candlelight 24. december 2003 Prijavi Deli 24. december 2003 NAJRAJŠI NA TEM SVETU IMAM SVEŽ KRUHEK! Ampak kaj, ko ga samo pogledam in kar čutim, kako vzhajam. Zato pa, ko si ga privoščim, si ga na debelo odrežem in kar pozabim dihati, ko uživam ob mletju te krasne stvarce in vsakič, ko ga potisnem v želodček si mislim "oh, kako je to božansko". No, potem pa nastopi spet nekaj dnevni post. Kar se ga pa posuši, ga je pa deležen moj zajček, ki pravkar praska po posušenem kruhku. Citiraj BOLEČINA JE KRIK TKIVA PO PRETOČNI ENERGIJI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 24. december 2003 Prijavi Deli 24. december 2003 NAJRAJŠI NA TEM SVETU IMAM SVEŽ KRUHEK! Kar se ga pa posuši, ga je pa deležen moj zajček, ki pravkar praska po posušenem kruhku. ....zajček dolgoušček ma vedno poln trebušček Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 24. december 2003 Prijavi Deli 24. december 2003 Zgodbice o kruhu.. na tole sem se spomnila, zadnje case samo pravljice berem . Ni ravno o kruhu, ampak pase tu zraven... ''Nasi ocetje so stanovali nekdaj v vzhodnih dezelah, tam, kjer sije in greje sonce leto in dan, ker je zlata obilno in bogastva brez mere. Scasoma pa so se ljudje v tistih krajih docuda pomnozili in nasi ocetje so se napotili iskat drugih selisc: zapustili so kraj obilne srece, rajsi kot da bi se bili rvali in pobijali; zakaj ljubili so mir. Popotnim je dala boginja, ki jih je ljubila zavoljo miroljubnosti, zrno, rekoc: "Koder koli boste potovali, vsadite zrno to! Kjer ozeleni in zraste, tam ostanite! Ako pa ne ozeleni v dnevih treh, ga izkopljite in pomaknite se dalje!" Nikjer ni ozelenelo zrno: ne na bregu Crnega morja, ne po planjavah poljskih, ne po gorah nemskih, le v zemlji slovenski je ozelenelo in se belo razcvetelo ter prineslo sad, prijeten in obilo koristen.In se dandanes seje Slovenec ajdo. Ce jo susa pritisne ali slana popari, je slaba za slovenskega kmeta.''(F. Bohanec: Slovenska ljudska pripoved) Aliana Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 24. december 2003 Prijavi Deli 24. december 2003 Če kruhek pade ti na tla, poberi in poljubi ga. Iz babičine skrinje Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 24. december 2003 Prijavi Deli 24. december 2003 jst sm BOLAN NA KRUHlhko ga jem, pa jem, pa jem....pol me pa raznese....bel, chrn, zelen, rjau, polnozrnat, praznozrnat, sam de je kruh.... 666 rupurutkou....smrc....pa tko je dobr... Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 6. januar 2004 Prijavi Deli 6. januar 2004 Kruh brez skorje, je kot pivo brez pene. Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 7. januar 2004 Prijavi Deli 7. januar 2004 Eh,sorči jaz pa brez kruha brez problema shajam,...brez špagetov bi pa kuj umrčkal. Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 7. januar 2004 Prijavi Deli 7. januar 2004 Če ni kruha, se dan vleče. Španski Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 7. januar 2004 Prijavi Deli 7. januar 2004 Če ni kruha, se dan vleče. ŠpanskiHej,španci bi se lahko izgovarjali na "jamon"(pršut), ne pa na kruh. Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 7. januar 2004 Prijavi Deli 7. januar 2004 Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 7. januar 2004 Prijavi Deli 7. januar 2004 Največje darilo krščanstva človeštvu je kruh s soljo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klavdija 7. januar 2004 Prijavi Deli 7. januar 2004 vauu KRUH... KORENINA (čebulni kruh...definitivno najboljši) ena korenina 315 SIT... :-) Se mnjamamo...TUDI ZAME NAJBOLJŠI (pri nas 280)najboljša mi je korenina zato, ker je tako zelo podobna kruhu moje mladosti,no še boljši je kruh, ki ga peče moja teta, samo je vsaj 100km predaleč......... nekako ne morem pa se navaditi na koroški črni kruh (kisel)mi je preveč lepljiv, kisel, premalo slan.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 7. januar 2004 Prijavi Deli 7. januar 2004 Kolikor dlje se testo mesi, toliko boljši je kruh. Hrvaški Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 8. januar 2004 Prijavi Deli 8. januar 2004 Najprej kruh, potem krepost. Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Almira 9. januar 2004 Prijavi Deli 9. januar 2004 vauu KRUH... KORENINA (čebulni kruh...definitivno najboljši) ena korenina 315 SIT... :-) Se mnjamamo...TUDI ZAME NAJBOLJŠI (pri nas 280)najboljša mi je korenina zato, ker je tako zelo podobna kruhu moje mladosti,no še boljši je kruh, ki ga peče moja teta, samo je vsaj 100km predaleč......... nekako ne morem pa se navaditi na koroški črni kruh (kisel)mi je preveč lepljiv, kisel, premalo slan.... JAAA!!! Fina korenina ! Pri nas 400 pa nekaj.. Citiraj "Stopaj po sledi mavrice,Stopaj za zvoki pesmiin vsepovsod te bo obdajala lepota.Po sledi mavrice vodi potIz najbolj goste megle." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mitos 9. januar 2004 Prijavi Deli 9. januar 2004 Sem pohorca s semeni (domač je tko zmeraj) probal, in moram reč mmmmm je dober. Sej ne, tako je on v reklami rekel za namaz. Jaz ga kar zadovoljno pojem.Pri cenah ste se ustavili je 400. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Almira 9. januar 2004 Prijavi Deli 9. januar 2004 ja..hm...mislim, da nekje toliko... Citiraj "Stopaj po sledi mavrice,Stopaj za zvoki pesmiin vsepovsod te bo obdajala lepota.Po sledi mavrice vodi potIz najbolj goste megle." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Almira 10. januar 2004 Prijavi Deli 10. januar 2004 SORRY!! Zmotila sem se..danes sem bila v Sparu..in kupila korenino in je stala okrog 200 pa nekaj... Teža je 400 dkg... Sorry!!! Citiraj "Stopaj po sledi mavrice,Stopaj za zvoki pesmiin vsepovsod te bo obdajala lepota.Po sledi mavrice vodi potIz najbolj goste megle." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Uma 10. januar 2004 Prijavi Deli 10. januar 2004 Sem sprobala speči kruh iz skoraj vsake moke.Nikoli ne uporabim samo bele.Ne maram tiste bele pene... Pa s semeni, pa oreški... Fino se speče ajdov kruh. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Almira 10. januar 2004 Prijavi Deli 10. januar 2004 mmm ...z oreški?Še nisem probala... Je sigurno fini kruh.... Citiraj "Stopaj po sledi mavrice,Stopaj za zvoki pesmiin vsepovsod te bo obdajala lepota.Po sledi mavrice vodi potIz najbolj goste megle." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
venxa 10. januar 2004 Prijavi Deli 10. januar 2004 Men je full dobr vsak kruh oz. najboljše so mi kajzarce. Ne vprašat zakaj, ampak enostavno so ZAKON! Njami, njami! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 10. januar 2004 Prijavi Deli 10. januar 2004 ..k hrjustajo, mmmmmm Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 2. maj 2004 Prijavi Deli 2. maj 2004 Mislim, da mi je danes končno uspelo najti pravo "tehnologijo" za pripravo zdravega kruha. Zamesiš kvašen kruh iz krušne moke z 2ogr zdrave soli na kilogram moke.Ogreješ pečico na 250°C, postaviš vanjo hlebec in ga pustiš tako dolgo, da porumeni. Pri ventilacijski pečici je to dobrih deset minut, pri navadni pa verjetno nekaj dalj. Ko je skorja zapečena, spustiš temperaturo na 65°C in pustiš, da se hlebec "suši" nekaj ur.Biokoda je ostala nepoškodovana Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 2. maj 2004 Prijavi Deli 2. maj 2004 Haha nevem če naša pečica sploh pozna 65°C ? hehe bo treba preverit.... kolk 10 minut na 250 pol pa bum dol mlja smljas Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ria 4. maj 2004 Prijavi Deli 4. maj 2004 ... pustiš, da se hlebec "suši" nekaj ur.Stane, kolk je to nekaj ur. Približno eno, dve, tri. Imaš še nekaj ur časa za odgovor. Upam, da bo ok ven prišlo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.