Skoči na vsebino

Depresija

mm

Recommended Posts

Hvala Boudika. Za razumevanje in pošten pogled v prvem odstavku (citiranje mi ne dela). Samo želim si lahko, da bi tudi Mayita to dojela in se distancirala in pustila, da popolnoma sami uredimo kar in kakor bomo sami zmogli. In ko bo dec dovolj dec, da ne bo več rabil reševalke.
Deli na socialnih omrežjih

Tkole:

Razen z izjemami, se dva odločta za družino, ker se mata rada.

Ko začne škripat, se je treba odločt, kva pa zdej.

Lahko se odločta, da bosta nardila vse, da se bosta mela še naprej rada, se prav, da bosta nardila vse, da bosta svoj odnos negovala, poglabljala..., kar pomen, da se bosta naučila komunicirat, da se bosta naučila pucat svoje kufre, da se bosta odločila in kufre tud pucala...da se bosta odločila za svoj odnos.

A te zanimajo tud "tehnike"? Če ja, precizirej, ker, je pa res čist preširoka fronta, da bi se jo dal kr tkole zajet.

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif refleksno citiram, v strahu da ne bi butl, tega zbrisal, pa zato ker mi je zmanjkalo lajkovhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/heartpump.gif

Obečanje ludom radovanje...

Ja, ena izmed odločitev je najbrž tudi to, da se razmerje, ki ne ustreza več, prekine. Kar je včasih bistveno težje kot furati nespremenjen odnos naprej. Ker se eden ali oba ne zmoreta soočiti s problemi, spremeniti, začeti s tistim, kar omenjaš kot tehnike.

Vsako razmerje je posebno. Vsak človek je poseben. In nekaj posploševati se mi pač ne zdi prav. Ker za enega bo prav razmerje popraviti, za drugega pa ne. Poznam pa ogromno razmerij, ljudi, ki se ne premaknejo točno zaradi strahu in furajo naprej grozna razmerja, v katerih trpijo predvsem otroci. Ker je tako menda laže, ker ti ni treba ničesar storiti....

Life begins at the end of your comfort zone.

(popravljeno)

Tole s prekinitvijo je veliko preveč poenostavljeno gledanje, če gre za družino. Družine namreč ne moreš prekiniti. Nikoli. Tako da ti preostane samo še agonija, ali pa to, kar je napisal Butl. Pri čemer oblika odnosa niti ni tako zelo pomembna kot se kaže na zunaj. Igra " Storilec oz. Grešni kozel - Žrtev - Reševalec" laufa tako če si delita posteljo ali pa sta vsak na svojem kilometre narazen.

Tole dopisujem kasneje (lajki se pa nanašajo na prvi odstavek), se mi zdi, da to enostavno paše zraven: In dober odnos je lahko znotraj partnerske zveze ali pa zunaj nje. Samo prej omenjene trikotniške igre ne sme biti več in za začetek morata ta dva imeti mir, da se lahko sama zmenita, kar se imata za zmenit - za to je potrebna zavest obeh, da noben tretji tu nima kaj iskat. Dokler nekdo potrebuje zraven še reševalca in nekoga, ki je kriv za vse, se stvari ne morejo premaknit nikamor.

Popravljeno -> Iknee

Iknee, se strinjam in vem, žal tudi čutim.... Ampak kot sem napisala - vsak človek, vsako razmerje, vsaka družina je poglavje zase. Tako kot ne moremo posploševati, da se je treba truditi za vsako ceno, tako ne moremo posploševati, da je treba prekiniti, če se ti ne da zmigati.

Svoje mnenje o razmerjih sem že večkrat zapisala, ne bom ponavljala, a bistvo je, da se strinjam, da se je treba potruditi. Zavoljo vseh vpletenih.

Sem iz enostarševske družine.

Life begins at the end of your comfort zone.

Tehnično gledano sta mayita in Iknee bile neke vještice v prejšnjih lifeov in to ne samo enkrat...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

A se je že kdo vprašal kaj je ta indijanski tipček podedoval iz svoje strani...kakšno breme nosi iz svoje strani (družinska matrica; družinska karma)...ali so ga naučili izražati brezpogojno ljubezen, ali ima strah pred ljubeznijo...Če bi šel zdaj čekirat koliko izmed vas ima ta dva vzorca, bi sigurno bila cifra več kot 80%...ampak duhovnjaki bi to morali vedeti, a ne...al pa še niso naučili učne snovi 4. razreda...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Dve kao šamanki in eden šaman pa še niso sestavili skupaj "delčkov duše", da bi odnosi malo bolj funkcionirali...ne znajo, nočejo ali nočejo zaprositi za pomoč, ker so preveč ponosni na uradne indijanske titule...In če vam je res za otroke, bi se morali vprašati- a ni že čas, da se pregazi določeno miselnost, transformira stare zamere in destruktivne vzorce in se končno začne izražati kvalitete duše...In normalen človek bi se vprašal- kaj se še čaka...zgleda da imajo notranji demončki v obliki strahcov in agresije full otkačeno žurko, ki traja že kar dolgo, če se meri v zemeljskih letih...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Tehnično gledano sta mayita in Iknee bile neke vještice v prejšnjih lifeov in to ne samo enkrat...:P

A se je že kdo vprašal kaj je ta indijanski tipček podedoval iz svoje strani...kakšno breme nosi iz svoje strani (družinska matrica; družinska karma)...ali so ga naučili izražati brezpogojno ljubezen, ali ima strah pred ljubeznijo...Če bi šel zdaj čekirat koliko izmed vas ima ta dva vzorca, bi sigurno bila cifra več kot 80%...ampak duhovnjaki bi to morali vedeti, a ne...al pa še niso naučili učne snovi 4. razreda...:P

Dve kao šamanki in eden šaman pa še niso sestavili skupaj "delčkov duše", da bi odnosi malo bolj funkcionirali...ne znajo, nočejo ali nočejo zaprositi za pomoč, ker so preveč ponosni na uradne indijanske titule...In če vam je res za otroke, bi se morali vprašati- a ni že čas, da se pregazi določeno miselnost, transformira stare zamere in destruktivne vzorce in se končno začne izražati kvalitete duše...In normalen človek bi se vprašal- kaj se še čaka...zgleda da imajo notranji demončki v obliki strahcov in agresije full otkačeno žurko, ki traja že kar dolgo, če se meri v zemeljskih letih...:D

Se zelo strinjam, mnogo Indijancev je zelo travmatiziranih, na osebni in kolektivni ravni in dramo svoje bolečine prenašajo v svoje družine, kaj je pa mene gnalo v to razmerje pa ... lej, sem že velik naredila, pa še bom, tud s pomočjo sem že marsikaj spoznala, jaz nimam s tem problema (čeprav me Mayita žali v zvezi s tem in to ponuja kot kronski dokaz, da sem jaz "ta nora" v tej zgodbi...). O njem pa nočem več, to so njegove zasebne zadeve, delamo pač tako, kot najbolje zmoremo in znamo. Preplet treh ranjenih duš, ki so se povezale, da bi se tudi skozi te boleče izkušnje nekaj naučile. In tu ni blefa in prehitevanja, naprej se lahko premakneš šele, ko je lekcija temeljito predelana. In v tej drami ni nobenega svetnika.

pa kaj ste se zdaj na to besedo zataknili. Tako se pač reče. Tako rečemo Slovenci. Pomislite kje vse in kako uporabljamo VZETI - JE VZEL, JE VZELA, JE VZELO... lahko imamo poljudne lingvistične razprave, pa to nima ravno specifične zveze s sprtima babama. Tudi meni baba nima žaljivega pomena. Jaz sem tudi baba. Eni pa so dedi. Ja babe pa dedi smo na sveti. Tak je to.

No, kako vse uporabljamo besedo "vzeti", pa se lahko gremo koliko teh uporab je res tko zelo natančnih, smiselnih... še pa još

Z babo sem jaz začela. Pa si mi vzela.

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Sei ti jo posodim samo dej mi pol vrni.

...Iknee , Mayita;

Boudika, Anne in Butl ...so povedali najbolj bistveno .

Seveda tudi vsak v svojem postu kakšno resnico in modrost, ki bi jo bilo pametno vzeti v zakup...

Tisto agresivno napadanje, kupčkanje -kdo bo s kom potegnu, je pa v takšni situaciji res neumestno....

Ni tole fajn, da se vtikamo in obsojamo koga...na podlagi nekih osebnih pogovorov in hitrih mnenj.

Življenje natrosi v naš koš, ki ga nosomo na hrbtu ....tonske probleme in okoliščine, ki jih razrešujemo... verjetno po najboljših zmožnostih.

Vsak ima svoj križ in svoje razloge, zakaj je nekaj v danem trenutku storil, pa si morda tudi ni najbolj tako želel ...

V bistvu sem šla že čez vse to kar sedaj vedve doživljata... Mayita in Iknee...

Zgodba, ki bi jo povedala..bi bila mogoče celo zelo dober mušter za kkšno trago-komedijo...(če bi se mi odpeljalo in bi vse to pogledala iz tega zornega kota )

Zaenkrat bom povedala samo bistvo, ki sem ga sama izluščila iz tega....in to samo zaradi upanja, da bi morda komu prišlo prav.

Punci moji;

Čas, tako hitro teče dalje, otroci tako hitro odraščajo in pijejo naše počutje, mnenje, življenje, ki jim ga krojimo...da se res ne izplača kakšno dolgotrajno prepiranje, maščevanje, obsojanje.

Mal težje obdobje naše preobrazbe se začne, ko dobimo otroke...ker smo takrat s svojim ravnanjem soodgovorni za razplet teh dram v katerih živimo.

In v veliki meri znamo bit sami scenaristi in režiserji, še glavni igralci na tem odru... čeprav se včasih zaradi prizadetosti niti ne zavedamo.

...Pa... saj se kdaj tudi ne zmoremo...

Ni vedno za obsojat lastna dejanja...sploh, če se res trudimo in si želimo za otroke najboljše...

Zelo te razumem Iknee... kaj si povedala glede družine ...Isti stavki in misli...kot bi jih izrekla sama...

Še kako je to res..

Ni tukaj prekinitve...do konca tega življenja ne....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif

...Ampak za vse vpletene...to bo potrebno razumeti in se s tem sprijazniti....pa če nam je tako prav ali ne...smo povezani.

In to je tako hudičevo težko prebroditi z vsem kar moramo biti v prepletu, s spomini...v dogovorih za sproti in za nadalje...

Z ločitvijo družine ni konec.

To vemo ženske v tolikor bolj, če smo same za vse težave, ki so nam ostale ......

Nič koliko neprespanih noči in pokvarjenih dnevov je tukaj, ko se to breme obesi na naš tonski hrbet...in same komaj še dihamo od skrbi kako naj kakšno težavo razrešimo....

Najhuje je, če partner tako kot je Butl lepo povedal, pusti družino na cedilu in se več ne bori zanjo.

...In si umisli ustavni odgovor, da je to samo njegova pravica...še zlasti, ker po naših zakonih dlje -od terjanja pravic do neke mizerne preživnine, skorajda ne pridemo.

Samo tukaj moramo biti pravičniški kar se da.... glede tega zakaj se nam je zgodil razkol družine...

Obstajajo tudi situacije, ko nekdo od partnerjev enostavno ni mogel drugače (kot je že Anne povedala)...in situacije, kjer imamo lahko za partnerja nekoga, ki se enostavno naveliča in si vampirsko vzame pravico do svoje svobode, na račun skrbne in vestne matere...pa zmaga egotrip.

Pa je tukaj še ocean zadev in težav starševstva, pa tudi če se ločimo, v vsakdanu potreb in težav otrok, potekajo še naprej.

...Odgovorna starša pozabita na lažen ponos, nesoglasja, naganjanja kdo je močnejši, maščevanja, sovražnosti, ljubosumje...in poskušata poiskati kompromis ... nadaljevati sodelovanje in si odgovorno razdeliti naloge.

Pa eden drugemu privoščita srečo.

Pri tem ni tistega kar je Lia omenila...ko mi enkrat nekdo neki hudega naredi...potem nimam več zaupanja vanj....češ, ga ne morem spustiti blizu.

Ni pomembno tukaj toliko kar sam čutiš, zaradi tega ali onega....pomebno je to malce preskočiti... za dobrobit otrok in zaupati.

Poiskusiti iz odnosov narediti največ kar se da.

Takrat otroke vse skupaj manj prizadene, ker nekako vedo, da imajo kljub ločitvi, še vedno oba starša na katera se lahko obrnejo.

To jim da energijo in zgled, da se lahko iz vsake situacije nekako rešimo in potegnemo najboljše...

Sicer se potikajo zlomljeni, zapuščeni in ranjeni...nesigurni.

Morda bi tukaj lahko pripomnila, da tudi, če je družina večna...ni nujno, da živimo skupaj...(Ogromno je vzrokov zakaj morda kdaj to ni dobro...kdaj pa so problemi vezani na neko obdobje in bi se jih dalo premagati.)

...In tudi ni cilj, da bi zdaj zaradi neke preteklosti živeli nadalje -brez ljubezni.

Med dokaj zrelimi ljudmi, se da normalizirat odnose in sodelovati.

Problem nastane, če se eden od partnerjev začne preveč utapljati v neki svoji nerealni sliki...kako naj bo ali bi moralo biti....ali če je drugi nezrel, neodgovoren, morda nasilen, naganjaški...ipd štale.

Potem je s tistim staršem, ki dela probleme morda res bolje stike nekako prekiniti in otrokom poiskati drugačne vzorce ...

Tukaj zdaj ne vemo zakaj je šlo in je problem samo vaš...in sami boste morali rešiti te težave.

Ni pa nič prepozno Iknee...

Verjamem, da si veliko sama prestala...in da so otroci nekako medtem že zrastli...pa vendar so še vedno otroci...in vajini bodo tako do konca življenja.

Je pa tudi res, da ima kot razumem, bivši sedaj družinsko skupnost z Mayito ...in tudi še enega otroka .

In zdaj bom povedala tisto, kar sem pri tem razmišljala pa se mi zdi pomembno.

Verjamem, da je marsikaj, kar te je lahko prizadelo...sam bolj malo se mi zdi, da bi tukaj bila ravno Mayita tista, ki bi vajino družino razdrla.

Ne vem, recimo za takšno obsodbo bi bilo potrebno potem povedati kaj več...pa to ni naša stvar tukaj...in tudi ni lepo od kogarkoli, da bi se v teh pomankljivih podatkih obešal na neke trditve.

Veš Iknee..včasih, ko se nehamo žalostiti... lahko vpletemo v vse skupaj... še mal južnega humorja. (Jst sem prepričana , da ga ti zmoreš ) http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smesko.gif

Ma se mi zdi, da je Jeti dala enkrat en dober namig...Da vedve z Mayito... komot kakšno literco smutija na mizo rukneta...pa skleneta babje zavezništvo...

Zdaj...jaz mogoče to tako enostavno vidim, ker izhajam iz sebe...kdo drug bi pa rekel, da sem trapasta...in ne jemljem življenja resno...

Ampak... kdaj je res boljše, da smo malo tudi otročji in nehamo komplicirat lajf...

Ne vem..Jaz občutim ful ljubezni do vajine situacije.

Ma če pogledaš...obema je bil všeč isti človek...in nekaj skupnega je na tem.

Kot razumem obe radi potujeta...sta bili v istih krajih...

...Hej, vsi skupaj imate otroke, ki so si med seboj bratje in sestre...

( In zato Mayita ne more bit izključena v odločitvah... in zato ne more Mayita misliti , da je v vseh pogledih to samo njen moški. Res je, da zdaj živita ona dva skupaj ... verjetno v ljubezni in spoštovanju...ampak relacija do matere skupnih otrok pa tudi obstaja. Zato je skoraj nemogoče delovati eden mimo drugega. Kar nekaj odločitev se ne da peljat mimo bivših partnerjev ...kot mimo sedanjih ne. )

Razširjena družina....za otroke to ni nujno slabo...

Lahko peljete odnose nekako naprej ...iz te točke...

Kar je bilo, je bilo. Popraviti za nazaj se ne da...morda pa, če je bivši v tem času dozorel, zmore kaj več od sebe..kot je kdaj prej.

Lahko bi se spoznali (seveda če ni kaj življenjsko ogrožujočega )...in si medsebojno pomagali.

Seveda pa je potrebno tukaj najprej odstraniti ego in določiti meje...

Evola zadnjič sem se sama potiho zelo jezila na bivšega (ločena že 13 let), ker ni odgovoren, ker ne sodeluje ....istočasno pa se je po nekaj mesecih oglasil hčeri in ji tako mimogrede povedal, da se je preselil k eni ženski (ki je bila že njegova ljubica v mladih letih http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_blush.gif )

Jah pa kaj čem ?...Sta jo pred mesecem povabila na obisk...pa sem jima napakirala eno vrhunsko vino...njej pa eno lepo košarico iz maha in rož... (videla na Fb kakšen okus ima http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flowers.gif )...

Ekola, hčer je šla na obisk...baje sta se lepo ujeli...in bo šla še rada tja, ker ima naravo, živali ipd reči..kar doma nima....

Ma ...obe s hčerko določenih zadev z njim ne bova nikoli normalizirali....včasih bi si komot zaslužil -celo vod za odstrel....

...Nekako poskušamo furat....domnevam, da bo še nekaj let tako...potem pa, ko bo hčer pri svojem kruhu in štibelcu..pa se bo že sama znala odločat koliko mu je zamerila in koliko ne.

Jaz vam vsem skupaj želim veliko ljubezni in miru v srcu ...pa če se še tako hipijevsko sliši...

...ker ravno toliko časa lahko porabimo, da zadeve obrnemo na slabše...ali pa na boljše...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rainbow.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/up.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/clover.gif

(tole afirmacijo mi je za domačo nalogo dala ena frenda...takrat, ko sem najbolj besnela http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/present.gif )

Tole s prekinitvijo je veliko preveč poenostavljeno gledanje, če gre za družino. Družine namreč ne moreš prekiniti. Nikoli. Tako da ti preostane samo še agonija, ali pa to, kar je napisal Butl. Pri čemer oblika odnosa niti ni tako zelo pomembna kot se kaže na zunaj. Igra " Storilec oz. Grešni kozel - Žrtev - Reševalec" laufa tako če si delita posteljo ali pa sta vsak na svojem kilometre narazen.

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Ne, družine se ne da prekiniti. Bert Hellinger jasno pravi, da je v družini potreben red in rang.

Kljub temu..da sta dva ločena..po rangu je prva žena še vedno na prvem mestu. Za njo

njuni otroci. Šele potem sodi v rang druga partnerica. Ne glede na to, kakšen odnos ima

njen partner s prvo ženo. Tak je red. Vsi zamolčani, izločeni , nesprejeti člani družine morajo

dobiti in imeti priznano mesto. Druga partnerica nima nobenih pravi, dolžnosti do partnerjevih

otrok. Nasploh pa se nima pravice vtikat v prvo družino svojega partnerja.

Tud, vsaj jaz tako mislim..ni grešnih kozlov, storilcev, reševalcev. Enostavno tako je.

And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years.

Jaz pa mislim tko, da ne prva žena ne druga se nimata pravice vtikati ena v drugo. Edino če obe hočeta kaj popraviti.

Da tudi jaz in Mayita nisva prav enake pri vseh stvareh. Meni se pa zdi Mayita bolj zrela. Ona se postavi enako drugemu tudi če je

drugačen sprejme drugačno mnenje. Iknee naprimer pa vedno tekmuje. Že na forumu. Zdi se kot , da hoče , da je višje pred nekom.

Ter žali z tako izbranimi besedami. Nikoli se ne opraviči kot neka spodobna gospa. Ko ve, da se ne sme tako obnašati. Poleg tega

je učiteljica. In nihče tudi od učiteljic bi morale vedeti, da ne smeš preglasiti nekoga. Mogoče ji nekateri kar odpuščajo in niti ne vidijo

njenega vedenja.

Razlika pa je, da Mayita nikoli ne bo žalila nekoga z grdimi besedami in kazala prst na njega zato, ker je povedal drugačno mnenje.

Ker sta se tako izpostavile s svojim zasebnim življenje pa sploh. Pa se spolnimo Angelit, ko je delila svojo zasebno življenje. Ko sem

jo jaz hotela malo zbosti z mojim mišljenjem, ko je šlo za zasebno življenje. Je Baudika razumela kot nek napad z moje strani. Nekateri

so pa čisto sami krivi, ki izpostavijo svojo življenjsko zgodbo. Potem pa pričakujete, da nihče ne bo nič rekel čez to.

Nekdo je še napisal, da Mayita ljudi kupčka- nekaj podobnega. Jaz jo še posebaj prav razumem. Se mi pa zdi, da so nekateri

res popolnoma slepi vsi. Ko mi Iknee napiše, da me bo v rit nabasala, to pa ni bi bila žalitev.

Da ne boste mislili, da se jaz sekiram, samo jaz razumem Mayito zakaj kupčka ljudi za hudobne. Nekaterim se zdi, da

je to čisto normalnega. Da je to čisto v redu. Mogoče Mayita ni svetnica samo se pa sigurno ne postavi tako nizko.

Zato jaz mislim, da ni mogoče, da bi se kaj rešilo , ta spor med Mayito in Iknee. To pa prav zato, ker sta si

tako močno različni.

Da se spor reši, da mu odpustiš, mora biti pa človek vreden tega, drugače ne gre. Se mi zdi, da se more človek

malo drugače obnašati ne na tak način. Sem pa sigurna, da ima Iknee tudi dobre stvari. Samo meni se zdi, da

se tako ne obnaša. Da je neka meja. Imam jaz 22 let pa se ne kregam takole, ko se nekateri tle gor.

Se mi pa zdi, da te nekateri prav zbadajo na tak hudoben način ne na dober naćin. Se mi pa zdi, da Mayita hoče le, da

tudi sprejme nekdo njen pogled. Da jo ne buckajo na vsakem vogalu.

Da se spor reši, da mu odpustiš, mora biti pa človek vreden tega, drugače ne gre.

Kdaj..po tvoje je človek vreden, da se mu odpusti?

And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years.

Kaj naj rečem,hvala tistim ki so nepristranski......

tole je pa OS sporočilo ki sem ga Lii danes napisala in ki jo je tako razp.....lia ne bom te gor napadala, sam povem ti da sem tudi jaz človek in ne robot in ni mi treba delat slabe vesti če sem pač si izbrala moškega ki je nekoč že imel familijo. tudi jaz imam zdaj familijo in tudi jaz si zaslužim srečo.ozadja ne poznaš tko da hvala za razumevanje.....

Iknee pa lahko samo rečem,da če bi imeli zbiranje miss manipulatork,bi ti sigurno zmagala.....

Ne, družine se ne da prekiniti. Bert Hellinger jasno pravi, da je v družini potreben red in rang.

Kljub temu..da sta dva ločena..po rangu je prva žena še vedno na prvem mestu. Za njo

njuni otroci. Šele potem sodi v rang druga partnerica. Ne glede na to, kakšen odnos ima

njen partner s prvo ženo. Tak je red. Vsi zamolčani, izločeni , nesprejeti člani družine morajo

dobiti in imeti priznano mesto. Druga partnerica nima nobenih pravi, dolžnosti do partnerjevih

otrok. Nasploh pa se nima pravice vtikat v prvo družino svojega partnerja.

Tud, vsaj jaz tako mislim..ni grešnih kozlov, storilcev, reševalcev. Enostavno tako je.

Tehnično gledano so stvari malo bolj jeba...preveč zakomplicirane za povprečni človeški um...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Kaj pa če je prva žena mrtva, kaj pa če je kakšen nesprejeti član alienček, kaj pa skupnosti kjer živi več družin skupaj kot ena družina...Primarna družina so oče, mati, bratje in sestre, sekundarna partner in otroci. Tu ne govorimo o številu članov določenega gospodinjstva, pač pa o ljudeh, ki so tesneje povezani zaradi sorodstvenih vezi....kar pomeni žive ali mrtve...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

In kar mi je zelo zanimivo, večina tistih ki omenjajo Berta, so bili na postavitvi družine, itd. jim povečini še zmeraj manjkajo nesprejeti člani pa čeprav je samo eden ali dva...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Kaj pa če je druga partnerica bila mati teh sedanjih otrok kakšna dva življenja nazaj...in so te karmične vezi močnejše kot s sedajšnjo prvo...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Gledano skozi oči navadnega zemljančka zmeraj obstajajo krivci, reševalci, itd...če drugega ne je kriva država, sistem, zakoni...državo pa itak sestavljajo človečki...in tako smo v začaranem krogu...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Red in rang...s tem se pa 100% strinjam...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Kaj naj rečem,hvala tistim ki so nepristranski......

tole je pa OS sporočilo ki sem ga Lii danes napisala in ki jo je tako razp.....lia ne bom te gor napadala, sam povem ti da sem tudi jaz človek in ne robot in ni mi treba delat slabe vesti če sem pač si izbrala moškega ki je nekoč že imel familijo. tudi jaz imam zdaj familijo in tudi jaz si zaslužim srečo.ozadja ne poznaš tko da hvala za razumevanje.....

Iknee pa lahko samo rečem,da če bi imeli zbiranje miss manipulatork,bi ti sigurno zmagala.....

Mayita, izbrala si si moškega, ki IMA DRUŽINO! Še zmeraj in jo bo vedno imel. Pika. Tvoje nesprejemanje tega dejstva in potvarjanje resnice je zelo negativen dejavnik v tej boleči zgodbi. Ženske, ki se zapletejo z moškimi z družino, sploh če to naredijo, ko sta še skupaj, si velikokrat naivno in sebično in posesivno predstavljajo, da bo njihovo življenje potekalo enako, kot z moškim, ki nikoli ni imel družine. Pa ni tako in če hočejo (tudi z manipulacijami) to izsiliti, preprečujejo da bi se stvari postavile na svoje mesto in situacija umirila. Ko berem tvoje zapise se ne morem znebit občutka, da v resnici veš samo to, kar M. hoče, da veš. Obtožuješ me, da sem manipulatorka, a v resnici še najbolj manipulira on, v preteklosti je tudi lagal obema dvesto na uro, vsaki pripovedoval svojo zgodbo. V resnici je vsaj eno leto sedel na dveh stolih in še dolgo potem sanjal o tem, da bi imel dve ženi, tako kot njegov ded. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Tole se mi zdi pomembno: dober odnos je lahko znotraj partnerske zveze ali pa zunaj nje. Samo prej omenjene trikotniške igre ne sme biti več in za začetek morata ta dva imeti mir, da se lahko sama zmenita, kar se imata za zmenit, brez manipulativnega vmešavanja tretjega. Dokler nekdo potrebuje zraven še reševalca in nekoga, ki je kriv za vse, se stvari ne morejo premaknit nikamor. Zelo enostavno, pravzaprav, in hkrati ful komplicirano, če vpleteni ne znamo bit sami s sabo, začet iz nevtralnega (ker vlečemo stvari še od prej, najbrž res).

Pa še odgovor Brezu in Šamanu: Bogami, jaz se res nikomur nikoli nisem predstavljala kot šamanka, nikogar ne zdravim in na nikomur ne izvajam obredov. Saj imam vendar dovolj pameti, da vem, da imam še marsikaj za poštimat, najbrž sem pa edina v tej štoriji, ki se tega dejansko zaveda. Ne rečem pa, da mi te stvari ne prihajajo na pot in tudi jaz k njim, ampak, lejta, Šamano in Brezo, nikamor se mi ne mudi, celo precej verjetno se mi zdi, da je to projekt za naslednji lajf, glede na to, koliko imam še za poštimat v tem ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png ... ja ne vem no ... kroži en namig, da si šamanka ...

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon14.gif No, mogoče ličinka od šamanke http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png Ki rabi še mal razvoja pa stanje bube (obmirovanja), da bo metulj potem lahko poletel...

>Iknee, vsi imamo veliko za poštimat, si bom pa dovolila eno oceno: ti si med tistimi, ki imaš manj za poštimat pod svojo streho, kot večina nas tle.

Odnosi so vedno zaplet, ki ga očitno rabimo. Za razplest nek odnos je pa potrebno imeti mirno roko, in mirno roko imaš lahko pri mirni glavi, in pa mir. Pa je to šele začetek. Potem rabimo še veliko modrosti, da lahko začnemo iz tistega, kot praviš, nevtralnega. Skoraj laboratorijsko okolje

Ceres, hvala za kompliment. Se zelo strinjam s tem o miru, ko ti enkrat uspe za dlje časa obmirovat sredi viharja čustev in misli, šele prav vidiš stvari in imaš dovolj mirno roko, da lahko tudi kaj dobrega narediš ... Odnosi so res izziv, kako poiskati to stanje miru in ravnovesja v sebi - najti in čutiti svoje pravo bitje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/heartpump.gif

Tole se mi zdi pomembno: dober odnos je lahko znotraj partnerske zveze ali pa zunaj nje. Samo prej omenjene trikotniške igre ne sme biti več in za začetek morata ta dva imeti mir, da se lahko sama zmenita, kar se imata za zmenit, brez manipulativnega vmešavanja tretjega. Dokler nekdo potrebuje zraven še reševalca in nekoga, ki je kriv za vse, se stvari ne morejo premaknit nikamor. Zelo enostavno, pravzaprav, in hkrati ful komplicirano, če vpleteni ne znamo bit sami s sabo, začet iz nevtralnega (ker vlečemo stvari še od prej, najbrž res).

Pa še odgovor Brezu in Šamanu: Bogami, jaz se res nikomur nikoli nisem predstavljala kot šamanka, nikogar ne zdravim in na nikomur ne izvajam obredov. Saj imam vendar dovolj pameti, da vem, da imam še marsikaj za poštimat, najbrž sem pa edina v tej štoriji, ki se tega dejansko zaveda. Ne rečem pa, da mi te stvari ne prihajajo na pot in tudi jaz k njim, ampak, lejta, Šamano in Brezo, nikamor se mi ne mudi, celo precej verjetno se mi zdi, da je to projekt za naslednji lajf, glede na to, koliko imam še za poštimat v tem ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Obstajajo šamančki bebice, mali šamančki, šamančki najstniki, itd...al boš rekla da zanikaš svojo notranjo bit, ker če jo zanikaš, jo ne moreš izražat...namesto besede pojma se lahko uporabi tudi pojem Bogec...mogoče te bojo al pa hočejo okoliški dogodki in sama narava prisiliti, da se tega začneš zavedat...milom ili silom...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Zakaj so pa lahko nekateri srečni tudi če imajo več žena ali možekov...zato ker se znajo do vseh obnašati isto...obstajajo tudi ljubezenske igrice z več kotnimi liki...to sploh nema veze, če človek zna odigrati svojo vlogo tako kot je treba...tudi take zgodbice obstajajo v Vedskih spisih...ampak to je za povprečni človeški um že too much... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

In vprašanje...kdaj sta se z mayito dobili nazadnje na kavi in skušale stvari urediti med sabo brez prisotnosti indijanskega tipčka, če je v preteklosti obema lagal...Če bi bil obojestranski interes, bi se že zdavnaj dobili, skušali dogovoriti, narediti določene kompromise in bi se stvari pošptimale v večji meri...če ne pa tralala...Pa treba je vzeti v zakup tudi da so zamere iz preteklosti bolj jeba in bolj vplivajo na trenutne odločitve kot pa si človečki mislimo...zato pa je treba ozaveščati in delovati iznad nivoja čustev...šele potem je možno stvari zadovoljivo urediti...

Kot jaz vidim stvari...mayita ima malo drugačen ton izražanja kar pomeni, da je morala kakšno agresijo ozavestit...In ja, v zgornjih postih je bila napadena in se je branila...in pojavi se naslednje vprašanje- zakaj je treba javno pogrevat stare zamere, preživete stvari in prati umazano perilo v javnosti...za to obstaja kafič...in po kakšnih 10 perih bo sigurno prišel v igro " in vino veritas"...Ali bodo pri tem leteli tudi kakšni kozarci je pa drugo vprašanje...mogoče pa bolje da se ostane samo na treh komadih irish coffee...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Ne morem citirat spet,Iknee zdaj ti ta zadnjič pišem, to je pa zdej višek, Jaz sem ga spoznala k mu je punca umrla in potem sva bila prijatelja še dve leti, nobenega trikotnika ni bilo, nikoli nisem rekla da ne sprejemam tebe ali tvojih otrok. Ti si tista ki preprečuje vse stike z otroki,zaradi mene,ker se ti ne moreš sprijaznit da je šel naprej.nikoli ni zanikal otrok,vedno se je trudil vspostaviti stik, ti si pa vedno naredila da ni bilo možno in to še zdaj delaš.Na začetku sem razumela tvojo agonijo,zdaj po desetih letih je pa ne...

Tebe in otroke sem normalno sprejela kot njegove, kar pa ti tukaj pišeš je pa zelo podlo ker me hočeš predstaviti, kot tudi si me.Da je sedel na dveh stolčkih,a se ti sploh poslušaš, jaz si ne bi dopustila da bi nekdo sedel na dveh stolčkih niti če ne bi imel družine.

Kar je bilo med vama je bilo imasta tri čudovite otroke. Sama veš da nisi bila ne prva ne zadnja njegova.. Da vajin zakon že od začetka ni štimal,še predno sva se midva spoznala,si o tem posnela film z borutom veselkom, da je bil vmes poročen z drugo žensko,da sta potlej še enkrat probala in še enkrat in da nikoli se ni končalo dobro....Dala sta si veliko možnosti in da se je ta zandnja kočala zelo grdo...Da pa zdaj tako podlo govoriš o nekom,iz druge strani pa praviš da ga imaš rada,samo zato da ti uboga izpadeš pa ni za nikamor.

Kokr si tukaj pisala o njemu še pred leti,je bilo mogoče zate lažje da si pozabila bolečino,da si naredila njega grdega in vse ostale. Te čisto razumem, ampak da po toliko letih nisi ama nič spremenila, se mi zdi pa zelo egoistično zaradi otrok,Hčerka ga sploh ne pozna ker nikoli nisi pustila da prespi pri nama, V ljubljani naj bi se srečevali kot na nekakšnih zmenkih,kakšno nečloveško dejanje je to za otroka,da lahko vidi očeta samo po restavracijah.Med vama pa sama veš, da vedno pride do grdih prepirov in se je on raje za voljo otrok umaknil,da jim ne bi bilo treba poslušatih vsega kar ti še nisi predelala....

IKnee vidva nista skupaj že dolgo in da nekomu delaš tako krivico kot jo delaš otrokom in vsem vpletenim, te resnično ne razumem.

Poglej sama boš nosila posledica, saj jih že zdaj,pa za to ni nihče kriv ampak samo ti sama. ker ne sprejmeš realnosti.Upam sam da enkrat spregledaš, da veliko k vsemu pripomoreš tudi ti

in da se mene nič ne tiče, o ja pa se me On je moški ki zdaj živi z mano imava štiri leta starega otroka in ko se on po tri ure prereka s tabo,o meni,da mu očitaš da ne boš pripeljaja hčerke k nama zato ker jaz čudne pišem po internetu in vse mogoče izgovore,pa nimam nič proti vsakič upam da prideta do nekega pametnega zaključka, sam ne ti se vedno raje skregaš in pol mulo kuhaš samo da ne bi bilo treba otrokom videti mene in poslednično potlej tudi očeta.......

Tiče se me ker jzaradi tvoje trme uničiš lepe dneve.vsem, samo ti si nakoncu vesela da si dosegla svoje.....

Oprosti ja sem povedala vse to ker kamor koli grem naju vsi postrani gledajo,kako hudobna sva.... da on ki je zapustil žensko z mlajšo in jaz da sem lovača, želiva pa samo lepo živeti in to vključuje tudi otroke in tebe.....

Včeraj sva z mamo peljali eno starejšo punco domov. Je ful okrogla in pravi, da ima fobijo pred hojo. Drugače pa koma od tablet. Ni niti pozdravila ko je prišla v avto, te ima kar precej na ignor, čustveno neodzivna... se počutiš one big zero ob njej... ker te ne šmirgla. Bolezen?

Mayita: Dejstvo je, da M. ni bil sam, da sva bila skupaj (harmonično ali ne - ti nisi tista, ki lahko daješ objektivne ocene o tem!) in da je bila mala stara nekaj mesecev, ko sta se vidva zapletla. Moški, ki oceni, da je odnos mrtev, SE ODSELI, je po možnosti nekaj časa SAM, da se travmatične stvari v njem pomirijo, preden gre v odnos z drugo žensko. V tem primeru bi lahko res rekla, da si prišla, ko je bilo že vse mimo. Naš primer je bil pa zelo daleč od tega, in ti to v resnici dobro veš. Mayita, to je tvoje pristransko videnje stvari, nisi objektivna, ker si čustveno vpletena. Zato se mi zdi res neumno, da si domišljaš, da me lahko podučuješ o najinem odnosu z Mansonom. Meni še na misel ne pride, da bi govorila o tvojem odnosu z njim, čeprav vem marsikaj, kar ti ne bi bilo preveč všeč.TO JE PREKORAČEVANJE MEJ! Prekoračevanje mej je domišljanje, da veš, kako čutijo moji otroci in kaj bi morala jaz narest. TO JE IZKLJUČNO NAJINA STVAR IN TE POPOLNOMA NIČ NE BRIGA! In nehaj ponavljat grdo in krivično laž, da ne pustim otrokom videt očeta. Verjamem, da je težko priznat, da si zamočil očetovstvo in je fajn imet pri roki grešno kozo za to, ampak jaz te preklete laži res ne mislim več prenašat, sploh pa ne od tebe! In nehaj se že enkrat vmešavat v najin odnos in otroke - TO NI TVOJA STVAR! Ne moreš, da se ne bi vtikala v zadeve, ki niso tvoja stvar. Toliko ljudi tukaj ti je to povedalo, pa ne samo tukaj, tudi v real lajfu, pa se te čisto nič ne prime, kar tupiš svoje dalje, kaj je TVOJ problem Mayita? Včasih imam res občutek, da v vajinem odnosu le ni vse tako idilično. Ljudje, ki so srečni in zadovoljni, se ne obnašajo tako kot ti, ne rabijo se vtikat v druge družine z lažmi in podtikanjem.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...