Skoči na vsebino

Depresija

mm

Recommended Posts

Evo me nazaj,.....ma kar se tiče depresije,če le ni hudo,kaz osebno svetujem ne vzet tablet,ker znajo še bolj zagrenit lajf.Depresija je izginotje energije.Za tako stanje,pa moraš pošteno delat,da prideš do tega stanja,ko ti zmanjka osnovne energije za ŽIVET! Razlogi: težave,nenadna smrt,ločitev,bolezen,izguba,......En razlog mora bit!No,takemu odbobju sledi žalovanje,obdobje ustvarjanja novega načina življenja,..itd itd....Obdobje žalosti je potrebno preživeti,čutiti kar se dogaja,ne v popolnosti,ampak vedno s pravim načinom odmaknjenosti,vendar ne od sebe,ampak od tega kar UM poveljuje,misli,vodi,...Um zna zagrenit vsako situacija,že iz najmanjšđega problemčka,naredi katastrofo.Spovnem se prijateljice iz srednje šole,ki jo je zapustil fant.Nista hodila dolgo inv edela je da ni resen,ker jo je tudi varal,ampak vseeno je upala na poroko.No,pristala je v umbolnici_Idriji,še danes ni normalna,ostala je prizadeta in omejena.UM! zDAJ SE BO TEŽKO ZVLEKLA,KER JE ŽE ČISTO NOT,.....

Jeza zna naredit še hujšo katastrofo,če ni izživeta na pravi način.Če je potlačena z leti sproži močno žalost,ki jo je pa težko definirat,ker ni vidnega vzroka.Vseeno je dobro preživet stanja na zdrav,naraven način,dokler je še čas.

Poznam za primere,ko so zaradi duševnih težav šli na meditacijo in kasneje pristali na drugi strani,...jaooo.....

Ma zemlja,narava,zdrava pamet,...stran od zdravil,ker te znajo skrivat stik s seboj,pa čeprav je stanje še tako nevzdržno.No,če le ne tečeš za nekom z nožem.....drugače bi jaz šla skozi tako!

Če vidiš življenje kot lepo,in živiš vsako malenkost kot veliko,ne moreš past dol,..no tudi na tleh se najde vedno kaj dobrega,če le to vidimo!Pa sej vsak od nas doživlja kak depresiven trenutek.A ni to normalno?Kdo je pa rekel,da moramo bit stalno nasmajani in veseli?Nihče!

lep pozdrav!

Deli na socialnih omrežjih

Nikar ne mešaj žalosti in obupa z depresijo. Pravo depresivno stanje traja tedne, mogoče mesece preden sploh ugotoviš, da si pravzaprav v depresiji. Ali pa še to ne ... ponavadi ugotovijo to ljudje, ki so ti blizu, medtem ko sam misliš, da je vse skupaj posledica stresa in zaljubljenosti. x:o)x

To je res. Čeprav je pa tud res, da ljudje, ki to ugotovijo, jih je strah osebne ego smrti, oz. da bi umrli želja, da bi nekaj ali nekdo bili..

Jaz bi celo hvalnico depresiji napisala, ko lahko gledam brezčasovno.. Ker to je tisti čas, ko se sebi približaš najbolj..

~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

Aha. Samo problem je v tem, da se potem vdno globlje pogrezaš. In kar naenkrat ni več svetlobe, ker si globoko v luknji, kot tista punčka pri flmu Ring v vodnjaku. Pa ni izhoda. Pa skoz premlevaš same slabe stvari.

Pa se zjutraj zbujaš z mislijo: nesrečna sem. Nesrečna sem, kaj naj storim s svojim življenjem. Nočem več tako živeti. Ne znam spremeniti stanja. Naj mi kdo pomaga. In pomoči ni. :sori: Ponavadi te zapustijo še tisti, v katere si zaupal, položil vanje svoje upanje ...

jah ... tko je to.

Ja, saj. Pol pa pride do tega, da morš nekaj nardit zase, čelih na slepo. In od tu potem začneš cenit drugače življenje in druge, ko vidiš, da lih tak ne vedo.. Glavno je da se pobereš.

~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

Guest VilaSonca

ne vem, jaz sem zdaj čist OT, ampak baje pomaga med drugim asana zajec ... jaz jo naredim kadarkoli, včasih tudi po 3 X na dan. pa kar vztrajam v njej 10 minut ... me prizemlji, pomiri .. prava muka mi je vstat se iz nje .. lahko bi v njej zaspala. x:Dx :palec:

sicer delam pa 5 krogov khatu pranama zjutraj, ko se zbudim. prebudi, poživi, pretegne. xDDx :palec:

treba je delati (med drugim) na vsem, kar krepi solarplexus. x;)x Mars.

Guest VilaSonca
šit, če se pa nesrečn že zbudiš, pol si pa res v kurcu, pardon, v depresiji :o|o: pa stavek: Naj mi kdo pomaga. je tud mal /&%"#)(.... če nimaš tolk samo sebe rada, da si življenja ne spremeniš na bolje, potem je to muka na kvadrat.

veš, Namaar ... tudi sama sem dolgo mislila, da se moram popolnoma sama pobrat in se začet imet rada iz nič ... ma, res je, da človek mora v sebi najti voljo ... ampak nikakor mi ne gre v račun tale new age shit, ki poudarja, kako se moraš imeti rad samega sebe, se zanašati nase ... OK, sicer si spet vse s svoje perspektive interpretiram, ampak se mi zdi, da znajo take afirmacije podpihovat samozadostnost in na nek način krutost do sebe ... in potem res misliš, da je vse na tvoji grbi, da ne smeš jamrat, da se ne smeš smilit samemu sebi, da moraš it kar takoj v akcijo, se zbrcat, delat, ....

zdaj sem prepričana, da sam ne zmoreš. edino, kar je, da moraš zbrati voljo, poiskati v sebi žarek, pa naj bo še tako neznaten .. žarek je. in s pomočjo ljubečnosti soljudi ti lahko uspe oz. je veliko lažje ... nič ni narobe s tem, če kličeš na pomoč .. če te drugi držijo gor ... včasih so drugi še zadnja opora ... oz., ko nimaš več nobene moči zase ... jo žal moraš izčrpati iz drugih .. in s tem ni nič narobe. zato pa smo tukaj - drug za drugega. x:)x

priznam, jamram, smilim se sama sebi, jokam še in še ... ampak mi paše ... podoživljati otroške bolečine in jih z jokom izpirati ... to ni dovolj, da se izbezam in luknje, ampak brez tega pa tudi ne ... imam toliko žalosti v prsnem košu in enostavno mora iti ven ... kako naj sicer gre skozi srčno čakro veselje??? tako sem se sprijaznila, da grem skozi proces žalovanja in naj traja, dokler se ne očistim. v bistvu je neka lepota v žalosti. x:)x

pa ko praviš, Namaar, "če nimaš tolk sebe rada ..." ... spet en kup besed, ki jih beremo povsod in nam pridejo v podzavest ... da več ne vemo, ali je "prav" prositi za pomoč. :sori: seveda je prav. xsrcx

šit, če se pa nesrečn že zbudiš, pol si pa res v kurcu, pardon, v depresiji :o|o: pa stavek: Naj mi kdo pomaga. je tud mal /&%"#)(.... če nimaš tolk samo sebe rada, da si življenja ne spremeniš na bolje, potem je to muka na kvadrat.

a si se znašel kdaj na podnu? ne mislim tu na čustva, temveč na stvari na katere nimaš vpliva? si kdaj se zazrl v svoji nemoči v nebo in si mislil o bog pomagaj? koliko let šteješ? a misliš da nastopi to stanje samo zaradi tega ker se nimaš toliko rad... a si se kdaj vprašal da mora kdo preko trnjev do spoznanj... in kaj je zate imeti sam sebe rad?

Guest VilaSonca
točno to, preko spoznanj .. :palec: plus tega, da je enim nekaj vredno več oz. ima sploh kakšen smisel zanje, če pridejo do tega skozi trnje in kamenje ... pa mislim da se v družbi preveč nekak zatira žalost in forsira pokončnost, "nejamranje". kje smo pustili svoj yin?

mogoče je pa odgovor tudi tebi, da premisliš predno nekaj napišeš...

in veš, iz srca ti želim, da imaš vedno ob sebi nekoga, akteremu ne bo potrebno rečt pomagaj mi... ki bo to občutil sam

in aj veš, to je forum, če bi sedel sedajle poleg mene bi dojel da bi isto dejala svoji najstnici... zakaj? sam potuhtaj ;) predstavljaj si najbolj nemogočo stvar v lajfu ki te spravi iz tira in kaj bi če ne bi imel osebe ki ji zaupaš? veš dovolj je samo to da ti otrok zboli in zdravniki ne poznajo diagnoze... ali pa jo poznajo...

sam ne moreš nekomu ki je na tleh iz bilo kakšnega razloga odpravit s temi besedami, samo zato, da nekaj napišeš....

nekaj napišem? napisal sem svoje mnenje, pa naj bo še tako kruto... jaz ne ovinkarim in povem direkt to kar si mislim... je to kruto? ja. je nepremišljeno? ni. dobr vem, da zna kdaj neko direktno mnenje bolet, vendar, da dostikrat tudi za mislit. in če se porodi vprašanje, se začne iskat odgovor...

sploh pa na tako neosebni ravni kot je forum. x;)x

po mojem...ni kruto...prej iskreno...poveš kaj misliš...pač...čisto naravno

nekaj napišem? napisal sem svoje mnenje, pa naj bo še tako kruto... jaz ne ovinkarim in povem direkt to kar si mislim... je to kruto? ja. je nepremišljeno? ni. dobr vem, da zna kdaj neko direktno mnenje bolet, vendar, da dostikrat tudi za mislit. in če se porodi vprašanje, se začne iskat odgovor...

sploh pa na tako neosebni ravni kot je forum. x;)x

a lahko razumeš da te razumem?

ja pa se imaš... ker ne dovoliš, ker razmišljaš, ker se želiš potegniti ven... in ko imaš ob sebi tiste ki to razumejo ki vedo kje si, ker so bili sami na tem, ki ne obsojajo, samo čakajo, da sama napišeš eno misel, ki jim bo dala misliti da si se dvignial, pa četudi potem spet padeši, do tedaj pa čakajo, tiho v ozadju, ker pobrat se moraš sama. žal... in ko se pobereš se tiho zberejo okrog tebe in sama veš da so bili ves čas ob tebi... ko spoznaš da imaš takšne ljudi potem veš da ne moreš da ne bi obsedela s sklonjeno glavo.... mogoče se ti ljudje niti ne pogovarjajo s teboj o teh zadevah, temveč iščejo s čim te naj pripravijo do dviga... in veš mala... grdi raček je postal labod... in veš mala, če živiš za trenutek, ni preteklosti, niti prihodnosti.. in vredna si trenutka, tako kot vsi mi...

če živiš za trenutek, ni preteklosti, niti prihodnosti.. in vredna si trenutka, tako kot vsi mi...

“Živim lahkotno”

Zaradi obsedenosti s kontrolo, v vseh njenih formah in iluzijah, sem pred

kratkim časom odkrila moč opustiti VSE brez sekiranja.

Eno leto nazaj sem imela priloznost stestirati tole zadevo :inocent: . Nisem imela niti volje vstati iz postelje, ker se mi je zdelo nesmiselno, zakaj pa, kaj je point tega, itak mi je bil vsak dan sproti muka... Potem sem se pa cez kaksnih 10 dni odlocila, da moram delat, sicer se mi resnicno lahko zmesa. Zacela sem hodit v sluzbo, ki je bila nekajkrat tedensko cel dan. Bilo je dinamicno delo, nisem smela bluzit in zabusavat, tako da ni bilo vec casa depresirat se. Sem pa prepricana, da sem jaz imela blazjo obliko te zadeve...

Mislim, da je najslabse, da nekje obcemis, gibanje po mojem pomaga. Vsaj sprehodi, karkoli, samo ne obcepeti v kotu v crnih mislih..

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Nammar, se strinjam s tabo, sam obstajajo še drugačni načini kako se to pove. Kul je to da si direkten, sam včasih oz. v določeni situaciji je treba stvari omilit in na lep način povedat. Kako bi pa zgledal svet če bi vsi bli taki?!?

ko si čist na dnu, ko se ti zdivse NESMISELNO in brez veze, moraš začet na fizični ravni migat, kot ste žezoraj pisali. Pa ne se spraševat. Čemu naj gem tečt. Čemu na sprehod. Čemu s kolesom v hrib, da gonim do onemoglosti. Cepat drva sosedu ali dedku. Samo NAREDIT to, kot robot, brez čustev, brez misli. Na začetku je dovolj samo to, da to narediš (čeprav ti je vse brez veze). Potem se bo telo fzično izmučilo, začutiš ga spet, tvoj utrip srca, življenje v tebi. Tudi bo telo začelo izločat določene snovi, ki delujejo kot antidepresivi.
If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside.

Depresij je več vrst..preden sesploh zavemo da smo depresivni smo ponavadi že zelo globoko v tem.Rešitev?ni čarobne besede ali kakega zdravila za to..ni oseb ki bi nekaj naredile in bite pozdravile..to izvira iz osebe same zato mora kot prvo priti do spoznanja da je depresivna kot drugo sama iskati poti iz nje in sama delati na tem..to ni enotedenski paket zdravljenja pač pa lahko traja mesece,pomembno pa je da vztrajaš na poti..in tako kot ne veš kdaj noter padeš ne veš kdaj ven prideš..samo enkrat se ozreš in vidiš da se počutiš ok.Poti izven tega so različne najti pa je treba tisto,ki je najbolj učinkovita in misliš da ti najbolj pomaga..Najhuje je ko se smilimo samemu sebi in čakamo..od tega ni nič..teško pa je začeti in vztrajati..to je podobno kot alkoholiki pri zdravljenju..želijo nehati,želijo iz tega a pravijo da ne morejo..in ko začnejo z zdravljenjem je njihova pot zelo teška in mučna..prava vojna se odvija v takih osebah..

Jaz sem zadnje dneve tud bolj na tleh - me je začela lovit preteklost. Danes zj sem se jo znebila tako, da sem plesala :D Verjetno je šlo za bolj kratkotrajen efekt (bi morala mal dlje plesat :D) - mi je pa vseeno, mi je le lahko pomagalo priti v službo :D
ANGELI LETIJO ZATO KER SE NE JEMLJEJO RESNO

jaz bi omenila samo še to, da je depresija lahko tudi organskega izvora

:eek:

Zmota tistih ki mislijo da se vsako depresijo da ozdravit s farmacevtskimi pripravki... :xx!: :vragec:

Kako naj bo depresija organskega izvora?

Vzrok ali povod za depresijo je lahko organska hiba, bolezen... :o|o:

Ampak vzrok še ni izvor.

Imam pa eno vprašanje.

Za tiste ki trdijo da se nimajo radi, ali da se nimajo DOVOLJ radi... :o|o:

Razložite mi to, prosim.

Ne imeti se rad - meni je to nedoumljivo.

Kako se to vidi?

Kako zgleda ne imeti se rad?

Kako zgleda imeti se rad?

Jaz imam sebe rad, mislim... xDDx

In vedno sem se imel rad.

Po svojih kriterijih, kakšne imate drugi?

In da bo jasno - vem kaj je depresija, doživel sem jo, sprobal, videl od blizu, od znotraj.

Doživel tisti poden od podna, ko ti je lastno življenje tako malo vredno, da bi ga najraje končal.

Ko nisem videl nič, za kar bi bilo še vredno živeti.

In zakaj sem še tukaj?

Ker se imam rad.

Ker imam rad vse kar mi življenje daje, vse radosti in veselje, pa tudi težave.

Ker je vedno nekaj za kar se splača živeti.

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

"...Kemija v možganih

Vsaka resna depresija je povezana s spremembami v delovanju možganov. Človeški možgani vsebujejo preko 500 milijonov živčnih celic – nevronov, ki med seboj komunicirajo preko živčnih končičev – sinaps. V sinapsah so posebne kemične snovi – nevrotransmiterji, katerih količina in sestava vplivata na komunikacijo med nevroni in tako neposredno na to, kako mislimo, čutimo in doživljamo svet okrog sebe. Znanstvenikom je uspelo dokazati, da imajo depresivni bolniki spremenjeno količino in razmerja med nekaterimi nevrotransmiterji v možganih. Na podlagi tega so lahko začeli izdelovati uspešna zdravila proti depresiji..."

http://www.psihiater-leser.com/452/50401.html

Na neurotransmiterje, ... se da tudi "vplivat" do neke mere z načinom življenja,mišljenja, telesno aktivnostjo,

"mentalnim" samoprogramiranjem, Ozaveščanjem podzavestnega, nezavednega & osebno rastjo, sproščenostjo...

Izboljševanjem odnosa do sebe, drugih.

Depresija pri ženskah

http://www.ezdravje.com/si/zivcevje/depresija/zenske/

Depresija pri moških

http://www.ezdravje.com/si/zivcevje/depresija/moski/

Bipolarna motnja

http://www.ezdravje.com/si/zivcevje/bipolarna/

Anksioznost

http://www.ezdravje.com/si/zivcevje/anksioznost/

Google: Depresija;

http://www.google.si/search?hl=sl&clie...=cr%3DcountrySI

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...