Skoči na vsebino

Depresija

mm

Recommended Posts

še to rečem (saj bi lahk še več, pa ne bom, da mi ne bo kdo očital bla bla) , da samosmiljenje in depresija po mojem nista isto

Men je všeč ta video zgoraj je ful spodbuden sam ga nekak ne zmorem povezat z depr. , lahk da ma ful veze sam ne vidim zdaj tega je pa ful dober to pa je

Deli na socialnih omrežjih

eh ja zakaj zmedena, , še enkrat sem prebrala.članek in lepo piše, da so različne depresije

Ja so ja nekdo niti ne more prehodit 10 minut k imaš od antidepresivov in od depresije, vse skupaj tok nizek prtisk, nekateri pa

čisto normalno delujejo, pa jih ovirajo druge stvari, nekaterim se je težko spraviti v kopalnico pa se umiti in sebe zrihtati, kot

je ena tukaj napisala , da so depresivci- leni.

Dejansko se ne moreš niti spraviti zobe umiti ali pa kaj drugega, tok o lenobi. Sam to ni nobena lenoba. Ko

želiš nekaj naredit ti zablokira pa ne moreš več. Ko sem jaz peš hodila, ko sem bla čisto pod munusom - prtiskom

mi je vedno kazalo 90 prtiska, normalno pa bi blo tam nekje 130 če se ne motim, zdaj govorim na pamet,

Se je pa zgodilo tudi 2 krat, da, ko sem šla peš sem na sredi ceste ostala, nisem mogla naprej, tok ti prtisk pade, da ostaneš

tam, to se mi je zgodilo prvič v življenju, to doživljanje. Nisem nikoli pomislila, da tko zgleda, sam, ko sem še ostale brala, nekateri

so čisto normalno delovali, jedli so antidepresive pa normalno nič jim ni zablokiralo samo sem prepričana, da so imeli pa kje

drugje problem, prtisk v glavi to sigurno, vrtoglavice. Samo vsak ima drugače.

To, da ostaneš sredi nečesa je kar normalno, pa , da pojasnim, ko je punca pisala lenobo, ko se spraviš nekaj naredit ti enostavno

zablokira in ne moreš naprej delat tisto kar si se lotil naredit, tako, da to sigurno ni lenoba, se nekako učiš od začetka, delati

stvari po korakih.

Hormoni so takrat čisto pod 0 nulo, nekaterim ful razpoloženje niha, tko, da so neki čas lahko žalostni in ves čas jokajo pa ne vedo zakaj, nek

čas so lahko dobre volje, pa ne vedo zakaj.

Nekateri kašlajo zaradi ščitnice, je dobro , da ti zdravnica pregleda kri, ker če je ta kašelj zelo hud je povezano kaj z ščitnico, da ne dela

pravilno, oziroma , da je kaj narobe z njo, nekateri morajo na operacijo če je zlo hudo, ščitnico popravijo antidepresivi delno, samo moraš potem

vsaj dve leti antidepresive, da se ti ščitnica popravi kakor sem jaz seznanjena.

Ob depresiji imaš lahko demenco, čeprav je demenca kot bolezen razlika ampak tudi jaz sem jo imela na začetku, demenca

ni v redu, ker si kot ena lutka, se niti ne zavedaš okoli sebe. http://www.ezdravje.com/e-mesecnik/2012/tema-meseca-med-depresijo-in-demenco/4543/

Čeprav potem vse znake k si jih imel na koncu ponavadi kar pozabiš na vse, ker je za tabo, pa ne daš več

takega pomena več, ker se toliko stvari na hitro dogaja in spreminja, da niti ne slediš več.

Včasih doživljaš more, vsak dan sanjaš žive sanje, dejansko imaš lahko pri depresiji vedno vročino pa ti ne pade dol.

Kar je blo pa pri meni še so pa rekli, da je to redkost, da imaš bolečine povsot po telesu, redki imajo hude bolečine

po telesu.

K sem šla 2 krat k zdravnici me je pa povsot treslo, da niti ne moreš biti na miru, vem, da niti na stolu nisem sedela na miru samo to je bolj

aniksoznost, panični napadi, tko, da mi je dala prvič Helex, da sem sploh lahko bla na miru.

Ne maram zdravnikov in vedno k sem šla je blo zelo težko stati pred vrati, sem mogla prej vzeti Helex.

KER NE MARAM KRVI PA VSEGA TEGA, nisem šla kri dati še enkrat, sva se z zdravnico tko zmenili, ni šlo

k sem čutla tak odpor do vsega.

Čeprav se je potem pojavilo tisto kašlanje, samo so mi že vzeli kri k sem bla v bolnic za neko drugo bolezen pa mi pregledali še ščitnico takrat, samo je potem to

vse zginlo.

Helex pa prime v 15 minutah, ful hitro, samo če Helex ješ predolgo si lahk odvisen od njega , čeprav k ješ to več časa , pol se mi zdi, da niti več ne

prime tko kot na začetku. Se mi zdi, da prvič najbolj prime čeprav odvisno kok ješ, ker če po 2 tabletki na dan. Helexsa se izogibaš najboljš.

K je to pomirjevalo in res hitro prime.

najprej hvala za lepe želje ... in tudi jaz nimam nič proti tebi ...

imava vsak svojo filozofijo, ki jo zagovarjava ... in vsak od naju je na svoj način prišel do svojih zaključkov ...

svoje znanje uporabljam dosti bolj v praksi kot si predstavljaš ... pa nebom preveč o tem ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

in imava vsak svoj karakter ...

torej

Ne glede na to, da imava različen karakter, kar je naravno, to ne spremeni dejstva, da sva od enega in istega Boga večna služabnika in da je za vsakega izmed naju najbolje, če ga naklonjeno služiva, drgač prideva v depresivno stanje.

gre za navidezno ločenost dveh zadev ...
duša je opazovalec ... interaktivno gleda-opazuje "svoj lajf" na velikem platnu, enega od neskončnih ... ima izkušnjo, se uči ... je višji jaz ... bolje rečeno globji jaz ...
veliko platno (film življenja), je um-ego kombinacija skozi lajf na velikem platnu ...
opazovalec filma je nevtralen ... je kozmična navzočnost ... ima globjo izkušnjo kot vir ... izkušnjo vseh "svojih" filmov
um-ego kombinacija (iluzija telesa), je del, ki izkuša ... ima "lokalno" izkušnjo na samem platnu

Tko lahko špekulira samo nekdo, ki še ni izkusil kdo je v resnici in ostaja v depresiji.

Le duša je tista, ki po svoji izbiri deluje tako ali drugače in temu ustrezno čuti. Telo, um, lažni ego sami po seb nič ne izkušajo/čutijo ali se odločajo za to ali ono. Kar je jasno razvidno ko duša zapusti telo. Špikni mrtvo telo telo s šivanko pa opazuj če bo javknilo. Je pa direktno jasno razvidno tudi če realiziraš kdo si.

mgd-jeva strast do krišne, je ena od scen njegovega velikega platna ...

scena se tudi na njegovem platnu ves čas spreminja ... čeprav na smrt resno trdi , da ni tako ...

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Spet zmotno špekuliraš, sklepajoč po sebi. Krišna ni del tega sveta, niti jaz, niti najin odnos, niti moje videnje Njega.

Tole je pa dobro opisano. Saj si naredil distinkcijo med dušo in virom, jaz bi še bolj poudarila, da duša nikakor ni nepogojena, ampak jo ego lahko obarva, ona ne samo, da opazuje, ampak tudi izkuša. Ima v sebi vgrajeno željo po enosti, po drugi strani pa jo duh (ki ga jaz razumem kot višji jaz bolj kot pojem duše) vzpodbuja, da izkuša in najde enost v ločenosti. Od tu tudi izraz temne duše, pa svetle duše... ker, ko se duša identificira z izkušnjami ega, jo to tudi definira in potem sledijo nove lekcije.

Eh eh :) Vidiš, to je to če ne opazuješ objektov s pomočjo sonca. Duša sama po seb ni pogojena, je pa res, da se lahko zmotno poistoveti z egom, kadar zlorabi svojo svobodno voljo, ko noče služit Boga in jo zato prekrije maya (zavajajoča energija) in se zmotno poistoveti z egom, umom, telesom. Ego, um, telo sami po seb nič ne izkušajo, le duša izkuša, čuti. Ko je pogojena z mayo, zaradi zlorabe svoje svobodne volje, izkuša dualnosti materialne eksistence, omejeno srečo in nesrečo, kar jo dela depresivno, ker ni izpolnjena, ni tolk srečna kot bi rada bla, ker je omejeno in začasno vse skp. To je lekcija oz. vzgojna kazen, za zlorabo njene svobodne volje. Ampak če se obrne nazaj k Bogu in mu postane naklonjena, se lahko osvobodi te stalno depresivne eksistence in dobi trajno, vedno dinamično in polno variacij izpolnitev svojga srca.

a je pretežka snov zate ?? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Ne, ampak žal mi je da nočte vidt stvari take kakršne so in raje špekulirate in ostajate v srčni depresiji, čeprav s takilemi umetnimi šmeškoti, ki ne izhajajo iz srca, ampak lažnega ega, znotri atma pa trpi.

Ne vem zakaj se tolk bojite avtentične naklonjenosti do Boga, ki je vaš najdražji in popolni objekt ljubezni. Sej ne boste nič zgubil, razen depresije, z izpolnitvijo tistega po čemer že od vedno hrepenite. To ni isto kot vas je nekdo v imenu Boga ali pa česa drugega zlorabljal, čeprav tud oni so bli le inštrumenti poravnave, ker ste vi prej zlorabil svojo svobodno voljo, tko da brez da krivite kogarkoli, z naklonjenostjo se obrnite k Bogu in ga služite le za Njegovo zadovoljstvo ker le tako ste tudi vi lahko izpolnjeni do konca, drgač bo le depresija.

zakaj bi ti blo žal ... smo kakšni smo ... ne rabiš še ti trpet zaradi nas ...

pa smeškote tud ne rabiš sovražit ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png ... so minibitja iz interneta ...

Se trudim na tem.

kupi si flašo jegermajstra ... al pa taužent rožo ... ena rožca bo sigurno pomagala tudi proti tvoji depresiji ...

ajde mgdejek ... butni že enga na eks ... boš videl , čisto možno, da bo bolje ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

Ne možno, ampak sigurno ne bo bolje, ampak še slabše, kar že veš.

Tole je pa dobro opisano. Saj si naredil distinkcijo med dušo in virom, jaz bi še bolj poudarila, da duša nikakor ni nepogojena, ampak jo ego lahko obarva, ona ne samo, da opazuje, ampak tudi izkuša. Ima v sebi vgrajeno željo po enosti, po drugi strani pa jo duh (ki ga jaz razumem kot višji jaz bolj kot pojem duše) vzpodbuja, da izkuša in najde enost v ločenosti. Od tu tudi izraz temne duše, pa svetle duše... ker, ko se duša identificira z izkušnjami ega, jo to tudi definira in potem sledijo nove lekcije.

Prosim poglej Ceres, z odprtimi očmi in srcem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Maš enga človeka, ki študira fiziko in raziskuje in nekaj ugotovi in naredi en izum. Pol umre. A lahko ti od njegovega mrtvega telesa dobiš kakšno znanje, kako je on prišel do tega izuma? (se prav kako se naj duša pol identificira z izkušnjami ega? sej ne izkuša ego, duša izkuša in le od duše drugega lahko pridobiš določeno znanje iz njegovih izkušenj, ne od njegovega mrtvega telesa ali ega).

Zato pravim, da duša je oseba, ki ima osebnost, ne mrtvi elementi.

hmmm ...

al si probal in imaš izkušnjo

al pa samo bluziš

za začetek popij celo flašo ... če boš kozlal, te bo vsaj spucalo ...

Mam dovolj izkušenj in pričevanj drugih, da jih ne bi še poglabljal, tko da ne hvala.

Ne vem zakaj se tolk bojite avtentične naklonjenosti do Boga, ki je vaš najdražji in popolni objekt ljubezni. Sej ne boste nič zgubil, razen depresije, z izpolnitvijo tistega po čemer že od vedno hrepenite. To ni isto kot vas je nekdo v imenu Boga ali pa česa drugega zlorabljal, čeprav tud oni so bli le inštrumenti poravnave, ker ste vi prej zlorabil svojo svobodno voljo, tko da brez da krivite kogarkoli, z naklonjenostjo se obrnite k Bogu in ga služite le za Njegovo zadovoljstvo ker le tako ste tudi vi lahko izpolnjeni do konca, drgač bo le depresija.

Komu ti to, mgd? Svojemu ogledalu? S takimi izgubljaš svojo kredibilnost, da bi širil še tisto, kar res veš, ker enostavno ne moreš vedeti, kaj drugega osrečuje. Počni ti, kar te osrečuje, služi svojemu Bogu... Zakaj pravijo, da prebujeni nima nič proti spečim?

Sleherni nekoč ponovno doseže enost, tako ali drugače - ob svojem času. Za moje pojme itak vsi, ki živimo, na nek način služimo (neroden izraz) nekomu, nečemu, le da se različno tega zavedamo.

~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

pričevanje drugih še ni izkušnja ...

in teh izkušenj po pričevanju drugih si prepoln ... preveč se jih oklepaš ... potem pa si depresiven ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

Po vsej verjetnosti so to pričevanja ljudi pod vplivom slepil, ki se še sami učijo...Pa mogoče se res najde kakšen modrec med njimi, ampak njegovih naukov ni lahko razumet...Kot da bi en študiran fizik kvantne fizike nakladal podrobnosti in če bi ga mi obični človečki štekal 30% bi bilo že velik...tako pa reče atom se zaleti v atom, bum, nastane reakcija in pojavi se tisoč majhnih kvarkov...zato pa ima zemeljska šola razrede in vrtce...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Kaj pa če je duša v telesu in se človek nahaja v komi...a bo lahko rekel ali mu ugaja sladko al kislo...pa tudi če se ga bo špikal in ne vem kaj še vse, se fizično telo ne bo premaknilo...in če je tak človek do konca življenja kot rastlinca- pri življenju ga ohranjajo samo aparature, kam bi se ga potem uvrstilo- med žive al mrtve...in kam potem spadajo zombiji...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

In če nekdo vidi Boga v denarju, rastlincah, avtu, oblekci, ipd...kaj je s tem narobe...če jih bo dovolj častil, služil, se mu bo mogoče celo razodel sam Bogec...A ne pravijo svete bukvice, da se nahaja v vsakem atomu fizičnih in nefizičnih stvari...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Glede služenja...najbolj so mi všeč tisti, ki služijo pa tega sploh ne imenujejo služenje (ne dajejo prevelikega poudarka takemu pojmovanju), ampak je to njihov lifestyle ala mati Tereza in seveda ne težijo drugim kaj naj bi delali, kako naj bi se obnašali...Taki so bolj pod impulzi (vtisi) svoje duše....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

pričevanje drugih še ni izkušnja ...

in teh izkušenj po pričevanju drugih si prepoln ... preveč se jih oklepaš ... potem pa si depresiven ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

Če bi prebral cel stavek bi videl, da sem napisal, da imam dovolj izkušenj in pričevanj drugih, zato še vedno, ne hvala.

ker enostavno ne moreš vedeti, kaj drugega osrečuje.

In zakaj ne?

Zakaj pravijo, da prebujeni nima nič proti spečim?

Ker je res, da nima nič proti njim, tj. jih ne sovraži, ampak jih želi pa iz sočutja prebudit, seveda ne na silo, ampak z ljubeznijo.

Sleherni nekoč ponovno doseže enost, tako ali drugače - ob svojem času. Za moje pojme itak vsi, ki živimo, na nek način služimo (neroden izraz) nekomu, nečemu, le da se različno tega zavedamo.

Ja, če ne služiš Boga, služiš njegovo mayo, ali to kar se ti zdi, da si ti, pa nisi (svoje telo). Prvo služenje je vedno izpolnjujoče, drugo vedno depresivno (iz vidika prvega). Ni kakršnokoli služenje enakovredno in da da isti rezultat. Niti se speči sam po seb ne more zbudit, brez da ga prebuja že prebujeni.

Kaj pa če je duša v telesu in se človek nahaja v komi...a bo lahko rekel ali mu ugaja sladko al kislo

Sej le duša lahko govori (ne telo samo po sebi) in če maš odprta svoja dušina ušesa, da jo lahko direktno slišiš, ti bo lahko povedala in ti jo boš lahko slišal. Kako pa to, da nekdo, ki se je zbudil iz globokega spanja reče, uh dobro sem spal, čeprav se ni zavedal niti svojega fizičnega telesa niti subtilnega uma (sanj).

...pa tudi če se ga bo špikal in ne vem kaj še vse, se fizično telo ne bo premaknilo...in če je tak človek do konca življenja kot rastlinca- pri življenju ga ohranjajo samo aparature, kam bi se ga potem uvrstilo- med žive al mrtve...in kam potem spadajo zombiji...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Duša je vedno živa, telo je vedno mrtvo. Ko je duša prisotna v telesu to izgleda "živo". Tako kot ogenj lahko zakuri les, železo ga pa sam po sebi ne more, razen če je bil v dolgem kontaktu z ognjem ga lahko, ampak ne sam po sebi. Tako tud telo ni živo samo po sebi niti ni oseba s specifično osebnostjo samo po sebi, duša je. Zato pravim, da citiraš besede nekaterih, ki niso popolnoma samospoznani, kar boš ščasoma opazil tudi sam.

In če nekdo vidi Boga v denarju, rastlincah, avtu, oblekci, ipd...kaj je s tem narobe...če jih bo dovolj častil, služil, se mu bo mogoče celo razodel sam Bogec...A ne pravijo svete bukvice, da se nahaja v vsakem atomu fizičnih in nefizičnih stvari...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Čeprav je Bog res vseprisoten, ga ne morš direktno vidt le s tem, da v to verjameš in da ga častiš po svoje (da ga bo dovolj častil, služil itd.). Zato tudi praviš mogoče, ker ne veš. V resnic ga je nemogoče vidt (tudi v denarju) brez da se predaš njegovi volji, to je da ga častiš tako kot on pravi, ne kar po svoje. Če misliš, da ga boš dosegel po svoje, indirektno misliš, da si višji od njega ali mu enakovreden (kar se razbere iz energije tvojega pisanja), je tko kot če bi hotu dobit riž iz praznih lupin. Le utrudiš se, efekta pa ni. Zato če slediš proces samospoznanja in spoznanja Boga tistih, ki tega niso dosegl, ti ezoteriki ki jih citiraš ali shamannamo, na konc prideš le v depresijo.

Glede služenja...najbolj so mi všeč tisti, ki služijo pa tega sploh ne imenujejo služenje (ne dajejo prevelikega poudarka takemu pojmovanju), ampak je to njihov lifestyle ala mati Tereza in seveda ne težijo drugim kaj naj bi delali, kako naj bi se obnašali...Taki so bolj pod impulzi (vtisi) svoje duše....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Mati Tereza je vzpodbujala ljudi v služenje Boga (tudi s ponavljanjem njegovih svetih imen) in vseh v odnosu do Njega.

In zakaj ne?

Ker je res, da nima nič proti njim, tj. jih ne sovraži, ampak jih želi pa iz sočutja prebudit, seveda ne na silo, ampak z ljubeznijo.

Ja, če ne služiš Boga, služiš njegovo mayo, ali to kar se ti zdi, da si ti, pa nisi (svoje telo). Prvo služenje je vedno izpolnjujoče, drugo vedno depresivno (iz vidika prvega). Ni kakršnokoli služenje enakovredno in da da isti rezultat. Niti se speči sam po seb ne more zbudit, brez da ga prebuja že prebujeni.

Ker nisi on. Lahko ti sicer nekdo pove, kaj ga osrečuje, pa še to se spreminja...

Prebujeni nakaže smer in želi, da nekdo sam spozna. Le samospoznanje je pravo.

Ah, saj ne govorim o služenju/zadovoljevanju sebi/sebe. Si pa tudi telo..

Speči se seveda lahko prebudi sam. Ker ima na duhovnem (nevidnem nivoju) potencial že prebujenega... IMO.

Tudi meni je všeč in blizu tale od Matere Tereze: "If we have no peace, it is because we have forgotten that we belong to each other." Le da, jaz sem imela/imam problem ponotranjit tale "other". "We belong." bi jaz rekla. ;)

Ker nisi on. Lahko ti sicer nekdo pove, kaj ga osrečuje, pa še to se spreminja...

Bog je vseveden in čuti kaj čuti vsako izmed živih bitij. Če izveš od njega, lahko veš. Poleg tega lahko izveš od pričanja te osebe. Spreminja se le ko je pod vplivom maye, ampak skupni imenovalec je, da ni tolk izpolnjen kot bi rad bil, zato je tudi depresiven, vzemirjen in jezen v situacijah ko ne gre po njegovih pričakovanjih.

Prebujeni nakaže smer in želi, da nekdo sam spozna. Le samospoznanje je pravo.

Seveda, ampak brez da mu prebujeni pove kako in kaj, speči ne more dosežt samospoznanja, izključno sam po sebi.

Ah, saj ne govorim o služenju/zadovoljevanju sebi/sebe. Si pa tudi telo..

Nikol nisi telo, se pa lahko zmotno poistovetiš z njim ja. Če hočeš pridt popolnoma ven iz depresije, v tem stanju seveda ne zanemarjaš osnovnih potreb telesa, ampak so ta podrejena in v podporo procesu samospoznanja (zato pitju alkohola ne hvala).

Speči se seveda lahko prebudi sam. Ker ima na duhovnem (nevidnem nivoju) potencial že prebujenega... IMO.

Potencial seveda ima, ampak to še ni dovolj. Če ne zalivaš semena drevesa, to ne bo zrastlo. V lesu je potencial ognja prisoten, ampak se sam po sebi ne zakuri, mora pridt v kontakt z gorečim ognjem.

Zato za samospoznanje nujno potrebuješ pomoč samospoznanega.

Tudi meni je všeč in blizu tale od Matere Tereze: "If we have no peace, it is because we have forgotten that we belong to each other." Le da, jaz sem imela/imam problem ponotranjit tale "other". "We belong." bi jaz rekla. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Zato pa nimaš miru :) Ker zanikaš obstoj others. Če jih izkoriščaš prideš v depro. Če jih zanikaš prideš v depro. Če jih ljubiš, kar pomeni služiš, maš peace and happiness.

Zato pa nimaš miru http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Ker zanikaš obstoj others. Če jih izkoriščaš prideš v depro. Če jih zanikaš prideš v depro. Če jih ljubiš, kar pomeni služiš, maš peace and happiness.

Nič jih ne zanikam.. Pravim, da zna bit problem, ker v drugega polagamo svoje..., ga vidimo skozi svojo prizmo, kdo sploh in kakšen je. In ga zato ljubimo, ker mislimo tako in tako. Tako kot ti za moje pojme personificiraš Boga npr.

Nič jih ne zanikam.. Pravim, da zna bit problem, ker v drugega polagamo svoje..., ga vidimo skozi svojo prizmo, kdo sploh in kakšen je. In ga zato ljubimo, ker mislimo tako in tako.

Zato pa se morš najprej dvignt iznad omejene percepcije in druge in sebe vidt taki kakršni so in pol furat odnos. Zato tudi ni dovolj le vzet en stavek Tereze in si ga po svoje našpekulirat, morš še druge njene izjave upoštevat in tud praktično sledit njen proces in pol ti jasn rata in lahko čutiš peace. Druge služit ne pomen sam jim izpolnjevat potrebe telesa in uma in še to na tak način kot bi si oni želel, ampak tako kot je za njih res dobro, znanje česar pa prihaja od Boga, ki sestopi do predane mu duše. In tud služit njihovo dušo.

Npr. če daješ pijancu alkohol (ker si ga želi na podlagi svojega neznanja in odvisnosti) ga s tem ne služiš, ampak povzročaš nasilje. Zato morš vedt kdo je kdo in kaj je zanj dobro in v dani situaciji. Če je npr. en ful zasvojen, mu ne morš kr odsekat, ampak mu dat njemu še sprejemljivo regulacijo s katero bo postopoma napredoval, ampak cilj je pridt ven, na pa vzpodbujat bolezen. Tud duša ma svojo bolezen, zlorabo svoje svobodne volje in posledico. Ko je enkrat zasvojena (ko spi) se sama po seb ne more zbudit. Le Bog in njegovi osebni spremljevalci jo lahko.

Tako kot ti za moje pojme personificiraš Boga npr.

A lahko mal razložiš kaj si mislila s tem?

A lahko mal razložiš kaj si mislila s tem?

Bogu pripisuješ lastnosti. Imaš predstave o Njem, kakšen je in jih nisi pripravljen opustiti. To sploh ni hudo, ker po mojem je to res bolj intimno, narobe je, da lajnaš vsak dan, da je to zagotovo (vsemogočen, milosten). Trdiš, da za samospoznanje potrebujemo drugega samospoznanega pomoč, tako kot je tebi neke vrste bergla Hare Krisna skupnost in ti mojstri, ki si jih spoznal. To je pač moje mnenje... no hard feelings. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Ni samo to in tako...

Ti si zase misliš, da si Njegov osebni spremljevalec, da imaš na vse odgovor?

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...