evelin 8. januar 2006 Prijavi Deli 8. januar 2006 Jaz pa zmečem sestavine v kruhomat in pustim, da se tam zamesi, nato vzamem testo ven, ga razdelim na majhne kupčke in jih premažem z raztepenim jajcem.Na koncu te kupčke posipam z makom in sezamom, na nekatere pa dam tudi sir ter jih spečem v pečici.Tako dobim različne štručke, ki jih mož in otroci prav z veseljem pojedo.Se nič ne pritožujejo, da niso domači ,na roko zameseni... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zaspanko 8. januar 2006 Prijavi Deli 8. januar 2006 .. v tem primeru.... kot praviš je ves postopek kot pri ročni pripravi... in v vse kot praviš vložiš veliko časa in predvsem kar je najbolj pomembno... tistega spoštovanja do .....''kruh naš vsakdanji'''..... in to je lepo... .. danes pa večina za to nima ne volje ne časa.... in kruh je samo še ena komercialna stvar... ... ki je pač vsakdanja nuja... grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..... to me jezi..... :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: Citiraj zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz :-) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
freia 8. januar 2006 Prijavi Deli 8. januar 2006 Fajn tema! Jaz sem ene tri leta pekla kruh sama, predvsem zato, ker zares polnozrnatega praktično ne dobiš, vsi so iz mešane moke ali le pobarvani... :xx!: Vendar je to luksuz (kar se časa tiče), ki si ga ne morem več privoščit tako pogosto in sem si zdaj kupila pekač. Pa je kar kul! Citiraj Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zaspanko 8. januar 2006 Prijavi Deli 8. januar 2006 Fajn tema! Jaz sem ene tri leta pekla kruh sama, predvsem zato, ker zares polnozrnatega praktično ne dobiš, vsi so iz mešane moke ali le pobarvani... :xx!: Vendar je to luksuz (kar se časa tiče), ki si ga ne morem več privoščit tako pogosto in sem si zdaj kupila pekač. Pa je kar kul! ... se na tole spomnim MALEGA PRINCA... v temi .. studenček in pilula proti žeji..... kaj je on storil... he he ... ''če bi imel na razpolago ves ta čas.......''........... pa saj tirja tudi priprava v pekaču določen čas... le da pravgotovo nima tistega priokusa.... ... še vedno pa je ....mmmmmmmm ... kruh iz krušne peči... mmmmmm... in še malce topel... jej... ni potreben noben dodatek .. noben namaz... uuuaaaaauuuu... to je ... bil...in je še ''kruh''..... Citiraj zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz :-) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 8. januar 2006 Prijavi Deli 8. januar 2006 Nimam časa. Ostalim se pa ne ljubi, ker so merkatorjeve Sosedove štručke tako zelo, zelo dobre Naredim le lepinje kdaj. Pa takoj grejo. Je res, da ce kaj jaz specem, vsi takoj "planejo" na to, ostalega je pa vedno prevec. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
upanje 8. januar 2006 Prijavi Deli 8. januar 2006 pri nas se tudi peče domači kruh. Sta mama in teta ugotovile da vse možno spečeta- torte pa potico, kruh pa. ki je pravzaprav enostavnejši, pa sta kar pozabile.Pa seveda lepo diši pravzaprav vsak sveže spečen kruh. Edino kar še nismo pogruntali, kako ga narediti da bi bil trajnejši- tako kot včasih -ko so ga pekli so ga napekli kar precej- za naprej- kako to da jim je zdržal tako dolgo? Pa bolj se ceni ta domač kruh, ga je ja treba pojest, nič stran metat Pa tako pomirja se mi zdi, kot ognjišče Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 8. januar 2006 Prijavi Deli 8. januar 2006 Ko sem bil majhen, sem imel priložnost pri babici na kmetiji jesti domač kruh iz krušne peči. Kolikor se spomnim je vmes zamesila tudi krompir. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 8. januar 2006 Prijavi Deli 8. januar 2006 Jst sm tud enkrat pomagala eni gospe kruh pečt...ful nora izkušnja...sm ga clo v peč vrgla. Pa lepo se je speku. Pa zelo dober je bil. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tanci 9. januar 2006 Prijavi Deli 9. januar 2006 mmmmm domači kruhek je najboljši pa ko celo stanovanje diši, ko se peče, da se sline cedijo še preden je spečen Citiraj ... nočem obljub, le iskren obraz, le iskren obraz ... http://freeweb.siol.net/fotomax1/mediac/450_0/media/DIR_249/DSCF0008.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
evelin 9. januar 2006 Prijavi Deli 9. januar 2006 Najboljši je seveda tisti iz krušne peči ...a do njega le redko pridem Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zaspanko 9. januar 2006 Prijavi Deli 9. januar 2006 hmm, odnos do kruha ... ... ima malce večji pomen.. kaj je konec koncev ''kruh''nekomu je le tisti kos ki ga kupi tam v supermarketu...drugemu pa ljubi kruhek pomeni malce več in povsem nekaj druzega... ... ja ja ... ljubi kruhek ... naš vsakdanji... pomeni nekaj več ... več kot le tisti kos pečenega testa... in ni le naša vsakdanja prehrana.. ..... marveč..... spoštovanje .. do njega...in lahko ga stlačimo v neko skupino prehrane... v končni fazi pa lahko konča tudi v kanti za smeti.... ... ja to je spoštovanje ... hmmm Citiraj zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz :-) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. januar 2006 Prijavi Deli 9. januar 2006 v zadnjem casu sem dvakrat ravno o tem pisala v Dnevniku, ko sem gledala po tv oddajo o kruhu. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
miha25 9. januar 2006 Prijavi Deli 9. januar 2006 No dons sm pa tut jest prvič speku sam kruhka sm prov hapy zdej se doma hladi k pridem zjutrej domov pa mnjask (sam en kos) ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tanaja* 10. januar 2006 Prijavi Deli 10. januar 2006 Naša mama je včasih naredila najboljši domač kruh. Ko ga je dala iz krušne peči, sem vedno takoj planila nanj in ga hotla snesti, pa mi je to vedno preprečila, češ da si bom uničla želodec. Zmeraj sem bila zelo jezna in kar pri kruhu čakala, da se je shladil. Danes pa se hočem čim bolj ogniti kruhu, pa ne zato ker ga ne bi marala. Citiraj "Pri ptičih je vse nagon, tudi zvestoba je nagon. Nagoni so čisto v redu ... V naravi je vse lepo urejeno... Človek ima pa polna usta ljubezni pa čustev, pa ne vem kaj še. Potem pa v imenu ljubezni pusti svoje mladiče. A skrbi za svojo vrsto? Vraga! " (monolog iz filma: Pod njenim oknom) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. januar 2006 Prijavi Deli 10. januar 2006 aha unicla zelodec, sam to so men rekl tud za storcke (surove razne od cvetac ohrovtov in tega) in da bom dobila golso ce bom vodo v potokih pila. butast a ne? storcki so in (frugo- pa to), golse nimam Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 10. januar 2006 Prijavi Deli 10. januar 2006 Danes sem iz starega kruga naredila -pazi zdaj bo tole čista štajerščina - žemelščak. Tak malo po mojem je tole bilo.Star kruh - nekaj belega in črnega, mleko, dve jajci, dva jabolki, nekaj naseckanih orehov..cimet..vanilijin sladkor..pa peci, dokler ni rjavo..Pojedli takoj..ful bilo dobro..Aja - mene pa zdaj pečica jezi - peče po svoje..pa ful, pa nič..pa opet ful..tako, da ni nič iz peke kruha več. Je pa res, da smo ga vedno pojedli takoj in ni ga nič ostajalo.Ponavadi ostanke zmeljem v drobtine, ali pa ga dam mami - za kure. Ona pa meni jajca Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 11. januar 2006 Prijavi Deli 11. januar 2006 jaz tud dajem, za kure pa za konje. sem zlo za kruh pa mal sem 'staromodna', mi pomen, nimam filinga ga stran metat recimo.saj sem pa v dnevniku ze 2x pisala, da ko je bla oddaja o kruhu, sem jo 2x gledala v kratkem casu in obakrat zraven jokala. tud drugic, sem mislila da se mi zato ne da se 1x gledat, pa sem, pa spet jokala.Tolk s filingom so o tistem kruhu govorile tiste gospe, na koncu pa se pele, 'kruhek je pecen'...In jaz pa v jok. tko se mi je zdel... kaj jaz vem...kruhek je pecen, s takimi izrazi poboznimi, raodstnimi... mi pa celga boga ze zganjamo, ne vemo, s cim bi si se moznim napolnili svoje nenasitne riti. :xx!: Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 11. januar 2006 Prijavi Deli 11. januar 2006 to je res, vendar predvsem pri belem kruhu je to primer.. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 11. januar 2006 Prijavi Deli 11. januar 2006 saj men je to tud tezko, krompirju se komot odrecem, kruhu pa bi se zlo tezko.(venera v biku pa to, mdr. )ja, mal zmanjsat, predvsem pa bolj kvalitetnega jest, nic ali manj belega oz. iz osiromasene moke... ampak saj, kok je pa to velik, ce se to ukinem, pol pa res ne vem, pa jaz tenke rezine rezem (kot maceha tazlobna tashkrta ), tko da ga v koncni fazi spet ne pojem tolk velik, sam zlo tezko sem brez kruha.recimo ce ga ni, dizaster, MORA bit na broju. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lara Joy 12. januar 2006 Prijavi Deli 12. januar 2006 Cao,sm mogla bit enkrat za dva tedna na eni kr strogi dieti brez pšenice in kvasa (beri: skoraj enako KRUH). Pa je bla stroga dieta, ampak vsake tolk časa sm razmišljala, da bi jo kr sama od sebe spet nardila. AMPAK sem razmišljala da bi odkrila en recept brez kvasa in pšenice: A kdo ve za kakšen takšen recept? Hvala hvala hvala Citiraj ENJOY! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alf 12. januar 2006 Prijavi Deli 12. januar 2006 Cao,sm mogla bit enkrat za dva tedna na eni kr strogi dieti brez pšenice in kvasa (beri: skoraj enako KRUH). Pa je bla stroga dieta, ampak vsake tolk časa sm razmišljala, da bi jo kr sama od sebe spet nardila. AMPAK sem razmišljala da bi odkrila en recept brez kvasa in pšenice: A kdo ve za kakšen takšen recept? Hvala hvala hvalaZelenjava,sadje,riž in meso,pa nič drugega! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 12. januar 2006 Prijavi Deli 12. januar 2006 Jaz imam tudi rada kruh... pečem ga ne. Mi kar odgovarja, če ga v trgovini kupim Enkrat sem jedla ajdov kruh , ta mi je zelo všeč..tak masten dober. Pa ržen tudi, ki je malo kiselkast..pa še ne drobi se ne tako kmalu. brez krompirja zdržim....brez kruha pa ne. potem žemlje, pa makovke...... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 3. avgust 2006 Prijavi Deli 3. avgust 2006 še ena gurmanska tema, ki jo je treba osvežiti. uh, že dva dni nisem jedla kruha. danes si bom ubodla kaj posebnega za večerjo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 14. avgust 2006 Prijavi Deli 14. avgust 2006 ja pira je res zakon ful dobr tud pride kruh-sladoled, ce ga na pol prerezes je na sredi crn, okoli njega pol bel, nato bel...... Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 20. avgust 2006 Prijavi Deli 20. avgust 2006 jaz pa grem zdaj skutine kruhke pečt ... pol kile moke četrt kile skute sol sladkor v topli vodi raztopljena kocka kvasa zgneteš počiva, da naraste oblikuješ v kruhke (bombice) naraste potrosiš s sirom/sezamom/makom ... daš pečt mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.