Skoči na vsebino

Tito

Penelope

Recommended Posts

Je bil včeraj zaniviv polnočni klub.

Tema - Angela Vode.

Pred 2 sv. vojno zlo aktivna feministka, anti-klerikalka, anti-nacistka in anti-fašistka; levičarka in komunistka.

Leta 39 so jo vrgl iz partije, ker je kritizirala nacizm. Pa partiji ni blo všeč, ker je zbirala humanitarno pomoč za vse. Ti niso naš, naj pocrkajo, so ji rekl.

Med vojno je bla 1 let zaprta v nemškem kanc-logarju.

Po vojni pa 6 let v "naših" (komunističnih) arestih (obsojena na 20 let). Potem pa odvzem vseh državljanskih svoboščin, nobene službe več ni smela dobit.

In do padca komunizma se ni NIKOLI NIHČE javno postavil zanjo.

Hočm rečt, tito je bil res supr za ljudi brez jaza, brez hrbtenice, brez etike. Z opranimi možgani, naučenimi vpit "živel tito, živela partija".

Pol se pa eni zgražajo nad čaščenjem Kim il sunga x:o)x

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 525
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Ekonomsko VZDIGNIL Slovenijo + Hrvasko, ker je bila kakor ena predsoba, v nasi lepi veliki hisi Jugoslaviji!!!

Slovenija je bila tud pred 2. sv. vojno (delno tud hrvaška) dost bol razvita od ostale jugoslavije. To je zasluga naših prednikov, in ne titova. V odnosu do zahoda smo velik zgubl v tem času, kot tudi vsi, kjer je bil komunizem. Češka je bla ena najbol razvitih držav na svetu.

Sploh je bla pa ideja razvijanja težke industrije in jeklarstva čist zgrešena. Kavčič, ki so ga počistl) je mu čist druge ideje. Bol napredno tehnologijo. Sam pol ne bi rabil v Sloveniji kupa delavcev iz drugih republik.

Emanuel vidis, pa je bil vseeno red in mir v drzavi. Samo, zdaj v Sloveniji pa so domobranci prisli malo prevec na povrsje s svojimi zgodbami, tukaj v Italiji jih se ne castìjo tako visoko!

Očitno te mot, da resnica počas prodira skozi temo komunistična propagande :vragec: .

Sistem grobega obračunavanja z desidenti se prej ko slej zlom, zgol vprašanje časa. Ne rešuje problemov, ampak jih sam potlač.

Poleg tega pa, ko je juga razpadla, je bla gospodarsko zlo slaba. Eni radi mešajo vzrok in posledico.

Tito je želel uničiti v ljudeh pripadnost svojemu narodu in ustvariti enotno jugoslovansko zavest...zato tudi toliko preseljevanja ljudi. Ekonomsko je izčrpaval Slovenijo in Hrvaško, da je ustvarjal strateško popolnoma zgrešene investicije v industrijo v popolnoma neustrezne pokrajine, da bi zmanjšal brezposelnost...

Dobra stran je bla, da je Slovenija lahko prodala vse, kar je nardila. Plače so ble pa seveda velik manše, kot na zahodu.

Težna je bla, da bi se ljudje pod narodnost izrekli za "jugoslovana". Vse ostale republike, razen Slovenije, so ble že nacionalno zlo mešane. Zato tud razvoj težke industrije. Tuki eni spet radi mešajo vzrok in posledico.

Emanuel vidis, pa je bil vseeno red in mir v drzavi. Samo, zdaj v Sloveniji pa so domobranci prisli malo prevec na povrsje s svojimi zgodbami, tukaj v Italiji jih se ne castìjo tako visoko!

ja in ker so prisli na povrsje, so pac na povrsju.

zdaj je domobranstvo tu 'in'. :xx!:

zdaj so domobranci tisti, ki so Jacki. x:o)x :xx!:

tko da, tu ne boste do konca prisli (men se pa itak ne da vec), ker so kleri tud najbolj glasni pa majo spet vse vecjo moc.

Ni mi vsec bil komunizem in nic ne pogresam Tita, sam domobranci so bli bad guyi PAC.

tko pac je.

pa ce 100 *resnic* svojih zdaj provajdajo.

sem pa tud jaz za spravo, sam sodim, da to ni to, pod kar se 'sprava' zdaj fura.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

ja in ker so prisli na povrsje, so pac na povrsju.

zdaj je domobranstvo tu 'in'. :xx!:

zdaj so domobranci tisti, ki so Jacki. x:o)x :xx!:

tko da, tu ne boste do konca prisli (men se pa itak ne da vec), ker so kleri tud najbolj glasni pa majo spet vse vecjo moc.

Ni mi vsec bil komunizem in nic ne pogresam Tita, sam domobranci so bli bad guyi PAC.

tko pac je.

pa ce 100 *resnic* svojih zdaj provajdajo.

sem pa tud jaz za spravo, sam sodim, da to ni to, pod kar se 'sprava' zdaj fura.

Saj si že omenila, da ti je zgodovina bolj tuja, pa tukaj to zdaj tud dokazuješ.

ja, zgodovina mi je dost tuja, sam ne tko bliznja in ne ta ki se tud mene tice.

Pa pravica mi ni tuja.

Podlasicastva ne maram, ne gre za zgodovino, gre za drzho. :palec:

Fanatizma tud ne. xyesx

Jaz nikjer ne navijam za komuniste, kot ti za cerkev - institucionalno.

torej jaz sem objektivna, ti pa ne.

ti si bil tko vzgojen, jaz pa tko, da mislim s svojo glavo (oz. sem si to tudi izborila). x^x

torej, jasno, da zagovarjas *svoje*.

jaz pa teh 'svojih' nimam - ker nisem nikol nicemur podobnemu pripadala

(so pa moji sorodniki globoko verni in to da sem na -ic, ne pomeni da je bil moj fotr kaksen oficir al kaj tacga, DALEC od tega xyesx - sem ze razlagala veckrat).

sem nalasc to napisala, da boste skocil, to je zarad vasih prednikov, vase vzgoje.

mojim prednikom so prav tko nagajal komunisti, pa sem tako ponosna, da nisem v takem miselnem kalupu kot vi. x^x

ker je jasno, da gre za dva tabora. jaz pa nisem v nobenem.

ne rabim se spoznat na zakone in na kriminologijo, da vem kaj je kriminal.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

p.s. tud ne smes sklepat o neznanju nekoga, ce ima zgolj taksno mnenje, kot ga ima.

Torej zate bi stoposto pomenilo, da pojma nimam o aktualnih svetovnih dogodkih, ce ne vidim tko, da je Bush good guy?????

Gre za moje mnenje, kako jaz dozivljam to. xyesx

Zakaj bi Titu verjela bolj kot kateremukoli drugemu politiku?

Vendar pa, ali se mi lahko zdi kot politik karizmaticen al mi ne sme bit al kaj?

kaj se greste folk???

Sovrazim posiljevanje in pa tud hinavscino in poniznost, pritlehnost.

Tile politiki prav tko majo maslo na glav, da ne uporabim hujsih besed, pa vsi presusheni zgledajo, bolni in piskavi... al pa debeli, zaripli in nezdravi (pozresnost, eden od grehov) - a tud en nima prave karizme.....

In to je MOJE videnje, a stekas, nima zveze z nicemer.

Mi ne rab prit iz argentine nekdo v moji dezeli pameti solit, ki ni nikdar tu zivel, kaj je blo prav in kaj je bla tista 'prava zgodovina' - in glih zato je pa tud ne maram. xyesx

Picasso

je moral it

x:o)x x:Dx xcivx xcivx xcivx

eni so pa MORAL na goli otok! :xx!: x!x

so mel pa jajca, da so BLI. TLE.. (pa ceprav osovrazeni od komunistov, saj je jasno, da je lazje se prikljucit k aktualnemu 'zmagovalcu') eni so pa rit nastavil in tretji so jo odnesli.

tko da ne ti men!!

fanatizma RES ne maram.

Picasso

Prav vesela sem (čeprav se čudno sliši), da mojega deda ni več med nami... Da ne vidi, kaj se danes dogaja. Da ne razmišlja, zakaj je trpel vse tiste muke, ko je bil partizan. Pa ni nikogar ubil, bil je bolničar. Bil je grdo ranjen (ustreljen) pri rosnih 22 letih, vse življenje invalid... Primorec. Oni so (in še vedno) vedeli, zakaj se je treba upret... Ker so jih Italijani že lep čas zatirali.

Pa moja stara mama, kurirka pri 15 letih. Ljubljančanka. Se je bilo treba fejst potrudit, da si kaj hrane dobil mimo bodeče žice... Vse premoženje so tedaj meščanske družine dale za moko ipd...

Pa cela stran družine - OF. Skrivanje orožja na podstrešju med italijanskim "hišnim obiskom".

Nekaj so jih pobili zaradi izdajalcev.

Mi je prav žal, kdor je bil na strani okupatorja, zame ni heroj. Zame so heroji le ljudje, ki se borijo za stvari, ki jih tudi jaz postavljam visoko v svoj moralni sistem - svoboda je že ena od njih...

In mi gre prav na bruhanje, ko kakšne imbecilne izjave po TV poslušam. To je vse, kar je od naše demokracije - vsak idiot ima svojih 5 minut slave. In idiotov je toliko, da se razumnih glasov sploh ne sliši več. Bljak.

Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo.

edino kar je res osebnega v mojem mnenju in ki 'zagovarja' titovo jugo, Emanuel in Aakhut in drugi, torej subjektivnega, je ta fact, da ce ne bi blo 'Titove Juge', tud mene (pa se velik velik kul folka in vsega) ne bi blo. x:)x

Picasso

edino kar je res osebnega v mojem mnenju in ki 'zagovarja' titovo jugo, Emanuel in Aakhut in drugi, torej subjektivnega, je ta fact, da ce ne bi blo 'Titove Juge', tud mene (pa se velik velik kul folka in vsega) ne bi blo. x:)x

:vragec:

oh....BI bli....che verjamesh v reinkarnacijo pa karmo x:Dx x:Dx x:Dx

..zlomk...tralala x:)x

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

mislila sem 'gole otoke' ipd. se mi ni dal popravljat...

eni so/ste bli tle, ne?

ogromno mojih frendov ma druzine, ki so ble domobranske, sam - so tle folk.

saj jaz bi se pa zdaj najrajs pobrala v avstralijo, ko vidim, kam gremo - nazaj!!! :eek:

namest naprej, noro, idiotsko, skregano z logiko.

ne, zaveden slovenc po difoltu ne more bit na strani okupatorjev. tko gre to.

ja, ok, sprava, pozabimo, jasno... xcheersx

sam... ne ti men... xyesx

Morda se bom s kom, ki je (recimo tud tu) naredil shtalo, cist spoprijateljila - sprava in vse - sam nikol mi ne bo nihce rekel, ne dokazal, zarad razlicnih casovnih okvirjev, da je prav tisto, kar je storil.

Torej, ja, mu oprostim, sam to ne negira njegove udelezbe tedaj, ne more to bit nikol 'prav', kar je storil, ne glede na prostor in cas.

tako je s spravo.

jaz ti oprostim, vendar tvoje dejanje ni bilo castno, je bilo napacno.

ne pomeni, da ce ti jaz oprostim, da si ti imel prav.

ce duhovnik nekoga odveze grehov, tud hudih, najbrz ne pomeni, da duhovnik slednje odobrava oz. da je imel ta cist prav, da jih je zagresil. xyesx

seveda pa je za spravo nujno, da se tud ta drugi, ki je 'imel prav', pokesa za svoje grehe, ki jih je/ko in ce jih je zagresil v vnetem furanju 'imeti prav'.

Picasso

Prav vesela sem (čeprav se čudno sliši), da mojega deda ni več med nami... Da ne vidi, kaj se danes dogaja. Da ne razmišlja, zakaj je trpel vse tiste muke, ko je bil partizan. Pa ni nikogar ubil, bil je bolničar. Bil je grdo ranjen (ustreljen) pri rosnih 22 letih, vse življenje invalid... Primorec. Oni so (in še vedno) vedeli, zakaj se je treba upret... Ker so jih Italijani že lep čas zatirali.

Pa moja stara mama, kurirka pri 15 letih. Ljubljančanka. Se je bilo treba fejst potrudit, da si kaj hrane dobil mimo bodeče žice... Vse premoženje so tedaj meščanske družine dale za moko ipd...Pa cela stran družine - OF. Skrivanje orožja na podstrešju med italijanskim "hišnim obiskom".Nekaj so jih pobili zaradi izdajalcev.

Mi je prav žal, kdor je bil na strani okupatorja, zame ni heroj. Zame so heroji le ljudje, ki se borijo za stvari, ki jih tudi jaz postavljam visoko v svoj moralni sistem - svoboda je že ena od njih...

In mi gre prav na bruhanje, ko kakšne imbecilne izjave po TV poslušam. To je vse, kar je od naše demokracije - vsak idiot ima svojih 5 minut slave. In idiotov je toliko, da se razumnih glasov sploh ne sliši več. Bljak.

V soli smo se ucili resnice, gole resnice, zdaj pa moramo to vse pozabiti in vse moje petice se morajo spremeniti v enice, torej: zdaj sem nezadostna, prej pa sem bila odlicnjakinja! Zdaj pride otrok iz sole domov in 40-letna mama mu mora govoriti cisto nekaj drugega, kot je za petico odgovarjala v soli. Butc bi reku, d je use relativno! Ampak, a sploh kdo ve kaj pomeni relativnost, a? Eni sam frazarjo, delal so pa vedno Bosanci, kajti, ce njih ne bi bilo, bi bila Ljubljana se vedno do kolen v blatu (Kdo je naredil slovenske ceste?)!!! Nimam pa nic proti tistim, ki so se vrnili, samo tiho naj bodo in naj se ne postavljajo. Vsi pa tudi niso bili grdi, ne!!!

ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA

lej....od mojih noben ni biu na oni strani (kot jo ti imenujesh) v konchni fazi je moj dedek objavil kulturni molk v ljubljani...ampak...na komunajze je biu pa alergichen....ves njihou prihod na oblast je biu chista manipulacija in prevara....zhe koj na zachetku

najprej so bli pa tko al tko PROTIIMPERIALISTICHNA FRONTA...shele pol so se preimenoval v OF :xx!:

pa zanimivo, da nihche od titoljubcev in obozhevateljev prejshnjega rezhima ne omenja KARDELJEVE DEPESHE :xx!: :xx!: :xx!:

na to ste pozabl, al NAMENOMA pozabl :xx!:

..zlomk tralala :vio:

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

SELEN.... a v soli smo se ucili sam resnico... pravis? Rec, no rec ucitelju, kuko je blo al pa kuko je, no rec!!! Potem pa si Biblijo utrpi, tm pa sploh use pise po resnic, ne! No, pa rec fajmostru, rec mu ne!

KRATKO + JEDRNATO!!!

ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA

a veš da sem vse to storila ;) mislem, v šoli se nisem strinjala, duhovniku sem pa tud enkrat povedala svoje mnenje... zame resnica je tisto, kar spoznam sama... vse ostalo so le preslikave... a veš kolk resnic je na svetu? tolk kot je bilo in je ljudi... torej kolk resnic šele pride... mimogrede, zgodovina je bila moj najljubši predmet, vendar nisem vzela vsega za sveto, fanatičnost ni moja vrlina ;)

V soli smo se ucili resnice, gole resnice, zdaj pa moramo to vse pozabiti in vse ]

SELEN.... a v soli smo se ucili sam resnico... pravis? Rec, no rec ucitelju, kuko je blo al pa kuko je, no rec!!! Potem pa si Biblijo utrpi, tm pa sploh use pise po resnic, ne! No, pa rec fajmostru, rec mu ne!

KRATKO + JEDRNATO!!!

dej se ti mal odloch, kdo kej pravi :xx!: :xx!: :xx!:

..zlomk...tralala x:Dx

aja v šoli smo se učili samo resnico?

najbrz je bilo misljeno, da tako kot se zdaj pac uci resnico.....

aktualna resnica recimo... ;)

*

ah kje aakhut, ne namenoma, zakaj?

nismo pac prisli do tega... jaz govorim o casti, pokoncni drzhi in podobnem....

pa mal o politikih, pa mal primerjave, kako je zdaj sicer bolj kul, vendar pa zal kam gremo... in tako dalje...

kardelji pa to so tko kot da bi vse one domobrance tanajhujse ven zvlekli pa ponovno dokazovali, kolk so bli bad,

pac, ja, saj se steka... muchke, ogaba, kot povsod...

men je blo tud slabse prej. ne menjam nikol.

sam ne negiram pa svoje zgodovine. to sem tud jaz, to me je tud kalilo - tko kot vas cist vse, tako al pa drugac.

isto je... si kakrsen si... se ne upogibas prevec, saj veste:

'kdor se nekomu klanja, drugemu kaze hrbet'...

da mas osnovno drzho v lajfu, pa je, gre.

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...