Skoči na vsebino

S partnerjem ali brez?

Mateja

Recommended Posts

Zdaj, ko vemo, kdo od tastarih densa na Eminema, kdo je štajerc in katera je gorenjka.. , kdo je rosnih 25 in katera aakhutu že smrdi, je že čas, da zvemo še, kako smo si spedenali svoj lajf okoli partnerjev... smo sami ali poročeni? Imamo za seboj sedem brodolomov ali samo en doooolg zakon...
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 51
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Mateja

Ko sem se odločil, da bom na forumu sodeloval s svojim pravim imenom, ko je objavljena tudi naslov moje spletne strani, na kateri je moja cela identifikacija, sem se že zavedal, da sem pri svojih izjavah iskren, vendar pa to ne pomeni, da moram povedati vse. Saj vem, ne bi se mi bilo potrebno niti javiti, a to povem zato, ker bi v marsikaterem forumu tudi rad sodeloval, a si zaenkrat žal ne upam povedati v "eter" vsega, kar si želim.

Kar pa mislim o brodolomih je to: Kaj je razdrt zakon res brodolom? Ali res v srečnem zakonu (koliko je takih?) napredujemo vsi, kaj ni bolje, da gremo narazen in živimo kakor pač živimo kot pa da vegetiramo ali celo trpimo v skupnosti in na zunaj hlinimo ugodje, saj sreče hliniti ne moremo.

Lep pozdrav, Vojko

Si želiš več od življenja?
Privošči si življenjski coaching!

Vojko J Kalan

e: vojko@9zvezd.com

t: @vojko_9ki

t: @vojko629

Mateja!

Tudi jaz sem Tamara vedno in povsod. Nikoli poročena, 2x pojedla koruzo do konca (sem že vsa rumena :D ;) ), preživela 1 lažji in 1 hujši brodolom na suhem (oba sta me ojačala - vsak za 5 kg x;)x ), sedaj pa srečno samska v družbi kratkohlačnika in kratkokrilke. Aja, pa še zajca imamo - torej skupaj smo 2 babi in 2 tipa (pravo ravnovesje, a ne?). In včasih se mi zdi, da imam 3 priimke: enga v otroški ambulanti (ko me pokličejo po sinovem priimku), enga v šolski amb. (ko me pokličejo po hčerkinem priimku) in enga svojega... Še dobro, da zajec nima priimka! xg:Dx

Važno, da je pestro...

Meni je neki na teh forumih cedalje bolj zanimivo... Heh ja.. "je za razumet", bi reku pokowc.

Sam ze nekaj casa dokaj mirno plujem v partnerstvo.. seveda so bile tudi nevihte.. ampak brodoloma pa nisem dozivel. Ladjica se ni potopila. Namesto tega imava se eno manjso ladjico..

Ni mi cisto jasno, zakaj je "brodolom" predstavljen kot negativna zadeva in zakaj takrat clovek rece, kot da se je resil necesa.

Dusa, ki tezi za ucenjem, si ne bo nikoli izbrala nekja, kar se bo kasneje hotela resit.. lahko da si bo izbrala novega.. ker rabi novo lekcijo.. samo tudi to malce dvomim, ker tudi ta stari lahko ustvari novo situacijo, Clovek potrebuje razlicne situacije, ne razlicne ljudi.. Ker je pa VSE ENO, je cisto VSE ENO, s katerim clovekom si. Seveda en ti je bolj vsec, drug ti je manj vsec.. jasno, da si izberes tistega ki ti je bolj vsec. Samo kaj, ko se ga um navelica in potem isce in isce zadeve, ki bi bile dovolj velik razlog, da se lahko resi tega cloveka.

Lahko bi pa rekel semo.. Ejj jaz bi malo zivel z drugim.. neki casa me ne bo.. me zanima, ce je tam kaj drugace in si zdrugim... oziroma zakaj ne bi bili kar vsi skupaj? Zakaj bi se morali zapirati v celice druzine? To je do fulla zgreseno.

Potem pa se pojavi vprasanje, kako plujes.. s partnerjem.. To je zelo ozko gledano.. samo clovek si naredi predstavo, da ima partnerja.. to je ze posedovanje, lastninjenje.. zakaj ne recemo, da so vsi nasi partnerji in mi smo partnerji od vseh..? Toreh nihce od nikogar.. Obstaja ena celica.. Zemlja.. druzina je samo zelja po lastninjenju, posedovanju..

Ce se partnerju ne da na morje.. kaksen dan.. potem je treba izkati kompromis.. hah ja.. in potem ker ustrezes partnerju.. je to kao tratirano kot velicina cloveka.. NO nosem cisto preprican.. ker zakaj pa ne bi, poklical drugega cloveka.. ki se mu takrat da iti na morje.. in gres z drugim na morje.. pa ni nihce uzaljen.. pa tudi ce je nasprotnega spola.. in tudi ce, gresta na nudisticno plazo.. in tudi ce se ne more sam namazati po hrbtu.. ali pa ce si zazeli masaze.. al pa... x:px x:px x:px x:px

In ni nihce uzaljen in prizadet.. in ne vem kaj se vse.. Ker smo vsi ena velika druzina. Zakaj se nam iluzorno zdi, da s tem, ko se formiramo v druzinske celice, se kao razvijamo..? Od kdaj je otujevanje razvoj?

Blok je zelo dobra arhitekturna zamisel.. samo malo prevec zidov je notri.

In kaj nas uci otrok?.. Kdaj je najbolj srecen? Ko je pri njemu cim vec prijateljev.. in ki po moznosti lahko tudi prespijo skupja.. In vec kot jih je.. bolj so srecni.. in nikoli jih ni dovolj :) Nasi otroci so po vecini razvitejsi od nas.. in ne morejo se motiti. Ce karkoli ne ves, pogledas, kako bi to storil otrok.. ki se ni poneumljen od druzbe.

Zdaj ko prebiram raeljansko gibanje.. njihovo filozofijo sem tam nasel dober stavek.

"Vsak clovek naj bi spostoval 7 milijard ljudi in 7 milijard ljudi bi spostovalo vsakega cloveka!"

Karkoli ze je, to raeljansko gibanje.. je bolje od krscanstva, ki je tukaj najbolj razsirjeno. Krscanstvo pravi.. "SAMO skozi Kristusa... bla bla.." SAMO = EGO = ZELJA PO LASTNINJENJU, POSEDOVANJU = VLADANJE or BIZNIS! Zagovarja druzino.. partnerja.. ampak na zalost egoisticno druzino.

OK.. bom to pisal v tisti drugi temi... x:px x:px

Laif... Laif is laif.... la la... la-la-la... xmusicx

Potem ne bi bilo... :vtz:

Bilo bi samo... xsrcx in :palec: in :inlove: in xmusicx in x:px x:px x:px

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

Nekajkrat sem preizkušala, potem pa ujela takšnega za celo življenje - no, takrat sem mislila tako, pa tudi daneš še, kaj bo pa jutri, pa še sam ljubi bogec ne ve. Tisti cs poleg mojega imena pomeni inicialki obeh priimkov; torej - poročena (prvič)

Podmladek - da (smrkavček, ki s svojimi 33-imi meseci poseka najinih vseh 80 /kmalu 82/ let skupaj)

Druga živa bitja - da (kakšnih 20 - 30 ribic, kakšen pajek- brrr, danes zjutraj zmazala tudi mravljo ...)

Brodolomi - Kaj je to? (tako kot ste nekateri napisali - kar me ne ubije, mi poveča moč)

Milena

Enkrat sem se hecala, da bom dala v oglas, iščem moža, ki mi bo pomagal odplačati dolgove za hišo, kajti moj koruznik pri tem ni najbolj vešč.

Zelo jaz sem se najedla te presnete koruze in pojma nimam zakaj sem se sploh spustila v to, ker mi že v osnovi to ni bilo všeč. Živim vsaki dan posebaj in se veselim malenkosti, ki mi jih prinaša vsakdan.

Predvsem sem začela skrbeti, da si sama polepšam svoje življenje, vsaki dan posebaj.

Mi je že treba te življenske šole preživeti !

LP! Vanja x;)x

Enim je pa tko nerodn. x:)x

Jest sm še samska - še kak mesec, pol bom srečno poročena in bom lahko podpisovala dva priimka. Sm dobila najboljšega moškega na svetu in je moja največja sreča. xsrcx Na poročnem potovanju bova pa še kako ladico nardila. :palec:

Lp

Drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.........

Sm dobila najboljšega moškega na svetu

Hmmm ne spomnim, se da se bova porocila.. x:px x:px x:px x:px

Kdaj pravis, da bo to? Ali imam kje kaksnega tekmeca?? x:)x

Tjazy

Single, bolj ali manj, verjetn se kar nekaj casa, poroka pa sploh dvomim da kdaj...

Otroci pridejo cez par let...

Smo se mladi x;)x

Aliana

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Meni je neki na teh forumih cedalje bolj zanimivo... Heh ja.. "je za razumet", bi reku pokowc.

Sam ze nekaj casa dokaj mirno plujem v partnerstvo.. seveda so bile tudi nevihte.. ampak brodoloma pa nisem dozivel. Ladjica se ni potopila. Namesto tega imava se eno manjso ladjico..

Ni mi cisto jasno, zakaj je "brodolom" predstavljen kot negativna zadeva in zakaj takrat clovek rece, kot da se je resil necesa.

Dusa, ki tezi za ucenjem, si ne bo nikoli izbrala nekja, kar se bo kasneje hotela resit.. lahko da si bo izbrala novega.. ker rabi novo lekcijo.. samo tudi to malce dvomim, ker tudi ta stari lahko ustvari novo situacijo, Clovek potrebuje razlicne situacije, ne razlicne ljudi.. Ker je pa VSE ENO, je cisto VSE ENO, s katerim clovekom si. Seveda en ti je bolj vsec, drug ti je manj vsec.. jasno, da si izberes tistega ki ti je bolj vsec. Samo kaj, ko se ga um navelica in potem isce in isce zadeve, ki bi bile dovolj velik razlog, da se lahko resi tega cloveka.

Lahko bi pa rekel semo.. Ejj jaz bi malo zivel z drugim.. neki casa me ne bo.. me zanima, ce je tam kaj drugace in si zdrugim... oziroma zakaj ne bi bili kar vsi skupaj? Zakaj bi se morali zapirati v celice druzine? To je do fulla zgreseno.

Potem pa se pojavi vprasanje, kako plujes.. s partnerjem.. To je zelo ozko gledano.. samo clovek si naredi predstavo, da ima partnerja.. to je ze posedovanje, lastninjenje.. zakaj ne recemo, da so vsi nasi partnerji in mi smo partnerji od vseh..? Toreh nihce od nikogar.. Obstaja ena celica.. Zemlja.. druzina je samo zelja po lastninjenju, posedovanju..

Ce se partnerju ne da na morje.. kaksen dan.. potem je treba izkati kompromis.. hah ja.. in potem ker ustrezes partnerju.. je to kao tratirano kot velicina cloveka.. NO nosem cisto preprican.. ker zakaj pa ne bi, poklical drugega cloveka.. ki se mu takrat da iti na morje.. in gres z drugim na morje.. pa ni nihce uzaljen.. pa tudi ce je nasprotnega spola.. in tudi ce, gresta na nudisticno plazo.. in tudi ce se ne more sam namazati po hrbtu.. ali pa ce si zazeli masaze.. al pa...  x:px  x:px  x:px  x:px

In ni nihce uzaljen in prizadet.. in ne vem kaj se vse.. Ker smo vsi ena velika druzina. Zakaj se nam iluzorno zdi, da s tem, ko se formiramo v druzinske celice, se kao razvijamo..? Od kdaj je otujevanje razvoj?

Blok je zelo dobra arhitekturna zamisel.. samo malo prevec zidov je notri.

In kaj nas uci otrok?.. Kdaj je najbolj srecen? Ko je pri njemu cim vec prijateljev.. in ki po moznosti lahko tudi prespijo skupja.. In vec kot jih je.. bolj so srecni.. in nikoli jih ni dovolj :) Nasi otroci so po vecini razvitejsi od nas.. in ne morejo se motiti. Ce karkoli ne ves, pogledas, kako bi to storil otrok.. ki se ni poneumljen od druzbe.

Zdaj ko prebiram raeljansko gibanje.. njihovo filozofijo sem tam nasel dober stavek.

"Vsak clovek naj bi spostoval 7 milijard ljudi in 7 milijard ljudi bi spostovalo vsakega cloveka!"

Karkoli ze je, to raeljansko gibanje.. je bolje od krscanstva, ki je tukaj najbolj razsirjeno. Krscanstvo pravi.. "SAMO skozi Kristusa... bla bla.." SAMO = EGO = ZELJA PO LASTNINJENJU, POSEDOVANJU = VLADANJE or BIZNIS! Zagovarja druzino.. partnerja.. ampak na zalost egoisticno druzino.

OK.. bom to pisal v tisti drugi temi...  x:px  x:px

Laif... Laif is laif.... la la... la-la-la...  xmusicx

Potem ne bi bilo...  :vtz:

Bilo bi samo...  xsrcx  in  :palec:  in    :inlove:  in  xmusicx  in    x:px  x:px  x:px

Tjazy, vem (vsaj mislim, da vem) kaj hočeš povedati. Tudi jaz sem včasih tako razmišljala: ker je VSE ENO, je čisto VSE ENO, s katerim človekom živim...

Vendar sem videla, da ni tako. Oziroma, če bi vsi tako razmišljali, bi mogoče bilo VSE ENO, s kom živim. Če bi vsi tako razmišljali, bi si zaupali in bili svobodni... Bi nam bilo vsem VSE ENO (ne vseeno - da ne bo pomote!).

Če pa naletiš na partnerja, ki ne gleda tako na življenje, ampak se te hoče prilaščati, zakaj bi z njim vztrajal? Že res, da si naletel na takega, ker te je moral nekaj naučiti, vendar kje piše, da moraš, ko se enkrat naučiš..., vztrajati prav z njim? To je tako, kot da se naučiš poštevanko in potem vse življenje ponavljaš samo poštevanko, namesto da bi se naučil tudi deliti in reševati sestavljene enačbe...

Pa da ne bo kdo razumel, da mislim, da je nujno menjavati partnerje, da se več naučiš! Ni nujno! Lahko te tudi samo 1 partner veliko nauči, če se ob njem učiš, ne pa dušiš. In konec koncev: tudi ko si samski, te življenje uči - kolikor si pač sposoben sprejeti znanja. Zakaj bi se morali vsi na enak način učiti isto snov?

Pa še to: ste prepričani, da vsi tisti, ki živijo s partnerjem/partnerko, niso samski ljudje?

Zanimivo, Tamara!

Kako izgledaš in tudi si resnično, na žalost imela hude spodrslaje. Se mi pa fajn zdi, da nižjo raso zaničuješ, ji dat mesto kjer je. :palec: To nižjo raso tjazija, boš ti naredila bedaka ali čem jaz? Vidiš kako te cenim!? Pa še iz revščine te bom pobral! (ne razmišljaj popolnoma nič o kaki poroki in kakih podobnih zadevah, bom ti pa pomagal, da o danih zadevah kvalitetno preživiš in živiš!)

Oj ti hudo preizkušan otrok, bodi x8Dx :!:

Lep pozdrav!

http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif

a ti bi pa tole kokr ženitno posredovalnico mel  ?

grem kr prec ven iz tega foruma  

Neee neee Mateja, ne it' stran lohka bi bila ti tista volkulja x:Dx x:Dx x:Dx .

Ahh zeza, šala, doskočica, humoreska x:o)x x:Dx x:Dx .

Drugače sem samski kot čebelica, ki vsake tolk cajta praši po cvetovih :flower:.

Ja zdej je pa volkec k'r čebelica, ma k'rneki :sick: <_< :huh:

Ja sam ka mali pao s lipe

Zanimivo, Tamara!

Kako izgledaš in tudi si resnično, na žalost imela hude spodrslaje. Se mi pa fajn zdi, da nižjo raso zaničuješ, ji dat mesto kjer je.  :palec:  To nižjo raso tjazija, boš ti naredila bedaka ali čem jaz? Vidiš kako te cenim!? Pa še iz revščine te bom pobral! (ne razmišljaj popolnoma nič o kaki poroki in kakih podobnih zadevah, bom ti pa pomagal, da o danih zadevah kvalitetno preživiš in živiš!)

Oj ti hudo preizkušan otrok, bodi  x8Dx :!:

x:Dx x:Dx x:Dx

Ej, Kljuka, a tebe skrbi zame? Se bojiš, da se bom poročila? xg:Dx

Lepa reč! :o|o:

No, upam da ni tudi Tjazy tako razumel kot Kljuka - da imam koga za nižjo raso in da ga celo zaničujem! :huh:

Pa še to: ste prepričani, da vsi tisti, ki živijo s partnerjem/partnerko, niso samski ljudje?

No, samski najbrž niso, mnogi od njih pa bolj osamljeni :sori: , kot bi si želeli. Le od kod želja, da bi z nekom skupaj živel? In - zakaj? Da ni to morda ravno zato, da ne bi preveč živo čutil osamljenosti... x?x xcivx :sori:

Mateja, prav imaš: osamljeni!

Navzven nesamski, v resnici pa mogoče osamljeni.

Od kod želja, da bi z nekom skupaj živeli? Najbrž iz kakega strahu pred osamljenostjo... Strah pa povzroči to, da se ti zgodi prav tisto, česar te je strah. In potem z nekom živiš in si osamljen. :xx!:

Tamara.. saj jaz misil tako, da bi bili VSI ENO! Sem pisal tako, kot naj bi bilo nekoc.. oziroma kot je ze bilo nekoc..., in imas prav, ne more biti to zdaj. Lahko je ampak samo med dolocenimi ljudmi.

Najprej morajo nekateri, "krscanski fanatiki" in podobni, ki druge zaradi svojih problemov imenujejo "nizja rasa" prerasti v malo visje rase.. in potem, ko razpadejo vse te zavirajoce religije, bi bilo mozno.

Nisem razumel tvoje pisanje, tako kot je kljuka zapisal.. S kljuko imava ze dolgo "tiho vojno" oziroma ima on z menoj vojno, ker pac pisem in razmisljam ravno nasprotno, kot krscanstvo. Brez veze... Se ne bom spuscal v "visje rase".

Pravis glede menjave partnerjev.. Ne mislim, da je potrebno menjati partnerje, ker smo vsi partnerji vseh. Danes seveda nismo.. ker smo se omejili, postavili v okovirje druzine. Ne mislim, da je zivljeneje v dvoje omejitev, omejitev je mislenje o lastninjenju, posedovanju. Ce to ne bi bilo tako, potem se ne bi ljudje locevali.

Ja.. saj si sama napisala tako... "Če pa naletiš na partnerja, ki ne gleda tako na življenje, ampak se te hoče prilaščati, zakaj bi z njim vztrajal? Že res, da si naletel na takega, ker te je moral nekaj naučiti, vendar kje piše, da moraš, ko se enkrat naučiš..., vztrajati prav z njim?"

Ko se enkrat naucis, potem se partner spremeni, ker drugi je tvoj spegu... Ce pa se ne spremeni, potem pa ce je lekcija naucena.. gres lepo priajteljsko "narazen". Vsaj mislis tako, da si sel narazen. V resnici pa je res tudi to, da je vsak v sebi SAM in hkrati povezan z vsako bilko in vsako osebo.

Ce si enkrat SAM.. pomeni, da nisi nikoli vec osamljen. Osamljen si do takrat, ko ne poznas SEBE.. ko spoznas SEBE. kako bos potem se kdaj osamljen? Si pa SAM.. in tukaj se rodi zavest.. da je VSE ENO.. in nikoli nisi osamljen.

Se pa strinjam s teboj, da danes temu pac ni tako.. oziroma svet je tisto, kar o njem mislis.. In ce bi ljudje spremenili misljenje.. bi bilo 1 2 3 .. drugace... Na hitrco.

Mateja, prav imaš: osamljeni!

Navzven nesamski, v resnici pa mogoče osamljeni.

Od kod želja, da bi z nekom skupaj živeli? Najbrž iz kakega strahu pred osamljenostjo... Strah pa povzroči to, da se ti zgodi prav tisto, česar te je strah. In potem z nekom živiš in si osamljen.  :xx!:

Res je, niso vsi ljudje, ki SO z nekom skupaj (ali na koruzo ali poročeni, kakorkoli) neosamljeni in tudi nismo, vsi, ki trenutno NISMO z nikomer, osamljeni.

LP.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...