aboyanasanna 20. januar 2014 Prijavi Deli 20. januar 2014 ma, a res ne morem enkrat tako povedati, da bi bilo jasno?!seveda ni vedno tako, da če nekaj pričakujem, da je to moja osebna stvar. če grem mehaniku in pričakujem, da zna popravit avto, najbrž nisem edina. Ko v trgovini nekaj kupim, pričakujem, da velja da je to moje,,,, itd, itdNe vem o čem pišeš. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 20. januar 2014 Prijavi Deli 20. januar 2014 "nihče nima pravice pričakovat, da mu kdo pomaga"No, tud tega nisem rekla, niti mislila, ta je kar huda, ja. Saj meni tudi ni vedno do razglabljanja ali razčiščevanja, ampak ta trenutek mi pa to ni dalo miru- ta stavek. Zdaj vidim da je drugačen, jaz sem ga po spominu preoblikovala celo v "nihče nima pravice prositi za pomoč" kar bi pa res bilo čiiiiiist mimo.Torej, pravico ima pričakovat kdorkoli karkoli, ker to kar pričakuje je itak njegova osebna stvar.Dolžan razumeti pa nihče ne more biti, ker je to po mojem tako, kot da bi nekdo bil dolžan biti pameten. HihiTi odgovorim na to, nihče ni dolžan, da nekomu pomaga, ne ni. Jaz mislim, da če ima človek tako ogromno problemov sam, ni dolžan, da komu pomaga, ker mora najprej rešiti probleme pri sebi. Ampak če ta človek nima problema in bi lahko pomagal, jaz mislim, da je dobro, da pomaga, če le more, če bi bilo več ljudi, ki bi pomagalidrug drugemu, bi bilo vse lažje lažje bi pa bilo zato, ker nihče ne bi bil na slabšem če bi nekdo rabil pomoč in bi mu nekdo pomagal in , ko bi ta človek, ki je pomagalimel nekoč svoj problem, bi se mogoče našel nekdo, ki bi mu tudi njemu pomagal. če človek ne more pomagati ali ne zna pokliče drugo pomoč. Če bi bilo več takih, ki bi pomagali bi bilo bolje za vse saj tako, ko bi en drugemu pomagali, bi bili vsi bolj močni skupaj in ne bi bilo tako veliko problemov.Tako pa so problemi, ki se nabirajo in nabirajo in potem eksplodirajo Posledice pa imamo Na svetu je toliko otrok, ki so zapadli v drogo, zapadli v slabo družbo, osamljenih ljudi. Nekaterih, ki jih privede do samomorov. Tako če bi si vsi bolj pomagali, ne bi bilo takih EKSPLOZIJ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 20. januar 2014 Prijavi Deli 20. januar 2014 Otroci, ki padejo v drogo, slabo družbo so pa posledice, da se jim ne pomaga saj večina misli, da je to NAPAČNO, DA SE JIM POMAGA, zato jih pustijo. Se pa strinjam s tem, če ima človek sam probleme in ne more pomagati ali ne zna, ni dolžan pomagati, kermora najprej pomagati sebi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 20. januar 2014 Prijavi Deli 20. januar 2014 Spoznavati resnično učenje Jezusa je lahko samo pomik k več ljubezni, več spoznanja, več svetosti, več boga.... vir, kdo nam ga pa predstavlja (knjige, cerkev, meditacija, slika.....), moramo pa začutiti sami. Se mi zdi, da je človeka najbolje pustiti v veri, v kateri se najde. In upati, da iz vere pride vedenje. Ne vem kako dojemaš svojo vero, vera pride še vedno iz tebe. V tebi je vera, tako, da mi lahko ti pišeš BOG, vseenopa še vedno pišeš zase, BOG je v tebi, JAZ NAMESTO BOGA REČEM, DA JE TO ČLOVEK SAM, KER VERA JE V ČLOVEKU.VERA JE V TEBI, TI O ČUTIŠ, ZATO NE MOREM REČI, DA JE TO BOG. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 20. januar 2014 Prijavi Deli 20. januar 2014 Ne razumem to v bogu, vera je v tebi, ti premaguješ vsak dan, ti čutiš kar čutiš vznotraj sebe, ker če ti čutiš in se ti učišje v tebi, vera v tebi, bog ne čuti stvari kot jih ti čutiš. Sama pa se učiš, tvoje vedenje je odvisno od tebe. ne razumem to o bogu.Faza vere je mene minila precej hitro.... in zdaj bolj iščem vedenje. Po mojem vedenju je bog v nas in izven nas. Je pa vse to govoril tudi Jezus... ko smo že pri njemu. Poti do boga (sebe) pa je več. Hm vedenje je še vedno odvisno od tebe, ne od boga. Ne razumem te stvari. Jezus je bil pač nek človek pred nas, ta človek nisi ti. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nada7 20. januar 2014 Prijavi Deli 20. januar 2014 ojlaDolžan razumeti ni enako kot dolžan pomagati, res pa je, tako mislim, da bolj ko razumeš, najbrž tudi bolje pomagaš. ......ampak... kaj to je, nekoga razumeti..... mislim.. nisem dovolj pametna.. ni kar tako vse skupaj tole, ja 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 20. januar 2014 Prijavi Deli 20. januar 2014 Bog je samo beseda za samega sebe?? Jezus je bil človek, je pa bil ni ga več, jaz sem človek pa nisem Jezus.Čisto drugače razmišljam, čutim kot je on. Tako vse kar pride, pride iz mene. ojlaDolžan razumeti ni enako kot dolžan pomagati, res pa je, tako mislim, da bolj ko razumeš, najbrž tudi bolje pomagaš. ......ampak... kaj to je, nekoga razumeti..... mislim.. nisem dovolj pametna.. ni kar tako vse skupaj tole, jaNada jaz mislim, da ne potrebuješ nekoga razumeti, da mu poskusiš pomagati. Lahko mu poskusiš pomagati če ne gre poskusiš poklicati nekoga k mu bo znal. Nič ni narobe če mu ne znaš pomagati. Že dovolj , da poskusiš http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nada7 20. januar 2014 Prijavi Deli 20. januar 2014 Otroci, ki padejo v drogo, slabo družbo so pa posledice, da se jim ne pomaga saj večina misli, da je to NAPAČNO, DA SE JIM POMAGA, zato jih pustijo. Se pa strinjam s tem, če ima človek sam probleme in ne more pomagati ali ne zna, ni dolžan pomagati, kermora najprej pomagati sebi.ja, saj to zadnje je pa lahko tudi priročen izgovor, kaj pa zdaj? ma, res ne vem Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 20. januar 2014 Prijavi Deli 20. januar 2014 Nada, nisi dolžna koga razumeti, lahko le poskusiš pomagati in že to je nekaj, marsikdo sploh ne poskusi, zato, ker sploh ne želi. Ljudje ne želijo pomagati, ker nočejo. Če poskusiš pomagati že to nekaj velja. Ni tako težko razumeti. Ne moreš vsem znati pomagati. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nada7 20. januar 2014 Prijavi Deli 20. januar 2014 Bog je samo beseda za samega sebe?? Jezus je bil človek, je pa bil ni ga več, jaz sem človek pa nisem Jezus.Čisto drugače razmišljam, čutim kot je on. Tako vse kar pride, pride iz mene. Nada jaz mislim, da ne potrebuješ nekoga razumeti, da mu poskusiš pomagati. Lahko mu poskusiš pomagati če ne gre poskusiš poklicati nekoga k mu bo znal. Nič ni narobe če mu ne znaš pomagati. Že dovolj , da poskusiš http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.pngok Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 20. januar 2014 Prijavi Deli 20. januar 2014 ja, saj to zadnje je pa lahko tudi priročen izgovor, kaj pa zdaj? ma, res ne vem Boš mogla sama razmisliti. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 20. januar 2014 Prijavi Deli 20. januar 2014 To mora vsak pri sebi razmisliti kako in kaj, jaz sem napisala zase. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 20. januar 2014 Prijavi Deli 20. januar 2014 Otroci, ki padejo v drogo, slabo družbo so pa posledice, da se jim ne pomaga saj večina misli, da je to NAPAČNO, DA SE JIM POMAGA, zato jih pustijo. Se pa strinjam s tem, če ima človek sam probleme in ne more pomagati ali ne zna, ni dolžan pomagati, kermora najprej pomagati sebi.Le kje si našla to večino? To je namreč čist mim. Jaz še nikoli nisem od nikogar slišala, naj se ne bi pomagalo otrokom na drogah, naj bi se jih prepustilo samim sebi. Konec koncev so starši ali skrbniki to DOLŽNI, ne glede kaj si mislijo o drogiranju. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 20. januar 2014 Prijavi Deli 20. januar 2014 pa kaj vi ste še kr v depresiji...al kajhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 20. januar 2014 Prijavi Deli 20. januar 2014 Le kje si našla to večino? To je namreč čist mim. Jaz še nikoli nisem od nikogar slišala, naj se ne bi pomagalo otrokom na drogah, naj bi se jih prepustilo samim sebi. Konec koncev so starši ali skrbniki to DOLŽNI, ne glede kaj si mislijo o drogiranju.Hm če ne boš razumela, se mi niti ne , da začeti pisati......... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 20. januar 2014 Prijavi Deli 20. januar 2014 pa kaj vi ste še kr v depresiji...al kajhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gifJaz bi že zdavnaj šla pa še vedno grem težko ven. Sem vsega naveličanain sem prav fouš ostalim, k lahko delajo kar želijo. Jaz pa s to depresijo ostajam , sem naveličana, to depresijo, ta forum. Tu gori pa pridem samo zto, ker drugega ne morem.Ful sem že sita pa naveličana. Prav fouš sem vam, ko nimate depresije vam ni potrebno sedeti, lahko delate kar hočete, lahko greste ven, jaz bi vse to pa ne gre.Tako, da sem res fovš, rajš bi šla ven pa kaj pametnega delala, kaj počela koristnega, mogoče koga srečala ne pa na tem..... tako, da srečko vam, sem fovš. Kaj vse bi lahko delala, pa imam omejitve, ČE BI BILA JAZ ZDRAVA aleluja Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 20. januar 2014 Prijavi Deli 20. januar 2014 Le kje si našla to večino? To je namreč čist mim. Jaz še nikoli nisem od nikogar slišala, naj se ne bi pomagalo otrokom na drogah, naj bi se jih prepustilo samim sebi. Konec koncev so starši ali skrbniki to DOLŽNI, ne glede kaj si mislijo o drogiranju.Nekateri člani tukaj gor začnejo malo razmišljati, malo drugače se odzivajo, njimi sem pisala zame je tisti pogovor zgoraj zaključen. Kdor ga je razumel, ga je, kdor ga ni ga ni. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 20. januar 2014 Prijavi Deli 20. januar 2014 Jaz bi že zdavnaj šla tko pa sem brez tablet pa še vedno grem težko ven. Sem vsega naveličanain sem prav fouš ostalim, k lahko delajo kar želijo. Jaz pa s to depresijo ostajam v tej sobi, sem naveličana, to depresijo, ta forum. Tu gori pa pridem samo zto, ker drugega ne morem.Ful sem že sita pa naveličana. Prav fouš sem vam, ko nimate depresije vam ni potrebno sedeti, lahko delate kar hočete, lahko greste ven, jaz bi vse to pa ne gre.Tako, da sem res fovš, rajš bi šla ven pa kaj pametnega delala, kaj počela koristnega, mogoče koga srečala ne pa na tem..... tako, da srečko vam, sem fovš. Kaj vse bi lahko delala, pa imam omejitve, ČE BI BILA JAZ ZDRAVA alelujabodi vsaj tu....to kar si...iskrenost in deljenje sebe z drugimi...osvobajahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 20. januar 2014 Prijavi Deli 20. januar 2014 bodi vsaj tu....to kar si...iskrenost in deljenje sebe z drugimi...osvobajahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif Jaz nisem človek, da bi sedel na miru, 1 leto in 1 mesec imam depresijo, določne stvari lahko počnem, določene mi ne gre.Nikoli se mi ni slabšalo, gre pa zelo počasi nazaj. Čisto po pravici sem naveličana, ne morem iti ven, ne morem delati to in to in to. Se ti zmeša samo od čakanja, da se kaj premakne. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayan 21. januar 2014 Prijavi Deli 21. januar 2014 nevarnost da eksplodiram... nisem jaz popolna... v meni pa je Bog, in ko ta ljubezen prežame vse naše bitje lahko remčemo da živimo v Bogu, da smo v božanski popolnosti, ...tko nekako. laično. jaz ne maram svojih negativnih čustev, jaz jih ne rabim, delajo me nesrečno. ne rabim negativnosti sploh. moja pot je pot k Bogu... ko bom popolna pa lahko rečem, da sem Bog. Angelit, noben ne mara negativnih čustev, fora pa je, da glih preko njih vodi pot... Večino si jih sami naredimo in prikličemo, s svojimi predstavami, s katerimi definiramo strah. Zaradi spomina, ki ga projiciramo v sedanjost ali prihodnost. Spomin s svojimi asociacijami ustvarja strah. Brala sem, da je možno strah videti/pogledati le kot celoto in se zavedati, da je glavni razlog strahu, da se nočemo soočiti s sami seboj, s takšnimi, kakršni dejansko smo. In kot opazovalec hočemo vedno premagati strah ali spremeniti okoliščine ali zbežati pred njim. Krišnamurti pravi, da strahu ni mogoče deliti, in tako odpravimo celoten problem podzavesti, s katerimi nas goljufajo psihologi in psihiatri. Ko spoznamo, da smo del strahu, da nismo oddvojeni od njega, da "smo" strah, potem ne moremo več nič storiti, ker strahu ni več. 1 Citiraj ~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nada7 21. januar 2014 Prijavi Deli 21. januar 2014 Mene zadnji teden bolj bega kdaj pomagati. Kdaj gre res za pomoč, kdaj za ego tripanje, kdaj za vsiljevanje? Včasih želimo pomagati, ali pa določeni primeri (služb, domačih zadev) vsem ustreči, se potruditi narediti res najbolje, da bi bilo prav in se izkaže, da:- ni bila najbolj pomoč- nismo dost ustregli (vsem). Hmmm ne?mene pa je pravkar začelo zares motiti, da smo v temi depresija. Je že kje tema o pomoči? bi jo sploh imeli, novo? Na drugo, kar si pisala, pa imam od odgovora "brez besed", do vrste povezanih in nepovezanih #?!”=;-)+„..., pa lahko se bi menili tudi, kaj je egotrip, pa kaj pomeni ustreči, kaj je pomoč, pa vse sorte drugega..se sploh da o kateri stvari pogovarjati na splošno? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nada7 21. januar 2014 Prijavi Deli 21. januar 2014 JAZ ZDRAVA aleluja Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 21. januar 2014 Prijavi Deli 21. januar 2014 dokler so rolce ni težav http://shrani.si/f/2z/cZ/21I1xyAb/5-rol.jpg ne vem zakaj vsa ta depresija ??? nikoli ni tako slabo in hudo, da ne bi moglo bit še huje ... zato dragi folk, glavce pokonci ...ja, držimo glavo gor. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 21. januar 2014 Prijavi Deli 21. januar 2014 Mene zadnji teden bolj bega kdaj pomagati. Kdaj gre res za pomoč, kdaj za ego tripanje, kdaj za vsiljevanje? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.pngVčasih želimo pomagati, ali pa določeni primeri (služb, domačih zadev) vsem ustreči, se potruditi narediti res najbolje, da bi bilo prav in se izkaže, da:- ni bila najbolj pomoč- nismo dost ustregli (vsem). Hmmm ne?Pomagaš, če kdo želi tvojo pomoč. Sploh pa zakaj moraš razmišljati o tem, ali gre za ego tripanje ali ne vem kaj še vse. Če kdo želi tvojo pomoč , jo daš potem pa je čisto vseeno kaj kdo naredi s to pomočjo, ali mu pomoč koristi ali mu pač ne. Ne razumem. Ne potrebuješ ne vem kaj razumeti, če nekdo rabi daš, če ni hvaležen za pomoč je to sploh in sploh njegova stvar, ni tvoja.Ti pomoč daješ zase, da si boljši človek, da se bolje počutiš .......tudi za tvojo rast. Ne nudiš pomoč samo zaradi tistega človeka, ki jo potrebuje, tako narediš nekaj dobrega, ni potrebno ,da je tisti človek hvaležen Delaš to tudi zase. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boudika 21. januar 2014 Prijavi Deli 21. januar 2014 Mene zadnji teden bolj bega kdaj pomagati. Kdaj gre res za pomoč, kdaj za ego tripanje, kdaj za vsiljevanje? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.pngVčasih želimo pomagati, ali pa določeni primeri (služb, domačih zadev) vsem ustreči, se potruditi narediti res najbolje, da bi bilo prav in se izkaže, da:- ni bila najbolj pomoč- nismo dost ustregli (vsem).Hmmm ne? Meni se pa zdi to dilema večine nas. In je to Lili dobro zastavila. Tako filozofsko, teoretično bi rekla - če bi delovali kot organska, harmonična skupnost, ki razume solidarnost, pravzaprav te dileme ne bi bilo. Ker je podpora prisotna, še preden se pojavi klic na pomoč, ali se pa skupnost odzove, organizira spontano, naravno. Ker pa smo izraziti individualisti, pa nastajajo anomalije - vsiljevanje pomoči, egotripi, izkoriščanje in cela industrija za masko pomoči. In je težje začutiti in razumeti drugega. Če pomagaš zato, da se dobro počutiš, je to lahko past. Ker delaš zaradi sebe, ne zaradi drugega. Kar zna biti problem. Pravzaprav bi bilo zelo zaželjeno, da razumeš, kaj točno se dogaja z drugim človekom in kaj rabi. Ampak včasih veliko pomaga to, da preprosto si in da deliš sebe, da si zgolj zraven, ne da bi delil nasvete in iskal rešitve za druge. Motiv je tisti, ki je ključen - kaj nas žene, da pridemo nasproti drugemu človeku in na kakšen način pridemo. 3 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.