Skoči na vsebino

Kruh


Recommended Posts

NAJRAJŠI NA TEM SVETU IMAM SVEŽ KRUHEK! :wub:

 

Ampak kaj, ko ga samo pogledam in kar čutim, kako vzhajam. :fiju:

 

Zato pa, ko si ga privoščim, si ga na debelo odrežem in kar pozabim dihati, ko uživam ob mletju te krasne stvarce in vsakič, ko ga potisnem v želodček si mislim "oh, kako je to božansko". No, potem pa nastopi spet nekaj dnevni post. :switz:

 

Kar se ga pa posuši, ga je pa deležen moj zajček, ki pravkar praska po posušenem kruhku.

BOLEČINA JE KRIK TKIVA PO PRETOČNI ENERGIJI
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

NAJRAJŠI NA TEM SVETU IMAM SVEŽ KRUHEK! :wub:

 

 

Kar se ga pa posuši, ga je pa deležen moj zajček, ki pravkar praska po posušenem kruhku.

x:Dx :palec: ....zajček dolgoušček ma vedno poln trebušček x:o)x x:Dx x;)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zgodbice o kruhu.. na tole sem se spomnila, zadnje case samo pravljice berem x;)x . Ni ravno o kruhu, ampak pase tu zraven...

 

''Nasi ocetje so stanovali nekdaj v vzhodnih dezelah, tam, kjer sije in greje sonce leto in dan, ker je zlata obilno in bogastva brez mere. Scasoma pa so se ljudje v tistih krajih docuda pomnozili in nasi ocetje so se napotili iskat drugih selisc: zapustili so kraj obilne srece, rajsi kot da bi se bili rvali in pobijali; zakaj ljubili so mir.

Popotnim je dala boginja, ki jih je ljubila zavoljo miroljubnosti, zrno, rekoc: "Koder koli boste potovali, vsadite zrno to! Kjer ozeleni in zraste, tam ostanite! Ako pa ne ozeleni v dnevih treh, ga izkopljite in pomaknite se dalje!"

Nikjer ni ozelenelo zrno: ne na bregu Crnega morja, ne po planjavah poljskih, ne po gorah nemskih, le v zemlji slovenski je ozelenelo in se belo razcvetelo ter prineslo sad, prijeten in obilo koristen.

In se dandanes seje Slovenec ajdo. Ce jo susa pritisne ali slana popari, je slaba za slovenskega kmeta.''(F. Bohanec: Slovenska ljudska pripoved)

 

 

Aliana

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:vragec:

 

 

jst sm BOLAN NA KRUH

lhko ga jem, pa jem, pa jem....pol me pa raznese....

bel, chrn, zelen, rjau, polnozrnat, praznozrnat, sam de je kruh....

 

 

 

666 rupurutkou....smrc....pa tko je dobr...

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 weeks later...
vauu KRUH...

 

KORENINA (čebulni kruh...definitivno najboljši)

 

ena korenina 315 SIT... :-)

 

Se mnjamamo...

TUDI ZAME NAJBOLJŠI (pri nas 280)

najboljša mi je korenina zato, ker je tako zelo podobna kruhu moje mladosti,

no še boljši je kruh, ki ga peče moja teta, samo je vsaj 100km predaleč.........

 

nekako ne morem pa se navaditi na koroški črni kruh (kisel)

mi je preveč lepljiv, kisel, premalo slan....

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

vauu KRUH...

 

KORENINA (čebulni kruh...definitivno najboljši)

 

ena korenina 315 SIT... :-)

 

Se mnjamamo...

TUDI ZAME NAJBOLJŠI (pri nas 280)

najboljša mi je korenina zato, ker je tako zelo podobna kruhu moje mladosti,

no še boljši je kruh, ki ga peče moja teta, samo je vsaj 100km predaleč.........

 

nekako ne morem pa se navaditi na koroški črni kruh (kisel)

mi je preveč lepljiv, kisel, premalo slan....

JAAA!!! Fina korenina x^x ! Pri nas 400 pa nekaj.. :sori:

"Stopaj po sledi mavrice,

Stopaj za zvoki pesmi

in vsepovsod te bo obdajala lepota.

Po sledi mavrice vodi pot

Iz najbolj goste megle."

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sem pohorca s semeni (domač je tko zmeraj) probal, in moram reč mmmmm je dober. Sej ne, tako je on v reklami rekel za namaz. Jaz ga kar zadovoljno pojem.

Pri cenah ste se ustavili je 400.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

SORRY!! Zmotila sem se..danes sem bila v Sparu..in kupila korenino in je stala okrog 200 pa nekaj... Teža je 400 dkg... x:Dx Sorry!!!

"Stopaj po sledi mavrice,

Stopaj za zvoki pesmi

in vsepovsod te bo obdajala lepota.

Po sledi mavrice vodi pot

Iz najbolj goste megle."

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

mmm ...z oreški?

Še nisem probala... Je sigurno fini kruh.... :vio: :palec: :yumy:

"Stopaj po sledi mavrice,

Stopaj za zvoki pesmi

in vsepovsod te bo obdajala lepota.

Po sledi mavrice vodi pot

Iz najbolj goste megle."

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 3 months later...
Guest sstane

Mislim, da mi je danes končno uspelo najti pravo "tehnologijo" za pripravo zdravega kruha.

 

Zamesiš kvašen kruh iz krušne moke z 2ogr zdrave soli na kilogram moke.

Ogreješ pečico na 250°C, postaviš vanjo hlebec in ga pustiš tako dolgo, da porumeni. Pri ventilacijski pečici je to dobrih deset minut, pri navadni pa verjetno nekaj dalj. Ko je skorja zapečena, spustiš temperaturo na 65°C in pustiš, da se hlebec "suši" nekaj ur.

Biokoda je ostala nepoškodovana x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Haha nevem če naša pečica sploh pozna 65°C ? hehe bo treba preverit.... kolk 10 minut na 250 pol pa bum dol mlja smljas
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

... pustiš, da se hlebec "suši" nekaj ur.

Stane, kolk je to nekaj ur. Približno eno, dve, tri. Imaš še nekaj ur časa za odgovor. x;)x Upam, da bo ok ven prišlo. x:)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...