Skoči na vsebino

Depresija

mm

Recommended Posts

brezo je srečen ... a ti si ??? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Tist k je srečen ne pride pod vpliv jeze. Zdaj pa preverjaj sam. V Vedah so opisani simptomi samospoznanih oseb in da lahko določeno osebo preverjaš najmanj eno leto, živiš z njim in ga opazuješ v raznoraznih okoliščinah, predno sprejmeš njegov proces za samospoznanje.

Deli na socialnih omrežjih

Atma je večno živo bitje (kategorično različno od materialne energije, grobe in subtilne), s svojo večno osebnostjo in obliko, ki izhaja iz Paramatme, Boga, ki ima svojo večno osebnost in večno obliko. Atma, kot je ta izraz uporabljen v Vedah iz kjer izhaja, ni vezni člen med Bogom in fizičnim telesom kot v razlagi tistega kar si citiru. Ker v tisti razlagi se "duša" (kar si tuki prevaju kot atma) nanaša na subtilno materialno telo. Niti se ta "duša" ali kot si tukaj prevajal v atmo ne nanaša na atmo kot si enkrat limu slikce. In tud na tistih slikcah (vsaj kar se tiče izrazov in citatov iz Vedante) ni blo tako kot piše v Vedanti. Anandamaya kosha je zadnja, nad njo ni atme kot je blo tam prikazan. Ker atma spada v anandamaya kosho. Kot ena izmed dveh kategorij (druga je Paramatma) anandamaya koshe.

Večkrat sem že opazu, da enkrat uporabljaš ene izraze tko, drugič tko, enkrat se nanaša na to, enkrat na neki druzga, v glavnem zmešnjava in kontradikcije.

Atma je duša, se ne spreminja...človek ima v vsakem lifeu drugo osebnost...ne obnaša se isto preko 50 življenj...iz tega preprostega vidika osebnost ni isto kot duša...V tem primeru sem uporabil ezoterično terminologijo...Če jo ti ne razumeš, je to tvoj problem. Jaz sem samo prevedel par izrazov...

Če enkrat govorim isto snov v slovenščini, drugič v hrvaščini, tretjič v angleščini, itd...a je to kontradikcija al ti ne znaš prevest izrazov...pa ne pričakovat, da bom jaz vedno podajal ustrezne izraze...Kar se pa slikc tiče pa jaz ne uporabljam tiste razvrstitve, sem pa primerjal določene stvari, da sem zaštekal o čem je sploh govora v nekih besedilih...Vsak človek mora pač pretolmačit določene stvari v tiste pojme, ki jih razume...

In če že govoriš o Vedah...tolmačijo jih na različne načine in tudi razvrstitve oz. izrazi so različni...vsi pa govorijo o istih stvareh...samo da nekje so lepše podrobnosti, drugje jih pa ni...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Po efektu. Vem kaj sem vidu, kako sem vidu, kaj sem ob tem čutu, znova in znova, vedno več in več in da je še neomejeno, a resnica ostaja kdo sem jaz, kdo so drugi, kdo je Bog, kaj je materialna energija, kaj je čas, kaj so različne aktivnosti in njihovi rezultati.

In temu ustrezno poželi rezultate.

Za tvojimi slepili? Al jih nimaš?

Bla bla bla...ponavljaš eno in isto...pa še zmeraj nisi zaštekal bistva...vse to lahko rečem tudi jaz in še marsikdo drug, samo da smo nekateri to miselnost nadgradili z različnimi spoznanji in zato lahko nek stavek iz svetih bukvic razumemo čisto drugače- bolj v globino in širino...in ne tupimo več eno in isto...

Vsak človek ima slepila...še Jezus jih je imel...šele Buda( razsvetljeni človek oz samouresničeni človek) se jih dokončno znebi...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Tist k je srečen ne pride pod vpliv jeze. Zdaj pa preverjaj sam. V Vedah so opisani simptomi samospoznanih oseb in da lahko določeno osebo preverjaš najmanj eno leto, živiš z njim in ga opazuješ v raznoraznih okoliščinah, predno sprejmeš njegov proces za samospoznanje.

A to govoriš za svoje gurudžije...energijsko čekiranje prav lepo kaže podzavestno jezo...Pa ne se prehitro bunit, tudi Jezus je na križu še zmeraj imel malo podzavestne agresije...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Za moje pojme je "samospoznana" oseba nekdo, ki zaključi zemeljsko šolanje...Nekaj je "zemeljsko" preverjanje, nekaj je pa "magijsko" preverjanje...za drugega ne rabiš eno leto, ampak mogoče največ par tednov...potem se pa že dobi kakšna vizija al pa namig...V vizijah se prej razotkrijejo pravi gurudžiji kot pa jih na zunaj opaziš...Zlasti tisti, ki so že zaključili zemeljsko šolanje in se lahko prikazujejo v različnih človeških oblikah. Enkrat kot reven indijec, drugič kot bogat belec, tretjič kot raperski črnček, itd...In če misliš, da boš v ašramih po indiji srečal take ljudi potem se moraš še zelo veliko naučit. Tam so ponavadi samo njihovi učenci, ki so lahko za naše razmere zelo visoko in se jih hitro lahko zamenja za prave gurudžije...

Zdaj pa mislim, da je res čas, da že enkrat nehaš "morit" s temi svojimi bajkami, če še osnov ne razumeš...Raje se pojdi malo poučit h kakšnemu gurujčku...in mogoče boš čez kakšnih 5. let isto bajko tolmačil na drugačen način...bližje resnici in z manj slepili...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Atma je duša, se ne spreminja...človek ima v vsakem lifeu drugo osebnost...ne obnaša se isto preko 50 življenj...iz tega preprostega vidika osebnost ni isto kot duša...V tem primeru sem uporabil ezoterično terminologijo...Če jo ti ne razumeš, je to tvoj problem. Jaz sem samo prevedel par izrazov...

Hotu sem rečt, da se osebnost ne more nanašat na telo in psiho kot je tam pisal. Oseba je vedno atma ker ona je tista, ki je živa, zavestna in se lahko odloča za to ali ono, ne psiha ali telo. In ta volja in možnost odločanja je tisto kar jo dela osebo. Čim gre atma ven iz telesa, to telo nima nobene osebnosti, le razgradi se nazaj na 5 elementov iz katerih je sestavljen. In ko gre ven tudi iz subtilnega telesa (pri popolni osvoboditvi), subtilno telo tudi nima nobene osebnosti, le razgradi se nazaj na 3 elemente.

To, da je pogojena atma pogojena z različnimi psihami in telesi glede na svoje prejšnje aktivnosti je jasno. Ampak tud če je pogojena, v človeškem rojstvu ni popolnoma, ima tud en svobodni manevrski prostor izpod vpliva psihe in telesa. Če ga uporablja pravilno se lahko popolnoma osvobodi vpliva. Če se preda Bogu, Paramatmi, drgač ne v celoti.

In če že govoriš o Vedah...tolmačijo jih na različne načine in tudi razvrstitve oz. izrazi so različni...vsi pa govorijo o istih stvareh...samo da nekje so lepše podrobnosti, drugje jih pa ni...

Seveda lahko vsak tolmači na svoj način, sam Vede so samorazodete, tj. razumeš jih lahko le po njihovi milosti, ko se jim predaš. Z razumevanjem sanskrita in z intelektom ne morš nikol razumet kaj Vede dejansko govorijo in temu tud ustrezen rezultat, srce ni izpolnjeno. Ne gre se za lepše podrobnosti, ampak a vidiš absolutno resnico al ne.

Bla bla bla...ponavljaš eno in isto...pa še zmeraj nisi zaštekal bistva...vse to lahko rečem tudi jaz in še marsikdo drug, samo da smo nekateri to miselnost nadgradili z različnimi spoznanji in zato lahko nek stavek iz svetih bukvic razumemo čisto drugače- bolj v globino in širino...in ne tupimo več eno in isto...

Kolk je kdo dojel bistva, se da hitro opazit po njegovih reakcijah v različnih okoliščinah. Npr. kolk je kdo vznemirjen ko ne gre po njegove (čeprav se mu zdi, da je v svojem bistvu "bog", "kreator", "z vsem znanjem" itd.).

Vsak človek ima slepila...še Jezus jih je imel...šele Buda( razsvetljeni človek oz samouresničeni človek) se jih dokončno znebi...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

S tem si samo prikazal, da niti Jezusa niti Bude še ne poznaš nevemkolk.

A to govoriš za svoje gurudžije...energijsko čekiranje prav lepo kaže podzavestno jezo...Pa ne se prehitro bunit, tudi Jezus je na križu še zmeraj imel malo podzavestne agresije...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

To je projeciranje tvojih napak na njih. Jezus je na križu rekel, Oče, odpusti jim, saj ne vedo kaj počnejo.

Za moje pojme je "samospoznana" oseba nekdo, ki zaključi zemeljsko šolanje...Nekaj je "zemeljsko" preverjanje, nekaj je pa "magijsko" preverjanje...za drugega ne rabiš eno leto, ampak mogoče največ par tednov...potem se pa že dobi kakšna vizija al pa namig...V vizijah se prej razotkrijejo pravi gurudžiji kot pa jih na zunaj opaziš...Zlasti tisti, ki so že zaključili zemeljsko šolanje in se lahko prikazujejo v različnih človeških oblikah. Enkrat kot reven indijec, drugič kot bogat belec, tretjič kot raperski črnček, itd...In če misliš, da boš v ašramih po indiji srečal take ljudi potem se moraš še zelo veliko naučit. Tam so ponavadi samo njihovi učenci, ki so lahko za naše razmere zelo visoko in se jih hitro lahko zamenja za prave gurudžije...

Zame pa tisti, ki imajo brezmejno in neustavljivo ljubezen, ki pomirja in osrečuje vse.

brezo, da ti povem ... ne da se mu razložit ... ni šanse ... ni te sile ...

Itak da ne sprejmem več neresnice, po milosti resnice. In res, ni je višje sile. Vsi smo ji podrejeni. Ko se strinjamo smo lahko mirni in srečni, drgač ne.

saj se tudi meni ne zdi najbolje ta množica zdravil, moti me pa to, da se še vedno depresijo dojema drugače kot druge bolezni, v smislu- to si tak človek, sam si kriv, bežiš, si len, reva in podobno, ja a ne pri drugih pa te je pač zadelo in je nekaj najbolj normalnega. Sem tudi zmedena, saj je lahko tako, da te vrže kot kakšna gripa, al pa ljudje še kljub temu funkcionirajo vsak dan pa to ne pomeni da je kaj blažje. Veliko je tudi organskih vzrokov lahko. Če mene blazno glava boli dolgo ali kaj drugega se mi bo tudi poznalo na psihi. In če me noga boli, bom gotovo imela veliko manj volje laufat, ja res se lahko prisilim in "z močjo volje" se spravla naprej in tu bodo ljudje rekli kakšna močna volja! in se čudili, lahk se bo najdel kdo ki bo rekel ja sploh ni noga bolela, valjda da ne. A dons si pa lahk laufala a tko, saj zmoreš če hočeš, pa take. Dejansko pa je to blo eno malo čudo.

Hotu sem rečt, da se osebnost ne more nanašat na telo in psiho kot je tam pisal. Oseba je vedno atma ker ona je tista, ki je živa, zavestna in se lahko odloča za to ali ono, ne psiha ali telo. In ta volja in možnost odločanja je tisto kar jo dela osebo. Čim gre atma ven iz telesa, to telo nima nobene osebnosti, le razgradi se nazaj na 5 elementov iz katerih je sestavljen. In ko gre ven tudi iz subtilnega telesa (pri popolni osvoboditvi), subtilno telo tudi nima nobene osebnosti, le razgradi se nazaj na 3 elemente.

To, da je pogojena atma pogojena z različnimi psihami in telesi glede na svoje prejšnje aktivnosti je jasno. Ampak tud če je pogojena, v človeškem rojstvu ni popolnoma, ima tud en svobodni manevrski prostor izpod vpliva psihe in telesa. Če ga uporablja pravilno se lahko popolnoma osvobodi vpliva. Če se preda Bogu, Paramatmi, drgač ne v celoti.

Seveda lahko vsak tolmači na svoj način, sam Vede so samorazodete, tj. razumeš jih lahko le po njihovi milosti, ko se jim predaš. Z razumevanjem sanskrita in z intelektom ne morš nikol razumet kaj Vede dejansko govorijo in temu tud ustrezen rezultat, srce ni izpolnjeno. Ne gre se za lepše podrobnosti, ampak a vidiš absolutno resnico al ne.

Kolk je kdo dojel bistva, se da hitro opazit po njegovih reakcijah v različnih okoliščinah. Npr. kolk je kdo vznemirjen ko ne gre po njegove (čeprav se mu zdi, da je v svojem bistvu "bog", "kreator", "z vsem znanjem" itd.).

To je projeciranje tvojih napak na njih. Jezus je na križu rekel, Oče, odpusti jim, saj ne vedo kaj počnejo.

Zame pa tisti, ki imajo brezmejno in neustavljivo ljubezen, ki pomirja in osrečuje vse.

pod kaj pol spada psiha,če ni del osebe?

jezus je tudi verjel v to kar ti verjameš, v brezmejno in neustavljivo ljubezen in je pomirjal vse in jih osrečeval, še na križu je KAO REKEL kar si na pisal , pa so ga vseeno križal in tvoj bog ga je žrtvoval za naše grhe.... dobrega boga imaš, pazi da še tebe ne žrtvuje,ko se boš razsvetljil....

Najprej se malo pouči kako duša vpliva na vozila...tehnične podrobnosti...da je duša v telesu je razlaga za laike...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Meni se zdi, da pojem "persona" (personality- osebnost) izhaja iz latinščine...

Persona - Wikipedia, the free encyclopedia

V duhovnem smislu to pomeni masko, ki si jo nadene duša, da odigra vlogo ali vloge, ki si jih izbere...na kratko povedano definicija iz ezoteričnega slovarja je bolj točna kot to kar ti nakladaš...Če pa ti tolmačiš pojem "osebnost" drugače pa tvoj problem...V tistem kontekstu je bilo čisto lepo napisan...vse se lepo sklada s tehničnimi detajli...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Ti si malo preveč načitan in misliš da mora biti vse tako kot tam piše...v bistvu je pa to samo majhen delček...in če v praksi doživiš nekaj kar nisi prebral in ne razumeš potem kao ne obstaja al kaj...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Ma nemoj...delaj ti cel dan kot birokratek za šalterjem...potem ti bom pa jaz 1000x težil z enimi in istimi zgodbicami...Mogoče te mora pa Krišna preko enega tretjega človeka malo kresnit na gobček, da boš končno zaštekal, da že malo preveč težiš v temi, ki ima bolj malo s tem kar bluziš...In potem bom jaz bil tako pameten kot ti in bom rekel, to je tvoja karma. Kasiral si točno to kar si povzročil...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Informacije o Jezusu so bile predane človeštvu...prav tako njegova razvojna stopnja in kaj se je dogajal pred smrtjo...moja trditev je bolj točna kot tvoja in je samo ponovitev tistega kar so povedali razsvetljeni človečki...torej se meni z njimi ne z mano...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

In še enkrat si dokazal, da sploh ne razumeš osnovnih pojmov in pomen stavkov čeprav je lepo napisan...Buda je naziv za "razsvetljenega človeka" oz. tistega, ki ni več pod vplivom zakona karme...ti pa misliš da sem govoril o Gautama Budi...Ni čudno, da potem še osnovnih pojmov ne razumeš...

pod kaj pol spada psiha,če ni del osebe?

Lej, tvoje telo se je od rojstva do zdaj že veliko spremenilo, tvoja psiha tud, ampak ti si še vedno ena in ista oseba, nisi postala nekdo drug. Ti si tista, ki se lahko svobodno odločaš za to ali ono, ne tvoje telo ali psiha, je pa res, da si trenutno še pod njunim vplivom. In ti si tista, ki se zaveda sprememb telesa in psihe, torej si različna od njiju. Hotu sem rečt, da se osebnost ali kvaliteta osebe nanaša na naš pravi-jaz, na dušo, ne na telo in psiho kot je blo rečen v tisti razlagi, je pa res, da so nekatere duše z njima pogojene in se zdi kot da sta telo in psiha osebnost, sam nista sama po sebi, kar se opazi takoj ko duša zapusti telo in ko duša zapusti subtilno telo (psiho).

jezus je tudi verjel v to kar ti verjameš, v brezmejno in neustavljivo ljubezen in je pomirjal vse in jih osrečeval, še na križu je KAO REKEL kar si na pisal , pa so ga vseeno križal in tvoj bog ga je žrtvoval za naše grhe.... dobrega boga imaš, pazi da še tebe ne žrtvuje,ko se boš razsvetljil....

Tist, ki ne pozna samega sebe, vse dobro in slabo kalkulira glede na svoje telo in eksterno opazovanje. Jezus na križu ni trpel (kot se teb z eksternim opazovanjem zdi), ker se je zavedal, da on ni svoje telo. Bil je v brezmejni blaženosti služenja Boga in v sočutju do drugih živih bitij. Bog ima brezmejno ljubezen do vseh, je pa res, da je eni še ne prepoznajo in čutijo, zaradi svoje sebičnosti, ki jo pol tudi projecirajo na svetnike in Boga. Težko je nekomu dojet, da je med v resnic sladek, dokler vztraja pri lizanju kozarca medu. Za kar seveda ni kriv med ali kozarec, ampak ta oseba, ki ni pripravljena odpret kozarca in okusit med. Boga lahko spoznaš le po njegovi milosti ko jo sprejmeš.

Najprej se malo pouči kako duša vpliva na vozila...tehnične podrobnosti...da je duša v telesu je razlaga za laike...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Nimam se kej poučevat, ker sem direktno doživel in ker je potrjeno v svetih spisih in od realiziranih oseb. Atma prebiva v telesu in vpliva nanj, ampak ni telo, tako kot je voznik avta v avtu, ampak ni avto, je kategorično različne narave.

Meni se zdi, da pojem "persona" (personality- osebnost) izhaja iz latinščine...

Persona - Wikipedia, the free encyclopedia

V duhovnem smislu to pomeni masko, ki si jo nadene duša, da odigra vlogo ali vloge, ki si jih izbere...na kratko povedano definicija iz ezoteričnega slovarja je bolj točna kot to kar ti nakladaš...Če pa ti tolmačiš pojem "osebnost" drugače pa tvoj problem...V tistem kontekstu je bilo čisto lepo napisan...vse se lepo sklada s tehničnimi detajli...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Osebnost se ne nanaša na masko, ker maska sama po sebi brez duše ne more nič, tako kot avto brez voznika ne more nič. Duša se zaveda, duša se odloča, duša deluje, duša čuti. Duša je oseba, ki ima osebnost, tako večno v osvobojenem stanju kot pogojeno (s telesom in psiho, ko je v pogojenem stanju).

Ti si malo preveč načitan in misliš da mora biti vse tako kot tam piše...v bistvu je pa to samo majhen delček...in če v praksi doživiš nekaj kar nisi prebral in ne razumeš potem kao ne obstaja al kaj...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

In kaj naj bi to bilo, kar naj bi doživel in ne prebral in ne razumel v česar obstoj naj ne bi verjel? Si lahko malo bolj konkreten?

Ma nemoj...delaj ti cel dan kot birokratek za šalterjem...potem ti bom pa jaz 1000x težil z enimi in istimi zgodbicami...Mogoče te mora pa Krišna preko enega tretjega človeka malo kresnit na gobček, da boš končno zaštekal, da že malo preveč težiš v temi, ki ima bolj malo s tem kar bluziš...In potem bom jaz bil tako pameten kot ti in bom rekel, to je tvoja karma. Kasiral si točno to kar si povzročil...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Itak, da žanjem le tisto kar sejem, tako kot vsi, natančno in milostno. V tej temi govorim te stvari, poleg tistih, ki le lajšajo simptome depresije, ker se v celoti depresije ne da odrešit drgač kokr s samospoznanjem.

Informacije o Jezusu so bile predane človeštvu...prav tako njegova razvojna stopnja in kaj se je dogajal pred smrtjo...moja trditev je bolj točna kot tvoja in je samo ponovitev tistega kar so povedali razsvetljeni človečki...torej se meni z njimi ne z mano...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Ja, sej to je to, ti le ponavljaš za drugimi (kar projeciraš pol tud name), brez lastne večne izkušnje. Drgač pa še enkrat povem, menil sem se jaz s takimi, za katere ti smatraš, da so razsvetljeni, sam se je izkazal, da to niso, zato tudi njihove izjave ne zdržijo testa časa in pomiritve.

Jezus je imel (oz. ima) ljubezen do Boga in do vseh živih bitij kot so povezani z njim. Ni imel nobene podzavestne agresije, ampak pravo sočutje in ljubezen do vseh. On nas lahko reši naše podzavestne agresije s prebuditvijo ljubezni do Boga in do vseh kot so povezani z njim.

In še enkrat si dokazal, da sploh ne razumeš osnovnih pojmov in pomen stavkov čeprav je lepo napisan...Buda je naziv za "razsvetljenega človeka" oz. tistega, ki ni več pod vplivom zakona karme...ti pa misliš da sem govoril o Gautama Budi...Ni čudno, da potem še osnovnih pojmov ne razumeš...

Nič nisem jaz to mislil http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png to si ti misliš http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Nisem edini na tem forumu, ki je že ničkolikokrat opazil, da si ga krepko falil ko si koga "čekiral" in pol vsiljeval svoj pogled kot resnico, v imenu "da ti bolje veš" kot oni.

In kot sem ti že velikrat povedal, noben ni osvobojen vpliva karme, ki se ni popolnoma predal Bogu kot njegov večni služabnik. Če nočeš naklonjeno služiti Boga, za kar se lahko svobodno odločaš, moraš njegovo mayo. Prvo je prijetno, drugo depresivno. Izbira je naša.

točno tako ... duša ni v telesu ... telo je trenutno stanje dela duše ... je navidezno vozilo duše skozi lekcije ... lajf so lekcije ... dolgi niz lekcij ...

Kot že rečeno, to čemur jaz pravim duša, ali naš pravi večni jaz ali izraz atma v Vedah, je kategorično različne narave od telesa (fizičnega in subtilnega (um, inteligenca, lažni ego)). Telo ni trenutno stanje dela duše. Telo je telo, duša je duša, vedno. Tako kot je npr. voda voda in ogenj ogenj. Pogojena duša prebiva znotraj telesa, osvobojena ne. Telo je resnično (ni navidezno), duša je resnična. Oba večno obstajata (telo včasih v razgrajenem, včasih v "sestavljenem" stanju), vsak s svojo specifično večno naravo. Pogojena duša, tj. duša, ki je zlorabila svojo svobodno voljo s tem, da ni hotla naklonjeno služit Boga, je prišla pod vpliv materije in deluje v pozabi kdo je in čigava je. Skozi to res dobiva lekcije, da je taka z materijo pogojena aktivnost ne more izpolnit, ampak le pripelje v depresijo.

mgd nas želi prepričat, da je nekdo lahko ves čas srečen ... kar je blaaablaa ...

če bi bil ves čas samo srečen, nebi bilo napredka, ker nebi bilo življenskih kontrastov ...

Ja, vsak izmed nas je lahko ves čas srečen (kar si tudi vsak vedno želi), v raznoraznih okusih in intenzitetah, ampak to življenje je v osvobojenem stanju duše, v naklonjenem služenju Boga, v njegovem prebivališču, onkraj materialnega (grobega in subtilnega) prostora in časa. Tam je stalen napredek, brez depresivnih "življenskih kontrastov" omejene in začasne sreče in nesreče materialnega življenja pogojene duše. Dejanski napredek pogojene duše je da se osvobodi dualnosti materialne energije, spozna sebe in svoj večni odnos z Bogom in vsemi kot so povezani z Njim in ga skupaj z ostalimi naklonjeno služi. Brez tega ni izpolnitve. In če ni izpolnitve, kakšen napredek je pol to.

zato k sreči spada tudi žalost, sovraštvo ... težki trenutki ...

Te dualnosti so del pogojenega (depresivnega) stanja duše, ne osvobojenega.

in predvsem ... lekcije nikoli ne končajo ... nadaljujejo se ... vzroki so v prejšnjih in predprejšnjih lajfih in segajo naprej v naslednji lajfe ... vse se nadaljuje ... je neverending stori ...

Ja, pogojenost duše oz. lekcije depresije je neverending story, ampak le za tiste, ki se niso pripravljeni naučit kdo so in čigavi so in kako so lahko vedno izpolnjeni, kar si v sebi vedno želijo, ker izbira je še vedno naša, brez katere prava ljubezen/izpolnitev ni mogoča.

Mgd, na vse skupaj imam malo drugačen pogled, ker mi izrazi, kot so "njegova milost", "služenje Bogu"... niso v mojem sistemu, ti pa moram povedat, da včasih preletim tole tvoje dopisovanje in moram rečt, da te po svoje občudujem, kako na očitno arogantno pisanje na egotripu (kar seveda veliko pove o stopnji hehe) odgovorjaš dosledno in hladno kot pasulj.

To pride po milosti Boga ko ga naklonjeno služiš :) ko sovraštvo zamenja sočutje. Upam, da ga boš lahko čimprej sprejela v svoj sistem, ker te bo pomiril in osrečil in lahko boš osrečevala tudi druge.

No no no....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Včasih traja neki časa ja http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Ampak hvala za lepe želje.

Tebi in tudi vsem ostalim.

Tud tebi hvala in vsem ostalim.

dragi striček mgd ... duša ni depresivna ... in je božansko svobodna

Razen ko z zlorabo svoje svobodne volje, ko noče naklonjeno služit svojega gospodarja, Boga, pride pod vpliv maye. Pod vplivom maye se nekaterim depresivnim dušam zdi, da so materija (človk, slovenc, jezen, srečen, nesrečen, pameten,...), "neosebni vir", "manifestacija vira", "bog", "krišna" itd. in v to na silo prepričujejo tudi druge http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Ti si direktno že izkusil, da si božansko svobodna nedepresivna duša? Če si, kako lahko govoriš, da je karmično življenje neverending story in da ne more noben vedno bit srečen s konstantnim napredkom?

http://shrani.si/f/2s/PH/4Dnz0nYV/eusadoh.gif bodi resen no ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif

Oba smeškota in besede kažejo na to kar sem napisal in kar opažam in doživljam od tebe že skor eno leto (pa ne samo jaz). A lahko odgovoriš na vprašanje?

sem že napisal ... velikokrat ... preberi do sedaj napisano ... da ne porabljam energije po nepotrebnem ... moje mnenje se ni spremenilo, tako kot se tvoje ni ...

Berem že kar nekaj časa in sem opazil, da se ti mnenje spreminja in tud pišeš da je tko (lahko dam velik citatov). Opazil sem tud, da je v njem velik nelogičnih, kontradiktornih in zmedenih izjav, ki jih pol ne znaš razložit in sharmonizirat in se izmikaš s spreminjanjem teme. In da ko pogledaš "skozi oči nekoga" (tudi mene), da tud če fališ (kar je direktno preverljivo), kar itak, da hočeš vsilt unemu, da veš in vidiš bolje kot on http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Glede na tvojo izjavo o neverending story začasne sreče / nesreče in da ni večne sreče mi je pa jasno, da je "nedepresivnost in božanska svoboda duše" zate le beseda, ne pa še praktična izkušnja. Kar se praktično opazi tudi po tvojih vznemirjenih reakcijah v različnih okoliščinah, ko ne gre po tvoje. Tega ti ne pišem ker bi mel kej proti teb, ampak v upanju na tvoj napredek.

Men se mnenje ni spremenilo ja, ker izhaja iznad vpliva prostora in časa, se pa še konstantno nadgrajuje brez konca. Zato tud ne sprejmem tvojih začasnih in omejenih koncepcij sebe, Boga, karme, osvoboditve itd.

Nimam se kej poučevat, ker sem direktno doživel in ker je potrjeno v svetih spisih in od realiziranih oseb. Atma prebiva v telesu in vpliva nanj, ampak ni telo, tako kot je voznik avta v avtu, ampak ni avto, je kategorično različne narave.

Trditev da duša prebiva v fizičnem telesu je okol 40% pravilna...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Osebnost se ne nanaša na masko, ker maska sama po sebi brez duše ne more nič, tako kot avto brez voznika ne more nič. Duša se zaveda, duša se odloča, duša deluje, duša čuti. Duša je oseba, ki ima osebnost, tako večno v osvobojenem stanju kot pogojeno (s telesom in psiho, ko je v pogojenem stanju).

In kaj naj bi to bilo, kar naj bi doživel in ne prebral in ne razumel v česar obstoj naj ne bi verjel? Si lahko malo bolj konkreten?

Itak, da žanjem le tisto kar sejem, tako kot vsi, natančno in milostno. V tej temi govorim te stvari, poleg tistih, ki le lajšajo simptome depresije, ker se v celoti depresije ne da odrešit drgač kokr s samospoznanjem.

Slovenski prevod...za moje pojme samo diokazuješ, da še preprostih stvari ne razumeš...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

osebnost - Tridelno izrazno sredstvo duše na fizični ravni, sestavljeno iz mentalnega, čustvenega (astralnega) in fizično-etrskega telesa.

Ja, sej to je to, ti le ponavljaš za drugimi (kar projeciraš pol tud name), brez lastne večne izkušnje. Drgač pa še enkrat povem, menil sem se jaz s takimi, za katere ti smatraš, da so razsvetljeni, sam se je izkazal, da to niso, zato tudi njihove izjave ne zdržijo testa časa in pomiritve.

Jezus je imel (oz. ima) ljubezen do Boga in do vseh živih bitij kot so povezani z njim. Ni imel nobene podzavestne agresije, ampak pravo sočutje in ljubezen do vseh. On nas lahko reši naše podzavestne agresije s prebuditvijo ljubezni do Boga in do vseh kot so povezani z njim.

Če bi jaz vse ponavljal za drugimi bi ti še manj zastopil...tvoje bajke so samo kopija tistega kar si prečital...ni čudno, da še preprostih stvari ne znaš razložiti s svojimi besedami...skoraj vse primerjave, ki si jih podal sem že prebral v krišna bukvicah...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Trditev je okol 35% točna...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Ma si ti en K*** govoril z ljudmi, ki jih imam jaz za razsvetljence...ne v tem lifeu...in to sem ti že povedal...lahko preveriš trditev...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Nič nisem jaz to mislil http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png to si ti misliš http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Nisem edini na tem forumu, ki je že ničkolikokrat opazil, da si ga krepko falil ko si koga "čekiral" in pol vsiljeval svoj pogled kot resnico, v imenu "da ti bolje veš" kot oni.

In kot sem ti že velikrat povedal, noben ni osvobojen vpliva karme, ki se ni popolnoma predal Bogu kot njegov večni služabnik. Če nočeš naklonjeno služiti Boga, za kar se lahko svobodno odločaš, moraš njegovo mayo. Prvo je prijetno, drugo depresivno. Izbira je naša.

Na to trditev si se enkrat že zaj*** in si se spet...trditev je pod 10% točna...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png Pa nauči se kaj je čekiranje kaj je pa zaznavanje, to sta dva različna pojma...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Zdaj ti bom pa lepo še enkrat rekel "Nehaj že tupit Krišna bajke v tej temi, ker si že dosadan"...in če ti že dva al pa trije rečejo podobno a se ti ne zdi, da bo mogoče kaj na temu...Mogoče smo pa samo zaslepljeni pa te ne razumemo, a ne...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

najprej hvala za lepe želje ... in tudi jaz nimam nič proti tebi ...

imava vsak svojo filozofijo, ki jo zagovarjava ... in vsak od naju je na svoj način prišel do svojih zaključkov ...

svoje znanje uporabljam dosti bolj v praksi kot si predstavljaš ... pa nebom preveč o tem ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

in imava vsak svoj karakter ...

torej

Torej kaj?

osebnost - Tridelno izrazno sredstvo duše na fizični ravni, sestavljeno iz mentalnega, čustvenega (astralnega) in fizično-etrskega telesa.

To ni osebnost, to so materialni inštrumenti. Oseba je duša. Ko gre ven, lahko dobiš kakšno znanje od mrtvega telesa?

To ni osebnost, to so materialni inštrumenti. Oseba je duša. Ko gre ven, lahko dobiš kakšno znanje od mrtvega telesa?

Če bi se poučil o ezoteričnih osnovah, bi mogoče razumel...V tem kontekstu je bilo besedilo...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Če pa to ni v skladu s tvojo terminologijo in miselnostjo pa j***ga...A si boš prevedel al pa čitaj samo tista besedila, ki so v skladu s tvojo terminologijo...Ampak potem v drugačnih tekstih ne tupi drugim kaj je kaj...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

A ni logično...osebnost je nižji Jaz...duša je Višji Jaz...če pa je duša osebnost kaj je potem nižji Jaz...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_question.gif...zdrava kmečka pamet...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

A ni logično...osebnost je nižji Jaz...duša je Višji Jaz...če pa je duša osebnost kaj je potem nižji Jaz...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_question.gif...zdrava kmečka pamet...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Ko gre duša ven, ali lahko od mrtvega telesa izveš ali mu je bolj všeč sladek ali slan okus? Kdo je oseba? Kdo čuti? Kdo izbira?

Ko gre duša ven, ali lahko od mrtvega telesa izveš ali mu je bolj všeč sladek ali slan okus? Kdo je oseba? Kdo čuti? Kdo izbira?

Imaš svoje gurudžije pa sprašuj njih...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...