Skoči na vsebino

Depresija

mm

Recommended Posts

eh...dokler si en ni zmislil miselnega vzorca in besede za depresijo...tak dolgo je sploh ni bilo...kot tudi greha ni bilo...dokler si ga neki zafrustirani idiot ni zmislil...tak da...kdo se fura na depresijo...naj pozabi na to besedo...in vse jamranje povezano s tem...in začne kaj drugega razmišljat...no...razen če ni prevelik revček...in seveda tega ne zmore...sam pol pa vsaj jamra naj ne...da se še drugi ne nalezejo x:Dx
Deli na socialnih omrežjih

po mojem pa je point življenja ravno v tem, da smo srečni in ne v tem, da mislimo, da smo srečni. x:o)x

ko bi človek vedel kaj je sreča, bi se od radosti vrgel s ta prvega balkona x:Dx

xrainbowx

al pa še eno dobro sem danes prebrala, bolj o nevzdržnosti glede ljubezni do samega sebe oz. sreče..

There is a story about the Greek Gods.

They were bored, so they invented human beings.

But they were still bored, so they invented love.

And then they weren't bored any longer.

So they decided to try love for themselves.

And finally, they invented laughter, so they could stand it.

~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

se da v bistvu nadaljevati..

when you could stand the love for yourself or ourselfes, than it slightly becomes real you.. and than you can not possibly be bored. Tkole, mal dreaming po moje..

al pa še eno dobro sem danes prebrala, bolj o nevzdržnosti glede ljubezni do samega sebe oz. sreče..

There is a story about the Greek Gods.

They were bored, so they invented human beings.

But they were still bored, so they invented love.

And then they weren't bored any longer.

So they decided to try love for themselves.

And finally, they invented laughter, so they could stand it.

jap... smeh je višek vsake umetnosti, višek vsake kulture. ga ni čez. zato se je treba režat. režat do solz, režat na dilo, režat do nezavesti... režat do same smrti. x;)x

mene ne bo zbiu avtobus. jaz bo enkrat ležu na smrtni postli. in se bom režu do nezavesti in se bom režu do smrti. majke mi... x:Dx

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

smehljanje, režanje, smejanje, whatever, ja no saj, eno je laughter, eno smiling, eno laughing, eno pa knocking al pa freaking your self out by histeracly doing the happy face.. al pa not happy face x:Dx

It's all about the game

and

I got game, u got game

90% bussines, 10% love, al kako že ?

smehljanje, režanje, smejanje, whatever, ja no saj, eno je laughter, eno smiling, eno laughing, eno pa knocking al pa freaking your self out by histeracly doing the happy face.. al pa not happy face x:Dx

It's all about the game

and

I got game, u got game

90% bussines, 10% love, al kako že ?

ne z biznisam morit :vragec: biznis je za puhoglavce in slepce. x;)x

skratka... life is 90% not giving a damn (while laughing x:Dx ), 10% giving a damn (while trying to become a human being) and 10% observing heavenly stars x:px

ampak je itak vse skup zazipan s programom LIBIDO tko, da lean back and enjoy the melodies. x;)x

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Kaj je razsvetljenje? To, da se razpočiš od smeha. In si povsod.

hecen citat :) mi je všeč.

Kaj je že tema? Depresija? Nekdo je prej napisal, da gre za čustveno vegetacijo..bi rekel, da ravno nasprotno. Čustva morajo biti na pravem mestu (imeti v življenju ravno pravo pomembnost), če pa neka negativna čustva ful prevladajo, trajajo dalj časa in jim dajemo preveliko,..hmm,.potem smo pri depresiji.

jzt bi hotu sam bistroumno pripomnit, da nimbus, če boš tko živel te bo ziher pobralo.

Dej raje zmanjšej te procente, k tko matraš samga sebe na 110%!

Jzt mam raje izgovor za depresijo, da lahk delam tiste nepomembne ma vseglih zabavne reči.

Rečmo dolgcejt+depresija=sudoku

vsaj tko je pr men, k se naveličam križank in si svojo zmislm :palec:

glede citata da se smeješ in si povsod bi spet rad bistroumno pripomnu, da če boš to res delu, te bojo ljudje vsaj v piceriji čudno gledal al pa jim bo šlo na bruh, k bojo moral picerijo zapret zarad neznosnega smeha.

Jzt mam raje svojo večerjo tko, da jo potihem pojem al pa naglas piham v žlico, vse ostalo me popolnoma moti in lahko vsem tem motečim, ampak vseglih veselim dejavnikom rečem ne, hvala.Si egoist k misliš sam nase.

Jzt mislm zase in nase.Zto sm egoist.Pa še bog mi pr tem pomaga!

Pomagaj si sam in bog ti bo pomagal!

pa še nekej, ne zadosto bo za dons, je tko lepo toplo zuni, ni šans da grem vn u tej vročini

protestno masturbira na marsino sliko.

ti k si razsvetljen bi lahka tole ponižno in ne bistroumno pripomnil x:Dx

xrainbowx

Fernando Pessoa

ja kej čm, vsaka žarnca misle zase, da je varčna, račun od nje pa morm jzt gledat.

tko da brigi.se.zase.com je najboljša spletna stran, sam ne dela :/

zdej je kao bolj aktualna pomagajmo.si

protestno masturbira na marsino sliko.

ja veliko depresivnih ljudi se ne umiva.

glede žalovanja, ene izjave so me šokirale, tale da samo nerazsvetljeni ljudje ne žalujejo.

Tole vam povem glede žalovanja. seveda žaluje vsak na svoj način.

Žalovanje je velikokrat povezano s slabo vestjo. Vbistvu ljudje ne žalujejo za osebo ker je odšla ampak zato ker bi tej osebi morali to pa to povedati ali bi se mogli opravičiti in tako naprej. Se sprašujejo, joj zakaj je glih zdaj moral umreti. HEJ, če ti v svojem življenju počneš tako da ničesar ne obžaluješ, če vedno poveš kar misliš in čutiš in če veš, da vse kar je, tudi nekoč gre in mine, ne čutiš tiste histerije,ki jo vi opisujete.tudi ljudje ki umirajo ne umirajo mirni, vedno prosijo nekega odpuščenja kar so naredili in kar niso naredili.ko veš v čem je bistvo ne rabiš žalovati.

Živi življenje kot tebe veseli, ne pravim, da pač si ok,ampak da si vesel da živiš, delaj kar tebe veseli.Bodi iskren do sebe in vseh, čeprav drugim ne paše.In nikoli ne boš zapadel v depresijo nikoli ne bo žaloval ali obžaloval.

ja veliko depresivnih ljudi se ne umiva.

glede žalovanja, ene izjave so me šokirale, tale da samo nerazsvetljeni ljudje ne žalujejo.

Tole vam povem glede žalovanja. seveda žaluje vsak na svoj način.

Žalovanje je velikokrat povezano s slabo vestjo. Vbistvu ljudje ne žalujejo za osebo ker je odšla ampak zato ker bi tej osebi morali to pa to povedati ali bi se mogli opravičiti in tako naprej. Se sprašujejo, joj zakaj je glih zdaj moral umreti. HEJ, če ti v svojem življenju počneš tako da ničesar ne obžaluješ, če vedno poveš kar misliš in čutiš in če veš, da vse kar je, tudi nekoč gre in mine, ne čutiš tiste histerije,ki jo vi opisujete.tudi ljudje ki umirajo ne umirajo mirni, vedno prosijo nekega odpuščenja kar so naredili in kar niso naredili.ko veš v čem je bistvo ne rabiš žalovati.

Živi življenje kot tebe veseli, ne pravim, da pač si ok,ampak da si vesel da živiš, delaj kar tebe veseli.Bodi iskren do sebe in vseh, čeprav drugim ne paše.In nikoli ne boš zapadel v depresijo nikoli ne bo žaloval ali obžaloval.

Glede žalovanja se strinjam. :palec: Depresivnega pa te lahko naredijo tudi drugi, odgovornost zase dol ali gor. Saj se ne da bit kos vsem okoliščinam, osebam oz. se jim izogniti (vsaj na hitro recimo ne) itd, če izpustimo pozitivno naravnanost. Še vedno te lahko nekaj zamori, ker je pač zate moreče :o|o:

• 5 months later...

Yes, yes.

Mislim, da so ogljikovi hidrati sploh evil. Ljudje aktivne sorte, ki jih inertnost pahne v depresijo, bi se jih moral izogibat.

Čokolada, kruh, krompir,...- kadar jem to, vem, da bom spaaalaaa in da bom lena in ker bom lena ne bom nič naredila in ker ne bom nič naredila bom še tečna :xx!:

Sploh ne vem, od kod ta mit, da pri učenju pomaga čokolada za energijo :inocent: Več energije dobim od jabolka al pa vitaminskih pripravkov.

Jesen je pa itak :2src:

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Yeah, kadar mene pograbi depresija se probam čimbolj gibat, raznovrstna telovadba... jest oreščke polne Selena, dobršno mero vitaminov mineralov in fitohranil, da slučajno ni kako fizično pomanjkanje vzrok za depresijo... potem pa probam kaj pametnega naredit, poklicat kakega fajn človeka...

Čokolade pa nimam pri hiši, edino eno malo jo je v kosmičih, ki jih jem za zajtrk včasih, samo to komaj šteje kot čokolada...

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Depresija je čisto normalen umik v samoto. In v tem ni nič problematičnega. To kar ti naprti občutek zgrešenosti ni nič drugega kot davek družbe, ki te hoče non-stop v najboljši formi in to za lastne kapitalistične apetite. Tako da. Od j.... vsa pričakovanja in lepo v miru razmisli in začuti in si odpočij.

To sigurno ni depresija.

Čudezi se ne dogajajo v nasprotju z naravo, temveč v nasprotju s tem, kar nam je poznano o naravi.

Komplementarno zdravljenje raka: http://www.bela-omela.si

Glede žalovanja se strinjam. :palec: Depresivnega pa te lahko naredijo tudi drugi, odgovornost zase dol ali gor. Saj se ne da bit kos vsem okoliščinam, osebam oz. se jim izogniti (vsaj na hitro recimo ne) itd, če izpustimo pozitivno naravnanost. Še vedno te lahko nekaj zamori, ker je pač zate moreče :o|o:

ti si tisti ki se odloči , da boš vzel osebno stvari, recimo ki ti jih drugi delajo, nihče drug. Ti odreagiraš, nihče drug ne odreagira. delaj na sebi, tako da boš ti vodil se svoje niti ne pa da boš drugega lutka. Če ti nekdo reče koza, pa ti vzameš osebno ,ja seveda ,si lahko zaradi tega slabe volje cel da. Če pa ti tega ne vzameš osebno ampak samo v razmislek ali pa se sploh ne obremenuješ s tem te ne more ta beseda spraviti v depro. Bodi sam svoj gospodar v celoti vedno in povsod.

Guest VilaSonca

draga moja siva gospa, letošnjo zimo za razliko od prejšnjih let ne bova imeli zimskega spanja. :vragec: lahko potrkaš na druga vrata.

za zajtrk kozarec iz sveže stisnjenih, agrumov, plavanje, fitnes, magične kretnje in dovolj razvanjanja po moje ob kupu dela za faks. ne bo časa za čudne misli, ki bi se hotele zagristi v telo in glavo. :vragec:

moje izkušnje - na presni hrani je depra čist izginila.

sicer pa takšno vreme nima kakega posebnega vpliva na moje razpoloženje, občasno sem ga sita, to je pa vse. sej sred poletja sem občasno sita tud sonca x:px ko sem bila pa v depri, mi je pa "lepo" vreme itak šlo na živce; najboljši del dneva je bila noč x;)x

Če je s presno hrano depresija zginla, potem to ni bila depresija.

Od kdaj pa hrana spremeni misli?

Čudezi se ne dogajajo v nasprotju z naravo, temveč v nasprotju s tem, kar nam je poznano o naravi.

Komplementarno zdravljenje raka: http://www.bela-omela.si

draga moja siva gospa, letošnjo zimo za razliko od prejšnjih let ne bova imeli zimskega spanja. :vragec: lahko potrkaš na druga vrata.

za zajtrk kozarec iz sveže stisnjenih, agrumov, plavanje, fitnes, magične kretnje in dovolj razvanjanja po moje ob kupu dela za faks. ne bo časa za čudne misli, ki bi se hotele zagristi v telo in glavo. :vragec:

vse lepo in prav.ampak se je treba naučiti uživati življenje brez vsega ali z osnovnimi stvarmi.. kaj pa ljudje ki nimajo denarja za fitnes za plavanje za magične kretnje?če bi tebi vzeli vse to kar si napisala a bi znala biti ne depresivna?

Guest VilaSonca
vse lepo in prav.ampak se je treba naučiti uživati življenje brez vsega ali z osnovnimi stvarmi.. kaj pa ljudje ki nimajo denarja za fitnes za plavanje za magične kretnje?če bi tebi vzeli vse to kar si napisala a bi znala biti ne depresivna?

kako pa to zdaj, da sodiš o mojem finančnem stanju kar tako?

če že moram ... xrolleyesx za fitnes bom odštela 10 evrov mesečno, ker imamo opremljen fitnes v študentskem domu, magične kretnje izvajamo (med drugim) v sklopu obvezne športne vzgoje, plavat bom šla pa mogoče dvakrat na mesec, to me bo spet stalo 10 evrov. sicer pa redno tečem in kolesarim, a zdaj res ne morem, 20 evrov na mesec pa me ne bo ubilo.

in kdo si ti, da boš sodila, kaj je treba meni za srečo? gibanje, skrb za dobro počutje me izjemno zadovoljujejo. raje se v prostem času gibam kot recimo družim in zapravljam za kavice.

ja, bi bila depresivna, normalno, nobeno razmišljanje filozofsko mi ne bi pomagalo ... ker ne maram tistega "ukočenega" občutka po celem telesu.

tole je bilo res tako ... v vsakem primeru trpi, potri. pa ja. xrolleyesx

kako pa to zdaj, da sodiš o mojem finančnem stanju kar tako?

če že moram ... xrolleyesx za fitnes bom odštela 10 evrov mesečno, ker imamo opremljen fitnes v študentskem domu, magične kretnje izvajamo (med drugim) v sklopu obvezne športne vzgoje, plavat bom šla pa mogoče dvakrat na mesec, to me bo spet stalo 10 evrov. sicer pa redno tečem in kolesarim, a zdaj res ne morem, 20 evrov na mesec pa me ne bo ubilo.

in kdo si ti, da boš sodila, kaj je treba meni za srečo? gibanje, skrb za dobro počutje me izjemno zadovoljujejo. raje se v prostem času gibam kot recimo družim in zapravljam za kavice.

ja, bi bila depresivna, normalno, nobeno razmišljanje filozofsko mi ne bi pomagalo ... ker ne maram tistega "ukočenega" občutka po celem telesu.

tole je bilo res tako ... v vsakem primeru trpi, potri. pa ja. xrolleyesx

nisem te sodila vprašala sem te. In všeč mi je da se ljudje ukvarjajo s športom ne pa da hodijo na kavice.ti dam prav.Ampak kokr koli so ljudje ki jim je to pol vzeto in zaradi tega padejo v depresijo. kot si tudi ti to priznala. Hotela sem povedati da moramo najti srečo in mir v sebi ko nič ne delamo,potem imamo pa ekstra moč ko delamo.V tem je fora ljudje padejo v depresijo ko jim nekaj manjka in ko jim nekaj odvzamejo.če pa znaš biti zadovoljen z ničemer pa ne moreš pasti v depresijo.

lep dan jaz grem danes na šmarno goro

Tole mi je pa všečno:

"Hotela sem povedati da moramo najti srečo in mir v sebi ko nič ne delamo,potem imamo pa ekstra moč ko delamo."

S tem, da zase zamenjam "srečo in mir" za "ravnovesje & notranje zadovoljstvo & notranji mir."

Zdaj pa še povej, iz kje si tole pobrala [prišla do tega]? -)

O pa da.

sama hrana morda ne v zelo veliki meri, pa cetudi se lahko zgodi. ze cokolada vsebuje sestavine ki ugodno delujejo na nekatere mozganske dele ki so zadolzeni za ugodje itn.

Predvsem pa gre tu za posledicnost uzivanja dolocene hrane.

Fizicno telo lahko zelo mocno vpliva na nase psihicno poctuje.

Pomanjkanje vitalne energije v vitalnih organih, povecan holesterol, slaba prebava in prebavne motje, zaprtost, slaba crevesna flora, pogojno imunski sistem, pomanjkanje mineralov in esencialnih mascob, kar lahko privede do zivcnosti, nervoze, vskipljivosti itn. Ogromno je okoliscin, ki prav zaradi prebave vplivajo na nase psihicno pocutje.

Sam si upam trditi, da ce bi ljudje uzivali predvsem surovo biolosko pridelano hrano ob tem pa kuhane v zmernih nujno potrebnih kolicinah, vecina sodobnih bolezni ne bi bilo.

Najvec strupov v nasem organizmu se nahaja kje? - V crevesju!

Kako se pocutis ce ne gres na wc tri dni? Obupno!

In ce oseba pol stoletja uziva hrano, ki ima veliko sestavin, ki so organizmu naposled zelo toksicne (pecena predelana olja, vecina mesa, predelana sladkor in sol, GSO, nebiolosko pridelana hrana z veliko pesticidi, obsevana hrana, stara konzervirano predelana hrana itn) sigurno prinese dolocene nezeljene zdravstvene rezultate.

Tukaj je samo nekaj clankov na to temo:

Hrana in stres - kura ali jajce >>>

Koliko pesticidov je v naši hrani? >>>

Kako ohraniti vitalnost nasih mozganov >>>

Če je s presno hrano depresija zginla, potem to ni bila depresija.

Od kdaj pa hrana spremeni misli?

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...