Ksenia 8. april 2008 Prijavi Deli 8. april 2008 XYZ, ti se ful dobro počutiš v svoji koži ane? naj ti povem kaj je meni pomagalo... brez tablet, ker po njih sem samo spala... svoje občutke sem dala na papir, iz tega je nastala knjiga, uživat sem začela v naravi, pričela sem tečt, meditirat, obiskovat sem začela neko študijsko skupino, zamenjala službo, potem še eno, pričela sama hodit v hribe, se zabavat z družbo ob bowlingu... predvsem pa se zavedat, da sem TUKAJ SEDAJ, ne tam nekje v preteklsoti ali pa tam nekje v prihodnosti. ŽIVIM, zavestno uživam v vdihu in izdihu... opazujem pronicanje sonca ali poslušam dežne kaplje 8veš če bi bilo sedajle po moje bi napisala da poslušam sončno pronicanje in opazujem dežne kaplje)...najmanj pa se norčujem iz drugih... ker nikoli ne bom vedela kako se nekdo počuti v svojem filmu, v svojih sencah... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayan 8. april 2008 Prijavi Deli 8. april 2008 kaj pa če ne uživaš v naravi? mislim, saj je lepa, a lot, sam pozornosti ni.. če ti je človek bolj tisti point in se ga ne morš losat tako, da bi bil popolnoma sam, ker že veš da je tam vse ok.. ? po moje glih tu nastopi depresija. da je vse ok in lepo. Če bi se človek zavedel ali začudil kakšen čudež je da živi sploh in le kako??? in glej vse kaj lahko, sam če ni domišljija.. ko so sanje na nek način izpolnjene.. Citiraj ~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayan 8. april 2008 Prijavi Deli 8. april 2008 XVZ, spljoh ni problem, če lahk si ti šala meseca npr. Ker tak al tak mislim da veš, da so ta občutja in čustva resnična človeku, ane? (Aroganca over the world shooting sligtly itself..) Citiraj ~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 8. april 2008 Prijavi Deli 8. april 2008 sej zato pa pravim, moja zgodba.... mogoče nekomu bolj odgovarjajo diskoteke, filmi.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 8. april 2008 Prijavi Deli 8. april 2008 Ja pa, zakaj pa se ne bi izpovedala Ksenia? Maš prepreke, to je najhuje..se ti zdi, da se nisem? Danes - živim in vredno je. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 8. april 2008 Prijavi Deli 8. april 2008 XYZ, ti se ful dobro počutiš v svoji koži ane? ? najmanj pa se norčujem iz drugih... ker nikoli ne bom vedela kako se nekdo počuti v svojem filmu, v svojih sencah... Jaz se rad norčujem;iz drugih in iz sebe,ko se seveda morem. Smiljenje samemu sebi je namreč hrana depresiji ; ) naj ti povem kaj je meni pomagalo... brez tablet, ker po njih sem samo spala... svoje občutke sem dala na papir, iz tega je nastala knjiga, uživat sem začela v naravi, pričela sem tečt, meditirat, obiskovat sem začela neko študijsko skupino, zamenjala službo, potem še eno, pričela sama hodit v hribe, se zabavat z družbo ob bowlingu... predvsem pa se zavedat, da sem TUKAJ SEDAJ, ne tam nekje v preteklsoti ali pa tam nekje v prihodnosti. ŽIVIM, zavestno uživam v vdihu in izdihu... opazujem pronicanje sonca ali poslušam dežne kaplje 8veš če bi bilo sedajle po moje bi napisala da poslušam sončno pronicanje in opazujem dežne kaplje)... Lepo.Tudi to je en način, bolj aktivne vrste.Nekakšna borba za življenje. Sam poznam še en (med drugimi) načinin ta je:sprejemanje.Torej -sprejeti depresijo. Kot jaz le-to poznam in kar je na le-tej najbolj zlovešče,je negotovost, da bo po dežju posijalo sonce.Teoretično (vsaj) obstaja namreč možnost, da se to ne bo več zgodilo.In jaz poiskušam včasih to stanje in možnost sprejetiin ko se moje oči privadijo na temo,se počasi iz teme izluščijo podobe.Bolj se pogrezam v temine, bolj vidim,da tista tema poprej niti ni bila tako temna. XVZ, spljoh ni problem, če lahk si ti šala meseca npr. Ne razume. Ker tak al tak mislim da veš, da so ta občutja in čustva resnična človeku, ane? Ja, na žalost včasih preresnična.Vprašanje je pa tudi,kdo je stvarnik te resničnosti. (Aroganca over the world shooting sligtly itself..) He does not understand. A secret message ? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 8. april 2008 Prijavi Deli 8. april 2008 Sam praviš? Mogoče bo zvenelo nesramno do tebe Alef, ampak kar mi zadnji cajt hodi po glavi je, da nikol nismo sami. Stvari so bile doživete že mnogokrat, čutene, mišljene, manifestirane skozi zgodovino, človeške zgodbe. Saj vem, ni fajn zvedet, da si kao v neki matrici, lahko pa je odrešujoče, kako pač gledaš.. Niso bile neštetokrat.. So ljudje, ki jih nikoli nismo srečali pa nas imajo radi in nas ljubijo, nas, ki moramo še to skozi. Da nekaj izvemo.. Seveda sami.. mogoče se je " sam " nanašalo na to, da sem vprašala kdo je šel skozi sam, ne da je opazoval druge, bil prisoten pri drugih... Pod sam je bilo mišljeno brez pomoči psihiatrov, psihologov in zdravil.S svojo glavo, s svojo voljo.In z osebo ob sebi ki je pomoč rabila mnogo bolj kot jaz.Ksenia ve kdo je to.Tu ne gre za noben ponos, za zanikanje potrebe po pomoči ali zavračanje pomoči.Ampak enostavno za situacijo ko sta bili le dve možnosti.Ali se poberem ali pa greva oba k Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 8. april 2008 Prijavi Deli 8. april 2008 In ja, pobrala sem se. Tudi s pomočjo antidepresivov, ki jih tule tako kritizirate. Lani novembra je bila moja prva misel zjutraj. Nihče me ne mara. nesrečna sem. Želim umreti. Danes - živim in vredno je. Samo to - jaz ne kritiziram antidepresivov.Ko je treba, je pač treba.Kritiziram njihovo zlorabo, poseganje po njih brez prave potrebe.Kritiziram lažjo pot, berglo, potuho, kakorkoli že to imenuješ, takrat ko bi šlo tudi brez tega.Kritiziram tudi tiste psihologe in psihiatre ki pacienta raje odpravijo s šopom receptov kot da bi se malo več ukvarjali z njim. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
unis 8. april 2008 Prijavi Deli 8. april 2008 Ko sem spoznal, da je življenje en sam fuk (ki prehitro mine)in mi je iz oči izginil oblak dolžnosti, da sploh kaj naredim in je posijal satanov ogenj skozi moje oči, da naj samo živim, sem spoznal druge ljudi, ki jih depresivni ljudje ne motijo.Tako sem postal spontan, vesel in zdrav fant s pištolo v roki, ampak večina me itak ni razumela.Tako da kanček ironije v depresije je poživilo za še en fuk skoz nov dan. Komaj čakam jutri!Ma res!Kdaj si ti komaj čakal nov dan?In da bo tako dober kot današnji? Citiraj protestno masturbira na marsino sliko. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dbk 8. april 2008 Prijavi Deli 8. april 2008 huda tema...ma v principu nisem mislil pametovat zraven, ko vidim, da je nekaterim precej hujse (bilo), kot meni...se ob nekaterih postih tu komaj zavedam, koliko srece (pravzaprav to ni vec sreca, ampak krompir) mam, da mi je ze nekajkrat uspelo vsaj na pol poti nazaj prilezt, preden bi se sam potreboval strokovno pomoc ali bog ne daj kemijo (ok, pustimo pretirane kolicine nikotina & kofeina)...pa nisem nek mocen karakter, dalec od tega, vedno bolj opazam, da so vsakokrat bili srecni spleti okoliscin, ki so me ven potegnili... ?Jaz se rad norčujem;iz drugih in iz sebe,ko se seveda morem. humor, ki ni vec humor, ampak sarkazem in (samo)ironija, da pred sabo, niti ne toliko pred drugimi, skrijes, kar te daje (pa si mogoce niti ne priznas)to "opozorilo" v mojem podpisu...je za spomin, da tega vec ne pocnem...pa ceprav je bil to kar nekaj casa moj prakticno edini smisel vsakdana... kaj pa če ne uživaš v naravi? mislim, saj je lepa, a lot, sam pozornosti ni.. če ti je človek bolj tisti point.. iskat pozornost v ljudeh? ma saj jo vsi, samo na tem bazirat sebe...pa ne gre (ok, vsaj meni ni slo)ljudje pridejo pa grejo, z njimi tudi tisto malo pozornosti njihove, ce je sploh bila kdaj v igri... so izjeme, ampak tako hudo redke...da jih imam skoraj ze zlkato uokvirjene ...nisem več blazina za sprejemanje udarcev, čeprav še vedno v veliki meri rešujem probleme drugih... nehaj..poskrbi najprej za sebe...sigurno bo kdo rekel, da to sploh ni slabo, pa kako lepo od tebe pa...tako dolgo te bo poziralo, dokler bos blagor/sreco drugih pred svoje postavljala. pa iskreno upam, da nisi niti malo kot jaz, da potem katero od takih oseb se sama rabis in si se bolj razocarana, ko ni od njih nic... blazina pa..marsikaj pozre, pa ce je kvalitetno polnjena, povrne svojo obliko...hudic je, ce si kot zid, pa ugotovis, da je tvoja glava tista, ki v njega razbija (ok, to je bilo bolj OT, bolj moje samospoznanje ) mah..za rezime, katarzo ali karkoli pac...grem na okno sigaret skadit in spat...lahko noc Citiraj Sometimes I wishmy face wouldn't use its freedom of expressionhttp://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 9. april 2008 Prijavi Deli 9. april 2008 Alef. Ni letelo konkretno nate, ampak na precej ljudi tule. Vem.Ampak ko sem prvič napisal kaj imam proti AD, določeni tu noter nisi dobro razumeli kaj mislim s tem. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 9. april 2008 Prijavi Deli 9. april 2008 humor, ki ni vec humor, ampak sarkazem in (samo)ironija, da pred sabo, niti ne toliko pred drugimi, skrijes, kar te daje (pa si mogoce niti ne priznas) Sliši se precej dogmatično. Je to res tako črno/belo ? to "opozorilo" v mojem podpisu...je za spomin, da tega vec ne pocnem...pa ceprav je bil to kar nekaj casa moj prakticno edini smisel vsakdana... Bravo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dbk 9. april 2008 Prijavi Deli 9. april 2008 ...da so drugi bolj pomembni kot jaz. http://www.gothic.org.au/forum/images/smilies/smack.gif (ker slika pove vec, kot 1000 besed) Citiraj Sometimes I wishmy face wouldn't use its freedom of expressionhttp://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 9. april 2008 Prijavi Deli 9. april 2008 "J" druge. In njihova pričakovanja. )Prvo treba poskrbet Zase.Z drugimi se uskladit, kolikor to možno. Oz. se jih pošlje v "K".In gre po svoje. Brez zamer v sebi. ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dbk 9. april 2008 Prijavi Deli 9. april 2008 "J" druge. In njihova pričakovanja. )Prvo treba poskrbet Zase.Z drugimi se uskladit, kolikor to možno. Oz. se jih pošlje v "K".In gre po svoje. Brez zamer v sebi. ) ampak do tega prit...je cela bit umetnost :xx!: Citiraj Sometimes I wishmy face wouldn't use its freedom of expressionhttp://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 9. april 2008 Prijavi Deli 9. april 2008 Nekaj konfliktov & zamer. Čustvenih "izsiljevanj".Potem se umirja. In začne pogovarjat.Oz. se razide za nekaj časa. )Za več samozavesti, so tu borilne veščine, fitness, šport, zdrava kontrolirana agresivnost s pravo mero (čutom za korektnost, poštenost), lahko v korist.Mevža danes težko uveljavi svoje interese in živi to, kar je.Ne glede na mnenje, "socialne" igre okolja, kjer živi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
X~EDGE~X 9. april 2008 Prijavi Deli 9. april 2008 Ej Mistica fajn, da so ti tableti pomagali, da si uspešno prebrodila prvo obdobje, ampak življenje se ti ni spremenilo zaradi njih ampak ker si v določenem trenutku uvidela, da tam nekaj je pa le ena prihodnost in sreča in stvari, ki te zanimajo etc. Imam kar nekaj prijateljov, ki ne morejo živeti brez tablet in mislim, da zaradi navade ker se boji sprejeti določeno odgovornost, ki od nas zahteva sodobna družba in življenje na sploh. So kot "rastline" , ki se zjutraj nafilajo z antidepresivi in pomirjevali in zakorakajo v dan....kot popolnoma druge osebe. Jaz mislim, da se ljudje prehitro vdamo in rajši iščemo instant pomoč... Citiraj ...kupujemo stvari, ki jih ne potrebujemo, za denar, ki ga nimamo in vse to zato, da bi naredili vtis na ljudi, ki jih ne maramo... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dbk 9. april 2008 Prijavi Deli 9. april 2008 Za več samozavesti, so tu borilne veščine, fitness, šport, zdrava kontrolirana agresivnost s pravo mero (čutom za korektnost, poštenost), lahko v korist. se strinjam o koristnosti..."ventil" za sproscanje pa definitivno vsak rabi, vprasanje le v kaki meri ga (lahko?) izzivi Citiraj Sometimes I wishmy face wouldn't use its freedom of expressionhttp://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 9. april 2008 Prijavi Deli 9. april 2008 V kolker kdo poišče zdravniško pomoč in dobi na recept apaurin,naj zahteva hellex.Po apaurinu so ljudje zrelaksirani in pasivni. Po hellexu zrelaksirani in aktivni.Se pa toleranca dviguje. Za isti učinek treba skozi čas večji odmerek.Zato naj bodo tablete izhod v skrajni sili, ko drugače res ne gre."Navlečen" bit je pa ta zadnja. ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
X~EDGE~X 9. april 2008 Prijavi Deli 9. april 2008 pojedu nekaj tablet hellex-a...bil omotičen, zaspan in ne-aktiven! Citiraj ...kupujemo stvari, ki jih ne potrebujemo, za denar, ki ga nimamo in vse to zato, da bi naredili vtis na ljudi, ki jih ne maramo... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 9. april 2008 Prijavi Deli 9. april 2008 Poznam šolsko psihologinjo.Odvisnico od hellexa več letno (problemi doma, ...).Iz navedenih razlogov "neaktivnosti" zamenjala apaurin za hellex.Pravi, da brez njega ne bi funkcionirala. Da tudi v službo ne bi zmogla.S hellexom ni omotično pasivna, kot bila na apaurinu. Je bolj "živahna" in boljše volje (pravi sama).Tako ji laufa služba že več let b.p.Zdravnik ji je znanec. Z recepti, nabavo nima težav.Čeprav naj bi Zdravstvena Zavarovalnica, ... to malo kontrolirala (okvirno nekje določila mesečno porabo, ... kotpravi kolegica zdravnica).Ženski paše, da je "zadeta" od hellexa. Apaurin ji ni pasal.Jasno, da na tako dolgi rok ni dober ne eno, in ne drugo.Zgleda, da eni brez "substanc" ne zmorejo.Vsekakor pa ne apaurin, ne hellex nista substanci za dalj časa trajajoče konzumiranje.Zato so druga zdravila predpisana od zdravnika. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 9. april 2008 Prijavi Deli 9. april 2008 Depresija, kako iz nje?! Bistveno vprašanje je, zakaj sploh vanjo! Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 9. april 2008 Prijavi Deli 9. april 2008 Alan, glede na to, da tolk zadev obvladaš, sem si pa predstavljala, da razumeš ter da spoštuješ vsa živa bitja, predvsem pa veš kdaj je potrebna vzpodbuda... no ja, saj si še mlad, si na pravi poti Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dbk 9. april 2008 Prijavi Deli 9. april 2008 Depresija, kako iz nje?! Bistveno vprašanje je, zakaj sploh vanjo! shit happens when you least expect it Citiraj Sometimes I wishmy face wouldn't use its freedom of expressionhttp://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 9. april 2008 Prijavi Deli 9. april 2008 Alan, glede na to, da tolk zadev obvladaš, sem si pa predstavljala, da razumeš ter da spoštuješ vsa živa bitja, predvsem pa veš kdaj je potrebna vzpodbuda... no ja, saj si še mlad, si na pravi poti Saj je vzpodbuda. Le kako je ne vidiš? shit happens when you least expect it... in kolikor dovoliš. Ne moreš vplivati na zunanje dogodke, lahko pa vplivaš na to, kako močno bo to vplivalo na tvojo notranjost. Sem bil kar precejkrat v situaciji, ko bi lahko mirno zdrsel v depresijo, a sem sklenil, da si tega ne bom dovolil. Bil sem v neprijetnih psiholoških stanjih žalosti, a sem jih sprejel, predelal in se jih rešil. Brez kemikalij. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.