Skoči na vsebino

Depresija

mm

Recommended Posts

Tole mi je pa všečno:

"Hotela sem povedati da moramo najti srečo in mir v sebi ko nič ne delamo,potem imamo pa ekstra moč ko delamo."

S tem, da zase zamenjam "srečo in mir" za "ravnovesje & notranje zadovoljstvo & notranji mir."

Zdaj pa še povej, iz kje si tole pobrala [prišla do tega]? -)

opazovala sem ljudi.zdaj živimo v svetu, ki mu lahko rečemo instant življenje, vse gre tako hitro, vse dobimo takoj in prec, ljudje se zamotijo s televizijo z računalnikom z raznimi drugimi zadevami,skozi se nekaj dogaja.pa mislijo da delajo nekaj zase.Nihče ne posveti časa samo sebi. ko pa recimo zmanjka elektrike pa samo butast gledajo. Jaz samo upam da s tem načinom življenja, ki ga živimo zdaj, da nam ne zmanjka elektrike, ker mislim da bi šlo devedest % še tako ˝pametnih˝ ljudi po gobe. x;)x

Deli na socialnih omrežjih

• 10 months later...

(25:00) Z Zoranom Milivojevićem smo se pogovarjali o vedno bolj razširjeni bolezni sodobnega časa. Depresija je bolezen, ki spremeni delovanje nekaterih kemičnih procesov v naših možganih. Posledice tega pa se kažejo na različnih nivojih življenja. Tako v počutju, kot zaznavanju praga bolečine in ne nazadnje v celotnem dojemanju življenja. Raziskave kažejo, da vsaka šesta oseba tekom življenja lahko vsaj enkrat trpi za blažjo ali hujšo obliko depresije. Za depresijo lahko zbolijo tako ženske, kot moški, ravno tako jo najdemo med mlajšimi in starejšimi ljudmi. Pomembno je, da ob prepoznanju simptomov in dalj trajajočem slabem počutju poiščemo strokovno pomoč. Depresija je ozdravljiva bolezen, vendar je sami z močjo volje in želje ne moremo odpraviti.

Z vero se dela čudeže.

Najti je treba smisel v življenju. Tako kot obstaja življenje po življenju, tako obstaja razlog, zakaj živimo, samo najti ga je treba. To je pač neka stvar, ali otrok, ali pomoč nekomu ipd.

Strinjam. Res je "lahko cudna".

Predvidevam, da so hoteli napisati to, da je nekateri ljudje ne znajo odpraviti brez tuje pomoci, ceprav smo verjetno sami tisti, ki spremenimo/jo svoje stanje oziroma se odlocijo ziveti drugace.

To izjava je malo čudna ... x?x

Strinjam. Res je "lahko cudna".

Predvidevam, da so hoteli napisati to, da je nekateri ljudje ne znajo odpraviti brez tuje pomoci, ceprav smo verjetno sami tisti, ki spremenimo/jo svoje stanje oziroma se odlocijo ziveti drugace.

Zelo malo je takih, ki uspejo popolnoma sami ...Pravzaprav v stanju depresije bi prav VSAK potreboval podporo in pomoč ...Predvsem na začetku, dokler ne zbere svoje volje itd..Sama odločitev je večinoma premalo, gre za notranjo moč, če pa si depresiven, je tako nimaš...Tukaj govorim o moči miru v ODPRTEM srcu, s čemer se navezuje tudi pogum in moč volje ..in tega depresiven človek, ki je v stiski -nima. Žal....zato pa je treba ljudem pomagati ...

Lepo bodi xvrtcx

Matjaž

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Zelo malo je takih, ki uspejo popolnoma sami ...Pravzaprav v stanju depresije bi prav VSAK potreboval podporo in pomoč ...Predvsem na začetku, dokler ne zbere svoje volje itd..Sama odločitev je večinoma premalo, gre za notranjo moč, če pa si depresiven, je tako nimaš...Tukaj govorim o moči miru v ODPRTEM srcu, s čemer se navezuje tudi pogum in moč volje ..in tega depresiven človek, ki je v stiski -nima. Žal....zato pa je treba ljudem pomagati ...

Lepo bodi xvrtcx

Matjaž

:palec: :palec: (za cel post)

Glede stavka z rdečim: ravno v tem je bistvo problema depresije, zato tisti, ki depresivcem svetujejo naj se že zmigajo in kaj naredijo, streljajo mimo. Takemu človeku je najprej treba pomagati do notranje moči, da se bo sploh lahko zmigal in kaj naredil. Imam prijateljico, ki je imela res hudo depresijo (dneve ležanja v temni sobi, ki so jo na koncu pripeljali v bolnico in na antidepresive, ko si je za silo opomogla, pa je zmogla tudi terapijo in tek in in ...) in mi je rekla: "Veš, saj vem, kaj bi morala in čutim strašno slabo vest ker tega ne naredim, ampak kar plavam v neki sivini in se sploh ne morem premakniti, nimam nobene moči in energije, nobenega smisla ne vidim v ničemer..."

ja spet so se začeli dnevi dežja in v zraku se čuti depresija ljudi, počitnice so se končale spet je treba nazaj v šolo in v službo.kako najti smisel življenja v stvareh ki nas ne veselijo?

kaj sploh je smisel življenja?najpogostejše vprašanje depresivnih ljudi, zato jim ne morte reči saj bo vse vredu k boste najdli smisel življenja, nihče pa sploh ne ve kaj to je?

smisel življenja je to da ceniš vsak trenutek svojega življenja, to sekundo ki traja zdaj in ne preteklosti in ne prihodnosti. škoda da ljudje živijo v preteklosti ali prihodnosti, včasih se mi zdi da živijo samo za to, ne zavedajo pa se da to ni realni čas.čas ki ga živimo je ZDAJ. in ko veš to se samo vprašaš, zajkaj bi pustila da me včerajšni dan spravi v slabo voljo, ko pa sploh ne obstaja več.

Kot recimo zdanji post. ta ženska kljub pomoči dohtarjev in antidepresivov ni našla smisla življenja in to zato ker obžaluje da ni močna, obžaluje svoje početje ko je ležala v temni sobi in nič delala.Jaz osebno sem strogo proti antidepresivom, kajti človeka spravijo v otopelost, čustveno otopelost in s tem jih ne moreš nikoli pozdraviti.

Jaz pravim nikoli ne obžaluj svojega preteklega stanja, kajti storil si kar ti je bilo takrat v moči. Če si cel mesec ležal v temi je tvoja duša rabila to ali tvoje telo.zdaj pa pojdi in uživaj današnji trenutek, kajti mogoče te jutri ne bo več na tem svetu.začni živeti življenje zdaj ta trenutek in ne čakaj na jutri, če si šibek danes in ne pokaš od energije recimo kot tvoje prijateljice ali tvoj partner, ne bodi slabe volje zaradi tega,najdi si miren kotiček vzemi knjigo v roke ali pač nekaj kar te veseli spočij si um, duha in telo in videl boš da se boš počutiv veliko bolje. vem, da je v današnjem času si težko vzeti trnutek zase, ampak to je življenskega pomena. kajti ko si sam se soočiš sam sabo in se spoznavaš, spoznavaš svoje skrite sposobnosti, svojo moč, svojo energijo. Če si vedno z nekom velikokrat pozabiš nase.

ko rataš popolnoma iskren do sebe je težko spet zapasti v depresijo, in seveda če poslušaš svoj notranji glas, če ga pa zanemarjaš,pol te pa čaka trnava pot ,ob kateri znova in znova začneš krvaveti.imej se rad.če se ti ne boš imel rad te bodo tudi drugi s težavo vzljubili.

(25:00) Z Zoranom Milivojevićem smo se pogovarjali o vedno bolj razširjeni bolezni sodobnega časa. Depresija je bolezen, ki spremeni delovanje nekaterih kemičnih procesov v naših možganih. Posledice tega pa se kažejo na različnih nivojih življenja. Tako v počutju, kot zaznavanju praga bolečine in ne nazadnje v celotnem dojemanju življenja. Raziskave kažejo, da vsaka šesta oseba tekom življenja lahko vsaj enkrat trpi za blažjo ali hujšo obliko depresije. Za depresijo lahko zbolijo tako ženske, kot moški, ravno tako jo najdemo med mlajšimi in starejšimi ljudmi. Pomembno je, da ob prepoznanju simptomov in dalj trajajočem slabem počutju poiščemo strokovno pomoč. Depresija je ozdravljiva bolezen, vendar je sami z močjo volje in želje ne moremo odpraviti.

Človek sam je tisti, ki spremlja svet in sebe. Na ta način gradi nove konstrukte, nove misli in nove čustvene dinamike.

V človekovih možganih obstajajo substance, ki jih lahko zaznavamo kot 'kemični procesi' kot je napisano v gornjem citatu.

Načelno torej vsaka situacija v možganih sproža kemijske procese. Ti se dogajajo ves čas življenja, ne glede na to kaj delamo.

Kadar smo v določenem miselnem in/ali čustvenem procesu vedno večkrat / bolj pogosto lahko s kemičnimi analizami znanost zazna povečano vsebnost določenih kemijskih snovi. Tako vemo, da imajo športniki v svojem telesu povečano količino adrenalina. Seveda gre pri tem tudi za druge snovi, ki jih imenujemo 'nevrotransmiterji'. Torej se ob določenih stanjih, ki jih lahko sami 'generiramo s tem, da 'razmišljamo iste misli', ki sprožajo vedno enaka čustva, pojavijo tudi enake snovi. Ko gre znanost raziskovat neko 'bolezensko stanje' - Kaj pa je to? (Ali raziskujejo bolezensko stanje takrat, kadar nam je neko obnašanje všeč in je 'družbeno koristno' ali le takrat, ko nekomu ni všeč in povzroča preglavice okolici?)

Vsak gre tako lahko 'reševat' situacijo po svoje. Kovač s kladivom, kemik s kemijo, šaman z ritualom.

Še pred kratkim so tudi v Sloveniji reševali mnoge 'depresije' z elektro šokom.

Richard Bandler. Ustanovitelj NLP - Nevro Lingvistično Programiranje (drugače od Neznani Leteči Predmeti, mar ne) je bil prvi v srenji psihologov (je tudi dr. Psihologije in informatik) je bil prvi, ki je klientom s fobijami in depresijami pomagal odpraviti te nadloge.

Če so nekateri klienti hodili k psihiatrom zmanjševat efekt fobije 10 let in več, jo je lahko ob Bandlerju v popolnosti odstranil v pol ure, kasneje pa v 10 minutah - celo pred publiko.

Sam sem uspešno pomagal odpraviti fobije nekaj klientom. Sam postopek z menoj je trajal približno eno uro.

Tudi depresije so določeni vzorci razmišljanja ali ciklanja (kroženja) vzorcev. Z depresijami se uradno ukvarja medicina, ki je ljubosumna na vsakega, ki jim vzame 'pacienta'.

Tisti, ki bi radi kaj več vedeli o fobijah in odpravljanju le-teh, si lahko pogledate nekja filmov na youtube:

NLP Richard Bandler

Drugi, ki bi se radi pogovorili o odpravljanju neželenih vzorce, čustvenih stanj, negativnih prepričanj,

pa me lahko pokličete ali pa obiščete katero od mojih delavnic.

Prav naslednji teden bo tekla ena takšna, kjer se ukvarjamo s podobnimi stvarmi. Bolj nežno, pa vendar.

Lep pozdrav, Vojko

Si želiš več od življenja?
Privošči si življenjski coaching!

Vojko J Kalan

e: vojko@9zvezd.com

t: @vojko_9ki

t: @vojko629

Vojko živjo

A lohk mal blj razložiš tole, kar si napisal. Če sem te prou zastopu, ti fobije in depresijo enačiš, al ja? In un hipnotizer in ti s temi zadevami opravta v pol ure?

Mal sem nejeveren, če ne zamerš. A lahko svojo metodo tud kej opišeš, al je to pač poslovna skrivnost?

:8):

xsrcx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Depresij je toliko vrst, kolikor ljudi je ima. Tudi sama sem se že spopadala z njo, razbijanje srca, vrtoglavica, pritisk v prsih, strah, itd. Toda prišla sem do spoznanja, da si pomagam lahko edino sama.Jemala sem homeopatska zdravila, depresive in si pač pomagala sama kolikor sem vedela in znala. Predvsem pa je najboljši zdravilec narava, sprehodi predvsem po gozdu, ker določena drevesa čistijo avro in te povezujejo z višjimi energijami. Morda se bo to komu zdelo neumno, ampak tako je. Znano je, da breza čisti avro vseh slabih energij, bor pa te povezuje z božjimi energijami.Predvsem pa depresija nastane zaradi občutka nepovezanosti z univerzumom, z strahom da smo sami, zaradi nepretoka energij, zastajanja energij in lahko tudi zaradi podzavestnega strahu. Če živiš in predvsem razmišljaš narobe, te telo ali psiha opomni, da ne deluješ tako kot bi moral, da ne živiš tako, kot bi moral. Zato je dobro, da se najprej poglobiš vase, predvsem da si pošten sam do sebe, kaj si sploh želiš od življenja, šele potem lahko stopiš korak naprej in pač spremeniš kar je potrebno. Zelo lahko pomagajo tudi knjige za duhovno rast, predvsem bi priporočala Učbenik življenja od Martina Kojca. Tam je , mislim da v šestem poglavju zelo kratka vendar učinkovita meditacija, ki ti zelo pomaga da se sprostiš in pač dovoliš življenju da deluje brez strahu. To je knjiga, ki bi jo moral imeti vsak doma, ker kadarkoli jo prebiraš , vedno se ti odpira nekaj novega, prideš do novih spoznanj.

• 6 months later...

Danes sem v ONI zasledil sledečo zgodbo:

Ženska konča FAX in dobi dobro službo. Potem se ločita z fantom. Nakar jo obišče najboljša prijateljica in ona reče: V pijačo so mi dali čip. Potem začne skozi čas blodit, da jo nadzorujejo. Nakar pusti službo, saj trdi da so v službi vsi agenti CIE....

Nato zbegani prijateljici prijavi, da je vsega konec in da ne najde rešitve, ker je vse pod nadzorom in da bo naredila samomor. Zbegana prijateljica kontaktira ONO za svet in tam ji svetujejo, da naj se poveže z starši in da naj gre za zdravljenje, saj gre vsako napovedovanje samomora jemat resno....

Samo v opomin vsem, ki blodite z mikročipi v kokakoli in letom 2010.... da kaj vas ni sram, da širite med ljudi strah in norost v imenu zaslužka in samopromocije.

LP

Guest sstane

Največja laž o depresiji je holandska.

Holandci pravijo, da v njihovi prsti ni joda, ker jim ga dež spira v morje x:Dx

• 5 weeks later...

Depresija se kar precej pojavlja v naši družbi, po medijih

je veliko pisanega glede strokovnjakov itd. celoten program.

Dejansko sem pa mnenja, da gre za čisto normalen pojav med ljudmi

in je bilo vedno prisotno brez imena DEPRESIJA!!

Vsak duhovni razvoj potrebuje neko drugačno stanje oz. fazo,

ki na glavo postavi prejšnjo verzijo duševnega stanja,

zato bi to moralo biti pozitivno za človeka. Se pa zaradi družbenega stanja in odnosov ljudi

do takih ljudi včasih konča zelo tragično. PRave pomoči za take ljudi v

tej družbi seveda ni. Ponudijo ti lahko seveda cel spisek raznih tabletk itd....

Rešitev je povsem drugje in vzrok ter posledica.

dReAM

"Ker tisti, ki je doživel ali doživlja depresijo, sveta ne dojema v taki luči, kot ga vidijo drugi"

Seveda in to je tisto kar je pozitivno!!! Vsi ljudje smo različni in ne smemo druge soditi po našem prepričanju!!!!!!!!!!!!!

Čim bolj je družba bolna bolj se boji drugačnosti, ker je obremenjena samo z svojo samopodobo,

zato je depresija normalen pojav, ki ljudi opozarja na bolečine te družbe.

dReAM

Pomoje je dobr takrat mal analizirat zakaj si prš-u/šla v njo ter ka so vzroki, probat čimveč vn potegnat z tega obdobja, kr ti zna koristit za prihodnost. Vsi mamo svoje vzpone ter padce. Če je pa prehodo, pa je pametno poiskat pomoč.

Pomoje je dobr takrat mal analizirat zakaj si prš-u/šla v njo ter ka so vzroki, probat čimveč vn potegnat z tega obdobja, kr ti zna koristit za prihodnost. Vsi mamo svoje vzpone ter padce. Če je pa prehodo, pa je pametno poiskat pomoč.

Ja se strinjam. Pomoč poiskati pri nekom,

ki je imal podobne izkušnje. Psihologija in celotna veja ti lahko samo pomaga morebiti nazaj vzpostaviti

povezavo z družbo drugo nič.

Absolutno, seveda.

Samo naj prišepnem .. lažje je reči kot dejansko narediti. x:)x

Seveda, teorija je eno praksa pa drugo.

Saj sem v pred prejšnjem članku napisal,

da se te osebe povsem zaradi družbenega okolja znajdejo v zelo težavnem

položaju.

dReAM

(popravljeno)
Psihologija in celotna veja ti lahko samo pomaga morebiti nazaj vzpostaviti

povezavo z družbo drugo nič.

Sj vn že gre nekak pomoje, tud kak šport pomaga, močna volja, sam ljudje mamo navado ponavljat dogodke, ponavadi nezavedno tko da enkrat je treba razrešit. Tem prej tem bolje x;)x

Popravljeno -> DejanCare

Sj vn že gre nekak pomoje, sam ljudje mamo navado ponavljat dogodke, ponavadi nezavedno tko da enkrat je treba razrešit. Tem prej tem bolje x;)x

Kaj misliš s tem "razrešit" ???

dReAM

Spravt vn na plano, predelat, če je kaka energija, čustvo potlačeno- pravilno izrazit, da nas nima več v oblasti, da se osvobodi energija.

Aha. No zanimivo si to povedal, da se energija mora sprostiti. Se strinjam.

dReAM

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...