Kljuka 18. april 2003 Prijavi Deli 18. april 2003 Vsem voščim, veselo in blagoslovljeno Veliko noč! Osamljeni, ne bojte se, ne bojte se, ne bojte se! Svoje trpljenje podarite na Kristov Oltar! Če boste to sposobni narediti, se nimate kaj bati :!: Zapomnite si pa najbolj, čiste ljubezni, ki je naredila vse za kar veste, ne bi obstajali! To voščilo pa voščim posebno pa še tistim, ki so Jezusovega usmiljenja najbolj potrebni :!: Citiraj Lep pozdrav! http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Helena 18. april 2003 Prijavi Deli 18. april 2003 Velika noč Danes je Veliki Petek. Na ta dan je Jezus svoj križev pot potil - 14. postaj... Kakor Jezus, tako tudi vsak izmed nas nosi svoj križ. In Jezus je vstopil v vsak naš križ, vzel ga je nase, da nas osvobodi.Križ je prostor našega srečanja z Jezusom.Tako postane križ zate blagoslov namesto trpljenja. V tem se rojeva sposobnost,da kljub križu vzklikaš od veselja.Križ postane vir veselja, zmage in svetlobenamesto joka strahu in tesnobe.Križ in tpljenje postaneta smiselna,ker je vanju vstopil Jezus Kristus.Trpljenje moraš sprejeti samo zato,ker v njem najdeš Jezusa Kristusa,ki trpljenje lahko premaga,ali pa ti da moč,da ga potrpežljivo prenašaš. Sprejemanje križa je zmaga nad križem.Sprejemanje trpljenja, bolečin, smrti, bolezni in grehaje osvobajanje od trpljenja, bolezni in zla.To je zmagoslavna hoja. Kakor je Mojzes v puščavi naredil križ in nanj obesil bronasto kačo,da bi vsak, ki bi pogledal vanjo, ozdravel od kačjega pika in bolezni,tako se tudi mi ob pogledu na križ srečujemo s Kristusom, ki nas ozdravlja. Ker vemo, da nas v vsakem sprejetem trpljenju čaka Jezus Kristus,trpljenje izgublja svojo moč.Trpljenje ni več pot v osamljenost, nesmisel in izgubo,pač pa pot v smisel, veselje in življenje. Povzeto po p. Tomislavu Ivančiču Vesela sem, da Lahko nosim svoj Lahki križ v primerjavi z drugimi.Svojega poznam in ni mi težko ga nositi,saj če smo sposobni ljubiti, potem ni nič na svetu težko... Lepo in sončno Veliko noč želim vsem,ki vam ta praznik pomeni nekaj, kar vam pogreje srce. Helena Citiraj Helena Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zirosi 18. april 2003 Prijavi Deli 18. april 2003 PA VELIKO PIRHOV! Citiraj Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vila vetra 18. april 2003 Prijavi Deli 18. april 2003 Lepo praznujte! -priznam, da pisanke zelo rada farbam Vila Vetra Citiraj Nikoli ne podcenjuj moč vetra in moč strasti...! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zirosi 18. april 2003 Prijavi Deli 18. april 2003 Lepo praznujte! -priznam, da pisanke zelo rada farbam Vila VetraBarvajo se trdo kuhana jajca, ko so pobarvana in požegnana pa postanejo pirhi - kakšen natančno je postopek za pisanice pa ne bi vedel PA VELIKO PIRHOV Citiraj Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. april 2003 Prijavi Deli 18. april 2003 No, to je pa zelo lepo.Fino, Kljuka! In hvala za cestitke! Pri nas pa je tako; namesto da bi najbolj navduseno barvali (ker smo pac nekaksni artisti), mi to nekako narobe hodi, a vseeno vsako leto naredimo kaksne 'cebulne' pirhe..Uh, saj res, spet mi bojo vso rdeco cebulo ze oskubili na trgu. :o|o: Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kljuka 18. april 2003 Avtor Prijavi Deli 18. april 2003 Ob tej uri Je rekel Poncijemu Pilatu:" Ti me lahko sodiš, ker ti je dano iz Najvišjega mesta!" Citiraj Lep pozdrav! http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 18. april 2003 Prijavi Deli 18. april 2003 Rada imam Veliko noč...In glede pisank vedno nekaj izumljamo..hmmm bo že Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kljuka 18. april 2003 Avtor Prijavi Deli 18. april 2003 drhal se je drla: križaj ga! Citiraj Lep pozdrav! http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 18. april 2003 Prijavi Deli 18. april 2003 http://www.astrologija.org/forum/index.php...476&hl=prazniki Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 18. april 2003 Prijavi Deli 18. april 2003 vam vsem zheli lepo in nepozabnoPASHO TUT PRAZNUJEMO Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vila vetra 18. april 2003 Prijavi Deli 18. april 2003 tud aakhuta tak zlo rada farbam Vila Vetra -ker je takrat tak HUUUDOOoo pokoren Citiraj Nikoli ne podcenjuj moč vetra in moč strasti...! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 18. april 2003 Prijavi Deli 18. april 2003 Praznično vsem z jajčki ali brez Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 18. april 2003 Prijavi Deli 18. april 2003 mam rad čokoladne pirhe z pametnimi lešniki notri Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. april 2003 Prijavi Deli 18. april 2003 Joj, kaksni lepi pirhi, Tina... Pa hvala za lepe zelje... vsem in jaz zelim tudi lepe praznike vsem. Helena! Kaksna lepa slikica Jezusa (a si opazila/ste opazil), da ima 'ribje' oci? Pokowc - tebi pa hvala za posredovanje linkov, , sem opazila ze v parih temah, da si izbrskal!Pohvalno! Da se kdo vskoci... Skratka - dobila redco cebulo, celo peso za povrh, pa 'recept' za pesine pirhe...Pa jajca dobila ze danes (da ne pridem jutri ob 13h na trg, ko ze davno ni vec jajca nobenega - od tisocih, ki se prodajajo).Pa videla bezgove pirhe. Pa se dobre volje sem!Pa ravno prazniki so. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tina 18. april 2003 Prijavi Deli 18. april 2003 Marsa, za pesine pirhe še nisem slišala. Lahko kaj več poveš o njih; kakšni so, pa kako se naredijo? Citiraj http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. april 2003 Prijavi Deli 18. april 2003 Sem vedela, da se bom morala se 'zagovarjati'... Enkrat smo probali z vsemi temi - s spinaco (ni ok), s peso (ni BILO ok) itd...No, danes pa mi pove gospa na trgu, da je treba peso naseckat, pa ne prevec vode dat, pa potem totalno dela baje...Pa najbrz moras dat ful tega - in ne samo eno peso.Skratka - point je v naseckanju pa majhni kolicini vode..Baje da je cisto in ful tak ciklamen... samo ni imela nobenega pesinega. Ji pa verjamem, ker mi je pokazala bezgov pirh! Tak plavkasto viola, a mocne barve.Jutri probam, pa porocam - ce bo pa kdo prej probal, pa naj tudi referira... Vcasih pa smo jih spuhali ven... luknjice in to.... samo me je strah, da ga potem zdrobim, takega krhkega, jaz, ki sem precej les... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tina 18. april 2003 Prijavi Deli 18. april 2003 Sem že firbčna kakšni bodo Jaz jih pobarvam na čisto klasičen način- s čebulo.Umetniška poslikava pa pripada tistim z luknjicami, da jih potem lahko obesiš na kakšno vejico Citiraj http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 20. april 2003 Prijavi Deli 20. april 2003 Imamo čebulne - te so iz "naravnih" barv. Kupljene barve pa:oranžne, rumene, zelene in vijolične..nič rdečih, ker je barva zatajila. hmmm...sem pomislila, da bi jajčka v pesinem soku skuhala..kdo ve, kaj bi ratalo?In še nekaj sem ugotovila. Da na Ptujskem, Dravskem polju in Halozah jemo "žegen" drugi dan, se pravi v nedeljo po prihodu od maše.Drugje po Sloveniji, pa ga jedo že v soboto.... Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. april 2003 Prijavi Deli 26. april 2003 Tina - in ostali - sem obljubila referiranje... pa pozabila.. Skratka!! Pesini pirhi in to!! Nista. Nic ni bilo - rjavo rjava jajca, malo flekasta... Brez veze, pa prav lotila sem se letos...Morda sem dala prevec jajc (4)... Skratka - vzamem nazaj... Pesini pirhi NE 'delajo'..Razen ce bi morala porabit kilo pese za en jajc. :!!: Pac pa so cebulni kar lepo ratali - no, predvsem lepe barve... Bili pa so malo flekasti, a to ne moti velikega duha.. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Helena 27. april 2003 Prijavi Deli 27. april 2003 Prva nedelja po Veliki noči je danes! Bela nedelja oziroma kot pravi moja mama Druga Velika noč. Po običaju se tudi na belo nedeljo barvajo jajčka, vsaj pri nas. Jaz sem jih pobarvala 10 in sicer v čebulini lupini... kak so lepe! Pa naj kdo reče, da čebula ni zakon Helena p.s. Tole so moji prvi pirhi, ki sem jih okrancljala na letošnjo Veliko noč. Citiraj Helena Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tina 27. april 2003 Prijavi Deli 27. april 2003 Marsa, hvala za "referiranje" o pesinih pirhih. Se bom potem rajši držala preverjenega čebulnega recepta Helena čestitam, res so lepi pirhi Citiraj http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Helena 28. april 2003 Prijavi Deli 28. april 2003 Helena čestitam, res so lepi pirhi Hvala Tina! Helena Citiraj Helena Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 8. april 2004 Prijavi Deli 8. april 2004 Velika noč je spet pred nami... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 8. april 2004 Prijavi Deli 8. april 2004 Ja! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.