Bern 1. marec 2004 Prijavi Deli 1. marec 2004 ...Men se zdi, da težko kompenziraš element preko hiš. Hiše predstavlajo področja življenja, znamnja pa tip energije. Jaz mislim, da do neke mere lahko kompenziraš s planeti, če imaš malo zemlje, gledaš a je vsaj Saturn močen, če imaš malo ognja gledaš Mars in Sonce (koleričen tip energije), če imaš malo zraka, gledaš a imaš vsaj Jupitra močnega (ki je sangviničen tip, kot zemlja).Tudi sama imam švoh ogenj, Sonce in Mars, pa tudi nista nič boljša, imam pa polno peto hišo. Delujem temperamentna in vročekrvna, vendar je raven fizične energije nižja kot povprečno.... Vse dobro. Hm, Mihela, a se ti ne zdi, da z lastnim primerom malo demantiraš samo sebe? Če najprej praviš, da se ti zdi, da težko kompenziraš odsotnost elementa preko hiš, je malo čudno, da potem sama praviš, da si temperamentna in vročekrvna, če tega NE prinese polna peta hiša. A se torej da kompenzirati ali ne? No, če vprašaš mene in mojo prakso, te kompenzacije ZELO DOBRO delujejo. Pa če v teoriji to piše ali pa ne. Lep dan vsem! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 1. marec 2004 Prijavi Deli 1. marec 2004 Hm, Mihela, a se ti ne zdi, da z lastnim primerom malo demantiraš samo sebe? Če najprej praviš, da se ti zdi, da težko kompenziraš odsotnost elementa preko hiš, je malo čudno, da potem sama praviš, da si temperamentna in vročekrvna, če tega NE prinese polna peta hiša. A se torej da kompenzirati ali ne? No, če vprašaš mene in mojo prakso, te kompenzacije ZELO DOBRO delujejo. Pa če v teoriji to piše ali pa ne. Lep dan vsem!Ne >Bern,premalo natančno si prebral,rekla sem, da ZGLEDAM TAKA, ne da sem taka v resnici, samo zgledam tako. V resnici se hitro utrudim, napredujem zelo počasi in zaradi manjka poguma, marsikdaj ostanem brez tistega, kar si želim. Samo prebral nisi natančno.Res je, da mi peta hiša pomaga v tem, da stvari delam iz srca, in da se borim, če si nekja dovolj želim. Vendar še vedno je čutiti primanjklaj ognja. Za ljudi, ki me poznajo bežno sem temperamentna, za tiste, ki me poznajo bolj, vedo, kako hitro sem utrujena in kako izpita znam biti.Torej hiše pomagajo pri izrazu, ne pa dejansko pri vsebini. To je bila moja predpostavka. Vendar jo še nisem dovolj preverila pri drugih ljudeh, to je še eno področje, kjer bom morala raziskovati. Vse dobro, Mihela Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 1. marec 2004 Avtor Prijavi Deli 1. marec 2004 Če pogledam mojo starejšo - na račun katere sem izpostavila tole, bo ta primankljaj ognja resnično očiten. Na prvi pogled.Zgleda tako..mirna, kot da ne zna šteti do pet. Ampak potem - pa vidi vraga Moj pa ima samo en planet v zračnem znamenju - mars v vodnarju -4.hiša. Sicer pa polno zapolnjeno ogenj(strelec normalno ) in zemljo.(ohoho reči ima v biku in devici ), vode tudi nekaj -v škorpijonu recimo Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 2. marec 2004 Prijavi Deli 2. marec 2004 Ne >Bern,premalo natančno si prebral,rekla sem, da ZGLEDAM TAKA, ne da sem taka v resnici, samo zgledam tako. V resnici se hitro utrudim, napredujem zelo počasi in zaradi manjka poguma, marsikdaj ostanem brez tistega, kar si želim. Samo prebral nisi natančno.Res je, da mi peta hiša pomaga v tem, da stvari delam iz srca, in da se borim, če si nekja dovolj želim. Vendar še vedno je čutiti primanjklaj ognja. Za ljudi, ki me poznajo bežno sem temperamentna, za tiste, ki me poznajo bolj, vedo, kako hitro sem utrujena in kako izpita znam biti.Torej hiše pomagajo pri izrazu, ne pa dejansko pri vsebini. To je bila moja predpostavka. Vendar jo še nisem dovolj preverila pri drugih ljudeh, to je še eno področje, kjer bom morala raziskovati. Vse dobro, Mihela Kot kaže, noben od naju ni dobro prebral. Če sem napisal, da < praviš, da si temperamentna in vročekrvna, > sem res zgrešil, ker nisi rekla natančno tega. To še ni nič hudega, kot tudi tvoj odziv ne: < premalo natančno si prebral,rekla sem, da ZGLEDAM TAKA, ne da sem taka v resnici, samo zgledam tako. > Ker pa ne maram delati krivice in dajati napačnih citatov, pa sem šel še enkrat gledat, kje sem se tako očitno zmotil oziroma kaj NATANČNO si rekla, in sem ugotovil, da imaš s čitanjem dosti podobne težave: < Tudi sama imam švoh ogenj, Sonce in Mars, pa tudi nista nič boljša, imam pa polno peto hišo. Delujem temperamentna in vročekrvna, vendar je raven fizične energije nižja kot povprečno. > Od tu naprej je debata seveda čisto akademska. "Sem", "delujem" in "zgledam" so kajpak zelo različni termini. ****************** Je pa lepo, da si nam lastno življenje in značaj (s spolnimi navadami vred) razložila že tako pregledno in skoraj plastično, da se iz tega res lahko veliko naučimo. Nekoliko nenavadno za astrologa, kolikor poznam stvar. Pa zato toliko bolj odkrito, seveda. Ampak vse je za nekaj dobro. Kakor za koga. Tudi razgaljajo se nekateri. ****************** Naslednja velika stopnica pri astrološkem razvoju je ta, da ne izhajamo več iz LASTNEGA HOROSKOPA, lastnih izkušenj in zornega kota, ampak iz dovolj visokega, da nas lastna subjektivnost ne moti več. Se pravi, da ne rečemo več "Če sodim po sebi, ki imam kvadrat med A in B, potem je to tako in tako itd....". Naš lasten horoskop tako postane samo "eden od horoskopov". Kar konec koncev tudi je. Čeprav je NAŠ. B. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 2. marec 2004 Prijavi Deli 2. marec 2004 Mihela Kot kaže, noben od naju ni dobro prebral. Če sem napisal, da < praviš, da si temperamentna in vročekrvna, > sem res zgrešil, ker nisi rekla natančno tega. To še ni nič hudega, kot tudi tvoj odziv ne: < premalo natančno si prebral,rekla sem, da ZGLEDAM TAKA, ne da sem taka v resnici, samo zgledam tako. > Ker pa ne maram delati krivice in dajati napačnih citatov, pa sem šel še enkrat gledat, kje sem se tako očitno zmotil oziroma kaj NATANČNO si rekla, in sem ugotovil, da imaš s čitanjem dosti podobne težave: < Tudi sama imam švoh ogenj, Sonce in Mars, pa tudi nista nič boljša, imam pa polno peto hišo. Delujem temperamentna in vročekrvna, vendar je raven fizične energije nižja kot povprečno. > Od tu naprej je debata seveda čisto akademska. "Sem", "delujem" in "zgledam" so kajpak zelo različni termini. ****************** Je pa lepo, da si nam lastno življenje in značaj (s spolnimi navadami vred) razložila že tako pregledno in skoraj plastično, da se iz tega res lahko veliko naučimo. Nekoliko nenavadno za astrologa, kolikor poznam stvar. Pa zato toliko bolj odkrito, seveda. Ampak vse je za nekaj dobro. Kakor za koga. Tudi razgaljajo se nekateri. ****************** Naslednja velika stopnica pri astrološkem razvoju je ta, da ne izhajamo več iz LASTNEGA HOROSKOPA, lastnih izkušenj in zornega kota, ampak iz dovolj visokega, da nas lastna subjektivnost ne moti več. Se pravi, da ne rečemo več "Če sodim po sebi, ki imam kvadrat med A in B, potem je to tako in tako itd....". Naš lasten horoskop tako postane samo "eden od horoskopov". Kar konec koncev tudi je. Čeprav je NAŠ. B. Ja nisem akademik, človek sem, preprost in srčen, to je vse.Zame in od tam kjer jaz izhajam pomeni to, da delujem, da je tako videti, da me drugi tako vidijo. Tako sem vsaj mislila, in kaže, da sem se res narobe izrazila.lVeliko bolj lahko vemo o sebi in svojih primerih kot o drugih ljudeh. Druge vidimo kako zgledajo, nikoli se nam povsem ne odpro( čeprav se nam zelo odpro), vedno ohranijo nekja zase, pred seboj pa smo lahko iskreni. To je prednost. In zato lahko sebe vidimo drugače.Ne jaz nisem akademik, prepost človek sem, ki pa ima veliko astrološkega znanja.Ljudje mi govorijo o svojih izkušnjah, odpirajo se mi, govorijo najbolj zasebne stvar in zdi se mi, da je prav, da sem odprta tudi jaz, ker vskaič ko ti kdo govori o zasebnih stvareh, na nek način sebe izpostavi, s tem ko jaz ispostavim sebe, povem nekaj o sebi, izenačim stvari, in pokažem da sem človek, da razumem, da nisem nek suhoparen intelektualec, ampak da sem človek. Škoda je, da se ne moremo med seboj malo bolj razumevajoče pogovarjati, en druzga kej naučiti. Škoda je, da moramo iskati šibkosti drug drugega. Vse dobro. P:S: Vso srečo v Beogradu. Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 3. marec 2004 Prijavi Deli 3. marec 2004 Točno tako. Vsi smo ljudje. Z mnenji, izkušnjami, dobrimi in slabimi trenutki, pa tudi z različnimi kvalitetami. In učimo se stalno. Saj zato tudi gre. Včasih je kaka informacija neprijetna (TV-dnevnik je takih recimo vedno bolj poln), pa smo še vedno živi. In se učimo in postajamo boljši. Astrologi nismo izjeme. Kar se "iskanja šibkosti" tiče, pa se mi stvar ne zdi tako huda. Življenje ti itak šibkosti pokaže v vsej njihovi veličini (astrologi o tem vemo veliko) in jaz znam pogosto reči, da je "življenje bolj kruto kot Bern Jurečič". In potem kakšno stvar tudi rečem. Pa je. Hvala za lepe želje. Škoda, da ne moreš iti zraven. Zna biti zanimivo. Živijo! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. marec 2004 Prijavi Deli 3. marec 2004 Tole je tudi zanimivo - a smo omenili 'nadomestke', kompenzacije za dolocene elemente? Ziher smo.Meni 'primanjkuje ogenj', ki je potem zastopan v hisah in kompenziran tudi s konjunkcijami (se posebej, ker sta v steliju sonce in mars).Men se zdi, da težko kompenziraš element preko hiš. Hiše predstavlajo področja življenja, znamnja pa tip energije. Jaz mislim, da do neke mere lahko kompenziraš s planeti, če imaš malo zemlje, gledaš a je vsaj Saturn močen, če imaš malo ognja gledaš Mars in Sonce (koleričen tip energije), če imaš malo zraka, gledaš a imaš vsaj Jupitra močnega (ki je sangviničen tip, kot zemlja). ...Mihela, da se se jaz malo vtaknem...Saj ni treba gledati tako ozko - "hise predstavljajo..." - to pac vemo, a ne... Najboljse je tako sklepati na podlagi cimvec izkusenj, ki pa ni nujno, da so povezane z nasim studijem.Torej, ce bos na tecaju izvedela se toliko primerov, bo drugace, ko bos sama imela neko bazo in bos to lahko sama primerjala in razvijala.Tudi vsi slavni mozje, ki jih takole omenijo/te, so si te sisteme sami dodelali in izpilili, s pomocjo seveda vseh, ki so pred njimi ze postekali in dodajali zrno.... Ne jaz nisem akademik, prepost človek sem, ki pa ima veliko astrološkega znanja...Za preprostost ne vem, te ne poznam dovolj, znanje je zelo kul, tu pa predvsem potrebujemo prakso in torej izkusnje in ne teorije (ceprav je slednja zazelena).In - meni se ne zdis divja in temperamentna. Torej, hocem reci - ne delujes tako - je pa res, da se nisva se srecali.Vidis, jaz pa delujem taka - in imam pomanjkanje ognja. (nekje torej ze mora bit, a ne, mislim, ga bomo tezko 'iskali' samo na podlagi sistemcka, ki si ga predlagala - ker je mars v ribah in saturn v vodnarju, v 4. oz. 3.h.)... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 3. marec 2004 Prijavi Deli 3. marec 2004 Tole je tudi zanimivo - a smo omenili 'nadomestke', kompenzacije za dolocene elemente? Ziher smo.Meni 'primanjkuje ogenj', ki je potem zastopan v hisah in kompenziran tudi s konjunkcijami (se posebej, ker sta v steliju sonce in mars).Men se zdi, da težko kompenziraš element preko hiš. Hiše predstavlajo področja življenja, znamnja pa tip energije. Jaz mislim, da do neke mere lahko kompenziraš s planeti, če imaš malo zemlje, gledaš a je vsaj Saturn močen, če imaš malo ognja gledaš Mars in Sonce (koleričen tip energije), če imaš malo zraka, gledaš a imaš vsaj Jupitra močnega (ki je sangviničen tip, kot zemlja). ...Mihela, da se se jaz malo vtaknem...Saj ni treba gledati tako ozko - "hise predstavljajo..." - to pac vemo, a ne... Najboljse je tako sklepati na podlagi cimvec izkusenj, ki pa ni nujno, da so povezane z nasim studijem.Torej, ce bos na tecaju izvedela se toliko primerov, bo drugace, ko bos sama imela neko bazo in bos to lahko sama primerjala in razvijala.Tudi vsi slavni mozje, ki jih takole omenijo/te, so si te sisteme sami dodelali in izpilili, s pomocjo seveda vseh, ki so pred njimi ze postekali in dodajali zrno.... Ne jaz nisem akademik, prepost človek sem, ki pa ima veliko astrološkega znanja...Za preprostost ne vem, te ne poznam dovolj, znanje je zelo kul, tu pa predvsem potrebujemo prakso in torej izkusnje in ne teorije (ceprav je slednja zazelena).In - meni se ne zdis divja in temperamentna. Torej, hocem reci - ne delujes tako - je pa res, da se nisva se srecali.Vidis, jaz pa delujem taka - in imam pomanjkanje ognja. (nekje torej ze mora bit, a ne, mislim, ga bomo tezko 'iskali' samo na podlagi sistemcka, ki si ga predlagala - ker je mars v ribah in saturn v vodnarju, v 4. oz. 3.h.)... Slavni ljudje so slavni ljudje, vidiš jih, toda kaj se v njih skriva ne več. To je fora in potem gre spet samo za videz in ne vsebino.Imam tudi jaz kar nekje prakse za sabo, uspešne za enkrat, res je, da to problemtiko, kako hiše kompenzirajo element nisem nikoli ukvarjala podrobno. Bom poskusila, dati več pozornosti na to. Toda dosedanje izkušnje govorijo drugače. Res pa je, da lahko zasedenost 1. hiše, poveča dejavnost in aktivnost človeka, kljub odsotnosti ognja. Tudi sama imam veliko konjunkcij, med drugim imam v konjunkciji celo dva kolerika, veš kaj mislim. Zanima me koliko spanja potrebuješ, kako te življenje utrudi, koliko si usmerjena v prihodnost, kako se soočaš s strahom..... To so stvari, ki so bistvene za ogenj, a ne... Ti povem, da ljudje s Soncem v Levu ali v Ovnu, spijo v glavnem manj kot 6 ur, tisti seveda iz moje prakse, a je tebi, ki ti primanjkuje ognja dovolj 6. ur spanja?Koliko drzna si? A si pred izzivom prestrašena, koliko energije rabiš, da greš naprej, da začneš nekaj rizičnega na novo? Ogenj se ne ustraši, če nekaj želi, si to vzamejo in ne oklevajo. Ognjena znamenja se ne ukvarjajo s preteklostjo. Gredo naprej.A se ti ne vračaš nazaj,v mislih??? Jaz te ne poznam in ne morem govoriti kaj ti čutiš in kaj ne, vem pa kako jaz čutim pomamjkanje ognja. Sej ne rečem, da se ne da to izboljšati. Verjamem, da z vajami na tretji čakri, sprostimo ognjeno energijo. Vendar jaz manjka ognja v osnovi ne morem zanikati, ker ga čutim. Vse dobro, Mihela. Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. marec 2004 Prijavi Deli 3. marec 2004 Dobro si razmisljala, samo se vidi, da me ne poznas... Po drugi strani se pa to vse da lepo videti... Koliko drzna sem - in vse ostalo...Spim povprecno po 5 ur, rabim vsaj 4 - manj mi ni kul, vec kot recimo 6 pa pravzaprav tudi ne.Utrudi? Stara sem 40 let, v zadnjih desetih letih sem se 7X selila, osebno, fizicno (sama sem nosila tole - v 4. stuk brez lifta)... Ze 13. leto izdajam vsako leto koldarcek v samozalozbi, kar ne pomeni samo, da pisem in risem in vse, pac pa tudi nosim tezke zaboje okoli. To je kar se tice fizicne energije.Pri 17-ih sem pela pri bendu Cao Picke. Pri 20-ih sem imela svoj bend (zenski) Tozibabe. Potem pa sem se ufurala, da bom zdaj pa malo risala. To je bilo pri 28-ih (kajti z dojenckom tezko bobnam - glej glej - se ta podatek, pravzaprav kar ognjen tudi lahko - bila sem torej vmes tudi bobnarka - da sem bila basistka, pa sploh nisem omenila... )... Od tedaj sem imela 6 samostojnih likovnih razstav.Pa se nismo pri astrologiji in Luninem netu...Torej - po mojem ne rabis biti ne vem kako prodoren, niti me ne rabis pravzaprav dobro ali pa sploh poznati, da vidis, da imam precej energije, hvalabogu.Kako se soocam s strahom?Ali si ze kdaj vso noc trepetala za zivljenje?No, jaz sem - s strahom se soocam dbest, prakticno ga ne poznam. Ni me strah, skratka, v lajfu, grem entuzijasticno v val.V preteklost se ne vracam, komot odrezem s stvarmi (*cesar pa seveda sama ne pripisujem ognju, pac pa plutonu). Skratka - takole nekako, imam pa 6 vod. Vse 'taglavne', razen Venere in MC (kar imam v zemeljskih znakih).Jupiter imam v Ovnu v 5. hisi, Uran pa v 9. na MC. Res pa je, da smo zdaj 'zapeli' za hise, omenila pa sem, da jih kompenziram tudi s konjunkcijami (10 z osebnimi). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 3. marec 2004 Prijavi Deli 3. marec 2004 Dobro si razmisljala, samo se vidi, da me ne poznas... Po drugi strani se pa to vse da lepo videti... Koliko drzna sem - in vse ostalo...Spim povprecno po 5 ur, rabim vsaj 4 - manj mi ni kul, vec kot recimo 6 pa pravzaprav tudi ne.Utrudi? Stara sem 40 let, v zadnjih desetih letih sem se 7X selila, osebno, fizicno (sama sem nosila tole - v 4. stuk brez lifta)... Ze 13. leto izdajam vsako leto koldarcek v samozalozbi, kar ne pomeni samo, da pisem in risem in vse, pac pa tudi nosim tezke zaboje okoli. To je kar se tice fizicne energije.Pri 17-ih sem pela pri bendu Cao Picke. Pri 20-ih sem imela svoj bend (zenski) Tozibabe. Potem pa sem se ufurala, da bom zdaj pa malo risala. To je bilo pri 28-ih (kajti z dojenckom tezko bobnam - glej glej - se ta podatek, pravzaprav kar ognjen tudi lahko - bila sem torej vmes tudi bobnarka - da sem bila basistka, pa sploh nisem omenila... )... Od tedaj sem imela 6 samostojnih likovnih razstav.Pa se nismo pri astrologiji in Luninem netu...Torej - po mojem ne rabis biti ne vem kako prodoren, niti me ne rabis pravzaprav dobro ali pa sploh poznati, da vidis, da imam precej energije, hvalabogu.Kako se soocam s strahom?Ali si ze kdaj vso noc trepetala za zivljenje?No, jaz sem - s strahom se soocam dbest, prakticno ga ne poznam. Ni me strah, skratka, v lajfu, grem entuzijasticno v val.V preteklost se ne vracam, komot odrezem s stvarmi (*cesar pa seveda sama ne pripisujem ognju, pac pa plutonu). Skratka - takole nekako, imam pa 6 vod. Vse 'taglavne', razen Venere in MC (kar imam v zemeljskih znakih).Jupiter imam v Ovnu v 5. hisi, Uran pa v 9. na MC. Res pa je, da smo zdaj 'zapeli' za hise, omenila pa sem, da jih kompenziram tudi s konjunkcijami (10 z osebnimi).40let imaš, na sliki zgledaš mlajša od mene, ki jih imam 10 manj. ČestitamVsaka čast.Kaj je Jupiter vladar ascendenta?Ja potem res nimaš problema kar se manjka ognja tiče. Če si tako aktivna in greš vedno naprej. Kaže da posebnosti potrjujejo pravilo?Ampak jaz še vedno ne vem katera je posebnost jaz ali ti ? Zelo zanimivo ni kej? Vse dobro, Mihela. Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. marec 2004 Prijavi Deli 3. marec 2004 40let imaš, na sliki zgledaš mlajša od mene, ki jih imam 10 manj. ČestitamThanx za kompliment. ... no, nimam se, a bom cez tocno 10 dni, tprej sem tehnicno se v 30.-ih )Fotka pa je sicer malo polepsana - v resnici sem cist zgazena... (*he, vseeno pa seveda izgledam manj fancy v zivo in imam kako gubo vec, a mi res pravijo, da zgledam mlajsa kot sem).....Kaj je Jupiter vladar ascendenta?Ne, Pluton (na MC). Seveda (izjeme, posebnosti...), ravno zato pa s takim veseljem podam tole... (ker v bistvu lahko zmedem vsakogar, ker mi pripisujejo skoraj cisto vse, razen soncevega znamenja - sonce v steliju v ribah).Je pa res, da ceprav v 4. hisi tole, tale stelij (vkljucno z Luno, ki je tako torej se doma) - popolnoma nic ne cutim Raka...Razen nenavadnega (in vcasih crnega) smisla za humor, morda. Tako da vidis - vedno pa res ne moremo iskati dolocene energije znamenja v hisi oz. ni vedno tako - odvisno, kam se prevesi...Moj 'ogenj' pa je nekako tudi zelo aspektiran mars. Jupiter ni zelo potenten, tvori kake 3 ali 4 aspekte samo... Nic mocnejsega, sekstili, inkonjunkcije...Nic nimam v prvi hisi (razen tocke duha na asc). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Satiah 3. marec 2004 Prijavi Deli 3. marec 2004 buon giorno! fino je bilo tole brat. se mi zdi da vskogar "nekaj poganja". Lahko je tudi aspekt, ki deluje ognjeno - in daje recimo vtis dolocenega znamenja. jaz imam vodo, ogenj in zemljo nekako razporejeno, nimam pa zraka! (razen plutona). Kateri aspekt bi predstavljal zrak? zanimivo pa je da so mi vsi vedno pripisovali ovna, kozoroga, skorpia, sem pa RAK! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 3. marec 2004 Prijavi Deli 3. marec 2004 Satiah Lepo aspektiran in koten Merkur ali Jupiter, pomagata. Najbolje je če sta med seboj v dobrem aspektu. Vse dobro. Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 3. marec 2004 Prijavi Deli 3. marec 2004 Seveda (izjeme, posebnosti...), ravno zato pa s takim veseljem podam tole... (ker v bistvu lahko zmedem vsakogar, ker mi pripisujejo skoraj cisto vse, razen soncevega znamenja - sonce v steliju v ribah).Je pa res, da ceprav v 4. hisi tole, tale stelij (vkljucno z Luno, ki je tako torej se doma) - popolnoma nic ne cutim Raka...Razen nenavadnega (in vcasih crnega) smisla za humor, morda. Tako da vidis - vedno pa res ne moremo iskati dolocene energije znamenja v hisi oz. ni vedno tako - odvisno, kam se prevesi...Moj 'ogenj' pa je nekako tudi zelo aspektiran mars. Jupiter ni zelo potenten, tvori kake 3 ali 4 aspekte samo... Nic mocnejsega, sekstili, inkonjunkcije...Nic nimam v prvi hisi (razen tocke duha na asc).Hojla Marsa, kaplno mi je, lučka se je posvetila, nad mojo glavo.Dispozitor, Jupiter je pri tebi še kako pomemben, kajti on je dispozitor vseh planetov v ribah, zato ta oven v tebi.Poznam žensko s stelijem v ovnu, toda Marsa ima v ribah, totalno ribji človek, čeprav je podjetnica ( oven ), vse zadeve počne na ribji način. Dispozitor mojega stelija je Venera v tehtnici, torej spet zrak, nič od ognja. Vse dobro, Mihela. Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Satiah 3. marec 2004 Prijavi Deli 3. marec 2004 Satiah Lepo aspektiran in koten Merkur ali Jupiter, pomagata. Najbolje je če sta med seboj v dobrem aspektu. Vse dobro.aha, merci. sonce, merkur skupaj -> v sekstilu z jupitrom imam. pa v sekstilu s plutonom ki pa je itak zracen. tu bo potem "kompenziranje"?! je pa tudi res da imam polno zracnih znamenj okrog sebe (7 hisa je dvojcek). Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Satiah 3. marec 2004 Prijavi Deli 3. marec 2004 KATERI PLANET JE DISPOZITOR? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 3. marec 2004 Prijavi Deli 3. marec 2004 SatiahDispozitor je planet, ki vlada znamenju, oziroma je doma v znamenju, v kateremu je dotični planet.Na primer: Luna je v ribah, dispozitorja Lune sta moderni Neptun in tradicionalni JupiterSonce je v Ovnu, njegov dispozitor je Mars (ker je to vladar ovna, oziroma je tam v svojem domu). Vse dobro. Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. marec 2004 Prijavi Deli 3. marec 2004 Satiah, zivjo in dobrodosla, me veseli! - veckrat so si znaki istih kvalitet nekako podobni, recimo vizualno sploh (zato so ti rekli kozorog oven) - morda imas precej rdeckastega pigmenta? Mihela - morda imas prav, vendar pa sama ne jemljem Jupitra, pac pa Neptuna kot dispozitorja (pravzaprav tudi na splosno, pri sebi pa sploh, ker imam posebno kombinacijo - vladar sonca (neptun) na asc, vladar asc (pluton) pa na mc).Poleg tega je neptun totalno aspektiran, jupiter pa ne (neptun se 'dushi' v aspektih, mislim da ga ni planeta ali tocke, s katerim ne bi tvoril kakega aspekta (cetudi ne z vsemi trigona, pa quinto ali kaj drugega)...Menim, da smo te 'stare' vladarje (jupiter, mars, saturn) nekako generacijsko 'prerasli', tako zelo zelo redko jemljem vladarja mars in jupiter skorpijonu in ribam, sploh pa se mi saturn ne zdi 'primeren' vladar vodnarju... Se nekaj - moj nick je marsa - pa odtod morda tudi kdo dobi ognjeno asociacijo in pac marsovsko (oven) - v resnici pa nima nobene zveze z astrologijo - pride iz priimka, kako prikladno, a ne. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 3. marec 2004 Prijavi Deli 3. marec 2004 Še jaz malo vmes vskočim, **strokovno** sem si ogledala svoje hiške3xvoda5xzrak2xogenj1xzemlja A mi je še kaj upanja ostalo? Imam težave se spraviti v **muving**, sej pol že nekak gre...se mi zdi, da imam malo preveč zraka...ne vem...Dr. Marsa in Dr. Mihela, kakšna je pa kaj moja diagnoza? Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 3. marec 2004 Prijavi Deli 3. marec 2004 Mihela - morda imas prav, vendar pa sama ne jemljem Jupitra, pac pa Neptuna kot dispozitorja (pravzaprav tudi na splosno, pri sebi pa sploh, ker imam posebno kombinacijo - vladar sonca (neptun) na asc, vladar asc (pluton) pa na mc).Poleg tega je neptun totalno aspektiran, jupiter pa ne (neptun se 'dushi' v aspektih, mislim da ga ni planeta ali tocke, s katerim ne bi tvoril kakega aspekta (cetudi ne z vsemi trigona, pa quinto ali kaj drugega)...Menim, da smo te 'stare' vladarje (jupiter, mars, saturn) nekako generacijsko 'prerasli', tako zelo zelo redko jemljem vladarja mars in jupiter skorpijonu in ribam, sploh pa se mi saturn ne zdi 'primeren' vladar vodnarju... Se nekaj - moj nick je marsa - pa odtod morda tudi kdo dobi ognjeno asociacijo in pac marsovsko (oven) - v resnici pa nima nobene zveze z astrologijo - pride iz priimka, kako prikladno, a ne. Jaz pa še zlo uporabljam tudi tradicionalne vladarje in po moje to kar sem rekla deluje. Ampak iste stvari različni ljudje vidijo drugači. Uran je vsekakor zelo prisoten v našem življenju s telefoni , računlanikom , tehnologijo, v to ne dvomim, sploh v naši ljubi Sloveniji. Rekla bi, da je res Uran stoprocenten vladar Vodnarja, toda pri ribah in Neptunu je drugače, ker je Neptun še bolj oddaljen. V vsakem primeru, je dobro pogledati oba vladarja. Toda pač...Razmišljavi na drugačen način.Prej si rekla, da nimaš nobenga planeta v prvi hiši, zdej pa praviš, da je Neptun na ascendentu.Kar nam spet da isto simboliko. Toda OK, ti boš že vedela zakaj si, kar si in zakaj imaš veliko energije. Vse dobro. Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stankaa 3. marec 2004 Prijavi Deli 3. marec 2004 Ojla, Mihela si me spomnila, Aleksandar se je tak dobro izrazil, nekaj takega kot: dispozitor recimo konjunkcije Saturna z Merkurjem v Raku je seveda Luna in se je v tistem primeru nahajala v Ribah- tako je ta Luna predstavnik te konjunkcije... oz.v Marsinem primeru je to Jupiter ali Neptun, ki predstavlja kot da je vzet vzorček z epruveto iz oceana stelija v Ribah in aspekti dispozitorja po njegovem šele dopolnijo "zgodbo" tega stelija (rekel je kot da pomeni eno "nogo" stelij-drugo nogo dispozitor)Rada imam take slikovite primerjave, po tem si najbolj zapomnim te njegove razlage, komaj čakam ta vikend... in seveda četrtek tudi Stankaaa Citiraj Življenje je PLES do nebes...Imejte se radi med seboj, vedno!live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. marec 2004 Prijavi Deli 3. marec 2004 O, si hitro odgovorila, Mihela, sploh nisem videla...ma, niti ne, da razmisljava tako na drugacen nacin... ampak saj imas nekako lahko bolj 'marsovske' skorpijone ali bolj 'plutonovske'...Potem imas se tip skorpijona, ki je recimo 'nad svojim spolom' (kajti pri spolih prihaja do razlik) in je nekako splosno, sirse 'Plutonovec'...Neptuna stejem v 12. ravno zato, ker je 'doma' - sicer je pa od asc odaljen 6 stopinj, celo vec kot 6, tako ga stejem, da je se dovolj v 'notranjosti' 12. Pridobiva pa seveda ze tole moc, ker je tik pod povrsjem.... Pri skorpijonih poznam recimo vec 'plutonovskih' kot pa 'marsovskih' - res pa je, da ce gledam tako, lahko malo locim to in dejansko obstajajo tudi 'marsovski'...Spet pa je vprasanje, ce ne gre za kak drug aspekt ali moment (je recimo generacija, ko je bil merkur v strrelcu, jupiter in/ali mars pa recimo v ovnu, in ima to vecina skorpijonov, rojenih v tem letu - ali podobno)... Tudi pri podrocjih lajfa, torej pri vsem, celotni osebnosti, kam peljemo stvari in vse, lahko lepo vidimo...Tudi zato... Potem je tu se Luna, do katere pa imam podoben odnos kot Crowley (in jo imam tudi na isti stopinji kot on) - imam celo svoj sistemcek nekako - luna je tako doma v raku, eksaltira v biku, vendar custveno in ustvarjalno potentna (kar pa pravzaprav tudi predstavlja), pa je v ribah - nekaksna visja niansa... On tako tudi karte Lune v tarotu ne pripisuje Raku, pac pa Ribam. meni se to zdi skratka kar posreceno.Pa tega nikjer nekako ni oz. njen vpliv redko razlagamo tudi tako... torej, komot si razvijemo svoje sisteme oz. nadgradimo... Tu se lahko hecamo kolikor zelimo, in se igramo...Kot pravis, Stankaa, zelo fino je 'prevajati' primere v lajf, zagotovo pa tako vse skupaj najbolj postekamo in najlazje spremljamo, direkt in sproti. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Satiah 3. marec 2004 Prijavi Deli 3. marec 2004 če prav ve skupaj razumem je potem pri meni dispozitor konjukcije merkur venera saturn v levu, potem sonce. ki je pa tudi tam tam nekje ( 28 raka) sun 27st 58 cancermerkur 3 st levsaturn 5 levvenera 6 lev dispozitor sonce?? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 3. marec 2004 Prijavi Deli 3. marec 2004 Satiahprav si razumela. Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
č.v.e.k.a 3. marec 2004 Prijavi Deli 3. marec 2004 sem vas brala pa se nahihitala: Torej sonček v levu,ascendent v levu,mars v levčku..luna v ovnu .... ohhhhhh kako se spanje prileže ;ne samo osem ur... Takoj za njim sonček v Ovnu,mars v Ovnu....lunca v vodnarju...zdi se mi,da je njegov življenski cilj,da prespi življenje Potem, je tu rakec:sonček v rakcu,mars v rakcu,merkur v rakcu...ascendent devička..jupiter na 5.st.prve hiše..v prvi še uran in pluton ....energije mu nikoli ne zmanjka,nesramen do vseh in vsakega .... pa to ni rak ......aja spanja pa...štiri ure na noč.......deloholik sicer... morda pa le ni vse v zvezdah ali pač Citiraj http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.