Skoči na vsebino

Depresija

mm

Recommended Posts

Saj vem, Aboyasana, sem glih toliko okusila tole, da vem, da je res hudo. Vendar, pri meni je šlo za neko specifično situacijo, sem jo rešila sama, vem pa, kako je bilo. Mayita pa najbrž želi povedat, da je nekako treba prit do tega, da čez čas to rešuješ iz sebe in s svojo močjo. Podobno, no, vse to lahko samo domnevam, kot zdravljenje odvisnika od drog. Če gre vmes na metadon, kdaj pa res lahko zaživi čisto brez vsega? In to mora bit namen. Zdaj nekateri uspejo prit do tja, nekateri do srede poti. Tako da...upam, da se enkrat vidiš na višjih stopničkah in se vidiš, da si odločena to dosečt.

Deli na socialnih omrežjih

Aja še na to vprašanje moram odgovorit k je rekla meyita

Saj vem, Aboyasana, sem glih toliko okusila tole, da vem, da je res hudo. Vendar, pri meni je šlo za neko specifično situacijo, sem jo rešila sama, vem pa, kako je bilo. Mayita pa najbrž želi povedat, da je nekako treba prit do tega, da čez čas to rešuješ iz sebe in s svojo močjo. Podobno, no, vse to lahko samo domnevam, kot zdravljenje odvisnika od drog. Če gre vmes na metadon, kdaj pa res lahko zaživi čisto brez vsega? In to mora bit namen. Zdaj nekateri uspejo prit do tja, nekateri do srede poti. Tako da...upam, da se enkrat vidiš na višjih stopničkah in se vidiš, da si odločena to dosečt.

Mhm ona me je vprašala kakor sem razumela....., da je čudno, da nisem v redu, ker sem spremenila okolje, ljudi itd kakor sem jaz razumela jo, pa ji moram odgovoriti na vprašanje, da ni to nič čudnega, ko spremeniš okolico, ko imaš mir, ko se počutiš dobro, šele takrat napreduješ ampak če zamenjaš vse in se dobro počutiš ni to dovolj

Ni dovolj , da se dobro počutiš, rabiš veliko časa, da počasi napreduješ in greš po stopničkah, kot, da bi se ponovno učil in pri nekaterih trajajo leta, mesece, nekaterim

pa še določene stvari ostanejo, tko, da če zamenjaš ljudi in okolje ne boš zaradi tega ČUDEŽNO OZDRAVEL.

To gre zelo počasi je dolgoročno. Ko kaj spremeniš šele takrat lahko začneš in to je šele začetek, ker takrat pridobiš svoj notranji mir

potem lahko začneš......naprej. Šele takrat začneš.

Tko, da spreminjanje okolja ljudi itd TE NE POZDRAVI, edino, da ti mir k ga rabiš, če pa ne najdeš miru potem se depra nenehno vrača in vrača

potem je pa res hudo.

Zdiš se mi kar resna, bi se mogoče šla z mano pisati?

Predlagam ti, da si ne vzameš preveč k srcu kar tu napišejo na forumu.

Hm kot želiš lahko mi pišeš na ZS če želiš normalen pogovor, pomoč, karkoli

na forumu nisem več aktivna, ne pišem tu.

By

Če želiš se slišiva tam http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

evo šele zdj vidla tvoj post http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Oogle_anim.gif

Ko si se rodila, si prišla iz svoje mame , tko kot vsak človek, nisi sama mešala možgane

pa jih naredila take kot bi ti želela, vse kar je v tvoji glavi je narejeno po enakem kopitu kot vsak

človek, če greš gledat kako je ćlovek narejen...vsi imamo srce, vsi imamo možgane.... in noge, roke.....

Če se nekaj pokvari v glavi, nimaš ti vpliva, sploh človek si zlomi nogo ga boli in zdej boš to zlomljeno nogo

k jo imaš ti čudežno rešila z svojim umom, ne zdravnik ti jo bo , ne pa ti. Nekaj svari se da rešiti z voljo

drugo pa ne, ko se ti nekaj pokvari v glavi, ko imaš nasrečo je zlomljeno. Če ni dohtarjev k bi ti popravili tisto

kar se je pokvarilo, ti ne pomaga noben bog .

pa kliči višje sile, duhove , čarovnice , ne vem kaj še obstaja, če se s tem tolažiš , da boš vse s svojo voljo rešila in če je nekaj zlomljeno, pokvarjeno, da se ti bo prikazalo pred seboj kot en angel pa ti bo vse rešil HALOOOOO, bodi realna.

poglej seveda imamo vsi možgane itd, sam zakaj smo pa eni srečni in eni nesrečni?

Res je da kot otrok ne moreš vplivati na svoja čustva svojo okolico, svoje starše itd.

samo poglej depresija se ne more primerjati z zlomljeno nogo, ker pri zljomljeni nogi rabiš fizično silo da jo popraviš in upam da pri tebi še niso uporabljali fizične sile, kot so elektro šoki itd.

na možgane vpliva um inteligenca ki jo človek nosi v sebi, kako si pa ti postala depresivna, neki faktorji so morali biti a ne, tudi ko si zlomiš nogo si mogla nekaj delat da se je zlomila ali ok ti jo je nekdo zlomil. torej kako si ti postala depresivna, zaradi česa, to ni moglo nastati ćez noč.

tudi višje sile ti ne bodo pomagale,ne verjam jaz v to.....tudi čaranje ne, vse te stvari so monumentalne kot tablete.

da boš popravila svojo depresijo, boš morala spremeniti svoje mišljenje o sebi in o drugih in o življenju na sploh, pri tem ti pa na žalost ne bodo mogle pomagati tablete.

Poglej zakaj sem omenjala okolje, ker torej ti svojo depresijo nosiš v sebi, ne glede na to da si spremenila okolje brez tablet še vedno se nisi našla.

seveda samo sprememba okolja ni vse, je pa ključnega pomena pri diagnozi depresije....

to da pomagaš drugim praviš da te osrečuje, pa povej kolikorat si pa razočarana ker ljudje ne vidijo kaj jim nudiš. sama si kuješ svojo depresijo...

raje se posveti sebi, raje imej več časa zase in ne da bežiš od sebe,kdaj se boš soočila s svojimi strahovi in s sabo? s tabletam ki ti ti trenutno pomagajo,če niso premočne bi morala delati na sebi.

torej povej mi kdaj dobiš mravljince, kdaj dobiš napade panike in kaj narediš takrat?

vsak ima vpliv na svoj um. ko želiš odpreti vrata jih odpreš, ko si lačen greš jesti, ko si zmatran greš spati, ko te zebe se oblečeš. in te akcije kažejo da kontroriraš svoj um tudi ko si depresiven, če nebi, ne bi nič čutila.ne strahu ne panike ničesar ampak bi se ti stavri samo dogajale.

TI najbolje veš kaj te osrečuje in kaj te žalosti,kaj ti da energijo da se zbudiš ponovno v ta svet.

sej nisi robot ali pač?

Ne, um ni del mene. Delujem v skladu s svojo voljo, um je le inštrument. Moje delovanje ni odvisno od uma. Um se ne more odločat sam po seb. Maš avto in imaš voznika. Kam avto gre ni odvisno od avta, ampak od tega kam ga voznik upravlja. V tem smislu sem reku, da depresija ni odvisna od našega uma (avta), ampak od tega kako mi (voznik), ki smo različni od uma, delujemo. In že samo to, da se rahlo zaveš, da nisi svoj um, te skor v celoti odreš depresije.

poglej če te razumem. um je instrument in um se ne more odločit sam od sebe,ja to si gor napisal. torej po moji logiki, kdo hudiča pol upravlja um, če ne ti? torej si TI tisti ki vpliva na um in kako se boš počutil, zato ti je bil dan....ko boš vedel da ti upravljaš um pol boš prišel ven iz depresije in ne takrat ko boš rekel da nekdo drug upravlja tvoj um,ker drugi žal ne vejo kaj ti hočeš.....in kolikor koli obračaš besede je del tebe, ker brez uma bi bil ti samo vozilo in ne voznik.glih zato imamo mentalno bolane ljudi ker ne znajo upravljat svojega uma.

če že skozi uporabljaš primerjavo avto in vozilo torej brez voznika avto še vedno lahko gre naprej v prepad in brez avta lahko greš tudi naprej ampak bolj počasi. če se pa povežeta sta pa super kombinacija. pri depresivnih ljudeh nima pomena kdo opravlja koga ampak se more najti povezavo da lahko bolje funkcioniraš.

zelo preprosto.....

poglej če te razumem. um je instrument in um se ne more odločit sam od sebe,ja to si gor napisal. torej po moji logiki, kdo hudiča pol upravlja um, če ne ti? torej si TI tisti ki vpliva na um in kako se boš počutil, zato ti je bil dan....ko boš vedel da ti upravljaš um pol boš prišel ven iz depresije in ne takrat ko boš rekel da nekdo drug upravlja tvoj um,ker drugi žal ne vejo kaj ti hočeš.....in kolikor koli obračaš besede je del tebe, ker brez uma bi bil ti samo vozilo in ne voznik.glih zato imamo mentalno bolane ljudi ker ne znajo upravljat svojega uma.

če že skozi uporabljaš primerjavo avto in vozilo torej brez voznika avto še vedno lahko gre naprej v prepad in brez avta lahko greš tudi naprej ampak bolj počasi. če se pa povežeta sta pa super kombinacija. pri depresivnih ljudeh nima pomena kdo opravlja koga ampak se more najti povezavo da lahko bolje funkcioniraš.

zelo preprosto.....

Ja, jaz (duša) upravljam um. In jaz sem različen od uma. Tako kot je npr. voznik različen od avta. Kako se jaz počutim ni odvisno od uma, ampak od mene, kako delujem. Kot sem že napisal, um ni del mene, tako kot avto ni del voznika, sta čiz druga kategorija. Je pa res, da sva lahko povezana in da lahko pridem pod njegov vpliv (zaradi zlorabe svoje volje) ali pa ne. Tudi brez uma sem jaz še vedno jaz. Ne vem koga mene si ti mislila ko si napisala, da bi bil brez uma samo vozilo in ne voznik? Maš tud mentalno zdrave ljudi, ki se ne zavedajo, da niso svoj um in da so oni tisti, ki ga upravljajo. Če je avto (um) brezhiben, še ne pomen, da je tudi voznik nahranjen in obratno, voznik je lahko nahranjen tudi če avto ni brezhiben. Avto (um) niti ne obstaja niti nikamor ne more it brez voznika, torej ne more it kar sam po seb v prepad kot si napisala. In jaz grem lahko kamorkoli brez uma. Razen če sem zaradi zlorabe svoje volje pogojen z njim. Super kombinacija z umom si le če si naklonjen Bogu, drgač prideš pod njegov vpliv. Pri depresivnih ljudeh lahko z določenimi zdravili in aktivnostmi spreminjaš um na boljš in hkrati z določenimi aktivnostmi prebujaš dušo, da se ponovno zave kdo je in kakšni so rezultati različnih dejanj. Dokler mu ne prebudiš tudi duše, mu ne morš v celoti odpravt depresije.

se strinjam ... ampak še vedno bolj um upravlja s teboj, kot ti z njim ...

Še vedno, kot vedno, jaz upravljam z umom, sam po sebi ne more nič. Je pa res, da sem zaradi zlorabe svoje svobodne volje še pogojen z njim. Tako kot npr. jaz sem tisti, ki prižge televizijo, sama po sebi ne more nič, ampak lahko pa pridem pol pod njen vpliv, kar pa ne pomen, da lahko ona brez moje dane energije kej sama po sebi nardi. Ampak hvala Bogu, postopoma prihajam ven.

tudi ego je tvoja energija ... pa dela s tabo kar hoče (skoraj no) http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Ego ni moja energija. Je pa res, da čim si ga začnem lastit, pridem pod njegov vpliv, v depro.

skoraj tako ... je super pripomoček za izpiranje možgan ...

in ko te nabliskajo z novicami in neumnostmi, lahko greš spat ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

in potem zaspiš depresivno sladko ...

podzavest pa potem celo noč melje program pizdarij...

...............podobno, kakor mehiške telenovele...

če je prej bila žena še angelček, po telenovelah postane hudič http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_evil.gif

čigava pa je potem ta energija lažnega mgd-ja ...

Jaz nisem lažen, pa ego tud ne, je pa lažno, če mislim, da je moj, ker v resnic je od Krišne, tako kot jaz. In dokler se ne strinjam z resnico, sem po svoji krivdi v depri.

poglej seveda imamo vsi možgane itd, sam zakaj smo pa eni srečni in eni nesrečni?

Res je da kot otrok ne moreš vplivati na svoja čustva svojo okolico, svoje starše itd.

samo poglej depresija se ne more primerjati z zlomljeno nogo, ker pri zljomljeni nogi rabiš fizično silo da jo popraviš in upam da pri tebi še niso uporabljali fizične sile, kot so elektro šoki itd.

na možgane vpliva um inteligenca ki jo človek nosi v sebi, kako si pa ti postala depresivna, neki faktorji so morali biti a ne, tudi ko si zlomiš nogo si mogla nekaj delat da se je zlomila ali ok ti jo je nekdo zlomil. torej kako si ti postala depresivna, zaradi česa, to ni moglo nastati ćez noč.

tudi višje sile ti ne bodo pomagale,ne verjam jaz v to.....tudi čaranje ne, vse te stvari so monumentalne kot tablete.

da boš popravila svojo depresijo, boš morala spremeniti svoje mišljenje o sebi in o drugih in o življenju na sploh, pri tem ti pa na žalost ne bodo mogle pomagati tablete.

Poglej zakaj sem omenjala okolje, ker torej ti svojo depresijo nosiš v sebi, ne glede na to da si spremenila okolje brez tablet še vedno se nisi našla.

seveda samo sprememba okolja ni vse, je pa ključnega pomena pri diagnozi depresije....

to da pomagaš drugim praviš da te osrečuje, pa povej kolikorat si pa razočarana ker ljudje ne vidijo kaj jim nudiš. sama si kuješ svojo depresijo...

raje se posveti sebi, raje imej več časa zase in ne da bežiš od sebe,kdaj se boš soočila s svojimi strahovi in s sabo? s tabletam ki ti ti trenutno pomagajo,če niso premočne bi morala delati na sebi.

torej povej mi kdaj dobiš mravljince, kdaj dobiš napade panike in kaj narediš takrat?

vsak ima vpliv na svoj um. ko želiš odpreti vrata jih odpreš, ko si lačen greš jesti, ko si zmatran greš spati, ko te zebe se oblečeš. in te akcije kažejo da kontroriraš svoj um tudi ko si depresiven, če nebi, ne bi nič čutila.ne strahu ne panike ničesar ampak bi se ti stavri samo dogajale.

TI najbolje veš kaj te osrečuje in kaj te žalosti,kaj ti da energijo da se zbudiš ponovno v ta svet.

sej nisi robot ali pač?

To je bolezen, depresijo ne dobi kar vsak, nekateri ljudje imajo depresijo ampak ne zapadejo tako globoko, vsi ljudje imamo depresijo, ko imamo polno problemov

ampak imamo blago in večina ne vidi, da jo ima. Ampak nekateri imajo blago, hujšo nekateri zelo hudo. na to pa žal ne moremo vplivati. Kot sem že napisala depresija

je bolezen, ne vemo če je to dedno....od kod pride, na vse pa vpliva....

zakaj so eni nesreči in eni srečni? Tko je, jaz mislim, da je življenje neka loterija kar dobiš tisto zagrabiš in vzameš je pa delno tudi odvisno od tebe kaj izbereš, kako si

življenje narediš, ni vse v tvojih rokah. Ni vedno vse tako kot bi ti želel, da je. Mogoče so nekateri srečni ampak se pretvarjajo in jih ti vidiš na zunaj , da so srečni v resnici

pa niso. Veliko ljudi je igralcev, k se kažejo na zunaj, da so veseli, srečni,

Tko ti bom rekla kakor jaz opazujem svet je veliko igralcev in jih ti vidiš kako srečni so in se pretvarjajo in to jim koristi, taki so. Večina k zapade v depresijo zaradi razlogov, problemov je takih, ker enostavno ne morejo igrati in se pretvarjati, da nekdo so kar niso , tisti k zapadejo v depresijo se ne morejo pretvarjati in skriti problemov in igrati

zato jih znajo le pokazati, ko človek pokaže, da ima res problem, ko ima depresijo se ne pretvarja, ker se ne more več.

Po mojem opazovanju tisti ljudje k ne padejo v depresijo, znajo dobro skrivati, probleme, znajo dobro igrati pred drugimi, znajo se prilagajati svetu okoli sebe, prilagajajo se okolici, ljudem, lažje rešujejo vse kar jim pade pred življenje... kako bi to rekla.....

Tisti k padejo res v globoko v depresijo, ne znajo reševati, ne morejo skrivati in ne morejo se več pretvarjati.

in oba s krišno sta vesoljčka ... tako kot jaz ...

Ja, ti si trenutno to tko predstavljaš, sam drgač v resnic jaz nisem vesoljček, niti Krišna ni, niti pravi ti, niti nismo iste kategorije. Midva sva v resnic večna služabnika Boga, Šri Krišne, kot delčka njegove mejne energije. Ampak če ga z zlorabo svoje svobodne volje nočva naklonjeno služit, po svoji krivdi prideva pod vpliv lažnega ega (npr. da si vesoljček) in s tem v depro. Lohk pa seveda to napako tud popraviva, se odrešva depre atme in doseževa izpolnitev svojga srca.

sej nisi robot ali pač?

To je bolezen, depresijo ne dobi kar vsak, nekateri ljudje imajo depresijo ampak ne zapadejo tako globoko, vsi ljudje imamo depresijo, ko imamo polno problemov

ampak imamo blago in večina ne vidi, da jo ima. Ampak nekateri imajo blago, hujšo nekateri zelo hudo. Na to pa žal ne moremo vplivati. Kot sem že napisala depresija

je bolezen, ne vemo če je to dedno....od kod pride, na vse pa vpliva....

zakaj so eni nesreči in eni srečni? Tko je, jaz mislim, da je življenje neka loterija kar dobiš tisto zagrabiš in vzameš je pa delno tudi odvisno od tebe kaj izbereš, kako si

življenje narediš, ni vse v tvojih rokah. Ni vedno vse tako kot bi ti želel, da je. Mogoče so nekateri srečni ampak se pretvarjajo in jih ti vidiš na zunaj , da so srečni v resnici

pa niso. Veliko ljudi je igralcev, k se kažejo na zunaj, da so veseli, srečni,

Tko ti bom rekla kakor jaz opazujem svet je veliko igralcev in jih ti vidiš kako srečni so in se pretvarjajo in to jim koristi, taki so. Večina k zapade v depresijo zaradi razlogov, problemov je takih, ker enostavno ne morejo igrati in se pretvarjati, da nekdo so kar niso , tisti k zapadejo v depresijo se ne morejo pretvarjati in skriti problemov in igrati

zato jih znajo le pokazati, ko človek pokaže, da ima res problem, ko ima depresijo se ne pretvarja, ker se ne more več.

Po mojem opazovanju tisti ljudje k ne padejo v depresijo, znajo dobro skrivati, probleme, znajo dobro igrati pred drugimi, znajo se prilagajati svetu okoli sebe, prilagajajo se okolici, ljudem, lažje rešujejo vse kar jim pade pred življenje... kako bi to rekla.....

Tisti k padejo res v globoko v depresijo, ne znajo reševati, ne morejo skrivati in ne morejo se več pretvarjati.

fantek, ne mešaj mene zraven ...

Sej te ne jz, tko je pač, po volji Boga. In s tem ni nič narobe. Je v dobro vseh. To občutiš ko mu postaneš naklonjen. Drgač pač ostajaš v depri, iz katere se indirektno učiš, da to ni najboljš. To da si delček mejne energije Boga in s tem Njegov večni služabnik ne morš spremenit, niti jaz. Lahko se edin svobodno odločaš mu bit naklonjen ali ne. Če ne, si naklonjen lažnemu egu, ki te spravlja v depro. Ko si naklonjen Bogu, si rešen depre in polno zadovoljen.

Jaz naprimer sem človek in povem odkrito in pri problemih je čisto enak sistem kot pri vsem , ne morem se pretvarjati

in igrati in skrivati ter se prilagajati drugim in vsemi kar mi rečejo... Večina stoji za drugimi ljudmi in nimajo svojega mnenja

ga nočejo povedati in se delajo in skrivajo, da so srečni, nekateri se znajo enostavno prilagajati, jaz pa spadam v to skupino

velikokrat k res iztopa iz večine in stojim za svojim mnenjem, ker vedno stojim in se držim svojega mnenja in povem odkrito

tko kot mislim, s tem dobim včasih zatiranje... ne sprejemanje ( velikokrat) ...

pa pustim to, malo zašla, da odgovorim na tvoja vprašanja....to da pomagaš drugim praviš da te osrečuje, pa povej kolikorat si pa razočarana ker ljudje ne vidijo kaj jim nudiš...

hm ja (velikokrat) . Ne znam ti na vsa vprašanja odgovoriti.....

raje se posveti sebi, raje imej več časa zase in ne da bežiš od sebe,kdaj se boš soočila s svojimi strahovi in s sabo?

Sebi se posvečam, sem boljše, soočenje z mojimi strahovi, hmmmm jaz imam kar veliko fobij... kar se preteklosti tiče sem pa rešila, tko, da se ne počutim nič slabo zdaj

sem v redu. Kar se tiče tablet, sem pa čisto pri koncu tko, da mi ne manjka dosti.

Zdaj že dolgo ne več, mravljincev nimam več, panike sem pa imela tudi na začetku, to stanje pa niha in pride nenadoma, ko najmanj pričakuješ.

Nimam več tega.... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Žalosten si lahko brez razloga pa vesel tudi in polno energije in nenadoma brez energije.

malo si se depresivno izrazil ...

krišna te ne bo rešil, sam se moraš ... in potem ti bo rekel ... bravo stari, si se le zmazal ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Krišna vrže vrv, brez katere ne morš ven, ampak brez da se je primeš pa tud ne. Če misliš, da se boš rešu sam, izključno po svoji volji, po svojem trudu, neodvisno od Boga, samo ostajaš v depri.

Krišna vrže vrv, brez katere ne morš ven, ampak brez da se je primeš pa tud ne. Če misliš, da se boš rešu sam, izključno po svoji volji, po svojem trudu, neodvisno od Boga, samo ostajaš v depri.

Boga ni, sam si lahko edino pomagaš pa se malo potrudiš zase, da skočiš do zdravnika ostalo se naredi čisto samo.

Pomagajo ti zdravniki in antidepresivi, nekaterimi koristijo pogovori....

in veliko potrpljenja... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Boga ni, sam si lahko edino pomagaš pa se malo potrudiš zase, da skočiš do zdravnika ostalo se naredi čisto samo.

Pomagajo ti zdravniki in antidepresivi, nekaterimi koristijo pogovori....

in veliko potrpljenja... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Bog je, sam ne zaznavajo ga vsi direktno. To kar si napisala sicer res pomaga, ampak le do neke mere in če ne greš pol še naprej, tudi le za nekaj časa.

Bog je, sam ne zaznavajo ga vsi direktno. To kar si napisala sicer res pomaga, ampak le do neke mere in če ne greš pol še naprej, tudi le za nekaj časa.

Upam, da si imel depresijo , ko toliko veš. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...