Skoči na vsebino

Kruh


Recommended Posts

Tina!

 

Sem jih poklicala v Trzin za moko, pa moža ni bilo doma, gospa pa ni tolk domaca v tipu moke, tko da sem rekla, da poklicem po praznikih. Sej se mi ne mudi! Upam, da bo, vsekakor pa NAJLEPSA HVALA za informacije x:)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Saj res, Daisy! x^x

Kul, ko si tole se potrudila poiskat. x8Dx

 

Ma, itak se ful potrudis, Daisy... :flower:

V Forumu Prehrana pa si mislim da itak bila prva, ki je kaj objavila - in nisem ziher, ce ni bilo ravno nekaj takega... vsekakor je bilo nekaj testenega... x:Xx

 

Tudi Kljuka pa je ze hvalil Piro nekje - in kot kaze smo sli ze cez vse te faze - zdaj dejansko se bojo videli ze rezultate...

 

Vidim, da je Pokowc podal ful dober predlog - da bi poiskali, ce je kje kaj o kruhu taksnega...

To bi bilo kul - joj, res... kruh...

Samo da se spomnim nanj, mi ze zadisi. x:)x

 

Kruhek...

 

Aja, saj res! pa to ni res!!! zdajle se sele spomnim ali kaj!!! Tamle imam - mama mi je danes dala kruh.. ki ga spece.

Yes!!! Skoda ker sem vceraj za spinaco porabila maslo... :V:

 

x;)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tina, da te obvestim, da so tvoje informacije uspesno uporabljene x:Xx Mogoce pridejo se komu prav!

Mlin in pekarno Krejan sem dobila – gospa prijazna!

 

Pravi, da pri njih nimajo moke po tipih, saj je vsa polnovredna (pri mletju se izgubi najvec do 5 % snovi), imajo pa vec vrst moke: mesana psenicna + pirina + rzena, pa sama psenicna ali pa rzena, mogoce se kaj.

V LJ. pa prodajajo pa na glavni (pokriti) trznici (pa menda tudi v Plavi laguni za Bezigradom), tko, da se bom lazje spravila in kupila tole mokco x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

O ja, svež bel kruhek in Rama namazana nanj, če to ni najboljše.

 

Jemo vsakršnega, vendar, če je današnji in včerajšni, pojemo najprej svežega potem starega kajti mislim, da drugi dan sta oba ne-sveža. Ne vržem nobenega stran ker ga kupim toliko kot porabim, sproti.

 

LP!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:vragec:

 

 

cheb to blo tko kt ti praush

 

 

pol bi lohk zhveu od prodaje kisline

 

(tko jo mam pa sam takrat ko jo neb hotu met)....smrc

 

 

 

:vragec: je en boshchek

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

x:Dx :palec:

 

Ti,vsakega doleti kazen takrat ko ga mora.Če ti kruhek ne paše,evo jaz ga ne jam,pa sem živ,zdrav,gibčen,pameten,lep,srčkan,sočuten,ja,predvsem pa rad palamudim,a veš.

Ja,pol pa nehi kruha jest,ane,če te matra.

Pa glih kruh,zakaj??

Aja,kruh je stvarjenje Božjih rok.

 

:palec: :palec: x:Dx x:Dx :palec: :palec:

Trening 1

ena,dva,ena,dva

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Njam....meni pa so vse vrste kruha všeč. Od črnega do belega, pa polnozrnat, ovsen, ciabatta,....

 

Ponavadi, ko ostane pri nas doma kruh (čeprav bolj poredko) naredimo drobtine, pa cmoke, pa tudi supe. Ne vem če veste kaj so supe, saj je to bolj primorska jed, je narejena iz suheha belega kruha, jajc in mleka. Danes bi rekli, ad je hrana revežev, ampak pred leti je bil pravi luksuz. Ampak meni ej še zmeraj všeč. x:px

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 7 months later...

Pri nas pa peče kruh moj mož, prav danes ga je spekel. Jaz pečem sladke stvari, mož pa slane. Včeraj je dišalo po skutinem pecivu, ki sem ga spekla jaz, danes po sveže pečenem kruhu, ki ga je spekel mož.

Lepo je, da bosta imela najina otroka med ostalimi spomini na topel dom tudi spomine na vonj po sveže pečenem kruhu in pecivu.

 

Drugače sem pa pri kruhu izbirčna, pojem ga malo in želim, da je vsaj ta dober.

Rika
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tudi jaz obožujem vse vrste kruha - svinjice smo nekako nagnjene k temu x:)x .

Še najmanj mi je sicer všeč navaden beli, bolj je čuden, raje ga imam. Všeč mi je črn, ržen, pa ajdov kruh, koruzni, mešani, polnozrnati, skratka ves. Pa tudi pecivo - makovke, rogljički, polnozrnati,.... Kupujem ga vedno po trenutnem navdihu - stopim v trgovino in mi kruhek zadiši, pa tistega kupim. Pojem pa kateregakoli, ne glede na to kakšen je, še nikoli nisem zavihala nosa nad katerimkoli kruhom. V bistvu se mi po pravici povedano zdi afnanje, če ljudje kakšnega kruha nočejo pojesti - npr. kakšni obiski, ko potem raje ne pojedo ničesar, če ni postrežen pravi kruh. Sem bila vzgojena v stilu, da je treba kruh spoštovati in da se ne sme "norca delat iz njega".

 

Tudi v trgovini, ko sem ga prodajala, me je motilo, če se je stranka kakšnih 5x premislila kakšen kruh bi, pa kateri je dober, pa kateri je mehek, pa trd, pa dober, pa kaj jaz vem kaj še. Razumem edino ljudi, ki ga težje grizejo, da želijo mehkega, ali ljudi z alergijami, da skrbno sprašujejo za sestavine. Če so mene vprašali, kateri je meni všeč, sem vedno rekla, da sem vesela katerikoli se pojavi na mizi....

 

Sicer pa je bil tudi navaden puhast bel kruh slasten, ko smo dobile vročega v trgovino. Najprej smo poskrbele za svoje želodčke. Običajno smo ga pojedle z maslo, včasih pa smo med dve vroči rezini kruha dale rezino sira, ki se je stopila. Njammmmmmmmmmm x:)x . Pa tudi tosat je za spremembo dober.

 

Ah, ljubim kruh x:px .

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...