Skoči na vsebino

Slovenska ali pa katera druga - vojska

nataly

Recommended Posts

Torej, kaj mislite? Je vojaščina to kar bi naj bila?

Ji zaupate? Mislite, da so bili dečki, ki so služili vojaščio izpostavljeni prehudemu drilu?

Ali jo potrebujemo - v takšni ali drugačni obliki?

Kaj pa ženske v vojski? Kaj pa o tem?

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Deli na socialnih omrežjih

Živjo

Mislim, da je bla vojska pri nas včasih res huda za marsikaterega fanta, zdej jih pa kr precej ujčkajo. Včasih je vojska iz fanta naredila moža, dons jih pa preveč razvajajo. :inocent:

Moje mnenje je, da je boljša profesionalna vojska, ker so notr potem res tisti, ki si to želijo. Poznam ljudi, ki si želijo bit vojaki. V tem primeru se mi zdi vseeno ali je to ženska ali moški. ;)

Bi bilo pa najlepše, če na svetu ne bi bilo vojn in vojske sploh ne bi rabili. :wub:

LP

Drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.........

:vragec:

tjah

dobrega vojaka dela vaja (beri dril),

tako da tole kar se dohaja v SV, tjah, no ja, recimo nekakshni vojaki...

profesionalna vojska je pa druga slika, tam so fantje, ki obvladajo

:vragec: ma vas rad

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Kar se mene tiče je ves militarizem totalno nepotreben.

Vsa vojaščina obstaja samo zaradi človeške nesposobnosti i reševanja problemov po zdravi pameti,....in kaj je "lažje" kot potegnit pištolo in usekat po nasprotmiku.

Pa ne mi razlagat,da vojska utrdi človeka.

Glej naprej, če se le da,...

Kar se mene tiče je ves militarizem totalno nepotreben.

Vsa vojaščina obstaja samo zaradi človeške nesposobnosti i reševanja problemov po zdravi pameti,....in kaj je "lažje" kot potegnit pištolo in usekat po nasprotmiku.

Pa ne mi razlagat,da vojska utrdi človeka.

x:Ox aquarius!

Oficirji imajo pištole zaradi lastne vojske! :mezik:

Lep pozdrav!

http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif

Živjo

Mislim, da je bla vojska pri nas včasih res huda za marsikaterega fanta, zdej jih pa kr precej ujčkajo. Včasih je vojska iz fanta naredila moža, dons jih pa preveč razvajajo.  :inocent:

Moje mnenje je, da je boljša profesionalna vojska, ker so notr potem res tisti, ki si to želijo. Poznam ljudi, ki si želijo bit vojaki. V tem primeru se mi zdi vseeno ali je to ženska ali moški.  ;)

Bi bilo pa najlepše, če na svetu ne bi bilo vojn in vojske sploh ne bi rabili.  :wub:

LP

:wacko: Uh, sedaj si pa predstavljaj telo brez levkocitov :blink: :inocent:

Lep pozdrav!

... x8Dx x^x Čeprav tako neutrudno delajo z rokami, so vendar hitrih nog, kadar kliče boben ali trobenta. Prav radi se namreč preživljajo kakor vojaki, tako da jih vsako leto samo v mesto Ljubljani gre služit po več sto rimskemu cesarju, španskemu kralju (ki nabira skoraj vsako leto na Kranjskem) in tudi Benečanom. Tako je najti Kranjce v vseh polkih.

:hepko:

In po pravici je treba reči, da postanejo najboljši in najvztrajnejši vojaki. To drži zategatelj, ker se doma v miru dan na dan vojskujejo z vsakršno nežnostjo in mehkužnostjo ter s trdim življenjem oboroženi že prej, preden pridejo pod orožje. :palec: x;)x x^x ...

Lep pozdrav!

Men se zdi, da je profesionalna vojska dobra samo za napade na kogarkoli, če bi se radi šli neko hudo obrambno vojsko bi po moje nujno morali ohraniti nabor (za narodno nataliteto in večjo privlačnost pa bi vanjo lahko vključili tudi lepši spol - vsi različni vsi enakopravni).

Kar pa se dejanskega stanja v SV tiče se po mojih iskušnjah vojake grejo predvsem tisti, ki jih ne marajo v policiji, za kakšno pošteno delo (magari v smislu krasti samo za to, da lahko pošteno preživiš) pa itak niso sposobni.

tako pač je xrolleyesx

(bo moje jih taborniki v navezi z gasilci, lovci in planinci peljejo scat kadarkoli)

Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel.

kljuka x:)x

tole:>so vendar hitrih nog, kadar kliče boben ali trobenta<sicer bol za lahe velja x:Dx

:vragec:  ma vas rad

x:Dx no, jaz bi za rekel:" x^x so hitrih nog, kadar zaslišijo boben ali trobento" x:Dx

Sicer pa kdo bi se ukvarjal s podrobnostmi x:Dx

Lep pozdrav!

Naj še jaz pristavim...

Ne glede na to, kako zelo se je moški branijo(govorim o naborniški vojski), pa vendar blazno radi pogrevajo vse vojaške dogodivščene. Dodajajo nove in nove prigode...obujanje spomina, kateremu prisluhnejo vsi navzoči(moški seveda).

Ja, tudi jaz mislim, da vojaščina obrusi karakter. Je tista pika na i, ki manjka tistim, ki niso bili. Pa poznam ogromno enih in drugih.

Se strinjam z zirosijem, ki pravi, da je profesionalna vojska dobra za napad, pri obrambi so mnogo bolj potrebna domoljubna čustva, ki se jih s profesionalizacijo potlači.

Ne strinjam pa se z njegovo drugo ugotovitvijo - da so v vojski tisti, ki so odpadli pri policiji....mimogrede - "Dober dan, prometno in vozniško prosim....." ve izreči tudi vsak petletni otrok...Poznavanje predpisov - prosim no..poznati jih moraš v trenutku, ko samostojno sedeš za volan.

Za natančno navajanje aktov - obstajajo pomagala.

Glede vojske še to: koliko policajev se bo plazilo po tleh? Pešačilo kilometre daleč(govorim o pešadiji), vlačilo za sabo orožje..

Je pa res, da je prisotno vedno več vojaške neposlušnosti.

Nobeden nima pooblasti. Niti vojaki, niti policaji...

Ker sploh vojska je pač organizacija, kjer ni demokracije. Je ne more biti...

In zato se mi zdi pametna uvedba profesionalne vojske. Kdo pač tam hoče biti....naj bo.

Še nekaj sem se spomnila....čeprav bi to bolj sodilo v Nato..pa ipak...kako se lahko slovenska vojska zgleduje po ameriški vojski? Ki strelja po lastnih zaveznikih? In potem takšen folk hodi v kontrolo?

In se potem čudijo..takšnih aparatur kot jih premore SV pri njih že zdavnaj nimajo.

Potem pa zapihlja en puščavski viharček in .....in.....se cilji grešijo.....vojna.....pa kar traja in traja.....

nataly

bo zhe drzhal de smo izjemna drzhava z izjemno vojsko

pr nas je blo v 10 dnweh usega konc

pa ne pozab, da so se v nashi vojni v glavnem policaji valal po blatu

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Ne samo policaji....je pa res, da so bili ti dostikrat manj pijani kot teritorialci x;)x x;)x .

V vojni za Slovenijo so sodelovali tudi lovci...in se dobro obnesli.....pa jih ful malo krat omenjajo.

E še neko zelo, zelo pomembno bistvo!

Vojno izgubiš, ko podcenjuješ nasprotnika.

To se je dogajalo tako JLA, tako - ne moreš verjeti - Američanom....

Pa še ženske v uniformah:)) Nekatere prav dobro zgledajo...in z užitkom delajo svoje delo....Nekatere pa... :vragec:

v vojni bi morale bit sam zhenske (take...lushtne),

k pol zavzamejo podrochje,

........I POCHNU DA SILUJU.............

x:)x Človek bi se čudil in komaj verjel, da pošilja Kranjska vsako leto toliko vojakov pod zastavo xsrcx in se tako iznebi obilice ljudstva.

Kdor pa pozna številnost prebivalstva, se ne bo čudil; zakaj dežela ima ljudstva na pretek in povsod, na najvišjem, najbolj strmem in čisto kamenitem gorovju je vse naseljeno, da, celo na Krasu, kjer vidiš samo golo kamenje, nadomeščajo povsod človeška bivališča pomanjkanje rastlin, tako da vzklije in zraste tu več otrok kot sadežev.

To je nedvoumno božja previdnost poleg deugih vzrokov zategatelj tako uredila, ker ima dežela dedenga sovražnika krščanstva za soseda, saj prideš ponekod s Kranjskega na Turško v treh urah. x^x x8Dx (Hirvitstan) x;)x x:Dx

Zato tudi je treba na Kranjskem oskrbovati mnogo obmejnih trdnjav zoper tega silnega poglavitnega sovraga.

x^x Pri tem je inklinacija ali nagnjenje Kranjcev do orožja v nemajhno korist, zakaj tam, kjer plešejo mnogi po trobenti, pavkah, in bobnu rajši kakor po dudah, je nabor lahek in pohod zoper krščanskega sovražnika tem silnejši, oboje zaradi moči vojaštva in moštva.

:palec: :palec: :palec:

Lep pozdrav!

Guest sanjalica
mah na tem področju so babe ful pomožačene :xx!:

Ne!

Niti malo nisem pomožačena... Zavedam se svojih atributov. In sem odslužila vojsko. In sem ženska.

Tokrat - pri teh letih sem proti vojski, smo tako majhni, tako butični, tako enkratni, da... nas bo v svoji izjemnosti vsak velik narod pustil na miru.

Radi se imejmo in bo; ne pa da premišljujemo o vojakih, uniformah..., čeprav je vse to biznis, je vse eno veliko sprenevedanje.

Najdite mi slovenskega - svetovnega politika, ki bo jasno in glasno dejal: JAZ SEM ZA VOJNO. JAZ HOČEM NAPASTI (bush je izjema!), JAZ HOČEM BITI OKUPATOR.

Vse eno veliko sprenevedanje...

Kot ženska sem prej razstavila puško kot moški, kot ženska sem bila med najboljšimi strelkami, tudi pri "puzenju" sem bila dobra; "zatajila" pa sem pri plezanju na vrv...nič možače me ni bilo!

Se vidjamo...

Ne!

Niti malo nisem pomožačena... Zavedam se svojih atributov. In sem odslužila vojsko. In sem ženska.

Tokrat - pri teh letih sem proti vojski, smo tako majhni, tako butični, tako enkratni, da... nas bo v svoji izjemnosti vsak velik narod pustil na miru.

Radi se imejmo in bo; ne pa da premišljujemo o vojakih, uniformah..., čeprav je vse to biznis, je vse eno veliko sprenevedanje.

Najdite mi slovenskega - svetovnega politika, ki bo jasno in glasno dejal: JAZ SEM ZA VOJNO. JAZ HOČEM NAPASTI (bush je izjema!), JAZ HOČEM BITI OKUPATOR.

Vse eno veliko sprenevedanje...

Kot ženska sem prej razstavila puško kot moški, kot ženska sem bila med najboljšimi strelkami, tudi pri "puzenju" sem bila dobra; "zatajila" pa sem pri plezanju na vrv...nič možače me ni bilo!

Se vidjamo...

x^x x8Dx :palec: :fiju: :inlove:

Lep pozdrav!

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...