Skoči na vsebino

Depresija

mm

Recommended Posts

Malo heca;

yab yum za več veselja v lajfu (za tiste, kateri vedo, zakaj se tle gre)

http://101-sex-positions.com/swan-experience.php

Depresija tu nima kaj iskat, )

hja, je le (bila) naslovni element tega topica.. x;)x

no, ce je noces, pa se le od kod pojavi, pa mas na tam linku ultimativni depra-killer...

http://www.joecartoon.com/cartoons/70-gerbil_mantras

(najprej zlaufa intro, taboljsa mantra je pa tretja od zograj navzdol x8Dx )

ce se pa vrnem nazaj k topicu, pa lahko recem le:

alef, ta zadnji post... http://ntf.mojforum.si/images/logos/ntf.smilie.bow.gif

(slika > 1000 besed, pa to...)

Sometimes I wish

my face wouldn't use its freedom of expression

http://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif

Deli na socialnih omrežjih

Rečeno je bilo: "Malo heca."

Si zgleda spregledal. )

tista 3. mantra se je sicer navezovala na tvoje menda znanstveno potrjene teze (o praznih jajcih pa to), samo za resno vzet pa sigurno ni bila namenjena (ce bi jo "nastudiral", bi vedel, kaj mislim) x;)x

Sometimes I wish

my face wouldn't use its freedom of expression

http://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif

Jaz pa torej nosim s seboj dve tovarni sreče. xsingx tralalala Folk pa kupuje tiste blesave priročnike: 7 korakov do sreče in podobno....schmucks. Sreča je torej res v tebi, če si moški. x:o)x

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

In potem je svizec zavil čokolado v folijo ...

Kar nekaj na pamet govoriš. xrolleyesx

Če se ti v momentu sesuje par stvari, v katere si berjel v lajfu, potem je res prostovoljno ja.

Pa če si poleg tega še neozdravljivo bolan, kar te pahne v depresijo je res prostovoljno.

Pa da se nekdo poigra s tvojimi čustvi. Tud to je prostovoljno.

Ne, to ni odvisnost, ker nočejo niti poskusit. To je en sam strah.

Saj o tem govorim, o strahu.

O strahu kaj bo potem ko ne bo več zdravil, ko ne bo več psihiatra, terapevta...

Ko ostane človek sam.

Kaj je tam na oni strani?

Vse veš, vse dobro vidiš, pa si tja ne upaš.

Če se ti sesuje vse, če te kdo razočara, bolezen...

To res ni odvisno od tebe, še manj prostovoljno.

Ampak tvoja reakcija na to pa je prostovoljna in samo tvoja.

Nazaj ven je vedno težje kot noter.

In ko gledaš ven, tisto zunaj ni vredno nič, tisti prvi korak iz tega je obupno, skoraj nemogoče naporen, težek...

Ampak vedno JE nekaj tam, zaradi česar je ta korak vredno naredit.

Napisal sem da sem imel srečo.

Ja, tam zunaj je bilo nekaj kar me je potegnilo ven.

Motiv, vzrok, impulz, kakorkoli že to imenujem, ni važno.

Če ne bi bilo tega... x?x

Ne vem.

Ni še konec, še se vrne.

Ampak zdaj vem da se da iz tega, in kako.

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Sam sem mnenja da je depresija (če ni vezana na kako drugo bolezen in je potemtakem "fizična") produkt svoje nesamostojnosti in odvisnosti od drugih(ljudi,predmetov,dogajanj itd).Prepričan sm da 3/4 ljudi danes ni zmožna živet sama brez da bi se počutila pri tem prazno/nezadostno-vedno potrebujejo nekoga in nekaj da jih drži nad vodo.Sicer to gorovim iz sebe, na podlagi svojih izkušenj, pogovarjanj in opazevanjem drugih.....seveda se lahko motim.Sam nisem imel z depresijami nikoli opravka, ker sem se vedno dobro počutil pa naj je bilo kar koli z mislijo: "ti kr, jest bom pa poj že po svoje tko k mi bo pasalo :) "...brez da bi kogar koli przadel itd.V sitauacijah ki mi niso ugajale pa sem šel stran v smislu no hard filligs.Sam svoj vsakdan preživljam sam, samostojen, živim od svojega dela in se družim ,imam žensko kadar usoda tako nanese ,meni ugaja.Kadar hočem imam okoli sebe 20 ljudi , kadar nočem ,sem lahko sam tudi po 10 dni skupaj in mi to čist paše x:Dx .....seveda bo verjetno to takrat ko bom imel resno zvezo v smislu skupnega življenja malo drugače, do sedaj pa je bilo tako.Mislim tudi da se ljudi premalo uči samostojnosti tekom odraščanja in da so zaradi tega taki problemi potem v odrasli dobi(naprimer že pri 5 letih sem sam hodil v vrtec, ki je bil oddaljen 200 metrov stran od našega doma-edino kar je naredila mama je to da me je zbudila).Predvsem opažam da imajo z tem probleme ljudje v višjih slojih( otroci bogatih staršev) ki jim v življenju ni nikoli bili potrebno delati niso vidli realnosti sveta in živijo z mislimi v čisto drugačnem svetu.En tak primer vidimo v medijih je Paris Hilton.Ona je dobesedno zdepresirana, ker ne ve več kaj bi.Hja, zgleda drugače ne x:Dx .

Poleg omenjenega pa bi glavne krivce za depresijo "obtožil" splošno nesproščenost (zakaj je do tega prišlo moramo sami pogruntat) in pa nepotrpljenje do stvari ki se dogajajo okoli nas.Bi se kr strinjov z Rugljevo oceno da je 70% ljudi pri nas nesproščenih.Zakaj je tako, mora vsak pr seb razpucat, ker vsak človek je unikat in razlog je vedno drugačen.Zavedajte se nekaj, da so nekateri ljudje ki naravnost "žarijo" v svoji uravnoteženosti ravno tako pod istimi zakoni narave kot vi-le da oni razmišljajo drugače.Zakaj ne bi tudi vi.

Če mi dovolite, da povem svoje mnenje...

Človek mora premagat samo enega hudiča v svojem življenju in to je hudič, ki mu reče navada.

In potem?A je bilo tako težko?

Ja... :palec:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Vsaj v nekem da se strinjava.

Odločitev depresije je prostovoljna.

Ljudje mislijo, da so zunanji vplivi tisti, ki jih spravijo v kočljivo, težko situacijo in zunanji vplivi jih morajo iz brezupa ven potegniti.

Nasmešek mimoidočega, zastonj fuk, dobiti v dar avto, saj pravim, malenkosti.

Depresija kot stanje uma je posameznikova odločitev.

Kot len, zaspan človek je težko in utrudljivo delati akrobatske vaje brez ogrevanja.

Iz depresije se pride postopoma, rezultati veselja morajo biti postopni, drugače prvi neuspeh človeka pahnejo v še večjo krizo-Saj sem vedel!

Ubistu je pola pola.Vsi procesi ki se odvijajo v naših glavah so rezulatat preteklih izkušenj,vzorcev,"programiranja" itd.Vse to poteka na zavedno/nezavedni ravni in glede na to, da je podzaavesti več, kot zavesti bi se delno strinjov z tabo.

teh rdečih prstov tole nisem vajen.

Ben, kot da je komu pomagalo.Ko sem totalno natleh in samo čakam, kdaj vse to sranje mine, mi nobena vzpodbudna knjiga v stilu vlakca tomažka Pa saj bo šlo sloganom ali pa mojstrom Mihcem, Bomo zmogli?Bomo ja!- mi ne pomaga.

Vendar, Alef ti govoriš o nekem zunanjem. Pri meni se samo znotraj premakne.Tega se ne grem več.

:palec:

Tudi jaz ne. Sem včeraj razmišljala kaj vse sem v zadnjem letu skoz dala, čist zlahka bi se lahko zlomila, mogoče sem tudi se, ampak sem se pobrala in šla naprej... sreča, odločitev? ne vem... vem samo, da ne pomaga v trenutkih ko si na tleh tolažba, pa vzpodbuda, mogoče samo da te nekdo posluša in te sprejme takšnega kot si...

če dobro premislim, sem takrat v svoj lajf dobila angela...

vem samo, da ne pomaga v trenutkih ko si na tleh tolažba, pa vzpodbuda, mogoče samo da te nekdo posluša in te sprejme takšnega kot si...

E vidš, točn to.Zato tut nikol, k vidm kjerga k je na tleh, ne rečem :" ja Francl zakaj si tolk slabe volje?Zakaj se ne smeješ"..ampak se pretvarjam kokr da nč ni in ustvarjam čist normalno debato, seveda dokler ne vstop 3 oseba in nardi ravno to, in je revež še bolj na dnu kot prej.Kdaj folk boste že enkrat dojel, da se na tak način nekoga ne motivira.Dobr si napisala Ksenia.

Kot beseda sama pove, je depresija potlačenost oz. upadanje

in ima v nekem pogledu dejansko opraviti z energijo, ki tvori človeka.

Torej, depresija ne kot stanje uma, temveč telesa (vključno z umom).

Ko se polje zavesti ne obrača navzven, temveč navznoter

in to zaradi nesposobnosti odpiranja, zaradi kakršnega koli razloga že.

Vzrok sam morda niti ni tako pomemben, kot je pomembna volja,

ki energijo ponovno spravi k gibanju in razpre polje zavesti.

Ta volja pa je potrebna vodstva in to vodstvo je znanje,

katerega lahko le vsak sam zase uveljavi,

čeprav se ga da včasih resda naučiti preko pomoči nekoga drugega.

Vse tehnike in zdravila so le posredniki,

ki vodijo (oz. ga bi vodili) posameznika do njegove volje

in do sposobnosti vodenja te volje.

Kot pa je v naravi življenja, nam enkratni uspeh ne zagotovi tudi uspehov v prihodnosti.

Zatorej so tovrstne situacije, kot npr. depresija, ponovni in ponovni izzivi,

ki terjajo od človeka njegovo dejansko znanje oz. sposobnosti.

Te situacije so indikatorji, ki nam kažejo, kako sposobni oz. nesposobni smo.

Hja... če ti je uspelo izviti se iz depresije danes, ti to ne zagotavlja, da boš tega sposoben tudi jutri ; )

Zdaj pa tako.

Človek ni PROGRAM!Kaj pa KREATIVNOST TI PIZDA SMOTANA.?!Zato pa imajo ljudje depresijo, ker ne vidijo, da se da drugače in vendar se da. Za tiste, ki dvomijo v moje besede. Najdi svojega idola, svojega heroja, vidi kako je tud on blesav pa smotan in na konc poglej, kako se je iz najbolj nemogoče situacije, s pomočjo tistega prsta v riti, ki mu rečemo vztrajnost, uspelo napisat knjigo o uspehu.

Dost mi je tega, ni mi treba bit v tej temi.Je taka, ...depresivna ;)

Pa ok, vemo, da maš depresijO.Ne več govorit in pisat in mislit o njej.Spremeni, spremeni, spremeni!Ma, in to je v vseh knjigah že miljonkrat blo napisano.In to tudi v tistih, ki jih najdeš v malo slabše založenih trgovinah

PIzda mi smotana ja x:Dx x:Dx x:Dx

Idoli so dlih tko ljudje k smo sami, zato je nesmislno kogar koli občutdovati in častiti, pa naj bo pitaj kva.Se pa lahko velik naučiš od njih x:Xx

Eh unis, unis.Zej si pa vse brisov x:Dx Tebe bi pa prov rd spoznal v živo :frog:

Unis !

Praviš: "Vendar meni je uspelo."

Jaz pa odvrnem: "To ni zagotovilo, da ti bo uspelo jutri."

Kaj to pomeni, kaj skušam povedati ?

To pomeni, da bodi pozoren, tako, da ti bo lahko ponovno uspelo.

A, kot rečeno; zagotovila ni.

XYZ !

Edino smrt je zagotovljena.

Kaj to pomeni, kaj ti pa jaz skušam povedati?

Moja pozornost ni usmerjena v negotovost, se jasno zavedam vseh negativnih posledic naslednjega koraka.

Vendar, če bo to moj poslednji korak, bo to še vedno moj korak z dvignjeno glavo.

Zame, ne za druge, zame.Sebi to dolgujem.

A, kot rečeno, zagotovilo je.

Življenske situacije se spreminjajo, jutri ne moreš vedeti, kaj ti dan prinese, a vendar, vztrajaš-zagotovilo je.

Zunanje okoliščine zjebejo in strgajo še tako močno osebo.

A vendar, vztrajaš-zagotovilo je.

Zakaj vztrajaš?Zakaj ne odnehaš?Kaj želiš doseči?Kaj želiš dokazati?Kako vztrajaš?Mahaš z rokami, ko so ti jih že odrezali?

V glavi, v mislih, v srcu, vztrajaš.

Pa me lahko zvežejo situacije na takšen ali drugačen drog, sebe drugim ne dam.

In to ni mučno.In za to ne potrebuješ energije.Toliko energije potrebuješ, kot če rečeš, da se predaš.

Kako se predaš?Kje se predaš?Vidim, da z rokami ne več mahaš..Ampak nekje drugje, v sebi, si se predal.

Kaj si opustil?Kaj si tako varoval?Česa nisi želel izgubiti?

So stvari, ki jih moraš predati, saj tukaj ne moreš vztrajati pri svojem lastnem principu, če pri tem ogrožaš življenje in mir drugih ljudi. Še vedno živiš v družbi, kateri ne moreš zaradi lastnih prepričanj obrniti hrbet, saj ta družba ti tudi ponudi in daje možnost zavarovanja lastnih pravic.

Govorim o notranji drži.Govorim o notranjem prepričanju.Govorim o prepričanju, ki nima sence dvomu pri posamezniku.Govorim o notranji resnici posameznika.

Pri sebi globoko veš, kaj je zate prav in od tega ne odstopiš.Lahko zanikaš, lahko "predaš", a vendar, "tega" ne moreš zanikati.

Ali se sprijazniš s tem, ali pa vse življenje zanikaš tisti del tebe, ki te nikoli ne pusti na cedilu.Pa če bo čez 4 leta konec sveta, še vedno bo tukaj želja po obstanku.

Depresija samo preusmeri pozornost od tega "glasu".

Ne bom se spuščal v debatni krožek, ker je to čisto moja interpretacija.Vsakdo ima svojo in verjamem, da okrog takih zadev lahko ustanoviš celotno skupnost, ki potem zanika vse ostale aspekte življenja, ker samo tej panogi posvetijo preveč časa in jo preveč častijo. Ravnovesje fant moj, mi vedno kriči v sanjah, Ravnovesje.

protestno masturbira na marsino sliko.

Raje takoj citiram, preden spet zbrišeš. http://www.smileygarden.de/smilie/Frech/smileymania.at_10392.gif

Poglej; na tole tu:

A, kot rečeno, zagotovilo je.

Življenske situacije se spreminjajo, jutri ne moreš vedeti, kaj ti dan prinese, a vendar, vztrajaš-zagotovilo je.

Zunanje okoliščine zjebejo in strgajo še tako močno osebo.

A vendar, vztrajaš-zagotovilo je.

...bi odgovoril s temle tukaj:

Edino smrt je zagotovljena.

Čeprav tudi to ni nujno 100%. Kdo bi vedel...

*

Zakaj vztrajaš?Zakaj ne odnehaš?Kaj želiš doseči?Kaj želiš dokazati?Kako vztrajaš?Mahaš z rokami, ko so ti jih že odrezali?

V glavi, v mislih, v srcu, vztrajaš.

Ni treba, da vztrajaš. To je le začetek.

Dovolj je, da SI, da obstajaš. To se zgodi, ko sprejmeš. Najsi bo to depresija, sreča ali karkoli že; sprejmeš.

Med drugim pa imaš vedno tudi možnost, da prenehaš obstajati. In da nehaš sprejemati. In prav je tako.

Vsakemu svoje, ne res ?

Je pa tako, da, če se nekdo znajde v navidezno brezizhodni situaciji, pa mu to nekako ni po godu,

bi mu sposobnost izvajanja sprememb v tem primeru prav prišla. In tega se človek lahko uči, vedno znova...

a vselej nikoli ne nauči dokončno.

Kot si že sam omenil; navada je iron-maiden (srednjeveški pripomoček za mučenje).

Pa lep pozdrav ; )

Dobro, poglej, v svojih besedah daješ možnost rešitve. Uporabil si besedno NAVIDEZNO brezizhodna situacija.

Depresija je REALNA za človeka v depresiji (vidiš, sedaj sem isto/podobno sam naredil v tem stavku..nevermind..let's go).. .NI NAVIDEZNA, NE MORE JO SPREMENITI, TO SO KRUTA DEJSTVA.

Sedaj pa lepo vdihni, bodi priden in močen, in glede na realnost, ki jo vidiš skozi oči, najdi rešitev, in se premikaj skozi pekel in ogenj neželjenih situacij, do nebes veselja.

Še to mu manjka, tistemu v depresiji, premik.Ali ni že dovolj hudo kot je?

Lep pozdrav nazaj.

Še nekaj.

Pred leti se mi je ob spoznanju, da bom itak umrl, vsako dejanje zdelo brezvezno in brezsmiselno.Ampak nekako, že takrat, sem si pri samemu sebi rekel, da če ni razlike med nekim mojim idealom-uspešnim življenjem in tistim ko obupaš in pač te drugi preživljajo ala klošar, in če med tema dvema na koncu koncu sploh ni razlike, se bom odločil za prvo možnost, ne glede na banalnost življenja.Vendar v to nisem verjel.Ta misel je počasi, počasi rasla in rasla dokler je nisem začel tudi živeti.

Vsak dan znova.Kaj pa jutri, ko bo težko in grdo?

Headstrong Have a nice day Mr. Miyakovich

protestno masturbira na marsino sliko.

Dobro, poglej, v svojih besedah daješ možnost rešitve. Uporabil si besedno NAVIDEZNO brezizhodna situacija.

Depresija je REALNA za človeka v depresiji (vidiš, sedaj sem isto/podobno sam naredil v tem stavku..nevermind..let's go).. .NI NAVIDEZNA, NE MORE JO SPREMENITI, TO SO KRUTA DEJSTVA.

No, govoril sem o možnem primeru, ne na splošno. Prav zato sem omenil možnost spremembe.

Sicer pa, kot poprej rečeno; sprejemanje.

Pred leti se mi je ob spoznanju, da bom itak umrl, vsako dejanje zdelo brezvezno in brezsmiselno.Ampak nekako, že takrat, sem si pri samemu sebi rekel, da če ni razlike med nekim mojim idealom-uspešnim življenjem in tistim ko obupaš in pač te drugi preživljajo ala klošar, in če med tema dvema na koncu koncu sploh ni razlike, se bom odločil za prvo možnost, ne glede na banalnost življenja.Vendar v to nisem verjel.Ta misel je počasi, počasi rasla in rasla dokler je nisem začel tudi živeti.

Res, obstoj nima smisla

in ga tudi ne potrebuje.

*

To si lepo napisal; tudi sam sledim svojemu idealu, to počnem v smislu igre in eksperimenta,

a strogo brez smisla. Kot je nekdo nekje nekoč zapisal: nadzorovana norost, ali nekaj podobnega.

Fajn mej.

Sedaj pa lepo vdihni, bodi priden in močen, in glede na realnost, ki jo vidiš skozi oči, najdi rešitev, in se premikaj skozi pekel in ogenj neželjenih situacij, do nebes veselja.

Še to mu manjka, tistemu v depresiji, premik.Ali ni že dovolj hudo kot je?

Lep pozdrav nazaj.

Še nekaj.

Headstrong Have a nice day Mr. Miyakovich

Nisem vedela da moraš priti do spoznanja da boš itak umrl.vse umira, zakaj ti nebi? Klošar je velikokrat bolj svoboden kot vsi tisti ki imajo denar.Njemu ni treba plačevati položnic vsak mesec, nima kreditov.Fora je v da so klošarji najbolj svobodni ljudje ampak jim zaradi izpranosti možganov in samopomiljevanja zdi njegovo življenje beda. tudi tisti ljudje ki imajo velike hiše in avte tudi ti niso srečni saj se ne morejo premikati kot bi si želeli ker imajo vsakomesečne kredite.Ljudje v tem času niso zadovoljni z ničemer, sama zavist jih je. zato pa jih toliko pristane v psihiatrični bolnici.Vsi so žrtve iluzije.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...