tantra 15. april 2008 Prijavi Deli 15. april 2008 Ljudje v USA neredko, ko se upokojijo prodajo vse.Kupijo avtodom, prikolico potovalno. Potujejo,Nemalo ljudi živi v prikolicah (življenje je stroškovno bolj ugodno_cenejše). Zemljanka_urejena = več kot most. Na lastni parceli. Oz. bivanjska brunarica. AUS (opali, rudarjenje); par nadstropij pod zemljo imajo udobna stanovanja s konstantno temparaturo. Ne glede na zunanjo. ) USA, Florida, ...; rezervno stanovanje, zaklonišče je pod zemljo v pr. orkana, tornada. Bivanje v naravi, hranjenje (vegetarijansko), ...; hrane rastlinske za poznavalca dovolj od pomladi do zime. Nakupe ostale nujne se da pocenit (dobit nujne stvari ceneje bistveno). ) Mimogrede; Lepa nova 5 - spalnic, ... hiša v Indiani (USA) se dobi za manj kot "ex 18 milj. sit",cca. 75. 000 EURov.V Utahu so nepremičnine dražje. Bussiness država mormonska. V Lake Placide bile večkrat organizirane olimpijske igre. ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sansatia 20. april 2008 Prijavi Deli 20. april 2008 Zdravo, evo mene, še ena nova članica. Zlo uredu forum, marsikaj sem našla zase tu gor. Prosim, če mi skušate nekako svetovati, kako naj rešim en problem. Sem izredno optimistično dekle, ampk zadnji čas imam težave, katere vem da so rešljive, a kar ne morem iz njih. Gre se za razmišljanje o smrti. Kar naprej razmišljam o tem, kako sem še mlada a nočem še umreti, kar naprej opažam vzroke zakaj lahko močno zbolim in me to privede do smrti. Zlo se je bojim- hočem živeti, hočem umreti stara, ne sedaj ko je še vse pred mano. Kar naprej neke nesreče, bolezni, ki mi ne grejo iz glave. Kako hitro se lahko vse konča. No, ta zadnji stavek se je verjetno pojavil že marsikomu, vendar reakcija ob tej misli verjetno ni bila tako huda kot moja. Stvar je tko resna, da mi gre že par dni skupaj na jok samo zato, ker se tako zelo bojim smrti. Za moje pojme to ni normalno, da to tko resno doživljam: bojim se iti k zdravnici, ker se bojim da sem bolna in podobne zadeve. Kaj takšnega se mi še ni zgodilo-sem povsem običajna študentka, polna življenja, nasmejana in vse.. a zadnjih par dni kar naenkrat bum, neke vrste depresija; ko bi vsaj imela konkreten razlog. A tole je pretirano, banalno, čudaško-tega se povsem zavedam.. pa še kar razmišljam o tem.. No upam da prejmem kak nasvet... lp, sansatia Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 21. april 2008 Prijavi Deli 21. april 2008 Zdravo je, da razmišljamo tako konkretno o smrti in da ne bomo večno v tej obliki na planetu. A to še ni razlog za paniko, še manj za depresijo. Smrt je treba sprejeti, ker je naravni del življenja in se ji ne moremo izogniti. Verjetno si že slišala, da strah privablja dogodke -- tako da bolj ko se bojiš, večja je verjetnost, da se zgodi tisto, kar nočeš, da se zgodi. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 21. april 2008 Prijavi Deli 21. april 2008 Sensatia, ta izkušnja ni nujno depresija, temveč spoznanje o naravi sveta, kot je že Alan omenil.Spoznanje je eno, drugo pa je le-tega asimilacija.Kdor je dolgo brezbrižno živel, si je na ta način pridobil eno par navad,katere se kot program še vedno ponavljajo v vsakdanu.Če je spoznanje o končanju človeške oblike tvojemu poprejšnjemu načinu življenja kontradiktorno,bodo temu primerno tudi omenjene navade počasi odpravljene. Počasi in ne čez noč.Opazuj in se uči. Uči se o svetu in o sebi sami, kako na ta svet reagiraš. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vodnarka77 21. april 2008 Prijavi Deli 21. april 2008 Sansatia... Ne vem, tablet ti ne bi svetovala. Kot sem zapisala že pod svojim bridkim (za marsikoga pretiranim) postom - verjamem, da smo sami najboljši profesionalci, kar zadeva (samo)analizo. Imam tudi izkušnjo s prijateljico, ki je bila dolga leta v terapiji in na tabletah, dokler je niso zasvojile. To seveda ne pomeni, da zasvojijo vsakega, le jaz imam tudi zato odpor do njih. S tvojimi občutki se delno identificiram, a iz druge štorije.... Babice, ki jo imam neizmerno rada, a vsa skrušena (dva otroka, ki sta umrla pred njo) živi daleč stran, in imam velikokrat paranojo, da se je njej kaj zgodilo. Kadar me ob čudnih urah kliče kak sorodnik pogostokrat pomislim, da je umrla. Občutek pride sam. Ne morem ga nadzirat. Dvomim, da ti ta drobec iz mojega življenja kakorkoli pomaga, morda vsaj v toliko, da veš, da se vsi na svoj način ves čas soočamo s smrtjo. Lastno ali tisto bližnjega. No, to verjetno veš tudi sama... Včasih mi v teh trenutkih pomaga, da se zagledam v kaj lepega... rožo, sonce, živali, ljudi, karkoli... zveni trivialno, a meni pomaga. Tok misli se dostikrat obrne. Poglej si tale link: http://video.google.com/videoplay?docid=6791277826275399315 Ne bom ti pisala, kaj je v njem. Le usedi se za 14 minut, se nasloni nazaj in poslušaj. Mogoče se ti posveti kaj, česar ti nihče od nas (forumaških novincev ali staroselcev) ne bo znal nikoli napisati. Meni ga je poslal forumaški prijatelj in sem ostala brez besed. Se pa strinjam tudi s tem, kar je napisal Alan_New. Strah zna privabiti dogodke. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 23. april 2008 Prijavi Deli 23. april 2008 santasia... enake probleme ima nek moj sodelavc. pa jih ma 27. pa se kar pogovarjava, hoče vlečt stvari iz mene. nekak sem mu zanimiv. in geplava in geplava in me out of the blue vpraša "lega, a ti se boš poroču?" pa mu rečem, da ne... pa geplava, pa geplava, pa me vpraša "kaj pa otroke boš meu?" no, tuki sem biu bolj diplomatski, ker libido je vseen jeba. ampak po puzlih mi je dajal svojo sliko in mi butne "lega, pa sej bomo 50 kot bi mignil (no, bolje bi blo, če bi rekel rignil) pa bo živlejne naokol. fora je, da ga razumem kaj mi hoče povedat po eni strani, še večja fora pa je, da je prepameten, da bi mu dau kakršenkoli učinkovit nasvet glede tega po drugi strani. tko, da... glede smrti ti navadni smrtniki ne moremo velik svetvat, je pa res, da se ravno zaradi nje še ustavimo na tem drvečem planetu in se dodobra zamislimo predno neutrudni odfrčimo naprej. tko, da smrt definitivno RULEZ. da mi daš na izbiro neskončno življenje in življenje smrtika, se izkušnji smrti nikoli in nikdar ne odpovem. pa naj me bo strah kolkor me če bit... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vranja 24. april 2008 Prijavi Deli 24. april 2008 kdo ne bi bil depresiven v tem vremenu? Namest ptic po zraku letijo polži in deževniki. In gnezdjo pijavke. Mah me obrašča. Fuj. :xx!: Citiraj http://img1.jurko.net/avatar_4162.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 24. april 2008 Prijavi Deli 24. april 2008 ker je bilo velik začasnih rešitev že ponujenih jih ne bi ponavljal, bi pa omenil še dokončno in trajno, tj. ljubezen do Boga. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dbk 24. april 2008 Prijavi Deli 24. april 2008 zasvojenost je lako fizioloska ali psiholoska...kera je hujsa, je bolj ali manj od posameznika odvisno (osebno pa mislim, da je psihi teze odrekat, kot telesu ) Citiraj Sometimes I wishmy face wouldn't use its freedom of expressionhttp://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dbk 24. april 2008 Prijavi Deli 24. april 2008 pššššt, dež je fajn zdej je pa itak že sonce prevec je prevec...fine so edino poletne nevihte, tiste par-minutne, ko tako lepo zadisi prej sonce? kje? Citiraj Sometimes I wishmy face wouldn't use its freedom of expressionhttp://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 8. maj 2008 Prijavi Deli 8. maj 2008 mene vedno v dobro voljo sprau Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 10. maj 2008 Prijavi Deli 10. maj 2008 ko se spet znova hočeš vrečti v film samopomilovanja, se enostavno ustaviš. pridobiš moč, s katero si kreiraš življenje brez depresije. pa čeglih te meče sem in tja. smilit se ni treba. ni produktivno. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 11. maj 2008 Prijavi Deli 11. maj 2008 ja, kao vloga žrtve. :xx!: je treba trenirat equanimity & loving kindess. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 11. maj 2008 Prijavi Deli 11. maj 2008 :xx!: pajade tako depresija kot samomor pomenita navznoter obrnjeno agresijo, namesto da bi svojo jezo na nekoga ali nekaj izrazili po balkansko to jest da bi zabrisali kakšen kozarec v steno, se ta jeza kopiči v nas in potem zaradi slabe vesti le še bolj pridni, pridni , pridni na kubik vse dokler si nekega dne ne postavimo pištole na čelo toliko moj mali prispevek Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 11. maj 2008 Prijavi Deli 11. maj 2008 to je teroija... drugače pa bicikla in gasa u klanc pol pa pride tut loving kindness enkrat zakaj bi razbijal kozarce, lepo te prosim... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
doorwoman.p 11. maj 2008 Prijavi Deli 11. maj 2008 to je teroija... drugače pa bicikla in gasa u klanc pol pa pride tut loving kindness enkrat zakaj bi razbijal kozarce, lepo te prosim... pa meditacija.. pa si na višku vseh moči Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 11. maj 2008 Prijavi Deli 11. maj 2008 če zalivaš rožico, raste. če zalivaš probleme in jih neguješ tudi rastejo.samopomilovanje je tudi hrana za ljudi. seveda napačna slej al prej se te drugi naveličajo, potem pa dobiš, še drugi razlog za samopomilovane. Kot sem že enkrat rekla. ljudje zdaj, ko se zberejo, samo slišiš,kako je en ubogi bolj od drugega. Včasi so ljudje prišli in rekli, tukaj sem kdo rabi mojo pomoč.imej taki deset ljudi na kupu, to bo vesela družba, in vedno več jih po prihajalo. če pa imaš samo pet ljudi s slabo voljo na kupu, bodo pa itak vsi bežali stran.ljudje se pritožujejo nad dežjem,kot da ne vejo da je on nujen za naravo.Bodi vesel, če ne bo deževalo kako bomo pa preživeli čez poletje.celo osebno jemljejo.dež, in mislijo da so rojeni pod nesrečno zvezdo, so celo depresivni zaradi tega.Čemu si slabe volje če dežuje.Končno imaš čas za počitek.tukaj pravim ni več povezave med ljudmi in naravo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 13. maj 2008 Prijavi Deli 13. maj 2008 če zalivaš rožico, raste. če zalivaš probleme in jih neguješ tudi rastejo.samopomilovanje je tudi hrana za ljudi. seveda napačna slej al prej se te drugi naveličajo, potem pa dobiš, še drugi razlog za samopomilovane. Kot sem že enkrat rekla. ljudje zdaj, ko se zberejo, samo slišiš,kako je en ubogi bolj od drugega. Včasi so ljudje prišli in rekli, tukaj sem kdo rabi mojo pomoč.imej taki deset ljudi na kupu, to bo vesela družba, in vedno več jih po prihajalo. če pa imaš samo pet ljudi s slabo voljo na kupu, bodo pa itak vsi bežali stran.ljudje se pritožujejo nad dežjem,kot da ne vejo da je on nujen za naravo.Bodi vesel, če ne bo deževalo kako bomo pa preživeli čez poletje.celo osebno jemljejo.dež, in mislijo da so rojeni pod nesrečno zvezdo, so celo depresivni zaradi tega.Čemu si slabe volje če dežuje.Končno imaš čas za počitek.tukaj pravim ni več povezave med ljudmi in naravo. A ti je kapnlo ? lepo bodi Matjaž Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 13. maj 2008 Prijavi Deli 13. maj 2008 to je teroija... drugače pa bicikla in gasa u klanc pol pa pride tut loving kindness enkrat zakaj bi razbijal kozarce, lepo te prosim... Ja nimbus- so poti, ali pa pobegi ,bi dejal -med biciklom in meditacijo je malce razlike, vendar je nekakšno harmoniziranje samega sebe, a ne ? Tamle je nekdo opredelil depresijo kot jezo !!?? Meni se bolj zdi disharmonija -na vseh ravneh...ko si sposoben brez prisilnega bicikla in vsiljene /nujno potrebne/ meditacije se soočat s problemi in jih pravilno ovrednotit -si šele morda na tleh, še vedno daleč od konja...večina ljudi/ predvsem v depresiji -niso na tleh, ker ravno poskus pobega iz realnega stanja - je depresija. Vse se začenja in končuje pri materialu in odnosu do njega...ko tamle postaviš temeljčke- greš pa malce naprej -ali pa više, kakor komu paše.... lepo boditeMatjaž Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 13. maj 2008 Prijavi Deli 13. maj 2008 Tamle je nekdo opredelil depresijo kot jezo !!?? Meni se bolj zdi disharmonija -na vseh ravnehlepo boditeMatjaž "vaznt mi" tistole o na znotraj obrnjeni jezi so zapisali stručkoti iz psiho srenje....tistile zapis ni moje mnenje...je pa res , da mi je jako všečna ta definicija brez advokata ne dajem izjav, ker se vse lahko uporabi proti meni Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 13. maj 2008 Prijavi Deli 13. maj 2008 :xx!: pajade tako depresija kot samomor pomenita navznoter obrnjeno agresijo, namesto da bi svojo jezo na nekoga ali nekaj izrazili po balkansko to jest da bi zabrisali kakšen kozarec v steno, se ta jeza kopiči v nas in potem zaradi slabe vesti le še bolj pridni, pridni , pridni na kubik vse dokler si nekega dne ne postavimo pištole na čelo toliko moj mali prispevek Sigurno drži, da bolj introvertirani tipi ,to se vidi tudi iz astroloških kart (raki, z luno v raku, ASC rak, luna v kozorogu), po domače povedano bolj zaprti tipi so veliko bolj podvrženi samomoru. Tisti ekstrovertirani že zmečejo vso nesnago ven iz sebe. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 13. maj 2008 Prijavi Deli 13. maj 2008 A ti je kapnlo ? lepo bodi Matjaž že dolgo nazaj upam samo da bo tudi drugim Hvala ti tudi xrosex Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
unis 13. maj 2008 Prijavi Deli 13. maj 2008 joj, kako punce nežno kolnijo Citiraj protestno masturbira na marsino sliko. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 14. maj 2008 Prijavi Deli 14. maj 2008 Ja nimbus- so poti, ali pa pobegi ,bi dejal -med biciklom in meditacijo je malce razlike, vendar je nekakšno harmoniziranje samega sebe, a ne ? Tamle je nekdo opredelil depresijo kot jezo !!?? Meni se bolj zdi disharmonija -na vseh ravneh...ko si sposoben brez prisilnega bicikla in vsiljene /nujno potrebne/ meditacije se soočat s problemi in jih pravilno ovrednotit -si šele morda na tleh, še vedno daleč od konja...večina ljudi/ predvsem v depresiji -niso na tleh, ker ravno poskus pobega iz realnega stanja - je depresija. Vse se začenja in končuje pri materialu in odnosu do njega...ko tamle postaviš temeljčke- greš pa malce naprej -ali pa više, kakor komu paše.... lepo boditeMatjaž jaz razumem depresijo kot fizično manifestacijo temeljne človekove nelagodnosti bivanja. dobimo jo v paketu z življenjem. tesnoba kot jo pojmuje heidegger. to so najbolj jasne besede, ki jih lahko uporabim. depresijo ne pojmujem, kot beg pred realnim stanjem. depresija je tu a priori. seveda v stopnjah. nekateri jo imajo pa overdose. ampak, če rečem, da je beg pred realnim stanjem, potem to pomeni, da obstaja nerealno stanje. in tudi on, ki ima privide... tisto je zanj realno stanje, njemu se zdijo resnični in če bo moral pred svojo pošastjo zbežati tako, da poleti čez balkon, bo pač poletu čez balkon. velika zmota je v mišljenju, da obstaja univerzalno realno stanje, ki velja za vse. ne, dvorni norček ima svojega, resen znanstvenik pa svojega, in mi nismo tu da dajemo sodbe o končni resničnosti. zato lahko človek, seveda če ni v razsvetljenem stanju (karkoli že to pomeni), na tej kugli v realnem stanju samo zre in se čudi. vse ostalo so sodbe NJEGOVEGA realnega sveta. depresijo razumem, večina ljudi je depresivnih in s tem ni nič narobe. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
unis 15. maj 2008 Prijavi Deli 15. maj 2008 jaz razumem depresijo kot znak nestrinjanja z okolico, da bi se moral ravnati tako kot se njim ali tebi zdi. kaj narediš?se jeziš sam nase toliko časa dokler te ne zamori ali pa daš času čas, to pomeni, da se ukvarjaš z drugimi rečmi, ki so prav tako pomembne v življenju, kot življenje samo.Se pravi, človek naredi napako, lahko se mu odpusti, ma jaz sam sebi ne znam odpustit ne sebi, ne drugim, pol pa me noben ne jebe, ker sem nesramen Jzt jim pa čem povedat, da so oni nesramni do mene, ker se tko obnašajopa smo vsi veseli, k se tko radi menimo na isti špagi.no, se ne menimo, se vlečemo za to špago, ki ji rečejo ISTA VALOVNA DOLŽINA. ja, samo jzt sm bolj močen in bom vleku osla dokler ga ne premaknem.Ja ma je osu pol tisti, k te ne jebe in je zato osu k nima prav Ja, jzt sm osu, kaj si pa ti?Človek, ja, sej se mi je zdelo da si tudi ti človek:) in temu jzt rečem skrivnost.Ma še dobro, da je vsaj prišlo ven na tak način, saj drugače človeku ne moreš dopovedat, da ni skrivnosti.Tako da mu poveš skrivnost:) to je moje mnenje. Sedaj si na vrsti ti dragi moj, da mi poveš kaj si ti misliš ali pa se oba pustiva stat in živiva tako kot Bog hoče.In bog hoče, da vsak živi po svoje, lahko pa v dvoje Citiraj protestno masturbira na marsino sliko. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.