free 6. april 2007 Prijavi Deli 6. april 2007 DAN VESELJA, RADOSTI IN UPANJA - Velikonočno sporočilo - Jezus ni bil navezan na ego. Ni se menil za svojo žalost in bolečino ali radost in dobiček. Njegovo srce se je odzivalo na trpljenje sočloveka, slišalo je klic miru in bratstva. Hodil je med ljudmi, širil sporočilo ljubezni in živel življenje posvečeno človeštvu. Velika noč je največji praznik kristjanov. Na dan Velike noči je Jezus, po verovanju, potem, ko je že tri dni ležal v grobu, vstal od mrtvih in nekateri njegovi apostoli so ga tisti dan videli.Njegovo javno delovanje je trajalo tri leta. V tem času je učil in ozdravljal ljudi po različnih krajih Judeje in Galileje, ki so bili takrat pod rimsko upravo. Predvsem so njegovi čudeži pritegnili velike množice ljudi. V Kani Galilejski je kot prvi čudež napravil iz vode vino. Ozdravljal je najtežje bolezni in oživljal mrtve, kot sta bila Lazar in neka deklica.Na nedeljo, teden dni pred Veliko nočjo, imenovano Cvetna nedelja, je Jezus v svojem 33. letu življenja prišel v Jeruzalem. Spremljala ga je navdušena množica ljudi, ki je pred njim posipala cesto s cvetjem in oblačili. Vendar pa Jezusa niso marali takratni judovski duhovniki. Najbolj so mu zamerili, ker je Jezus pred duhovniki potrdil, da je on Kristus, Božji Sin. Prijeli so ga in odvedli k takratnemu rimskemu poveljniku Pilatu ter zahtevali njegovo smrt. Tudi ogromna množica ljudi, ki ga je še pred nekaj dnevi tako slavnostno spremljala ob prihodu v Jeruzalem, je sedaj zahtevala njegovo smrt na križu.Dogodki so se odvijali z bliskoviti naglico. Jezus je bil prijet v noči od četrtka na petek. V petek dopoldne je bil že obsojen in po strašnem Križevem potu tudi križan. Na križu je izdihnil ob treh popoldne. Zvečer istega dne je bil položen v kamniti grob in tretji dan, to je v nedeljo, je bil njegov grob prazen. Še istega dne se je Jezus prikazal nekaterim svojim učencem.Še mnogo drugih dogodkov, ki so se potem zvrstili je ljudi prepričalo, da je Jezus vstal od mrtvih in, da še vedno živi med nami. Zato se Velika noč praznuje kot dan vstajenja in kot dan velikega upanja v večno življenje.Dneve pred Veliko nočjo praznujemo predvsem v postu, premišljevanju in molitvi. Sama Velika noč pa je dan veselja, radosti in upanja. * * * Vsako srce razume in govori jezik ljubezni. Obstaja samo ena rasa, rasa človeštva...To je bilo sporočilo Jezusovega življenja. Negujte ga v svojem srcu. Sprejmite Jezusa kot Božjega glasnika... Ne zapravljajte svojega življenja z izpolnjevanjem ozkosrčnih interesov svojega ega. Ljubite! Ljubite! Postanite to, kar v resnici ste – utelešenja ljubezni. Znebite se vseh skrbi, ne glede na to, kako drugi ravnajo z vami ali mislijo o vas. Sledite Jezusu Kristusu. Ljubite zaradi lastne rasti, ne pa zaradi mnenja drugih ljudi. - Sathya Sai Baba Odlomek iz Evangelija po Janezu in Luki (Jezus je dejal): »Vaše srce naj se ne vznemirja. Verujete v Boga, tudi vame verujte! V hiši mojega Očeta je veliko bivališč. Če bi ne bilo tako, ali bi vam rekel: Odhajam, da vam pripravim prostor? Ko odidem in vam pripravim prostor, bom spet prišel in vas vzel k sebi, da boste tudi vi tam, kjer sem jaz. In kamor jaz grem, poznate pot.«Tomaž mu je rekel: »Gospod, ne vemo, kam greš. Kako bi mogli poznati pot?« Jezus mu je dejal: »Jaz sem pot, resnica in življenje. Nihče ne pride k Očetu drugače kot po meni. Če ste spoznali mene, boste spoznali tudi mojega Očeta. Od zdaj ga poznate in videli ste ga.«Filip mu je rekel: »Gospod, pokaži nam Očeta in zadosti nam bo.« Jezus mu je dejal: »Filip, toliko časa sem med vami in me nisi spoznal? Kdor je videl mene, je videl Očeta. Kako moreš ti reči: ›Pokaži nam Očeta.‹ Mar ne veruješ, da sem jaz v Očetu in Oče v meni? Besed, ki vam jih govorim, ne govorim sam od sebe; ampak Oče, ki ostaja v meni, opravlja svoja dela.Verujte mi, da sem jaz v Očetu in Oče v meni; če pa tega ne verujete, verujte zaradi del samih. Resnično, resnično, povem vam: Kdor veruje vame, bo dela, ki jih jaz opravljam, tudi sam opravljal, in še večja kot ta bo opravljal, ker grem jaz k Očetu. Kar koli boste prosili v mojem imenu, bom storil, da bo Oče poveličan v Sinu. Če me boste kaj prosili v mojem imenu, bom jaz to storil.«(Jezus): Zato je vsak, ki posluša te moje besede in jih uresničuje, podoben preudarnemu možu, ki je zidal svojo hišo na skalo. Ulila se je ploha, pridrlo je vodovje in zapihali so vetrovi ter se zagnali v to hišo, in vendar ni padla, ker je imela temelje na skali. Kdor pa te moje besede posluša in jih ne uresničuje, je podoben nespametnemu možu, ki je zidal hišo na pesku. Ulila se je ploha, pridrlo je vodovje in zapihali so vetrovi; zagnali so se v to hišo in padla je in njen padec je bil velik. vir >> Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 6. april 2007 Prijavi Deli 6. april 2007 No, pa prijetno in poredvsem zdravo velko noc zelim vsem skupaj!! Govornik je govoril o moci pozitivnega misljenja in o moci besed.Eden izmed slusateljev je dvignil roko in rekel: Ni to, ker bi si rekel: srecen bom, srecen bom, srecen bom, da bi zato postal kaj srecnejsi. Enako, ce recem: nesrecen bom, nesrecen bom, nesrecen bom, se zato ne bom pocutil nic bolj nesrecen. To so samo besede in same kot take nimajo nobene moci.Govornik odgovori: »Tiho bodi norec, ti ne razumes niti trohice tega o cemer govorim.«Slusatelj je bil mocno prizadet, njegov obraz je postal rdec in skoraj je hotel reci: Jebi…Govornik je dvignil roko: »Oprosti, prosim. Nisem te hotel uzaliti. Prosim, sprejmi moje globoko opravicilo.« Slusatelj se je pomiril. Drugi slusatelji so mrmrali, nekateri pa so zaceli cepetali z nogami, v dvorani se je nabrala neka napetost - nelagodje. Govornik je povzel: »Tu je odgovor na vprasanje, ki ste ga zastavili. Nekaj besed vas je naredilo zelo jezne, nekaj drugih besed pa vas je pomirilo.«Ali sedaj razumete moc besed? Vir: Christian Godefroy in klub srecnih kartica za lunatike >>> Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Teyka 6. april 2007 Prijavi Deli 6. april 2007 Tut z moje strani lepe in blagoslovljene velikonočne praznike! Citiraj Never let the fear of striking out keep you from playing the game!!! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Helena 6. april 2007 Prijavi Deli 6. april 2007 Pozdravljeni! Želim vam Mir v glavi,Ljubezen v srcuin Sočutje v dejanjih!!! IN Vesele velikonočne praznike! Citiraj Helena Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Audente 6. april 2007 Prijavi Deli 6. april 2007 Tudi jaz vam želim v teh dneh predvsem mir v duši in veliko veselja v krogu najdražjih PS: krasne pirhe sva naredili s hčero Citiraj ZVERINJAK Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 6. april 2007 Prijavi Deli 6. april 2007 kr povejte, kdaj pa kam vabte, pa kwa bo kuhan, pa kwa nau treba pa....pa.... pa....me najbrž nau Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 23. marec 2008 Prijavi Deli 23. marec 2008 Video prispevek:Velika noč - razmišljanje ob praznikuVelika noč in ciklusi življenja. Kaj uči zgodba vstajenja? Ali obstajajo kakšne primerljive zgodbe tudi v drugih tradicijah? Kaj pomeni vstajenje s perspektive človekove duhovne poti?... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.