Skoči na vsebino

Depresija

mm

Recommended Posts

... in kolikor dovoliš. Ne moreš vplivati na zunanje dogodke, lahko pa vplivaš na to, kako močno bo to vplivalo na tvojo notranjost. Sem bil kar precejkrat v situaciji, ko bi lahko mirno zdrsel v depresijo, a sem sklenil, da si tega ne bom dovolil. Bil sem v neprijetnih psiholoških stanjih žalosti, a sem jih sprejel, predelal in se jih rešil. Brez kemikalij.

lepo teoreticno napisano, pa iskrene cestitke, da ne pozans prakticnega vidika, hkrati pa tudi zelja (iskrena), da tako tudi ostane

beri visje nekje, o srecnih nakljucijh - kemije, kot pravis hvala bogu nisem rabil (tudi o tem sem napisal..da k temu ne stejem kofeina in nikotina, ker me je to spremljalo ze prej in me se zdaj x;)x )

Sometimes I wish

my face wouldn't use its freedom of expression

http://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif

Deli na socialnih omrežjih

Mimogrede...

Se zdi nevmesno, kako zlahka se tu nasveti delijo.

Če gre za resničen primer depresije, potem je to primer zase

in potrebuje resno pomoč in ne osnovnošolskih nasvetov

oz. nasvetov, ki temeljijo na lastni izkušnji.

Kot lahko vsak zase potrdi, je vsak človeček "zgodba" zase

in izključno iz tega razloga NE OBSTAJA rešitev za vse oz. zdravilo za vse.

(v to smer se trudijo razmišljati npr. homeopati, ki opazujejo in preverjajo pacienta mesece

in šele po temeljitem opazovanju pripišejo zdravilo, ki je primerno zgolj za tega specifičnega pacienta

in nikogar drugega)

Kot prvo je potrebno spoznati osebo v živo in se z njo na dolgo in široko pogovoriti.

Potem sledi študija in opazovanje. Šele potem pridejo nasveti oz. bolje rečeno priporočila.

Morda celo zdravila.

Dvomim, da je ta oseba, za katero tu gre in ki je baje da depresivna,

pripravljena brez zadržkov izliti svojo življenjsko zgodbo na digitalni papir,

v katerega ravnokar buljimo. A brez tega odpiranja ne gre.

Zgolj teoretično deliti nasvete, misleč, da je primer identičen našemu, pa je že docela smešno.

lepo teoreticno napisano, pa iskrene cestitke, da ne pozans prakticnega vidika, hkrati pa tudi zelja (iskrena), da tako tudi ostane

Prav nič teoretično, pisal sem iz svoje konkretne izkušnje.

beri visje nekje, o srecnih nakljucijh - kemije, kot pravis hvala bogu nisem rabil (tudi o tem sem napisal..da k temu ne stejem kofeina in nikotina, ker me je to spremljalo ze prej in me se zdaj x;)x )

Kar se tiče omembe kemije, pa nisem namigoval na tvoj primer, ker sploh nisem bral teme in ga ne poznam, temveč sem namigoval na splošno uporabo raznih tablet in podobnih drog ob psihičnih težavah.

Possible—but highly unlikely.

P.S. Aha, tole sem ravnokar našel... saj;

To je tezko takole na daljavo in prek parih besed presojati

Vsaka depresija je individualna in jo moramo tako tudi obravnavati...

Tako.

P.P.S.

Meni se zdijo ceneni nasveti dosti bolj nevarni in varljivi kot kakršnokoli posmehovanje,

a takšno je pač le moje mnenje.

Pa še nekaj večina stručkotov tukaj (spet groba beseda) no kar večina tako imenovanih, ki težave premagujete z levo roko, podaja delajte na sebi ...jaz pa včasih vprašam kaj ...kaj naj delam , kako naj delam , kaj naj se oprimem in predvsem to kaj naj naredim da se mi to ne bo več dogajal.

Zdaj to ni nasvet, da ne bo kdo to tako razumel...ampak samo mnenje.

:palec:

zato sem se sama vprašala kar sem se pač vprašala... najmanj pa tisti ki bere naše pametovanje in je v krizi potrebuje napihovanje v stilu kdo je boljši in kdo ima prav... vem tule si bom od marsikoga zaslužila črno piko, vendar upam vsaj da ne od tistih katerih moj psot ni namenjen... če bodo moje črne pike pri večini pomenile žarek upanja pri eni osebi je vredno

x:Dx :palec:

Saj to jaz ves čas zagovarjam! tablete kot pomoč, da se zmoreš pobrati. Nikakor pa ne filanje z njimi in nič drugega ... to samo od sebe ne spremeni ničesar. Lahko pa pomagajo, da začneš delat na sebi.

Tako bi to moralo biti, v kolikor gre, in je motivacije dovolj.

Stvar odločitve posameznika, lečečega zdravnika.

Glede na situacijo posameznika.)

vsak človek je svet zase ....in vsak primer je drugačen od drugih....eden ima tolk moči da si lahko sam pomaga , nekdo ne....

Sam toliko...

Pa še nekaj večina stručkotov tukaj (spet groba beseda) no kar večina tako imenovanih, ki težave premagujete z levo roko, podaja delajte na sebi ...jaz pa včasih vprašam kaj ...kaj naj delam , kako naj delam , kaj naj se oprimem in predvsem to kaj naj naredim da se mi to ne bo več dogajal.

Zdaj to ni nasvet, da ne bo kdo to tako razumel...ampak samo mnenje.

Vsak je primer zase, drži.

Vsak sam najbolje pozna svoj pekel.

Kdo ima toliko moči da se izvleče iz tega?

Vsak.

Tudi tisti ki je začel s tabletami in potem nadaljeval brez njih.

In ostal brez njih.

Govorit - nimam moči - je samo izgovor.

Strah je vsakogar ki se s tem sreča, strah kako začet, se bo kdaj končalo, strah da boš končal v norišnici...itd.

In to je najtežje - začeti.

Ali sam, ali s AD in psihiatrom, vseeno.

Kaj me moti pri AD in zakaj, sem že tolikokrat napisal da ne bom ponavljal, samo to še da tisti ki začne z AD in na njih ostane, depresije ni premagal.

Le živi v nekem umetnem stanju ki ga mu nudijo zdravila.

Premagovanje težav z levo roko?

Ma ja... xrolleyesx

Z levo in z desno, z obema nogama, z zobmi in nohti, ampak šlo je.

Delo na sebi... :o|o:

Mene tudi zanima kaj to je.

In kaj delat?

Jaz temu rečem preprosto živet.

Dan za dnem.

In še odgovor Alanu - bi bilo krasno če bi vedno šlo tako po šolsko.

Tvoj opis premagovanja depresije, oz. odločitve ne zdrsnit vanjo lahko prebereš skoraj v vsaki knjigi o "osebni rasti, pozitivnem življenju, delu na sebi...itd".

Ampak življenje ne bere knjig.

Žal.

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

In kaj delat?

Jaz temu rečem preprosto živet.

Dan za dnem.

In še odgovor Alanu - bi bilo krasno če bi vedno šlo tako po šolsko.

Tvoj opis premagovanja depresije, oz. odločitve ne zdrsnit vanjo lahko prebereš skoraj v vsaki knjigi o "osebni rasti, pozitivnem življenju, delu na sebi...itd".

Ampak življenje ne bere knjig.

Žal.

:palec:

Alef, nikoli ne boš vedel, kaj mi pomenijo tvoje besede... ne samo tule... se počutim kot da bi bila povezana z vama (ok ne spada v to temo )

x:Dx

kroko...pa kje si ti?

lepo te je videt x:o)x

drugace pa glede depresije...kaj pa vem.

vse je individualna izkusnja. vse.

in zato je vse vprasanje primernosti in pravilnega casovnega tempiranja...stvar osebne interpretacije.

saj je to forum in tu so mnenja, ne?

nismo solani strokovnjaki in zato je treba vse vzet kot mnenje...

in ne bit tako zelo obcutljiv vedno na izkusnje drugih...

pravzaprav je krasno, da se lahko nekdo ponorcuje iz tega,

kar je drugemu prineslo gorje (sploh, ce je to sam prezivel) - to siri obzorja :palec:

alan je pac ravnal, kot je lahko, ksenia kot je lahko, jaz kot sem lahko...ne vem no. x:)x

edino kar je res pomembno je to, da se ne prepustis kemiji, ker je edina resitev v tebi,

do nje pa tezko prides, ce si predolgo ali iz napacnih razlogov nejasnega uma in volje oz.

v stanju apatije, ki ga kemija zelo pogosto povzroci.

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Menda moško seme deluje kot antidepresiv.

Bilo narejenih nekaj raziskav.

Ženske katere seksajo s kondomi (zaradi varnosti pred SPB), so bolj nagnjene k depresijam.

Kot ženske katere imajo urejena partnerska razmerja oz. seksajo brez kondoma.

Tudi bilo narejenih nekaj raziskav v svetu.

Kot so pred časom poročali nekateri mediji.

Guest VilaSonca

pomaga zjutraj takoj, ko se vstaneš, s soncem seveda, iti takoj ven, med travnike in gozdove in telovaditi in vdihovati naravo. ne odpravi depresije, definitivno pa ti da boljšo popotnico za ves dan kot katerokoli drugo početje po vstajanju (nekonstruktivno).

če drugo ne, te inspirira ... enkrat je lažje, drugič je težje ...

nobena oseba, situacija, dejstvo ne bi smelo biti povod, da toneš v brezno ...

pametujem ... v čudnem svetu živimo ...

Jeti:

"hellex, apaurin;

predvsem sta pomirjevalo in ne antidepresiv ... to morate ločiti..."

Kot prvo za "štart" pacient neredko proti "trenutni" žalosti, tesnobi - anksioznosti, dobi na recept za

začetek nemalokrat hellex (pri nas, pri parih "fejst" zdravnicah kot pravjo nekateri)

Potem pa počas se gre "naprej" ...

Znanec še po parih letih poleg drugih zdravil, dobiva reden mesečni "obrok" hellexa.

Kateri gre takoj naprej v druge roke, lokalnega odvisneža od metadona. )

Diagnoza mu je manična depresija (nekaj v temu slogu).

Ženske katere seksajo s kondomi (zaradi varnosti pred SPB), so bolj nagnjene k depresijam.

Kot ženske katere imajo urejena partnerska razmerja oz. seksajo brez kondoma.

Tudi bilo narejenih nekaj raziskav v svetu.

Kot so pred časom poročali nekateri mediji.

ne samo kot antidepresiv, moško seme naj bi krepilo tudi ženski imunski sistem.

TIPI!!! xrolleyesx :vragec:

Vsak ego-trip pride prav ane?!!

http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg

ne samo kot antidepresiv, moško seme naj bi krepilo tudi ženski imunski sistem.

mah, jest še vedno mislim, da ga je v tovrstne namene škoda pretirano trošit...

glede na to, da je še vedno najbolj učinkovito kozmetično sredstvo,...na žalost ali pa na srečo x:Dx ,...nobena pomada ali eter.olja ga (še) zaenkrat ne odtehta..

Samo šibki se ne upajo biti pravični.

Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji.

Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens.

ale`74, ženske katere dobijo dovolj "oralne doze", kljub hujšanju se redijo. Pa jedo bolj malo.

So tudi manj depresivne.

Bolj nezadovoljne pa so, ker so to bolj male "dozice" že v kratkem času.

Kot pravijo nekatere "damice" v soseski, ko kako tako rečemo.

Jasen, ko deda ni zraven.)

ženske katere dobijo dovolj "oralne doze", kljub hujšanju se redijo. Pa jedo bolj malo.

So tudi manj depresivne.

Bolj nezadovoljne pa so, ker so to bolj male "dozice" že v kratkem času.

Kot pravijo nekatere "damice" v soseski, ko kako tako rečemo.

http://www.smileygarden.de/smilie/Lachend/28.gif

...ne morem verjeti svojim ušesom...

nam hočeš povedati, Tantra,

da je skrivnost tvoje dobre volje zvarek,

katerega sam zase "skuhaš"

z, takorekoč, "indijanskim ognjem" ?

http://www.smileygarden.de/smilie/Lachend/28.gif

Sperma kot protidepresivno sredstvo

vodja študije Gordon Gallup, psiholog iz Državne univerze v New Yorku, ...

"Sperma naredi človeka veselega. Takšni so vsaj zaključki raziskave, v kateri so raziskovalci primerjali razpoloženje žensk, katerih partnerji uporabljajo kondome, s tistimi ženskami, katerih partnerji kondomov ne uporabljajo.

Študija je pokazala, da so ženske, ki med spolnimi odnosi prihajajo v stik s spermo nekoliko manj depresivne. Raziskovalci so mnenja, da do tega prihaja zato, ker skozi vagino absorbirajo hormone, ki vplivajo na razpoloženje.

"Želel bi pojasniti, da ljudem ne odsvetujemo uporabe kondomov," je dejal vodja študije Gordon Gallup, psiholog iz Državne univerze v New Yorku. "Povsem jasno je, da nezaželena nosečnost in nevarnost pred spolno prenosljivimi boleznimi, prekašajo vse prednosti, ki jih ima vpliv sperme na razpoloženje."

Rezultat študije 293 žensk je pokazal, da so ženske, katerih partnerji ne uporabljajo kondomov najmanj depresivne, medtem ko se depresivnost stopnjuje s pogostostjo uporabe kondomov. Ugotovili so, da več časa ko preteče od zadnjega spolnega odnosa, bolj depresivne postanejo ženske katerih partnerji nikoli ali le včasih uporabljajo kondome. Medtem pa čas od zadnjega spolnega odnosa pri ženskah, katerih partnerji večinoma uporabljajo kondome, ne vpliva na njihovo razpoloženje.

Prav tako so ugotovili, da so simptomi depresije in poskusi samomora pogostejši pri ženskah, katerih partnerji redno uporabljajo kondome, v primerjavi s tistimi ženskami katerih partnerji neredno ali nikoli ne uporabljajo kondomov."

http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1094518816

XYZ: "..."indijanskim ognjem..."

Skrivnost je v "nepraznjenju testisov in hkratnem razbremenjevanju prostate", v rednih spolnih odnosih s stalno spolno partnerko. )

Sperma kot protidepresivno sredstvo

vodja študije Gordon Gallup, psiholog iz Državne univerze v New Yorku, ...

"Sperma naredi človeka veselega. Takšni so vsaj zaključki raziskave, v kateri so raziskovalci primerjali razpoloženje žensk, katerih partnerji uporabljajo kondome, s tistimi ženskami, katerih partnerji kondomov ne uporabljajo.

Študija je pokazala, da so ženske, ki med spolnimi odnosi prihajajo v stik s spermo nekoliko manj depresivne. Raziskovalci so mnenja, da do tega prihaja zato, ker skozi vagino absorbirajo hormone, ki vplivajo na razpoloženje.

"Želel bi pojasniti, da ljudem ne odsvetujemo uporabe kondomov," je dejal vodja študije Gordon Gallup, psiholog iz Državne univerze v New Yorku. "Povsem jasno je, da nezaželena nosečnost in nevarnost pred spolno prenosljivimi boleznimi, prekašajo vse prednosti, ki jih ima vpliv sperme na razpoloženje."

Rezultat študije 293 žensk je pokazal, da so ženske, katerih partnerji ne uporabljajo kondomov najmanj depresivne, medtem ko se depresivnost stopnjuje s pogostostjo uporabe kondomov. Ugotovili so, da več časa ko preteče od zadnjega spolnega odnosa, bolj depresivne postanejo ženske katerih partnerji nikoli ali le včasih uporabljajo kondome. Medtem pa čas od zadnjega spolnega odnosa pri ženskah, katerih partnerji večinoma uporabljajo kondome, ne vpliva na njihovo razpoloženje.

Prav tako so ugotovili, da so simptomi depresije in poskusi samomora pogostejši pri ženskah, katerih partnerji redno uporabljajo kondome, v primerjavi s tistimi ženskami katerih partnerji neredno ali nikoli ne uporabljajo kondomov."

http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1094518816

XYZ, skrivnost je v "nepraznjenju testisov in hkratnem razbremenjevanju prostate", v rednih spolnih odnosih s stalno partnerko. )

Tako meni ameriški psiholog...

Kakšno je pa tvoje mnenje?

In ali to, kar si napisal, pomeni, da ženske, ki nimajo spolnih odnosov z moškim, da so zaradi tega nujno depresivne?

http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg

ale`74, kompatibilen partner včasih dela "presenečenja" prava.

Ženske povejo same.)

Sperma - antidepresiv?

"Sperma vas dela srečne!

To so ugotovili v raziskavi, kjer so ugotavljali povezavo med depresijo in (ne)uporabo kondomov pri ženskah.

Študija dokazuje, da ženske, ki so bile (večkrat) izpostavljene semenu, redkeje zapadajo v depresije.

Izvajalci študije kljub temu ne zagovarjajo neuporabe kondomov, saj bi nezaželena zanositev ali spolno nalezljiva bolezen poslabšala psihično počutje veliko bolj kot "pomanjkanje" sperme.

Raziskava je bila narejena na vzorcu 293 študentk. Če je testiranka nabrala več kot 17 točk, je to pomenilo, da je depresivna.

Povprečja:

* 8 - ne uporablja kondoma,

* 10,5 - včasih,

* 15 - ponavadi,

* 13,5 - sploh ne seksajo.

Še več: daljše ko je bilo obdobje brez seksa, slabši so bili rezultati.

Rezultati menda niso presenečenje, saj vemo, da je v spermi več hormonov, ki vplivajo na razpoloženje (npr. testosteron, estrogen, prolactin in mnogi drugi hormoni žleze prostate).

Nekatere teh hormonov so zaznali že nekaj ur po vstopu v telo.

Skupina pravi, da ima narejeno tudi že raziskavo na 700 ženskah, ki samo potrjuje rezultate prejšnje.

Znanstveniki vjeramejo tudi, da sperma, ne glede na vrsto zaužitja (npr. tudi oralno), deluje enako.

Več:

http://www.newscientist.com/ "

Source:

http://www.pozitivke.net/article.php/20020704234718229

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...