nataly 31. marec 2003 Prijavi Deli 31. marec 2003 Torej, kaj mislite? Je vojaščina to kar bi naj bila?Ji zaupate? Mislite, da so bili dečki, ki so služili vojaščio izpostavljeni prehudemu drilu? Ali jo potrebujemo - v takšni ali drugačni obliki? Kaj pa ženske v vojski? Kaj pa o tem? Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mašinca 31. marec 2003 Prijavi Deli 31. marec 2003 Živjo Mislim, da je bla vojska pri nas včasih res huda za marsikaterega fanta, zdej jih pa kr precej ujčkajo. Včasih je vojska iz fanta naredila moža, dons jih pa preveč razvajajo. Moje mnenje je, da je boljša profesionalna vojska, ker so notr potem res tisti, ki si to želijo. Poznam ljudi, ki si želijo bit vojaki. V tem primeru se mi zdi vseeno ali je to ženska ali moški. Bi bilo pa najlepše, če na svetu ne bi bilo vojn in vojske sploh ne bi rabili. LP Citiraj Drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr......... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 31. marec 2003 Prijavi Deli 31. marec 2003 tjahdobrega vojaka dela vaja (beri dril),tako da tole kar se dohaja v SV, tjah, no ja, recimo nekakshni vojaki...profesionalna vojska je pa druga slika, tam so fantje, ki obvladajo ma vas rad Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 31. marec 2003 Prijavi Deli 31. marec 2003 Kar se mene tiče je ves militarizem totalno nepotreben.Vsa vojaščina obstaja samo zaradi človeške nesposobnosti i reševanja problemov po zdravi pameti,....in kaj je "lažje" kot potegnit pištolo in usekat po nasprotmiku. Pa ne mi razlagat,da vojska utrdi človeka. Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kljuka 31. marec 2003 Prijavi Deli 31. marec 2003 Kar se mene tiče je ves militarizem totalno nepotreben.Vsa vojaščina obstaja samo zaradi človeške nesposobnosti i reševanja problemov po zdravi pameti,....in kaj je "lažje" kot potegnit pištolo in usekat po nasprotmiku. Pa ne mi razlagat,da vojska utrdi človeka. aquarius! Oficirji imajo pištole zaradi lastne vojske! Citiraj Lep pozdrav! http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kljuka 31. marec 2003 Prijavi Deli 31. marec 2003 Živjo Mislim, da je bla vojska pri nas včasih res huda za marsikaterega fanta, zdej jih pa kr precej ujčkajo. Včasih je vojska iz fanta naredila moža, dons jih pa preveč razvajajo. Moje mnenje je, da je boljša profesionalna vojska, ker so notr potem res tisti, ki si to želijo. Poznam ljudi, ki si želijo bit vojaki. V tem primeru se mi zdi vseeno ali je to ženska ali moški. Bi bilo pa najlepše, če na svetu ne bi bilo vojn in vojske sploh ne bi rabili. LP Uh, sedaj si pa predstavljaj telo brez levkocitov Citiraj Lep pozdrav! http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 31. marec 2003 Prijavi Deli 31. marec 2003 aquarius! Oficirji imajo pištole zaradi lastne vojske! Kljuka Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 31. marec 2003 Prijavi Deli 31. marec 2003 JEST SM zato, da si naša vojska dvigne svoj še ne izrečen Sloves! Respekt, ki ga ni imela še nikoli..............nevem, a bi kdo rad postal novi general Maistor? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kljuka 31. marec 2003 Prijavi Deli 31. marec 2003 ... Čeprav tako neutrudno delajo z rokami, so vendar hitrih nog, kadar kliče boben ali trobenta. Prav radi se namreč preživljajo kakor vojaki, tako da jih vsako leto samo v mesto Ljubljani gre služit po več sto rimskemu cesarju, španskemu kralju (ki nabira skoraj vsako leto na Kranjskem) in tudi Benečanom. Tako je najti Kranjce v vseh polkih. In po pravici je treba reči, da postanejo najboljši in najvztrajnejši vojaki. To drži zategatelj, ker se doma v miru dan na dan vojskujejo z vsakršno nežnostjo in mehkužnostjo ter s trdim življenjem oboroženi že prej, preden pridejo pod orožje. ... Citiraj Lep pozdrav! http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 31. marec 2003 Prijavi Deli 31. marec 2003 kljuka tole:>so vendar hitrih nog, kadar kliče boben ali trobenta<sicer bol za lahe velja ma vas rad Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zirosi 31. marec 2003 Prijavi Deli 31. marec 2003 Men se zdi, da je profesionalna vojska dobra samo za napade na kogarkoli, če bi se radi šli neko hudo obrambno vojsko bi po moje nujno morali ohraniti nabor (za narodno nataliteto in večjo privlačnost pa bi vanjo lahko vključili tudi lepši spol - vsi različni vsi enakopravni). Kar pa se dejanskega stanja v SV tiče se po mojih iskušnjah vojake grejo predvsem tisti, ki jih ne marajo v policiji, za kakšno pošteno delo (magari v smislu krasti samo za to, da lahko pošteno preživiš) pa itak niso sposobni. tako pač je (bo moje jih taborniki v navezi z gasilci, lovci in planinci peljejo scat kadarkoli) Citiraj Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kljuka 31. marec 2003 Prijavi Deli 31. marec 2003 kljuka tole:>so vendar hitrih nog, kadar kliče boben ali trobenta<sicer bol za lahe velja ma vas rad no, jaz bi za rekel:" so hitrih nog, kadar zaslišijo boben ali trobento" Sicer pa kdo bi se ukvarjal s podrobnostmi Citiraj Lep pozdrav! http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 1. april 2003 Prijavi Deli 1. april 2003 ou kapten, moj kapten ma vas rad Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 1. april 2003 Avtor Prijavi Deli 1. april 2003 Naj še jaz pristavim... Ne glede na to, kako zelo se je moški branijo(govorim o naborniški vojski), pa vendar blazno radi pogrevajo vse vojaške dogodivščene. Dodajajo nove in nove prigode...obujanje spomina, kateremu prisluhnejo vsi navzoči(moški seveda). Ja, tudi jaz mislim, da vojaščina obrusi karakter. Je tista pika na i, ki manjka tistim, ki niso bili. Pa poznam ogromno enih in drugih. Se strinjam z zirosijem, ki pravi, da je profesionalna vojska dobra za napad, pri obrambi so mnogo bolj potrebna domoljubna čustva, ki se jih s profesionalizacijo potlači. Ne strinjam pa se z njegovo drugo ugotovitvijo - da so v vojski tisti, ki so odpadli pri policiji....mimogrede - "Dober dan, prometno in vozniško prosim....." ve izreči tudi vsak petletni otrok...Poznavanje predpisov - prosim no..poznati jih moraš v trenutku, ko samostojno sedeš za volan.Za natančno navajanje aktov - obstajajo pomagala. Glede vojske še to: koliko policajev se bo plazilo po tleh? Pešačilo kilometre daleč(govorim o pešadiji), vlačilo za sabo orožje.. Je pa res, da je prisotno vedno več vojaške neposlušnosti. Nobeden nima pooblasti. Niti vojaki, niti policaji...Ker sploh vojska je pač organizacija, kjer ni demokracije. Je ne more biti... In zato se mi zdi pametna uvedba profesionalne vojske. Kdo pač tam hoče biti....naj bo. Še nekaj sem se spomnila....čeprav bi to bolj sodilo v Nato..pa ipak...kako se lahko slovenska vojska zgleduje po ameriški vojski? Ki strelja po lastnih zaveznikih? In potem takšen folk hodi v kontrolo? In se potem čudijo..takšnih aparatur kot jih premore SV pri njih že zdavnaj nimajo. Potem pa zapihlja en puščavski viharček in .....in.....se cilji grešijo.....vojna.....pa kar traja in traja..... Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 1. april 2003 Prijavi Deli 1. april 2003 natalybo zhe drzhal de smo izjemna drzhava z izjemno vojskopr nas je blo v 10 dnweh usega koncpa ne pozab, da so se v nashi vojni v glavnem policaji valal po blatu ma vas rad Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 1. april 2003 Avtor Prijavi Deli 1. april 2003 Ne samo policaji....je pa res, da so bili ti dostikrat manj pijani kot teritorialci . V vojni za Slovenijo so sodelovali tudi lovci...in se dobro obnesli.....pa jih ful malo krat omenjajo. E še neko zelo, zelo pomembno bistvo!Vojno izgubiš, ko podcenjuješ nasprotnika. To se je dogajalo tako JLA, tako - ne moreš verjeti - Američanom.... Pa še ženske v uniformah:)) Nekatere prav dobro zgledajo...in z užitkom delajo svoje delo....Nekatere pa... Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 1. april 2003 Prijavi Deli 1. april 2003 v vojni bi morale bit sam zhenske (take...lushtne),k pol zavzamejo podrochje, ........I POCHNU DA SILUJU............. ma vas rad Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 1. april 2003 Avtor Prijavi Deli 1. april 2003 Pol pa v jok in na drevo Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 1. april 2003 Prijavi Deli 1. april 2003 ooooooooooooooo tut na drevesu se da sam ne vem, zakaj pa >u jok<? ma vas rad Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 1. april 2003 Prijavi Deli 1. april 2003 v vojni bi morale bit sam zhenske (take...lushtne),k pol zavzamejo podrochje, ........I POCHNU DA SILUJU............. ma vas rad Bazo je treba predrmat,... Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kljuka 2. april 2003 Prijavi Deli 2. april 2003 Človek bi se čudil in komaj verjel, da pošilja Kranjska vsako leto toliko vojakov pod zastavo in se tako iznebi obilice ljudstva. Kdor pa pozna številnost prebivalstva, se ne bo čudil; zakaj dežela ima ljudstva na pretek in povsod, na najvišjem, najbolj strmem in čisto kamenitem gorovju je vse naseljeno, da, celo na Krasu, kjer vidiš samo golo kamenje, nadomeščajo povsod človeška bivališča pomanjkanje rastlin, tako da vzklije in zraste tu več otrok kot sadežev. To je nedvoumno božja previdnost poleg deugih vzrokov zategatelj tako uredila, ker ima dežela dedenga sovražnika krščanstva za soseda, saj prideš ponekod s Kranjskega na Turško v treh urah. (Hirvitstan) Zato tudi je treba na Kranjskem oskrbovati mnogo obmejnih trdnjav zoper tega silnega poglavitnega sovraga. Pri tem je inklinacija ali nagnjenje Kranjcev do orožja v nemajhno korist, zakaj tam, kjer plešejo mnogi po trobenti, pavkah, in bobnu rajši kakor po dudah, je nabor lahek in pohod zoper krščanskega sovražnika tem silnejši, oboje zaradi moči vojaštva in moštva. Citiraj Lep pozdrav! http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 2. april 2003 Prijavi Deli 2. april 2003 mah na tem področju so babe ful pomožačene :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sanjalica 2. april 2003 Prijavi Deli 2. april 2003 mah na tem področju so babe ful pomožačene :xx!: Ne! Niti malo nisem pomožačena... Zavedam se svojih atributov. In sem odslužila vojsko. In sem ženska. Tokrat - pri teh letih sem proti vojski, smo tako majhni, tako butični, tako enkratni, da... nas bo v svoji izjemnosti vsak velik narod pustil na miru. Radi se imejmo in bo; ne pa da premišljujemo o vojakih, uniformah..., čeprav je vse to biznis, je vse eno veliko sprenevedanje. Najdite mi slovenskega - svetovnega politika, ki bo jasno in glasno dejal: JAZ SEM ZA VOJNO. JAZ HOČEM NAPASTI (bush je izjema!), JAZ HOČEM BITI OKUPATOR. Vse eno veliko sprenevedanje...Kot ženska sem prej razstavila puško kot moški, kot ženska sem bila med najboljšimi strelkami, tudi pri "puzenju" sem bila dobra; "zatajila" pa sem pri plezanju na vrv...nič možače me ni bilo! Se vidjamo... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 2. april 2003 Prijavi Deli 2. april 2003 Uaaa,Sanjalica,slovenski "seal",.... Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kljuka 2. april 2003 Prijavi Deli 2. april 2003 Ne! Niti malo nisem pomožačena... Zavedam se svojih atributov. In sem odslužila vojsko. In sem ženska. Tokrat - pri teh letih sem proti vojski, smo tako majhni, tako butični, tako enkratni, da... nas bo v svoji izjemnosti vsak velik narod pustil na miru. Radi se imejmo in bo; ne pa da premišljujemo o vojakih, uniformah..., čeprav je vse to biznis, je vse eno veliko sprenevedanje. Najdite mi slovenskega - svetovnega politika, ki bo jasno in glasno dejal: JAZ SEM ZA VOJNO. JAZ HOČEM NAPASTI (bush je izjema!), JAZ HOČEM BITI OKUPATOR. Vse eno veliko sprenevedanje...Kot ženska sem prej razstavila puško kot moški, kot ženska sem bila med najboljšimi strelkami, tudi pri "puzenju" sem bila dobra; "zatajila" pa sem pri plezanju na vrv...nič možače me ni bilo! Se vidjamo... Citiraj Lep pozdrav! http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.