samoo 24. maj 2011 Prijavi Deli 24. maj 2011 Star sem 16 let in z depresijo se soočam že 1 leto in nikakor se je ne morem znebiti.Zanima me samo ena stvar. Kako naj človek gleda pozitivno na to, da se ga ljudje že celo življenje izogibajo in ga sovražijo.OK. Moj pogled naj bi bil napačen glede na realnost, vendar to, da nisem občutil ljubezni celo življenje in da so me tudi moji starši zavrgli, ni subjektivno vendar so dejstva, ki me opominjajo, da bom celo življenje sam in obupan nad ljudmi, ki ne kažejo nikakršne naklonjenosti. Vsako dnevno je prisoten ta občutek in ne vidim kako bi se to lahko končalo.Ljudje so polni predsotkov o meni in z ogovarjanjem širijo to misel na druge ljudi.Želim si samoto, da bi me ljudje sprejeli in tudi ko me ni zraven to pokazali. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 28. januar 2012 Prijavi Deli 28. januar 2012 (popravljeno) The "chemical imbalance" mythA obstaja kje kakšna znanstvena študija, kjer preverjajo hipotezo, da je kemično neravnovesje mit? Kajti kemično ravnovesje, kolikor je meni znano, ni mit. Možgani so organ, kot je vsak drug v telesu in ko se pokvari, so simptomi seveda duševne ali kakšne druge težave. Mimogrede, spomnilo me je na scientologe, ki so znani po tem, da širijo pogled, da so celo duševne težave mit, da nimajo fizičnega vzroka. Popravljeno 28. januar 2012 -> Alan_New Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sonce001 28. januar 2012 Prijavi Deli 28. januar 2012 Star sem 16 let in z depresijo se soočam že 1 leto in nikakor se je ne morem znebiti.Zanima me samo ena stvar. Kako naj človek gleda pozitivno na to, da se ga ljudje že celo življenje izogibajo in ga sovražijo.OK. Moj pogled naj bi bil napačen glede na realnost, vendar to, da nisem občutil ljubezni celo življenje in da so me tudi moji starši zavrgli, ni subjektivno vendar so dejstva, ki me opominjajo, da bom celo življenje sam in obupan nad ljudmi, ki ne kažejo nikakršne naklonjenosti. Vsako dnevno je prisoten ta občutek in ne vidim kako bi se to lahko končalo.Ljudje so polni predsotkov o meni in z ogovarjanjem širijo to misel na druge ljudi.Želim si samoto, da bi me ljudje sprejeli in tudi ko me ni zraven to pokazali. Halo mislim da nimaš depresije-to je zame stanje obupa in se mi zdi da iščeš ljud, ki bi bili poleg tebe, samo všasih je bolje kaj zadržati zase- sploh na začetku, veš življenje je kruto in nič ne prizanese nikomur, zdi se mi da nas je veliko na LN F, k imamo razne probleme- nihče ni popolen in tudi problem z drugimi imamo- po moje vsi na tem svetu, no nisem sigurna a zdi se mi da. Kako končati to- prvič treba se je nehati smiliti samemu sebi in prijeti stvari v svoje roke- si zapičiti v glavo da si zmožen vsega in tako greš na prej v nov svet in kar na lepem depresija izgine je ni več, kljub temu da dvomiš moraš vztrajati TUDI ZATE JE LJUBEZEN na svetu in tudi ti jo boš našel samo pogumno naprej Bodite v cvetju ljubezni Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gold 28. januar 2012 Prijavi Deli 28. januar 2012 Ej, ne vem. A ti potem meniš, da je vzrok za razne duševne težave samo fizičen? Zakaj se pa pokvarijo možgani? S scientologi nimam pa nič Kadar imajo naši možgani dovolj kisika, je možnost depresije zelo majhna. Masaža celotne hrbtenice vključno z vratnim delom, vsak dan 15 minut, nam lahko simptome depresije v nekaj tednih popolnoma omili. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
viyola 28. januar 2012 Prijavi Deli 28. januar 2012 Star sem 16 let in z depresijo se soočam že 1 leto in nikakor se je ne morem znebiti.Zanima me samo ena stvar. Kako naj človek gleda pozitivno na to, da se ga ljudje že celo življenje izogibajo in ga sovražijo.OK. Moj pogled naj bi bil napačen glede na realnost, vendar to, da nisem občutil ljubezni celo življenje in da so me tudi moji starši zavrgli, ni subjektivno vendar so dejstva, ki me opominjajo, da bom celo življenje sam in obupan nad ljudmi, ki ne kažejo nikakršne naklonjenosti. Vsako dnevno je prisoten ta občutek in ne vidim kako bi se to lahko končalo.Ljudje so polni predsotkov o meni in z ogovarjanjem širijo to misel na druge ljudi.Želim si samoto, da bi me ljudje sprejeli in tudi ko me ni zraven to pokazali. Prisotnost občutka nesprejemanja drugih, mislim, da bo minila,ko se boš začel sprejemati sam..samega sebe v celoti. Zakaj bi obupaval nad drugimi? Vse, kar potrebuješ , vsa ljubezen je v tebi.Drugi jo lahko samo oplemenitijo, ti polepšajo trenutke, dneve.Zelo pomembno se mi zdi, da najdeš v sebi moč, energijo in ljubezen, predvsem pa, da se ne obremenjuješ s tem, kaj si mislijo, govorijo o tebi. Življenje je tvoje, zato ga ne zapravljaj s spraševanjem..so ti drugi naklonjeni ali ne. Če ti niso, je to njihova težava, njihov problem, ne tvoj. Citiraj And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 30. januar 2012 Prijavi Deli 30. januar 2012 A ti potem meniš, da je vzrok za razne duševne težave samo fizičen? Zakaj se pa pokvarijo možgani? Nimam pojma, ali je samo fizičen ali še kakšen, definitivno pa fizičen razlog je. Zakaj se kvarijo, tudi ne vem. Pač, kot se lahko pokvari vsak organ v našem telesu, genetsko, poškodbe itd. S scientologi nimam pa nič Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 23. september 2013 Prijavi Deli 23. september 2013 Comics that capture the frustrations of depression Depression pt.2 1 Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 23. september 2013 Prijavi Deli 23. september 2013 Star sem 16 let in z depresijo se soočam že 1 leto in nikakor se je ne morem znebiti.Zanima me samo ena stvar. Kako naj človek gleda pozitivno na to, da se ga ljudje že celo življenje izogibajo in ga sovražijo.OK. Moj pogled naj bi bil napačen glede na realnost, vendar to, da nisem občutil ljubezni celo življenje in da so me tudi moji starši zavrgli, ni subjektivno vendar sodejstva, ki me opominjajo, da bom celo življenje sam in obupan nad ljudmi, ki ne kažejo nikakršne naklonjenosti.Vsako dnevno je prisoten ta občutek in ne vidim kako bi se to lahko končalo.Ljudje so polni predsotkov o meni in z ogovarjanjem širijo to misel na druge ljudi.Želim si samoto, da bi me ljudje sprejeli in tudi ko me ni zraven to pokazali.Najti moraš podobne ljudi sebi vem, da je težko tudi meni jaz imam 22 let, sem doživela hudo depresijo in se odselila, teblete jemala, išči ljudi okoli sebe, take, da te bodo sprejeli, vem kako ti je. • Trditev, da tablete ne izboljšajo stanja je napačno. Figurativno se lahko primerja droge in zdravila za bolezni psihe, ker oboje za določen čas spremeni stanje uma. Ne rešijo pa nas zdravila pred samim sabo.• In jasno lahko telesno stanje pripomore k stanju duha in obratno. Telesno stanje v možganih, ki ga povzroči zdravilo lahko pripomore k boljšemu stanju duha. Namesto depresije lahko uporabiš tudi drugo poljubno besedo, ki ne opisuje depresije.paranoidnost je je le ime za ideje oz. prepričanja, ki so močno v konfliktu s tem kar je-resnico. Posledično nastopi hujša oblika trplenja oz. paranoidnost.Kar čem rečt je, da nisi opisal kaj depresija je. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/smile.gif Po eni raziskavi so ljudje, ki pojejo več čokolade manj srečni …Tu maš narobe, tablete te umirijo, v antidepresivih je pomirjevalo. Začasno je, k telo ne bi zdržalo, depresija je le bolezenmaš prav samo rabiš nekaj časa tablete, da se v tebi pomiri, če ne bi bilo tablet ne bi zdržal. Verjetno bi se ti zmešalo. V tabletah je šentjaževka in pomirjevala... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gold 23. september 2013 Prijavi Deli 23. september 2013 upam, da ti bo hvaležen za hiter odgovor http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 23. september 2013 Prijavi Deli 23. september 2013 Kadar imajo naši možgani dovolj kisika, je možnost depresije zelo majhna.Masaža celotne hrbtenice vključno z vratnim delom, vsak dan 15 minut, nam lahko simptome depresije v nekaj tednih popolnoma omili.To pa ni res, zdaj, ko boš masiral pa bo šla kar depresija stran ali kako? Zelo veliko je odvisnood hrane, glede na to, da sem imela depresijo dobro vem. Hrana je kar zelo pomembna in ti vsaj 70 %zmanjša če prav ješ. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 23. september 2013 Prijavi Deli 23. september 2013 Tu so pa še hormoni, k ti ne delajo prav pa nihajo ves čas jaz zdej jem Folno Kislino http://www.iskreni.net/mediji-o-nas14/54-zdrava-nosecnost/1374-je-folna-kislina-edina-izbira.html Da se hormoni uredijo pa , da dobim prave vitamine. Če maš prehuda nihanja . Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gold 23. september 2013 Prijavi Deli 23. september 2013 no, pa mi povej, katera hrana med drugim povzroča tudi depresijo ?? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 23. september 2013 Prijavi Deli 23. september 2013 Depresija nič ni slabega,uradna teorija se je želi čim bolj znebit in prekrit simptomatiko.V tem stanju človek je z razlogom.Sicer definicije ne iščem,toda človek, ki milsi, da je v D naj dožiiiivi totalno dokončno depresijo,če mu to uspe bo doživel razsvetljenje.......... Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 23. september 2013 Prijavi Deli 23. september 2013 no, pa mi povej, katera hrana med drugim povzroča tudi depresijo ??Soladkor, kava, alkohol ne smeš, ko ješ tablete....hm fino je it na kakšno predavanje o hrani jest sem jedla vsaj en košček čokolade z 90 % kakava na dan. Alkohola že 1 leto nisem. http://www.zdravje.si/hrana-proti-tesnobi-in-depresiji mal pobrskaj....... nisem šla na predavanja to vem od drugih , ki imajo že od rojstva depresijo....... Tko, da veliko je s hrano pa hormoni , ta folna kislina ima vitamine k jih rabiš. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 23. september 2013 Prijavi Deli 23. september 2013 Od rojstva depresije nima nihče!!! Skozi socializacijo dobiš to kar ima to ime.... Soladkor, kava, alkohol ne smeš, ko ješ tablete....hm fino je it na kakšno predavanje o hrani jest sem jedla vsaj en košček čokolade z 90 % kakava na dan. Alkohola že 1 leto nisem. http://www.zdravje.si/hrana-proti-tesnobi-in-depresiji mal pobrskaj....... nisem šla na predavanja to vem od drugih , ki imajo že od rojstva depresijo....... Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 23. september 2013 Prijavi Deli 23. september 2013 Pr depresiji naj bi imela veliko vlogo potlačena jeza ter bes.Ja jaz sem tut kdaj ful jezna pa trmasta sam to nekako sprosti te. Pol si boljše. Od rojstva depresije nima nihče!!! Skozi socializacijo dobiš to kar ima to ime.... Ko je rastel je dobil skoraj celo življenje ima,..... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 23. september 2013 Prijavi Deli 23. september 2013 ne ni tako hudo ,kajti po večini so depresivni ljudje tisti ljudje ki so zelo čustveni in dobrega srca,pa naj bodo bogati ali revni.torej na svetu je še veliko dobrosrčnih in čustvenih ljudi in to mi daje upanje da se družba lahko še spremeni.zato je treba vsakemu depresivnemu človeku pomagati da najde spet svoj jaz in uravna svoja čustva na naraven način in ne z tabletami in inštitucijam,kajti te zavirajo čustva in zapirajo duha.Sebični ljudje redkokdaj padejo v depresijo ampak enostavno takoj ponorijo, take pa je treba dati zapret. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_evil.gifEh to ni nujno, vse sorte ljudi imaš. lahko doživijo grozne stvari, jim kdo umre pa padejo iz visokega na tla. Depresijo lahko doživi vsakne glede kakšen je. V življenju pride vse sorte in tudi najbolj močan ne zdrži. Se ne strinjam. Da na tak način razdeliš ljudi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gold 23. september 2013 Prijavi Deli 23. september 2013 Soladkor, kava, alkohol ne smeš, ko ješ tablete....hm fino je it na kakšno predavanje o hrani jest sem jedla vsaj en košček čokolade z 90 % kakava na dan. Alkohola že 1 leto nisem. http://www.zdravje.si/hrana-proti-tesnobi-in-depresiji mal pobrskaj....... nisem šla na predavanja to vem od drugih , ki imajo že od rojstva depresijo....... Tko, da veliko je s hrano pa hormoni , ta folna kislina ima vitamine k jih rabiš.še vedno nisi povedala, katera hrana tudi lahko povzroča depresijo... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 23. september 2013 Prijavi Deli 23. september 2013 Po moje najbolj politična hrana povzroča depresijo celega naroda!še vedno nisi povedala, katera hrana tudi lahko povzroča depresijo... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif 1 Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 23. september 2013 Prijavi Deli 23. september 2013 še vedno nisi povedala, katera hrana tudi lahko povzroča depresijo... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif Torej če celo žlvljenje ješ nezdravo hrano je možnost, da vpliva to je težko reči saj pravim nisem šla na predavanja in raziskovatje pa šel nekdo drugi, ki ima že skoraj celo življenje depresijo, govorim o 10 letih in več in mu antidepresivi niso pomagali. Zato se je začelzanimati hodil na predavanja, jedel pravo hrano in se mu je izboljšalo. Nič mu ni pomagalo pomirjevala ne antidepresivi. Vem le za hrano, k jo ne smeš, katera hrana dejansko povzroča depresijo je pa težko reči, ker ni samo hrana tu. Odvisno zakaj pride do depresije, lahko nekaj doživiš in padeš dol in se pobereš, lahko je pa problemkje drugje v hormonih, ščitnica itd.... Sem pa vas malo pogrešala tukaj http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 23. september 2013 Prijavi Deli 23. september 2013 Halo mislim da nimaš depresije-to je zame stanje obupa in se mi zdi da iščeš ljud, ki bi bili poleg tebe, samo všasih je bolje kaj zadržati zase- sploh na začetku, veš življenje je kruto in nič ne prizanese nikomur, zdi se mi da nas je veliko na LN F, k imamo razne probleme- nihče ni popolen in tudi problem z drugimi imamo- po moje vsi na tem svetu, no nisem sigurna a zdi se mi da. Kako končati to- prvič treba se je nehati smiliti samemu sebi in prijeti stvari v svoje roke- si zapičiti v glavo da si zmožen vsega in tako greš na prej v nov svet in kar na lepem depresija izgine je ni več, kljub temu da dvomiš moraš vztrajati TUDI ZATE JE LJUBEZEN na svetu in tudi ti jo boš našel samo pogumno naprej Bodite v cvetju ljubeznihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flower.gif Depresija je tudi stanje obupa in je začetna faza, je res, da to ne poimenujemo depresija, ne še. KAKO PREPOZNAŠ DEPRESIJO? mravlinci v rokah, nogahrazmišlanje o samomoru trans v katerega padeš, da nimaš volje do življenje in je dolgotrajnobolečine po vsem telesu večina v rokah, nogah ( lekadol proti bolečinami ne pomaga tudi ne hujše tablete proti bolečinam)otrujenost, lenoba, brezvolnjostobčutek, da nisi na realnih tleh in, da si odmaknjen od celega svetajezaobčutek krivde, manjvrednostiobčutek ledbenja, nimaš koncentracijebolečine v mišicah po telesuotrujenost hujša oblika depresije, občutek, da te bo razneslo, bolečine povsot po telesu, možnost tudi, da jokaš vsak danpa ne veš zakaj jokaš. Lahko je poleg tudi tesnoba, da ne moreš dihati, bolečine v prsnem košu. Potem pridejo lahko kakšni strahovi še poleg, da ne moreš iz hiše ven. Strahovi povezani z dogodki. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 23. september 2013 Prijavi Deli 23. september 2013 FixMinze kar se tiiče tablet antidepresivov, je pa tko, telo ne more zdržat, ko je hujše je občutek, da te bo razneslo v antidepresivih so pomrjevala tudi Šentjaževka, ker rečejo začasno, da jih jemo, zato, ker ne zdržimo, lahko maš tako hude bolečine, da ne moreš po 3 dni spati več, antidepresivi so začasni, da telo lahko zdrži tisti čas, ko ima depresijo umirja se pa čisto počasi lahko več let, da se umiri , če jih ne bi blo nas bi res razneslo, ne vem kako bi prenašali. Verjetno telo ne bi preneslo. Glede na to, da niti lekadol ne drži ali hujše protibolečinske tablete. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gold 24. september 2013 Prijavi Deli 24. september 2013 Torej če celo žlvljenje ješ nezdravo hrano je možnost, da vpliva to je težko reči saj pravim nisem šla na predavanja in raziskovatje pa šel nekdo drugi, ki ima že skoraj celo življenje depresijo, govorim o 10 letih in več in mu antidepresivi niso pomagali. Zato se je začelzanimati hodil na predavanja, jedel pravo hrano in se mu je izboljšalo. Nič mu ni pomagalo pomirjevala ne antidepresivi. Vem le za hrano, k jo ne smeš, katera hrana dejansko povzroča depresijo je pa težko reči, ker ni samo hrana tu. Odvisno zakaj pride do depresije, lahko nekaj doživiš in padeš dol in se pobereš, lahko je pa problemkje drugje v hormonih, ščitnica itd.... Sem pa vas malo pogrešala tukaj http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.pngno in katera je za tebe kot deklico z občasno depresijo prava hrana ? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 24. september 2013 Prijavi Deli 24. september 2013 Samo od hrane se ni nikoli nobenemu poboljšala ali poslabšala depresija...take bajke lahko pričajo laikom...Je pa poznano, da se ljudje v čustvenih stiskah (potlačena čustva) zatekajo k prenažiranju al pa papcanju ovakve ili onakve hrane...Zakaj pa eni ljudje lahko papcajo sve i svašta pa niso skoraj nič depresivni...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png Čisto nekaj drugega pa je, če se določene hrane zaradi absorbcije ali izničevanja sestavin v tabletah določen čas ne sme papcati...to še ne pomeni, da človeček tega ne sme...Pa kje vam je zdrava kmečka pamet...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png 1 Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 24. september 2013 Prijavi Deli 24. september 2013 Depresija v Glavnem izvira iz Nasprejemanja Stvarnikove Volje . Precej pa jo povečuje še pitje kave !!! Amennn . Lp + # 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.