emanuel 29. oktober 2005 Prijavi Deli 29. oktober 2005 Tako je. Saj je znano da osvobodilnega boja ni začela partija, samo prilastila si ga je ker je videla v njem priložnost za vzpon na oblast. O sodelovanju partije z okupaturjem bi se pa dalo marsikaj rečt, ne samo tisto kar si ti napisal. Antikomunizm sem pa prejšnič omenu sam kot protiutež enostranskemu gledanju (v stilu; bad boys, good boys), ne pa zato, da bi sam prodaju črno-bele slikce. , vsec pa mi je d se zmano strinjas, da so samo revni dialekti! Slovenščino ni treba metat med srbo-hrvaško-črnogorsko-bosanščino.Mi pa sploh ni všeč, da v zamejstvu učiš srbo-hrvaščino, namesto slovenščine. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 29. oktober 2005 Prijavi Deli 29. oktober 2005 Emanuel zivjo!Nikoli nisem bila komunistra pa mi ni nihce rekel, da sem fasistka! Cudno mi se zdi, kako da bivsi Partizani nimajo vec nikakrsne besede, kot da bi jih hoteli prepricati, da so delali narobe, da so bili na napacni strani. Nimam nic proti voditeljem drzave, kajti kolikor vem, se nikoli noben predsednik ni rekel ljudem: drogirajte se, lazite, pijte, ubijajte ... vidis, prav to pa ljudje pocenjajo, potem se pa na slabega predsednika izgovarjajo.Glede danasnje mladine: samo pritozujejo se, vse negirajo, protestirajo .... vse v smislu tisih bedastih ameriskih nadaljevank, ki so jim vzor.... vecina mladih pije in se drogira! Lep vzgled! Potem pa bo cez kaksnih 20 let prav eden od teh prisel na povrsje (poglej mladostno zgodovino nekaterih nasih bolj t'mladih voditeljev, ko smo jih use pijane in drogirane skor po tleh brcal v diskih) in kaj bo naredil, no kaj? Ti pa jaz povem: zagovarjal bo vse nepridiprave, kajti prav pri njih bo nasel oporo! Zalostno pa je, da je teh opor vedno vec!Ena drzava = ena hisa. V tej hisi zivi ena velika druzina, ki se med seboj tudi vedno ne razume. Vsak clovek si doma montira najmanj 2 protivlomilski kljucavnici. Zdaj pa povejte: Zakaj bi se morale meje odpreti, zakaj? Jaz sem proti, kajti tako pridejo v tvojo hiso: lopovi, morilci .... no, pa tudi kaksen dober, ampak ta se ne boji pozvoniti in pocakati da mu kdo odpre!!! Zdaj, ko ni vec reda na mejah, droga prosto potuje po bivsi Jugoslaviji. In zdaj se bo spet en pameten oglasil: Ja full dobr je zdej zvet!!!Geslo zate: Ko bom velik, bom razumel!!! Al pa se bols: KO BOM RAZUMEL, BOM VELIK!!! Sem napisu, da je partija večinoma vse svoje nasprotnike označla za okupatorjeve sodelavce, med vojno in po vojni. Kar se vse bolj kaže, ko prihajajo viri, ki so bli prepovedani.Ena država - ena hiša - en narod, ja.Kar se tiče odprtih mej pa tujcev, ja, najmočnej mafija v Sloveniji je srbsko-črnogorska, ki v veliki meri vod tud trgovino z drogo in belim blagom, pa izsiljevanje (zaščito), pa...... še marsikaj. Saj maš prav. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 29. oktober 2005 Prijavi Deli 29. oktober 2005 Sam cudn pa je, d je Vuk Karadzic (1787 - 1849) v italijanski enciklopediji, Kopitar (1780 - 1844) pa ni!!!A da ni tko? Zakaj bi bilo čudno? Karadžić je utemeljitelj srbskega knjižnega jezika in kot tak zasluži svoje mesto v enciklopediji. Jernej Kopitar pa mu je omogočil, da ga je utemeljil, ker ga je v izgnanstvu financiral, mu plačeval podnajemniško sobo, hrano in še kaj. Česa nisi razumela Bonga? Moj post se je nanašal na tvojo brezpredmetno pisarijo, da slovenski jezik izhaja iz srbskega. :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 30. oktober 2005 Prijavi Deli 30. oktober 2005 Dva drogiranca (ne prav na veliko, ampak dovolj da imata zgresene pojme o zivljenju!) od njih poznam. Pa pustmo to! Zaenkrat so heroji, cez par let pa bodo obrekovani kot je zdaj nas veliki Tito! Citiram sam tole, komentar pa se nanaša tudi na druga tvoja izvajanja, ki dihajo z jugonostalgijo. Jugoslavija je bila umetna tvorba različnih narodov, izhajajočih iz različnih kulturnih in veroizpovednih okolij, nastala zaradi skupnih interesov politike v nekem trenutku. Različni pa smo bili tako, da nismo imeli skupaj kaj iskati (primer: ne vem če si predstavljate, kakšno mučenje je bilo zame, ko smo morali v vojski iti na koncert enga tipa, ki je gonil gusle). Proti tovrstni drugačnosti sicer nimam nič. Včasih mi je celo vše - ko pridem na obisk k njim, v njihovo državo, ko želim v popolnosto občutiti njen utrip. Vendar pa tolikšna drugačnost ne more funkcionirati v neki normalni demokratični državi. Takšno tvorbo je bilo moč "držati skupaj" le s politiko trde roke - diktaturo in propagando, na čelu tega pa je bil seveda Tito. Razen v Rusiji so se tako le še pri nas dogajale čistke z montiranimi obtožbami (npr. dachauski procesi), iz javnega življenja, bodisi v zapore, bodisi v kakšno drugo obliko prisilne anonimnosti so izginili vsi drugače misleči (npr. Hrvaška pomlad iz sedemdesetih let), s propagando o samoupravljanju kot idealni ureditvi pa so nas filali tako, da se nismo niti spomnili vprašati, zakaj hudiča moramo po kavbojke v Italijo, če je pri nas vse tako idealno. Ja, tudi sedaj ni idealno. Skos mamo občutek, da tisti, ki so na oblasti, kradejo, kar je na nek način res. Ampak smo vsaj v demokraciji, oziroma v neki njeni razvojni fazi. Enoumje se je s Titom in sestopom komunistov z oblasti k sreči končalo. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 30. oktober 2005 Prijavi Deli 30. oktober 2005 Jugoslavija je bila umetna tvorba različnih narodov, izhajajočih iz različnih kulturnih in veroizpovednih okolij, nastala zaradi skupnih interesov politike v nekem trenutku. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 30. oktober 2005 Prijavi Deli 30. oktober 2005 Jugoslavija Kot segedin - za ene meso, za druge zelje Ko daš skupaj je pa segedin... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 30. oktober 2005 Prijavi Deli 30. oktober 2005 Enoumje se je s Titom in sestopom komunistov z oblasti k sreči končalo. ker pa nismo izvedli lustracije, so rdechi zhal she vedno na polozhajih :xx!: :xx!: :xx!: zlomk.....turken und komunisten rauss Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 30. oktober 2005 Prijavi Deli 30. oktober 2005 Samo eni so se prefarbal... So kot lubenice... :xx!: zunaj zelen, ko ga prerežeš, je pa notri rdeč Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 30. oktober 2005 Prijavi Deli 30. oktober 2005 ker pa nismo izvedli lustracije, so rdechi zhal she vedno na polozhajih :xx!: :xx!: :xx!: zlomk.....turken und komunisten rauss Torej po tvoje - komi enkrat, komi vedno.Jst ne mislim čist tko. Eni se pač znajo prilagajati novim razmeram. Kučan recimo se je men zdeu čist spodoben predsednik. Me dost bl motjo razni Podobniki; zlasti tamau (Marjan.com). Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 30. oktober 2005 Prijavi Deli 30. oktober 2005 kuchan????pa ta je najvechja baraba...she drKovshek se skrije :xx!: :xx!: :xx!: zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 30. oktober 2005 Prijavi Deli 30. oktober 2005 Ne vem če paše semle...Se še spomnite da so kovancu za 50 stotinov rekli Kučan Majhen, siv, nič vreden... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 30. oktober 2005 Prijavi Deli 30. oktober 2005 Ne vem če paše semle...Se še spomnite da so kovancu za 50 stotinov rekli Kučan Majhen, siv, nič vreden... Po drugi strani pa je bil večinsko izvoljen.Čisto normalno se mi zdi, da ne mislimo vsi enako, ampak pomislite, do kakšnih zapletov bi lahko prišlo v fazi osamosvojitve, če bi nam predsdedoval npr. Pučnik, ki je bil bistveno, bistveno manj diplomatski, kot Kučan. Sicer pa - pustimo to. Tema je valjda Tito in posledično fuckin' jugonostalgija. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 1. november 2005 Prijavi Deli 1. november 2005 Puši ko Marsa http://nonameriders-club.si/tito.jpg Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cigancica 2. november 2005 Prijavi Deli 2. november 2005 Zdej se pa ze umer ne!Pol bos PA PISARLA, kako ti drugi energijo kradejo. Si jo ti kr sama seb: ta dobro energijo pretvarjas v slabo! mislim ,da to sploh ne spada v to temo...kar se tice moje energije.ampak ocitno ti je bilo do tega ,da to povesh in tvoje besede tudi same govorijo o tvoji energiji,katere ne bom komentirala,ker ne vidim razloga za to.tvoje mnenje o moji energiji,pa se mi zdi za lase privlecheno malo.... Citiraj vec svetlobe spustis vase,svetlejsi postane svet v katerem zivisshakti gawain Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 5. november 2005 Prijavi Deli 5. november 2005 Puši ko Marsa http://nonameriders-club.si/tito.jpg A Marsa kadi cigare Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 5. november 2005 Prijavi Deli 5. november 2005 Citiram sam tole, komentar pa se nanaša tudi na druga tvoja izvajanja, ki dihajo z jugonostalgijo. Jugoslavija je bila umetna tvorba različnih narodov, izhajajočih iz različnih kulturnih in veroizpovednih okolij, nastala zaradi skupnih interesov politike v nekem trenutku. Različni pa smo bili tako, da nismo imeli skupaj kaj iskati (primer: ne vem če si predstavljate, kakšno mučenje je bilo zame, ko smo morali v vojski iti na koncert enga tipa, ki je gonil gusle). Proti tovrstni drugačnosti sicer nimam nič. Včasih mi je celo vše - ko pridem na obisk k njim, v njihovo državo, ko želim v popolnosto občutiti njen utrip. Vendar pa tolikšna drugačnost ne more funkcionirati v neki normalni demokratični državi. Takšno tvorbo je bilo moč "držati skupaj" le s politiko trde roke - diktaturo in propagando, na čelu tega pa je bil seveda Tito. Razen v Rusiji so se tako le še pri nas dogajale čistke z montiranimi obtožbami (npr. dachauski procesi), iz javnega življenja, bodisi v zapore, bodisi v kakšno drugo obliko prisilne anonimnosti so izginili vsi drugače misleči (npr. Hrvaška pomlad iz sedemdesetih let), s propagando o samoupravljanju kot idealni ureditvi pa so nas filali tako, da se nismo niti spomnili vprašati, zakaj hudiča moramo po kavbojke v Italijo, če je pri nas vse tako idealno. Ja, tudi sedaj ni idealno. Skos mamo občutek, da tisti, ki so na oblasti, kradejo, kar je na nek način res. Ampak smo vsaj v demokraciji, oziroma v neki njeni razvojni fazi. Enoumje se je s Titom in sestopom komunistov z oblasti k sreči končalo.Živjo Bobnar, kako gre?Morm priznat, da se s tvojim izvajanjem pravzaprav skoro v celoti strinjam... le zaključek... hmm lej vsaka politika se tako ali drugače "bori", da ostane na oblasti, in tudi v demokraciji (tako pri nas kot tudi v nekaterih zibelkah) se odstranjuje drugače misleče... zato si ne zatiskaj oči. da je danes kaj bolje... le da smo tedaj drugače misleče imenovali "neprijatelji tekovine revolucije", danes pa so to "sovražniki demokracije" ali pa celo "teroristi"... Tako pač je... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 5. november 2005 Prijavi Deli 5. november 2005 A Marsa kadi cigare Vse, kar pride, kao ja Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 5. november 2005 Prijavi Deli 5. november 2005 Vse, kar pride, kao ja Ma nemoj, a prav vse... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 7. november 2005 Prijavi Deli 7. november 2005 hm, citiraš nosoroga, pozdravljaš mene... Ha zgleda da sem bil že tolk zaspan, da nisem vedu komu odgovarjam... se oproščam za napako... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. november 2005 Prijavi Deli 7. november 2005 A Marsa kadi cigare ne. jasno ne kadim cigar pa tud "vsega kar pride", ne. se ti blede stane! :xx!: Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 7. november 2005 Prijavi Deli 7. november 2005 Morm priznat, da se s tvojim izvajanjem pravzaprav skoro v celoti strinjam... le zaključek... hmm lej vsaka politika se tako ali drugače "bori", da ostane na oblasti, in tudi v demokraciji (tako pri nas kot tudi v nekaterih zibelkah) se odstranjuje drugače misleče... zato si ne zatiskaj oči. da je danes kaj bolje... le da smo tedaj drugače misleče imenovali "neprijatelji tekovine revolucije", danes pa so to "sovražniki demokracije" ali pa celo "teroristi"... Tako pač je... Je kar bistvena razlika o tem, kako so te "odstranili" včasih in kako te danes. Danes te (lahko) skenslajo z vidnejšega delovnega mesta, to pa je praktično tudi vse. O tem, kako je bilo včasih, pa bi ti lahko veliko povedal, a zaenkrat le tole:- Mojega starga fotra so med vojno na krut način in brez razloga (lažna kleveta) ubili partizani (uradno je še danes napisano, da je padel neznano kdaj in neznano kje). Ko so zaštekali, da so zajebali, so dali po vojni moji stari mami čudovito stanovanje. Ko pa ga je hotela okoli leta 1960 rehabilitirati (imela je odvetnico in kup prič), so ji neuradno rekli:"Mir daj. Drugače bomo še tebe." Preberi si tudi Torkarjevo knjigo "Umiranje na obroke", čeprav je (zame) napisana na zoprn način - tip namreč skos mal preveč cvili, a o razmerah v Slo. po vojni izveš iz nje ogromno) Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 7. november 2005 Prijavi Deli 7. november 2005 Stane: Vse, kar pride, kao ja Marsa:ne. jasno ne kadim cigar pa tud "vsega kar pride", ne. se ti blede stane! :xx!: Smotko Piko: Mogoče le ni še nič prišlo! (včas se pa vseen pokadi ven) Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 7. november 2005 Prijavi Deli 7. november 2005 Je kar bistvena razlika o tem, kako so te "odstranili" včasih in kako te danes. Danes te (lahko) skenslajo z vidnejšega delovnega mesta, to pa je praktično tudi vse. O tem, kako je bilo včasih, pa bi ti lahko veliko povedal, a zaenkrat le tole:- Mojega starga fotra so med vojno na krut način in brez razloga (lažna kleveta) ubili partizani (uradno je še danes napisano, da je padel neznano kdaj in neznano kje). Ko so zaštekali, da so zajebali, so dali po vojni moji stari mami čudovito stanovanje. Ko pa ga je hotela okoli leta 1960 rehabilitirati (imela je odvetnico in kup prič), so ji neuradno rekli:"Mir daj. Drugače bomo še tebe." Preberi si tudi Torkarjevo knjigo "Umiranje na obroke", čeprav je (zame) napisana na zoprn način - tip namreč skos mal preveč cvili, a o razmerah v Slo. po vojni izveš iz nje ogromno)Hja sigurno je nemogoče primerjat tisti čas in današnji... mi je žal za tvojega dedka.... hotel sem samo napisat, da pač tudi danes ni vse idealno.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BINGA-BONGA 7. november 2005 Prijavi Deli 7. november 2005 Hja sigurno je nemogoče primerjat tisti čas in današnji... mi je žal za tvojega dedka.... hotel sem samo napisat, da pač tudi danes ni vse idealno....in tudi nikoli ne bo! AMEN Citiraj ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BINGA-BONGA 24. december 2005 Prijavi Deli 24. december 2005 Ja nc, sam puzdravm in prec grem! http://www.simonerossi.it/faccine/tricolore.gif Citiraj ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.