Šeherezada 19. april 2003 Prijavi Deli 19. april 2003 Živjo vsem! Imam eno vprašanje: ali kdo pozna kakšnega dobrega refleksoterapevta? Hvala! Citiraj Love is hello and goodbye...until we meet again.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 19. april 2003 Prijavi Deli 19. april 2003 Ja, poznam:Lea Mrgole, 01-8311-686Jana Prezelj, 01-8311-975 Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Šeherezada 19. april 2003 Avtor Prijavi Deli 19. april 2003 Hvala! Citiraj Love is hello and goodbye...until we meet again.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 19. april 2003 Prijavi Deli 19. april 2003 Oh, malenkost, Šeherezada, zato pa smo Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 20. april 2003 Prijavi Deli 20. april 2003 Lahko ti zelo prirporočim Joži Kastelic (041 329 839, LJ. Trubarjeva 4), h kateri že dlje časa hodim in dela poleg refleksoterapije še klasično masažo, shiatsu masažo in akupresurno masažo (uradno se ji reče akupunkturna masaža, a je brez igel). Dela ti kar želiš, če pa ji zaupaš (kot ji jaz) pa ona oceni kaj je najbolje zate, dostikrat tudi kombinira metode med seboj.Meni je enkratna! Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Šeherezada 20. april 2003 Avtor Prijavi Deli 20. april 2003 Zanima me, ali je refleksoterapija učinkovita pri boleznih? Ali se refleksoterapevt s tabo kaj pogovarja (strokovno)? Če kdo kaj ve naj mi napiše čimveč o refleksoterapiji in njenih učinkih na zdravje. 100 x hvala. Citiraj Love is hello and goodbye...until we meet again.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 20. april 2003 Prijavi Deli 20. april 2003 Zivjo, Šeherezada, in dobrodosla! Po mojem gre za zelo ucinkovito terapijo.Mislim, da se dober terapevt ITAK na vse nacine ukvarja s tabo, torej se lahko tudi pogovarjas, vprasas, ti razlozi itd...Vsak dober terapevt uposteva videnje 'stranke'. saj se le-ta sama najbolj spremlja in nenehno opazuje.Oni, ki ti samo 'prodaja' nekaj, brez da bi znal to tudi razloziti, utemeljiti, in brez da bi uposteval tudi tvoje videnje, mnenje (ker gre pac zate), itak ni dober terapevt.Tako okoliscine v zvezi s tem niso nikakrsna skrivnost in jih imas pravico vedeti.je pa prav, da se pozanimas o vsem - saj je tak pristop (cetudi morda za terapevta motec) pravi.Treba je in prav je tako, da ravno NAS najbolj zanima vse, kar je in bo v zvezi z nami samimi. Tak pristop dober terapevt samo pozdravlja. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 20. april 2003 Prijavi Deli 20. april 2003 Kako refleksoterapija deluje, bi najbolj koretktno povedal kakšen refleksoterapevt (haloo, kje ste?). Sicer, kolikor poznam to tehniko, gre za masažo refleksnih točk na stopalu, ki odsevajo stanje tvojih organov. Vsak organ ima na stopalu svoj "refleks" (tudi na dlaneh, trebuhu, uhlju,...imamo take točke). Refleksoterapevt s posebnim prijemom "drobi" kristalčke (eni rečejo blokade), ki se potem z urinom izločijo iz telesa. Masaža je lahko na trenutke malo boleča, posebno na mestih, kjer je zastoj energije velik. Je pa odvisno tudi od načina masaže, saj so nekateri pri tem bolj nežni kot drugi. Nekateri refelksoterapevti na koncu opravijo še reiki na stopala, kar je zelo blagodejen zaključek.No, ostalo bo pa bolje, da pove kakšen, ki to obvlada Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 21. april 2003 Prijavi Deli 21. april 2003 Hoj!Seveda ti terapevt, če je tapravi, vse razloži. Meni moja terapevtka sproti razloži zakaj in kako kaj naredi, za kaj je kakšna stvar dobra, pogovarjava se tudi o drugih stvareh- prehrani, gibanju, duhovnosti- seveda če želim, če ne želim, sem tiho in samo uživam (no, kadar mi odpravlja kake močnejše blolkade, ravno ne uživam, ker me točke bolijo, včasih tudo vzdolž celega meridiana..) Tako sem od nje izvedela že veliko o teh terapijah, meridianih, posameznih točkah (znam si že malo sama pomagat..). Seveda vse deluje na osnovi meridianov in določenih točk, ki jih je na telesu ogromno. Zanimivo mi je bilo, ko mi je razlagala, da enako kot na stopalu, dlaneh in ušesih- kar je splošno znano, imamo na telesu še druge takšne "cone", kjer se odražajo vsi organi (recimo nad kolenom in še kje..) . Vsak meridian se nekje konča in nekje začne in vsak je povezan z določenim fizičnim organom, pa ne samo to, kar je še bolj zanimivo, tudi z določeno vitalno funkcijo, fizičnim neravnovesjem, psihičnim (!) neravnovesjem .. PRIMER: PLJUČA: element: kovinaVitalna funkcija: vnos KI-ja iz zraka, biti sposoben sprejeti nove vplive...Fizična povezava: pljuča, nos, kožaFizična neravnovesja: vsaka motnja dihanja ali v pljučih, vključno z astmo, emfizemom in kašljem (v prsih), zamašen nos in problemi s sinusi; vsi problemi s kožo, ekcem, madeži, suha koža...Psihične povezave: postavljanje meja in struktur; pozitivnost; izražanje skrbi, potrtosti; občutek lastne vrednosti; občutek sebe kot individuuma.. Psihična neravnovesja: osamitev in potegniti se sam vase;depresija; melanholija; negativnost; pomanjkanje lastne vrednosti (pljuča = SKRBI)Ob odpiranju recimo določenega meridiana in določenih točk se uravnavajo ta neravnovesja, kar vpliva tako na našo fizično raven kot seveda tudi na psihično raven, ki je povezana z določenim meridianom.(jetra=jeza/mi gre na jetra; pljuča=skrbi/vzelo mi je dih; srce=čustva/srce me boli od žalosti; ledvice=strah;vranica=samopomiljevanje;)... Imam primer prijateljice, ki je bila celo življenje zaprta tako fizično (prebava) kot psihično. Kaj kmalu se ji je po terapijah uredila prebava, po nekaj daljšem času pa se je pričela odpirati tudi psihično.. (Debelo črevo, psihična neravnovesja: nezmožnost za "let it go".. spustiti zadevo, da gre; preveč zadrževanja - čvrsto se nečesa držati (tako fizično kot psihično); izolacija;togost, nepopustljivost v mišljenju in pogledu na življenje.. ) Lani je moja terapevtka delala šolo pri Egerju (ravno včeraj sem ga gledala na TV Piki v oddaji JANA) in sedaj že eno leto dela med drugim tudi njegovo akupunkturno masažo, ki je mnogo bolj učinkovita kot druge metode masaže. Gre za kombinacijo pritiskanja določenih točk (seveda tudi na stopalu-refleksologija..) in drsenja- gladenja posameznih meridianov (ali pa vseh JIN ali vseh JANG) po telesu z nenakšno "kvačko" (kovinski svinčnik, ki ima na koncu krogljico) ali tudi z roko.. Zadeva neverjetno močno razbija energetske blokade, ki nastajajo pri vsaki bolezni (baje zelo učinkovita podpora ob zdravljenju raka, za katerega so značilne velike blokade energije)Konkreten primer: zelo me je bolelo koleno, da skoraj nisem mogla hodit. Terapevtka mi je na tadrugem, zdravem kolenu na določenih točkah (ki so bile silno boleče!!) ozdravila bolno koleno (po principu prerazporejanja energij... simetrije...). Če ji ne bi zaupala, da ve, kaj dela, bi znorela, ker me je en dan potem tako bolelo to tazdravo koleno (tabolno me je nehalo), da spet skorajda nisem mogla hodit. Potem pa PIF... kot bi odrezal. sta me obe nehali bolet in še danes sta vredu! (več kot pol leta). Knjej sem začela hodit ob svoji prvi težji zdravstveni terapiji, s katero mi je postalo telo zastrupljeno in polno odpadnih stvari... Intenzivno sva delali na razstrupljanju (ledvice, jetra itd..) in kmalu mi je bilo bolje. Od takrat sem njen redni gost, če se mi kot posledica terapij še kdaj kje kaj pojavi, mi to kar hitro poštima.Včasih se dam pa enostavno pocrkljati s klasično masažo in kakim eteričnim oljem, da kar zadremam in se mi sploh ne ljubi po eni uri dol iz mize.... Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. april 2003 Prijavi Deli 21. april 2003 Kok si kul, Daisy! Zmeraj se tako potrudis in posvetis!Razlozis, utemeljis, podkrepis s primerom....Ful pozdravljam tale tvoj pristop! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 21. april 2003 Prijavi Deli 21. april 2003 Te stvari so mi ful zanimive in gruntam, da bi o teh meridianih, povezavah s psiho in telesom naredila en krajši povzetek za na LN. Enkrat, ko bom velika.... (beri, ko bom imela čas.. ). Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. april 2003 Prijavi Deli 21. april 2003 Le daj, le daj, Daisy! Seveda - bos ze... Thx! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Šeherezada 21. april 2003 Avtor Prijavi Deli 21. april 2003 Hvala vsem za izčrpna pojasnila. Upam, da mi bo refleksoterapija pomagala. Citiraj Love is hello and goodbye...until we meet again.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boky 23. april 2003 Prijavi Deli 23. april 2003 Mene pa zanima, približno koliko stane ena seansa in kako dolgo ponavadi traja? Hvala! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
teja 23. april 2003 Prijavi Deli 23. april 2003 Zakaj pa potrebuješ ravno refleksoterapijo? Jaz imam nekaj izkušenj s tem, meridiani, masaža, sproščanje telesnih zapisov, vzorcev, blokad. O tem je napisanih veliko knjig in literature. Je pa zanimivo in deluje 100%. Lep dan Teja Citiraj Lep nasmejan dan ti želimhttp://www.lunin.net/forum/blog/mavlica Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 23. april 2003 Prijavi Deli 23. april 2003 Za sproščanje energetskih poti in odpiranje meridianov sem enkrat dala na LN šest vaj, ki v zaporedju kot si sledijo meridiani, odpira le-te. Vaje so super, resnično delujejo in počutje je po njih res krasno. Evo, tule so: http://www.lunin.net/dogodki/shiatsu%5Fvaje.htm Pri Joži stane terapija 6.500 sit in traja vedno 50-60 minut. Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boky 23. april 2003 Prijavi Deli 23. april 2003 Cool! Hvala! Bom verjetno kar poklical Joži! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
teja 24. april 2003 Prijavi Deli 24. april 2003 Pri sproščanju telesnih zapisov nimem kakšne posebne literature, je kanaliziranje, informacije pridejo med masažo in vse znanje temelji na izkušnjah, izkušnjah, izkušnjah. Jaz sem se učila pri zelo izkušeni in sposobni Osebi. ZAto ti lahko priporočim le prakso. Za kakršnakoli vprašanja pa sem tukaj. Citiraj Lep nasmejan dan ti želimhttp://www.lunin.net/forum/blog/mavlica Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prvi 23. maj 2004 Prijavi Deli 23. maj 2004 Ali ima kdo sliko(ali pa ve za kako povezavo) na kateri so narisane refleksne cone stopal ? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 23. maj 2004 Prijavi Deli 23. maj 2004 kolikor vem obstaja na to temo kar nekaj knjig različnih avtorjev in v vsaki od njih so tudi slike refleksnih con...knjige najdeš v vsaki bolje založeni knjigarni, gotovo pa v tistih, ki so specializirane za alternativo (npr knjigarna na čopovi ali vale novak med tromostovjem in kongresnim trgom v ljubljani) ja, pa res bi pasala ena masaža Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gozdni 23. maj 2004 Prijavi Deli 23. maj 2004 Živjo Prvi! Doma imam kar nekaj literature na to temo. Na stopalih imamo tudi zelo "priročne analgetike" le da jih le malo kdo uporablja. To so točke, ki jih (recimo pri bolečinah v križu) obdelaš na podplatu - na predelu kjer se reflektira križ. Ta masaža je zelo zeeelo boleča, saj pritiskaš živec na kost, je pa izredno učinkovita. Bolečina preneha nekaj minut po masaži. Če/ko se ponovno pojavi postopek ponoviš. S tem ne odpraviš vzroka bolečine ampak jo samo zmanjšaš, en tak naravni Lekadol. Skratka, pošlji mi OS, pa se bova dogovorila. LPG. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prvi 23. maj 2004 Prijavi Deli 23. maj 2004 Nekaj dni nazaj me je bolela peta na desni nogi ozeroma na tistem delu pete ki je najbližje prstom. Zanima pa me kateri organ ozeroma predel telesa predstavlja ta del ? Sicer pa imam bolj občutljive noge in ob predolgi hoji ozeroma nepravšnjem obutku imam vedno težave. No za to težavico nisem siguren ali je bil kriv obutek ali tudi kaka težava v drugem predelu telesa. Sedaj je že minilo, me pa zanima za kateri del telesa je šlo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 23. maj 2004 Prijavi Deli 23. maj 2004 Verjetno je šlo kar za tvojo peto, akupresurna točka na zunanjem delu ob koncu pete proti mezincu pa je za slinavko. Drugič preveri še točke na dlaneh in, če bo bolečina enaka na stopalnih in točkah dlani, že lahko pomisliš na ustrezen organ. Najbolj enostavna terapija pa je ta, da po dve minuti masiraš boleče točke in ti ni niti potrebno vedeti, za kateri organ gre. Če bo nehalo boleti po nekaj masažah, bo tudi organ zdrav. Masiraj pa le dvakrat na dan, pred jedjo ali dve uri po njej. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 23. maj 2004 Prijavi Deli 23. maj 2004 Nekaj dni nazaj me je bolela peta na desni nogi ozeroma na tistem delu pete ki je najbližje prstom.Hm, če te boli peta, prestavi nazaj v četrto. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 23. maj 2004 Prijavi Deli 23. maj 2004 Pred cca 10 leti sem imela probleme s hormoni. Posledica tega je bila, da sem zadrževala vodo v telesu. Bila sem napihnjena kot balon in zelo nesrečna zaradi svojega popačenega videza. V tistem času sem spoznala go. Mileno iz Opčin nad Trstom, ki mi je predlagala, da bi mi naredila refleksologijo stopal. Opravila sem pet terapij. Bilo je, kot da bi mi odprla pipo z vodo, ki se je kopičila v telesu . Neverjetno in fantasticno. V manj kot mesecu, je odteklo iz mene nekaj kil tekočine. Še danes se s hvaležnostjo spominjam prijazne gospe, ki me je nagovorila v neki prodajalni in rešila moj problem Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.