Tamburin 13. april 2003 Prijavi Deli 13. april 2003 Danes sem med pospravljanjem našla list s temle zanimivim besedilom. Na dnu lista piše, da je besedilo iz leta 1692, našli pa so ga v cerkvi sv. Pavla v Baltimoru. DESIDERATA Spokojen hodi skozi trušč in naglico sveta in se spominjaj miru, ki ga najdeš le v tišini. Kolikor je mogoče, bodi v dobrih odnosih z vsemi ljudmi. Svojo resnico pripoveduj mirno in jasno, prisluhni drugim, tudi neumnim in nevednim, zakaj vsakdo ima svojo zgodbo. Izogibaj se bučnih, napadalnih ljudi, ker so breme za dušo. Ne primerjaj se z drugimi, da ne postaneš zagrenjen in ohol, kajti vedno bodo večji in manjši od tebe.Veseli se svojih del, veseli se svojih načrtov. Ohrani navdušenje za svoj poklic, naj je še tako skromen, saj je pravi zaklad v spremenljivih časih. Pri poslih bodi pazljiv, kajti svet je poln prevar. A zato nikar ne spreglej, da je tudi zvrhan kreposti. Mnogi hodijo za visokimi vzori in povsod je življenje polno junaških dejanj. Bodi, kar si. Bodi svoj. In nikoli ne igraj Ljubezni. Pa tudi ne preziraj je, čeprav si razočaran in ogorčen, zakaj Ljubezen je večna, kakor je večna tudi trava. Spokojno sprejmi izkušnje let, drugo za drugo skladno odlagaj stvari iz mladosti. Neguj duhovno moč, da te bo obvarovala nenadne nesreče.In ne spravljaj v žalost samega sebe z izmišljotinami. Mnogi strahovi se rodijo iz utrujenosti in osamljenosti.Vzdržuj zdravo disciplino, a vedno bodi do sebe tudi blag. Otrok vesolja si, nič manj kot so to drevesa in zvezde. Pravico imaš biti tu. In če to veš ali ne – vse v vesolju poteka natančno tako, kot je prav. Bodi torej v miru z Bogom, vseeno, kako si ga predstavljaš.In ne glede na to, kakšno je tvoje delo in kakšne težnje imaš v bučnem vrvenju življenja, ohrani mir v duši.Kljub vsej nesnagi in žalosti, kljub vsem izničenim sanjam, je svet vendarle čudovit.Bodi pozoren.Bodi srečen. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 13. april 2003 Prijavi Deli 13. april 2003 Prijazno, Tamara, in lepo od tebe, da si se potrudila...Danes si svasta nasla pri pospravljanju ocitno... Desiderata Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 14. april 2003 Prijavi Deli 14. april 2003 He he Tamara! Očitno si imela generalko .Bog ve, kaj bi še vse jaz privlekla na plano - tudi imam noro navado shranjevanja kaksnih misli, ali izrekov..samo finta je v tem, da jaz to lepo "kao" pospravim....na to seveda pozabim in čez čas - ko se mi zdi, da je čas da malo zraka spustim v predale - lepo zmečem vstran - pa nič preveč ne gledam, ker bi se mi znova kaj zadopalo Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 14. april 2003 Avtor Prijavi Deli 14. april 2003 Marsa, res sem svašta našla! Saj bom še nekaj najdenih stvari objavila, samo malo kasneje, da ne bo vse naenkrat! Nataly! Ja, sem se spravila delat generalko po stanovanju, a sem kmalu ugotovila, da si bom morala vzeti kak teden dopusta, da vse temeljito pospravim! Jao, jao, kaj vse se z leti nabere!!! :xx!: Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 15. april 2003 Prijavi Deli 15. april 2003 ja ,to mi je zlo ušeč!jest to delam kr sprot, če uhtim Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Helena 15. april 2003 Prijavi Deli 15. april 2003 Danes sem med pospravljanjem našla list s temle zanimivim besedilom. Na dnu lista piše, da je besedilo iz leta 1692, našli pa so ga v cerkvi sv. Pavla v Baltimoru. Tamara, hvala ti! To besedilo poznam in mi je bilo v preteklosti dostikrat v oporo. Vedela pa nisem od kje, od kdaj izhaja, zdaj VEM. Celotno besedilo se resnično dotakne mojega , malenkost bolj pa še čisto zadnji del. ... Otrok vesolja si, nič manj kot so to drevesa in zvezde. Pravico imaš biti tu. In če to veš ali ne – vse v vesolju poteka natančno tako, kot je prav. Bodi torej v miru z Bogom, vseeno, kako si ga predstavljaš. In ne glede na to, kakšno je tvoje delo in kakšne težnje imaš v bučnem vrvenju življenja, ohrani mir v duši. Kljub vsej nesnagi in žalosti, kljub vsem izničenim sanjam, je svet vendarle čudovit. Bodi pozoren. Bodi srečen. Helena Citiraj Helena Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Natasha 29. april 2003 Prijavi Deli 29. april 2003 TAMARA! Ravno to besedilo imam jaz obešeno na vratah kopalnice, s tako velikimi črkami, da ko se kopam (meditiram, uživam, se sproščam in razbremenjujem) ga vidim brati in sem ga prebrala že tolikokrat, da ga skoraj že znam na pamet. Ne spominjam se, kje sem ga našla, toda zelo veliko mi pomeni in ničkolikokrat sem že rekla, da ga bom prinesla v službo in vam ga napisala, evo prehitela si me in vesela sem, da se je znašlo tudi tukaj gor. Lepo te pozdravljam! Citiraj Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.M. H. Alderson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 23. januar 2006 Prijavi Deli 23. januar 2006 The Promise Step into a new world. A world without chronic diseases. Step out of your world. It has kept you a prisoner. Try something new. The prison has no walls.It has only lines. Lines that mark the ground around you. Inside the lines are your old ideas. Outside are new ideas that invite you to step over and escape your prison. Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Najdeni 31. januar 2006 Prijavi Deli 31. januar 2006 Razsvetjenje je pot proti cilju, s katerega se nikoli ne premakneš. Citiraj Bivanje je odprto v vse smeri. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 31. januar 2006 Prijavi Deli 31. januar 2006 desiderata ... ampak zato nič manj kul pesem Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.