najada 24. maj 2004 Prijavi Deli 24. maj 2004 Za sproščanje energetskih poti in odpiranje meridianov sem enkrat dala na LN šest vaj, ki v zaporedju kot si sledijo meridiani, odpira le-te. Vaje so super, resnično delujejo in počutje je po njih res krasno. Evo, tule so:http://www.lunin.net/dogodki/shiatsu%5Fvaje.htm Čao, daisy! Tele vaje bi me pa zeloooo zanimale, ampak se na tem linku nič ne odpre. A se da do njih prit po kateri drugi poti? Malo sem poskušala pobrskati tudi sama, pa nisem nič našla... Sicer pa: tudi jaz sem prepričana, da je refleksoterapija ena prav fajn in koristna stvar, čeprav mi obisk pri gospe, ki velja za eno boljših (mislim, da je ena izmed naštetih) ni ostal ravno v najlepšem spominu. Lotila se me je res precej celostno, tako da sem se počutila, kot bi bila na kakšni psihološki obdelavi (se spomnim, da sem zraven jokala kot dež). Kar je vse lepo in prav. Vendar je šla malo predaleč. Precej neprizanesljivo se je lotila moje mame (ki jo je poznala, ker je bila tudi ona enkrat pri njej in tudi takrat je šla z mano, ker je bila pot dolga in je nisem poznala), češ da kar naj me čaka v sosednji sobi, kjer je mrzlo in da naj jo zebe, ker ona že ve, kaj mi dela... Haloooo! In to moja mama, ki je poosebljena dobrota. Seveda z 'napakami' kot vsak, ampak zato naj pa sedi 2h v nezakurjeni sobi sredi zime?! Ma ja, to povem kar tako, ker mi leži na duši... Sem pa ravno zaradi tega potem šla raje na akupunkturo.Lep dan vsem! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kasandra 28. maj 2004 Prijavi Deli 28. maj 2004 a za zmeraj? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 28. maj 2004 Prijavi Deli 28. maj 2004 kje je tu noga Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
candlelight 29. maj 2004 Prijavi Deli 29. maj 2004 kje je tu noga Bila je premajhna nogica :xx!: pa se ni nič videlo, zato sem jo zbrisala. ....se bom potrudila in probala nekaj skupaj spraviti, ker imam veliko slikic pa nisem ravno vešča o dajanju slik sem gor. Citiraj BOLEČINA JE KRIK TKIVA PO PRETOČNI ENERGIJI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Gandalf 10. april 2005 Prijavi Deli 10. april 2005 Če delaš refleksoterapijo tako kot je treba ne prideš čez prej kot v 90h minutah. Preveč točk za stimulirat in pregledat... Če veš kaj moraš narest 2-7 točk pa imaš 15-20minut vrh glave. Ostalo je božanje in višek(manipuliranje). Itak je pri akopresuri najbol pomembno to, da najdeš pravi organ ,ki mu je potrebno dodati/odvzeti premalo/preveč energije. Ostane pa potem samo še da postimuliraš... Refleksna rok ni učinkovita v kolikor ne uporabljaš energije. Za sproščanje je pa vedno dobrodošla. Refleksna nog je dobra kakorkoli je narejena, ker noge premalo negujemo. Kdor ma mrzle noge, če si bo samo zdrgnil noge na dva dni po 5 minut bo po kakem tednu že mel občutno razliko... Gandalf Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
primorc 12. april 2005 Prijavi Deli 12. april 2005 Vsak meridian se nekje konča in nekje začne in vsak je povezan z določenim fizičnim organom, pa ne samo to, kar je še bolj zanimivo, tudi z določeno vitalno funkcijo, fizičnim neravnovesjem, psihičnim (!) neravnovesjem .. negativnost; pomanjkanje lastne vrednosti (pljuča = SKRBI) Res je da je lepo od tebe da si se tako podrrobno spustila v razlago pa vendarle imam dve pripombi.Le tega ne vem ali si te podatke dobila od svoje terapevtke,točno tako kot si napisala, ali si jih sama kje našla.Ker kot prvo naj ti povem kaj sploh je meridijan; To je energetski kanal v telesu po katerem se pretaka vitalna energija CHI in na mestih kjer se približa površju se nahajajo akupunkturne točke.Vsak meridijan tudi energetsko pripada določenemu organu v katerem skrbi za ravnovesje energij YIN-YANG. Tako da meridijan nima zmožnostipreprečevanja Fizičnih težav in terapevti ne posegajo na fizičnem nivoju bolezni teveč samo uravnavajo energijo v organu.In še drugič čustvo v elementu kovine ni skrb ampak žalost Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
primorc 12. april 2005 Prijavi Deli 12. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>Živjo Prvi! Doma imam kar nekaj literature na to temo. Na stopalih imamo tudi zelo "priročne analgetike" le da jih le malo kdo uporablja. To so točke, ki jih (recimo pri bolečinah v križu) obdelaš na podplatu - na predelu kjer se reflektira križ. Ta masaža je zelo zeeelo boleča, saj pritiskaš živec na kost, je pa izredno učinkovita. Bolečina preneha nekaj minut po masaži. Če/ko se ponovno pojavi postopek ponoviš. S tem ne odpraviš vzroka bolečine ampak jo samo zmanjšaš, en tak naravni Lekadol. Skratka, pošlji mi OS, pa se bova dogovorila. LPG. Stari sorry sam POJMA NIMAŠ zato se ne delat preveč pameten Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Gandalf 12. april 2005 Prijavi Deli 12. april 2005 Jaz imam eno vprašanje glede refleksoterapij. Po kateri varijanti sploh delate? In koliko jih sploh obstaja. (mislim da sta vsaj dve, glede na to da imam doma 3 knjige, v vsaki pa drugače piše, Kitajska, Tajska)Bolje rečeno katera varianta je najboljša? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jadas 30. maj 2005 Prijavi Deli 30. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Kako refleksoterapija deluje, bi najbolj koretktno povedal kakšen refleksoterapevt (haloo, kje ste?). Sicer, kolikor poznam to tehniko, gre za masažo refleksnih točk na stopalu, ki odsevajo stanje tvojih organov. Vsak organ ima na stopalu svoj "refleks" (tudi na dlaneh, trebuhu, uhlju,...imamo take točke). Refleksoterapevt s posebnim prijemom "drobi" kristalčke (eni rečejo blokade), ki se potem z urinom izločijo iz telesa. Masaža je lahko na trenutke malo boleča, posebno na mestih, kjer je zastoj energije velik. Je pa odvisno tudi od načina masaže, saj so nekateri pri tem bolj nežni kot drugi. Nekateri refelksoterapevti na koncu opravijo še reiki na stopala, kar je zelo blagodejen zaključek.No, ostalo bo pa bolje, da pove kakšen, ki to obvlada Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mesija 31. maj 2005 Prijavi Deli 31. maj 2005 No glede na to,da se že kar nekaj časa ukvarjam tudi z refleksoterapijo, bi morda podal še svoje videnje in pa nekaj znanja pridobljenega z izkušnjami. Kot že navedeno obstaja kar nekaj različnih "stilov" in temu primerno tudi razporeditev organov ,ki ni ista. Glede na to, da je nekje znano da RCS prihaja s Kitajske in naj bi jo kitajci tudi razvili se mi zdi da bi bilo dobro nekaj o TKM nasplošno vedeti.Kot na primer da se kitajska anatomija (in s tem sama razporeditev organov) rahlo razlikuje od anatomije uradne medicine,ki so jo kitajci spoznali šele s prihodom uradne medicine na kitajsko(kot primer kitajci v TKM govorijo da so jetra na levi strani), Kaj in kako, pravzaprav je zelo preprosto; kitajska medicina se predvsem vrti okoli energetskega ravnovesja v organih in so temu primerno tudi postavili svoj temelj anatomije. Sama RCS pa deluje samo na energetskem nivoju in se s težavami,ki nastajajo spopada tudi po energetski poti in ne na fizičnem nivoju, kot govorijo nekateri. In še ena resnica REFLEKSNA MASAŽA STOPAL JE NEBOLEČA. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Hathor 3. junij 2005 Prijavi Deli 3. junij 2005 Vsi ki bi želeli refleksno masažo stopal, me lohk pokličete na 041/362 352. S to masažo se na učinkovit in človeku prijazen način v telesu spet vzpostavi ravnovesje . lep vikend vsem, Refleksoterapevtka Nataša Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jadas 3. junij 2005 Prijavi Deli 3. junij 2005 Že precej nazaj sem imela v rokah in jo tudi prebrala neko malo knjigico neke slovenske avtorice ( žal jo zdajle nimam v glavi ) o masaži stopal. Seveda ne bi bila oven, če je ne bi takoj preizkusila. "Zemljevida" si ni težko zapomnit, prakticiram kadar mi zapaše. Hčerko masiram vsaj enkrat na teden zvečer, ko gre spat in ni več tako bolna, kot je bila včasih. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 5. junij 2005 Prijavi Deli 5. junij 2005 Čao, daisy! Tele vaje bi me pa zeloooo zanimale, ampak se na tem linku nič ne odpre. A se da do njih prit po kateri drugi poti? Malo sem poskušala pobrskati tudi sama, pa nisem nič našla ZELOOO pozno vendar od srca... pravijo Malo sem brskala in našla tole... ti pa si verjetno že tudi našla vaje, o katerih sem pisala, ker smo o njih govorili še v drugih temah (recimo pri tibetancih)Objavljene so tudi tule: http://www.svet-je-lep.com/telo_dusa/tehni...iatsu/index.php Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jadas 6. junij 2005 Prijavi Deli 6. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Jaz imam eno vprašanje glede refleksoterapij. Po kateri varijanti sploh delate? In koliko jih sploh obstaja. (mislim da sta vsaj dve, glede na to da imam doma 3 knjige, v vsaki pa drugače piše, Kitajska, Tajska)Bolje rečeno katera varianta je najboljša? Po moje je najboljša varianta tista, ki tebi najbolj paše. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Magenta 10. marec 2011 Prijavi Deli 10. marec 2011 Že precej nazaj sem imela v rokah in jo tudi prebrala neko malo knjigico neke slovenske avtorice ( žal jo zdajle nimam v glavi ) o masaži stopal. Seveda ne bi bila oven, če je ne bi takoj preizkusila. "Zemljevida" si ni težko zapomnit, prakticiram kadar mi zapaše. Hčerko masiram vsaj enkrat na teden zvečer, ko gre spat in ni več tako bolna, kot je bila včasih. U, tole je pa že stara tema... šele zdaj odkrila... pa vseeno me je zaintrigiralo...Moram povedati, da je v knjigi "Z refleksoterapijo do boljšega zdravja" naše cenjene kolegice Jeanette Korenc Lafer nemalo napak in tiskarskih škratkov. Žal so napake tudi na slikah refleksnih con... tako da priporočam, da si ogledate še kakšno drugo knjigo na to temo. Vsaka dežela ima svoja pravila in tudi v Sloveniji imamo enotno pravilo, enotno shemo za obdelavo con, zato imamo tudi šole in Nacionalne poklicne kvalifikacije za resne refleksoterapevt(k)e. Na prvi terapiji se spoznamo, ugotovimo splošno stanje in prepalpiramo stopalo, ugotovimo motene cone, se dogovorimo za način in potek dela, itd... vsakega uporabnika/uporabnico je nujno treba seznaniti z možnimi reakcijami in kontraindikacijami (kdaj ne smemo izvajati). Pravimo, da je slaba reakcija zaželjena in dobra reakcija, ker potrjuje preboj v smeri zdravljenja, detoksifikacije in čiščenja (pa naj bo na fizični, čustveni ali duhovni ravni). Ta je kratkotrajna in večinoma spuca še vse za nazaj.Na dlaneh izvajamo refleksno na željo uporabnika, v primeru poškodbe stopal... zahteva pa več tretmajev, ker delo na dlaneh ni tako hitro učinkovito, kot na stopalih.Sem uradno kvalificirana in izvajam še protibolečinsko, nevrološko vegetativno, metamorfno in terapijo s čakrami, zvočno zdravljenje s tibetanskimi posodami, pa tudi klasično švedsko masažo. Citiraj " We begin to find and become ourselves when we notice how we are already found, already truly, entirely, wildly, messily, marvelously who we were born to be." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.