Skoči na vsebino

Avtoriteta, karizma

yoko

Recommended Posts

Kaj mislite,

se človek z lastnostima, kot sta AVTORITETA (osebnostna) in KARIZMA, rodi

ALI

sta človekova AVTORITETA in KARIZMA odvisni predvsem od okolja, v katerem človek živi in od izkušenj, ki si jih človek v tem okolju pridobi (pozitivnih ali negativnih) x?x x?x x?x

Lep pozdrav,

Yoko

P.S.:Pod avtoriteto mislim na osebnostno avtoriteto in ne na pozicijsko.

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 57
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Če mene vprašaš sta avtoriteta in karizma nekaj, kar si mora človek zaslužiti (v vsakem trenutku)?

Še prej ga pa rodijo x;)x

uživajte!

Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel.

xrolleyesx Mislim, da je tu precej "prirojenega" in potem še "privzgojenega". Ljudi z avtoriteto in karizmo ČUTIŠ, to je nekaj posebnega. :OO: Seveda, jih je pa malo (oz. jaz jih poznam zelo malo). :onfire: Včasih "zgoriš" poleg njih. Tako dobri so...

undefined

LIZZY

Jaz mislim, da karizma ni ne prirojen ne priucena ampak je preperosto odsev stanja v cloveku. Dobri in pozitivni ljudje so avtomatsko bolj karizmaticni in privlkjacijo ljudi. S tem mislim na take ljudi kot je bila Mati tereza ali vse pomembne verske osebnosti (Jezus, Mohamed, Buda....). Dandanes imamo pa seveda tudi priuceno karizmo, ki se kaze v politki. Kjer si ljudje s pomocjo nekaterih znanj in propagande ustvariijo karizmo, ki pa seveda deluje sam toliko casa dokler ljudje temu verjamejo.

Dandanes imamo pa seveda tudi priuceno karizmo, ki se kaze v politki. Kjer si ljudje s pomocjo nekaterih znanj in propagande ustvariijo karizmo, ki pa seveda deluje sam toliko casa dokler ljudje temu verjamejo.

Temu ne bi rekel karizma ampak čisto navadni BLEF.

Ne štekam besede OSEBNOSTNA AVTORITETA?

KARIZMA, pa po moje ali jo imaš ali je pa nimaš.To je žar notranjosti človeka,pa je to lahko npr.:nek biznismen ali pa klošar iz sosednje ulice;oba lahko izžarevata močno karizmo ,ki druge ljudi pritegne.

Priučena karizma?Blef.

Glej naprej, če se le da,...

Osebnostna avtoriteta je nekaj, kar izhaja iz osebnosti.Večkrat jo povezujemo s karizmo, vendar ni karizma.Je lastnost človeka, do katerega imajo ljudje neke vrste spoštovanje.Ni potrebno, da imaš visok družbeni status oziroma pozicijo (iz katere izhaja pozicijska avtoriteta), da jo imaš.

Osebnostno avtoriteto ima lahko vsak.

Moje mnenje je, da je karizma prirojena lastnost.

Osebnostna avtoriteta pa je pridobljena.Izhaja iz človekovih izkušenj v družbi, v kateri deluje.Odvisna je tudi od sreče. x:)x

Lep pozdrav,

Yoko

• 5 months later...

Meni se pa avtoriteta ne zdi tak negativen pojem. Jaz si pod avtoriteto poleg tistih, ki ne upoštevajo nikogar in uveljavljajo samo svoje mnenje in prepričanje, pojmujem tudi osebe, ki so zelo uspešne in so na ta način avtoritete - kot zelo uspešni, spoštovanja vredni,....

Karizmatične osebe so pa po mojem mnenju tiste osebe, ki brez kakšnega konkretnega razloga pritegnejo dosti ljudi. vsak bi bil rad v njihovi družbi, ali pa jih radi vidijo,.... x^x

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

• 2 years later...

mislim ,da je delno prirojena avtoriteta,karizma tud...vendar si jo clovek tudi veliko pridobi z izkusnjami v zivljenju.

spostovanje spada k temu.

karizma cloveka iz cloveka ,ki je ima veliko,kar seva.

kar se tice avtoritete ,so mi vsec ljudje ,ki se svoje avtoritete zavedajo in je ne izkoriscajo.tisti ,ki jo izkoriscajo in z njo +s karizmo manipulirajo z ljudmi okrog sebe,pa bo zhe poskrbljeno,da se jim vrne.

poznam take primere in mi niso najbolj vsec.

sama zase npr.vem,da imam veliko karizmo in veliko ljudi pravi ,da tudi avtoriteto in da bi morala delati na kakem vodilnem mestu,ker me ljudje zelo spostujejo in bi ziher dobro delali pri meni.

vendar sama nisem zainteresirana za to.se pa vcasih zavedam ,kako so nekateri ljudje zaslepljeni z mojo energijo in ,ce bi bila manipulatorska bi jih komot lahko vlekla sem pa tja.

mislim ,da ima karizma cloveka opraviti s samospostovanjem,izkusnjami,lastno trdnostjo,odlocnostjo,vero vase in neoziranjem za maso ljudi,ki hodi po poteh predhodnikov.

clovek je zame avtoriteta in karizma ,ko je totalno individualen,izviren v dusi in pomemben v 1.meri do samega sebe.

kar si navznoter velikokrat kaszhes tudi navzen.

tako ,da mislim,da je avtoriteta in tudi karizma skupek vseh teh dejavnikov v cloveku in ne samo enega ,kot je recimo rojstvo.

vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis

shakti gawain

Karizmo imaš ali pa nimaš, to je moje mnenje. Preprosto je odsev duše. Vse ostalo je priučeno. x^x

Poznam primerek osebe, ki je bila zelo sesuta v življenju. Samospoštovanje slabo, moč zatrta, zbegana, prestrašena,....

Karizmo je pa imela ne glede na vse.

Vedno je bila opažena, čeprav tega ni hotela.

Kako čemo? Lako čemo.

Fajn pisete, s stevilnimi 'trditvami', pac, postavkami, se strinjam....

Tezko recem..... mislim da ni glih sam prirojena, vendar tud da je sam pridobljena ne morem rect... xscratchx

'odsev duse', kot ste se nekateri izrazili, mi je vsec...

Tud se strinjam, da je povezana s spostovanjem, prav tako se strinjam, da strateski blef (recimo v politiki) ni karizma, pa ceprav nekateri politiki pa pac so karizmaticni (bolj od drugih)....

menim da je povezana tudi s samozavestjo, vendar ne pa s pretirano, recimo, da je ze na meji s prepotentnostjo.

Povezana pa je tud z osebnim stilom (pa ne oblacenja), nacinom.

in pa jasno tud z mocjo, osebno, ne ono hoteno, pac pa z notranjo osebno mocjo cloveka; z izzarevanjem...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

povezana pa je tudi z inteligenco (ne pa tudi nujno z izobrazbo).

Mi je prisel na misel Onassis (kozorog drugac)... vsi ga opisujejo kot blazotno karizmaticno osebnost... pa bi kdo pomislil, ja valjda, ladjar, mogotec...

ampak ne, bil je majhen, kozav, prej grd kot lep, delal je v pristaniscu, ni imel sol... xyesx

Mas ljudi na kmetih, torej preprost folk, ki izzarevajo nekaj - niso izobrazeni, premorejo pa DUHA in naravno inteligenco in - karizmo. xyesx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Karizma je ena od oblik energij, ki si jih ljudje skreiramo zato, da z njimi lahko vodimo (manipuliramo) druge.

Zato, da lahko manipuliramo druge ljudi razvijamo še veliko drugih energij s katerimi jih pritegnemo v interakcijo za doseganje naših ciljev. Seveda večino teh procesov poteka nezavedno.

Nekatere od teh energij doživljamo kot prijetne in jih želimo še in še občutiti v svojem življenju (primer: karizma) in jim zato sledimo.

Nekatere od teh energij pa občutimo kot neprijetne in moteče (primer: ubogi jaz) zato smo pripravljeni narediti veliko za osebo, ki tako energijo kreira, da bi tak občutek čimprej minil. Tako dovajamo v življenje tistega, ki kreira tako neprijetno energijo vse kar po njegovem potrebuje, da bi njegovo neželjeno stanje minilo.

Ljudje vedno sledimo energiji.

Ja,... hm... kaj naj rečem? Vsega kar še ne obstaja ali sploh nikoli ne bo, tudi bog ne more pobarvati na rumeno.

<{POST_SNAPBACK}>Karizma je ena od oblik energij, ki si jih ljudje skreiramo zato, da z njimi lahko vodimo (manipuliramo) druge.

Zato, da lahko manipuliramo druge ljudi razvijamo še veliko drugih energij s katerimi jih pritegnemo v interakcijo za doseganje naših ciljev. Seveda večino teh procesov poteka nezavedno.

Nekatere od teh energij doživljamo kot prijetne in jih želimo še in še občutiti v svojem življenju (primer: karizma) in jim zato sledimo.

Nekatere od teh energij pa občutimo kot neprijetne in moteče (primer: ubogi jaz) zato smo pripravljeni narediti veliko za osebo, ki tako energijo kreira, da bi tak občutek čimprej minil. Tako dovajamo v življenje tistega, ki kreira tako neprijetno energijo vse kar po njegovem potrebuje, da bi njegovo neželjeno stanje minilo.

Ljudje vedno sledimo energiji.

Kolega,

...kdor veliko govori, veliko ve ali pa veliko laže, al pa ne ve o čem govori ...

AOV

<{POST_SNAPBACK}>Karizma je ena od oblik energij, ki si jih ljudje skreiramo zato, da z njimi lahko vodimo (manipuliramo) druge.

Hm, zanimiv pogled, tole me predvsem zanima, kako to naredimo, kdaj,...prosim za obrazložitev kako si ti to predstavljaš, predno usekam po tvojem mnenju x:Dx .

Kako čemo? Lako čemo.

...Marsa, kako se vidi karizma v astro chartu... sem mal preuceval ljudi, ki so bli karizmaticni in najpogostejse se mnajdel aspekt luna konj. jupiter... al pa sonce z jupitrom...

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

aja se nekaj - ko se vcas skor enaci opaznost s karizmo - no zame jasno opaznost ne pomeni karizme...

Opazen je tud norec (mislim v smislu The fool, ne dusevnega bolnika), klosar, vsakdo, ki je drugacen od skupine. vendar ni nujno karizmaticen.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>...Marsa, kako se vidi karizma v astro chartu... sem mal preuceval ljudi, ki so bli karizmaticni in najpogostejse se mnajdel aspekt luna konj. jupiter... al pa sonce z jupitrom...

jaz mam drugacne izkusnje (al pa poglede), sama pripisujem Plutonu pa Saturnu...

vestnemu, pridnemu, spostovanja vrednemu..

ne tolk takemu, ki nas navdusuje, recimo...

Ampak tud Jupitru, ja, pa clo Neptunu...

Pa Soncu seveda tud...

Po mojih opazovanjih pa predvsem folk s temi na asc al pa mc, na kotih, da so opazni...

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Hm, zanimiv pogled, tole me predvsem zanima, kako to naredimo, kdaj,...prosim za obrazložitev kako si ti to predstavljaš, predno usekam po  tvojem mnenju x:Dx .

Vidiš te že zanima kako bi lahko to skreirala. Bi želela vplivati na druge, ha? x:Dx x:Dx x:Dx

Prizivaj jo, pa jo boš imela, tako kot lahko prizoveš vsako drugo energijo v tem univerzumu. x;)x

Ja,... hm... kaj naj rečem? Vsega kar še ne obstaja ali sploh nikoli ne bo, tudi bog ne more pobarvati na rumeno.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...