Skoči na vsebino

Duša...

gioia Sw

Recommended Posts

• Komentarji 66
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Se mi zdi, da sem paše tale zlajnana anekdota:

Astronavt in možganski kirurg debatirata o stvarstvu. Pa pripomni astronavt, da je bil že dostikrat v vesolju, pa še nikoli ni videl boga. Kirurg mu pa vrne: "Jaz sem tudi odprl veliko glav, pa nisem notri našel še niti ene misli..."

x;)x

Deli na socialnih omrežjih

Bistvo je očem nevidno (je rekel Mali princ)... x^x kaj bi pa rada videla?

hmm... nisem si mislila da bomo enostavno vprašanje tako zakomplicirali...

kaj bi rada videla??....brala sem kaj pomenijo različne barve duše in takrat sem se odločla da bi rada videla svojo dušo. z določenimi tehnikami sem jo dejansko videla in zdaj jo raziskujem. zanima me, koliko ljudi še to počne.

zanima me, kdo izmed vas je že VIDEL svojo DUŠO?

ali sploh verjamete da obstaja?

lp, gioia sw :vio:

A se duše vidijo x!x

Duša je samo ime za nekaj na telesu x;)x

Nekaj kar obstaja x;)x

še :vragec: jih ma rad

uživajte

Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel.

KDO JO JE ŽE VIDEL??

Bistvo je očem nevidno (je rekel Mali princ)... x^x kaj bi pa rada videla?

x;)x x;)x To vprašanje je malce čudno. Razloži nam, kaj lahko ti vidiš? MI z našimi petimi materialnimi čuti tega nismo sposobni.

x;)x  x;)x To vprašanje je malce čudno. Razloži nam, kaj lahko ti vidiš? MI z našimi petimi materialnimi čuti tega nismo sposobni.

že kr nekaj časa se ukvarjam s človekovo duhovnostjo. verjamem v reinkarnacijo, verjamem v dušo. je nematerialna snov, ki v človeškem telesu deluje kot energija. vsaka duša ima svoje lastnosti, ki jih je mogoče videti z materialnimi čutili. ni pa to ena taka stvar, ki jo enostavno gledaš in jo vidiš.

vsak posameznik se v svojem prostem času ukvarja z drugačnimi stvarmi in jaz se ukvarjam z duhovnostjo. to me zanima. zato nisem nič drugačna od VAS. in to temo sem odprla zato, ker iščem ljudi s podobnimi interesi.

če se ti pa vprašanje zdi čudno, pa pač ne odgovori!

Gioia, definiraj kaj je človek. Je človek telo? Je človek duša? Če verjameš v reinkarnacijo, potem je bistvo človeka duša. V tem primeru je telo le nakakšna obleka, ki jo menjamo ob vsaki novi reinkarnaciji. Vprašanje je zato napačno zastavljeno. Človek nima duše, ker je duša človek. Duša = človek ima telo.

Lahko pa se igračkamo tudi drugače, vse zavisi od tega, kako definiramo človeka in kako dušo.

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

x:)x x:)x Z vsem navedenim kar si navedla se strinjam, BIGM je lepo odgovoril, zato mislim, da je vprašanje odveč, no, mogoče je samo zastavljeno narobe?

S tem, ko sem napisala,da z našimi petimi materialnimi čuti nismo sposobni videti duše, nisem mislila, da je ni pač pa ne moremo govoriti o gledanju duše, o občutenju različnih energij pa govorimo tu stalno, zato se mi zdi vprašanje odveč.

Sicer pa se ponavadi stanje duše kaže tudi in predvsem na telesu - samo pogedati je treba znati.

(duša pa je samo ime za nekaj na telesu - ime za tisto, kar se ne vidi x;)x )

uživajte

človek NI telo in človek NI duša. tudi bistvo človeka ni duša. res pa je, da je telo samo obleka, ki jo menjamo ob reinkarnaciji. človek je celota. je živo bitje, ki je najvišje razvito. ima ego in alterego. v primerjavi z živalmi ima višjo nalogo. in z našimi materialnimi čuti smo sposobni videti dušo oz. njene lastnosti.

zirosi je lepo napisal(a).

in mislim da vprašanje ni narobe zastavljeno.

če koga zanima: http://lkm.fri.uni-lj.si/xaigor/slo/povzet...ki/usodadus.htm

res pa je, da je telo samo obleka, ki jo menjamo ob reinkarnaciji. človek je celota. je živo bitje, ki je najvišje razvito. ima ego in alterego. v primerjavi z živalmi ima višjo nalogo. in z našimi materialnimi čuti smo sposobni videti dušo oz. njene lastnosti.

ni res - duša je samo ime za nekaj na telesu (del česar je lahko tudi jaz), reciklira pa se samo smrdljiv del (duh se pač najlažje zavoha).

kar pa se naše razvitosti tiče je precej relativna: če greš med živali brez puške je tale razvitost na precej niskem nivoju - če pa pomisliš na vse atomske pa podobne produkte se pa tudi ni za hvalit x;)x

Glede višje naloge, bi pa res rad izvedel kaj več o tem

uživaj

ni res - duša je samo ime za nekaj na telesu (del česar je lahko tudi jaz), reciklira pa se samo smrdljiv del (duh se pač najlažje zavoha).

kar pa se naše razvitosti tiče je precej relativna: če greš med živali brez puške je tale razvitost na precej niskem nivoju - če pa pomisliš na vse atomske pa podobne produkte se pa tudi ni za hvalit x;)x

Glede višje naloge, bi pa res rad izvedel kaj več o tem

uživaj

ok, vsak si dušo po svoje razlaga. ne morem ti vsiliti nekega svojega mnenja. vsa stvar je precej nedokazana.

glede razvitosti pa...je precej dvolična.... če greš med živali brez puške; med katere živali?? in vseeno ostaja možnost, da greš med živali s puško, kar pomeni da je nekdo moral puško iznajt, in to sigurno niso bile živali. ena izmed skupnih lastnosti ki jih imamo z živalmi so potrebe. in prve razlike so že v zadovoljevanju teh potreb. živali jih zadovoljujejo homeostatično, nagonsko. ljudje potrebe pogosto zadovoljujemo progresivno, socializirano. pri ljudeh so velikokrat prisotne tudi psihosocialne potrebe medtem ko pri živalih niso. že tu so razlike. ljudje smo višje razviti kot živali.

in mislim da nam je bilo dano da raziskujemo SEBE in svojo notranjost, ker sicer bi nam bilo raziskovanje precej bolj oteženo.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...