palec:

ja srednja pot... ne rečem, da sem zanjo slep... ampak me pri vsakem poskusu pusti mlačnega.

jebi ga, moram priznat x;)x

:palec: Jaz sem prepričan, da se gibljemo samo iz enega ekstrema v drugega. Če nekaj delaš s celim srcem, bo najbrž ekstremno.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

"Malo Karla Marxa & Engelsa remixa" - tako bilo učenje po šolah svoj čas:

Generično bistvo človeka je delo. Delo ga je ustvarilo.

Delo ga razvija - neodtujeno delo, neodtujeni rezultati dela (ustvarjena presežna vrednost)...

Mezdno delo tega ne omogoča...

Ljudje - veliko njih so odtujeni od sebe, rezultatov dela, narave, drugih ljudi. Depresivni, osamljeni...

Odtujeni so velikokrat tisti, kateri nič ne znajo oz. znajo pa se ne zmorejo prodat na trgu. Oz. štartat na svoje za svoj žep in za svoj račun.

Za vse prostora po državnih službah s plačanim regresom, povrnjenimi potnimi stroški za prihod na delo, ...pač ni.

Kdor je ustvarjalen, produktiven nima časa za depresijo. Razen, ko gre za bolezensko stanje.

Za katero je kompetentno zdravstvo.

Kdor ima kaj za počet, urejene odnose ponavadi ni depresiven s potrjeno zdravniško diagnozo, ...

Vsako nerazpoloženje še ni depresija v pravem pomenu bolezni.

Le - to so včasih "zdravili" tudi z elektrošoki. Človeka sesuli totalka.

Elektrošok terapija - debata:

http://www.nebojse.si/forum/index.php?PHPS...amp;topic=304.0

antoninus, prosim te, ne me strašit x:Dx

Fernando Pessoa

Delo krepi telo in duha

mal zlobe je v meni, zato bi tole trditev modificirala v:

Delo krepa človeka xcivx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

To je tako, kot če bi rekel, da je prvi korak, da prideš iz depresije to, da prideš iz depresije.

xDDx

... ceprav je res potrebno se nastelat v nesmiljenje samemu sebi, ampak ne tako, da se preprosto prisilis in se ne smilis xDDx, pac pa da SPREJMES DEJSTVO, da lajf v bistvu NI pravicen in nikjer ne pise, da bi moral bit.

Nekje sem prebrala, da je trpljenje premo sorazmerno z razliko med iluzijami in stvarnostjo, no se mi zdi to kar dober opis tud za depresijo.

Depresija je, ko tok cajta gledas v brezno, da te gleda tudi brezno (da mal parafraziram Nietzscheja).

Ni povezana nujno s cashem oz. pomanjkanjem slednjega, je pa (navadno) povezana z imeti prevec casa, zato se je nujno zaposlit, kot ste napisal. zgarat. in past v postlo in spat. x:)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

tole pa ni teško.

srednja pot je špricar x^x

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Kuvrtat, zanima me, kaj je to duh, katerega naj bi delo krepilo?

zvedavi Nosorog

Ah tu ni kaj preveč za filozofirati in iskati odgovor znotraj poglobljenih filozofskih debat ali pa tudi duhovnih, vse kar človek potrebuje je zdrava kmečka pamet, katera se ne sprašuje preveč, kaj je to duh, ampak samo zvedavo pokima in gleda naprej kuro, ki je ravnokar našla zrno.

Pač, ko enkrat aktiviraš svoje telo v delo in aktivnost, aktiviraš tudi miselne procese aktivacije. Tko jaz to vidim.

Zej, če koga matra kaj naj počne, kaj na dela, kako naj se zaposli, lahko mirno začne pri domačih opravilih, bo videl, da preden bo rekel f**k ne bo več vedel, česa naj se loti prej. Seveda je za depresivno osebo to že preveč, zato je preprosto dovolj, da začne magari pri svoji sobi, naj poišče, za vsak predmet svoje mesto, naj bo soba kot se šika in potem naprej. Telo se prizmelji, um se organizira, duh pa sledi, čeprav niti ne vem kaj naj bi duh bil, važno, da sledi, pa tudi to, da kure gledajo gor kadar pijejo vodo ...

Brez podpisa

• 1 month later...

Zakaj je tukaj moč čutiti takšen odpor proti uradni medicini?

Kako nekdo, ki nikoli ni šel čez to, lahko govori, kako se iz tega izvleči brez antidepresivov? Kaj je tako hudo narobe z njimi? Če prideš do točke, ko ne veš kako drugače... Če so neka odskočna deska? Je to resnično tako narobe?

Ne podpiram jemanja antidepresivov celo življenje, ampak če imajo nek pozitiven učinek... zakaj ne?

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Aktivni v joginggu, športu - rekreaciji s pravo mero, yogi, pilatesu, ... se polnijo z endomorfini skozi svoj življenski slog.

Nekaterim so lahko antidepresivi "odskočna deska". Ali "n - letno" konzumiranje, da "prevegetirajo" svoj life.

Kakršenkoli že je. )

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...