aquarius 9. april 2003 Prijavi Deli 9. april 2003 Rižota ala mua: s tuno Najprej priprava:0,50 l jušne osnove(goveja,kurja)vrečka začimb(rožmarin,bazilika,peteršilj,šetraj)2 stroka česna nenarezana(samo olupljeni)1 čebulaparmezanmešanica popra mletega(črn,bel,zelen,rdeč)olivno oljesol Priprava riža:Riž damo kuhat v malo vode in sproti dolivamo jušno osnovo,da se počasi skuha.Ko je kuhan,tisto malenkost tekočine ne odcedimo, temveč samo pokrijemo s pokrovko in pustimo da se upaca do konca.Preden ga postrežemo mu dodamo še olivno olje in ga premešamo. Omaka:V posodo ulijemo olivno olje in še na hladnega stresemo čebulo,katero na minimalnem ognju pražimo,po potrebi zalivamo z jušno osnovo ali vodo.Čebula ne sme porjaveti.Ko ostekleni,dodamo malce vode ali jušne osnove in z mikserjem ali paličnim mešalnikom čebulo penasto zmiksamo.Na tako čebulo stresemo tuno in na majhnem ognju kuhamo,dodamo še jušno osnovo in vrečko začimb,ter nameljemo poper in sol (po okusu).Koliko časa naj se kuha nimam pojma,po občutku,ko fino zadiši oziroma ne sme se preveč izsušit.No ko je omaka končana tista dva česna na križ zarežemo in jih dodamo v omako,lonec pokrijemo in pustimo še cca.10 min. počivat.Vzamemo vrečko z začimbami ven in omaka je pripravljena. Na krožnik postrežemo riž in ga prelijemo z omako,naribamo parmezan in DOBER TEK. Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vanja 9. april 2003 Prijavi Deli 9. april 2003 Božanski recept se mi zdi kolikor razberem iz sestavin, čeprav sama nisem navdušena nad rižom. Moja tašča skuha takšno dobro rižoto, da bi jo še angelci jedli, takrat se rižu ne morem upreti. LP! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 9. april 2003 Prijavi Deli 9. april 2003 jst riž jem kt sladoled Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 10. april 2003 Prijavi Deli 10. april 2003 de o rizhevi chokoladi sploh neb debatiral je sladkosned Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 3. november 2006 Prijavi Deli 3. november 2006 caw! kdor rad je riz in nima idej kaj zraven riza naj vam predlagam da je imenitno in hitro če naredi zraven vinsko omako bay crocuta Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.