Marsa 22. april 2003 Prijavi Deli 22. april 2003 Sicer pozno, a se vedno ne pre-pozno... Danes je Dan Zemlje.Pomeditirajmo malo na tole misel in posljimo Zemlji hvaleznost in pozitivne energije. Kaksna lepota sredi vesolja. In to je prostor, ki smo si ga izbrali za svoje bivanje.Ali niso njene lepote in bogastva res prostrane?Ali nam ne zastane dih ob vseh mogocih lepih prizorih.... Radi imamo svojo Zemljo.Zal se ne obnasamo vedno, kot bi se tega drzali in zavedali.Bodimo hvaleznejsi gostje. Lahko se mi pridruzite v tihi skupinski meditaciji, ko bom tocno ob 21h tri minute posvetila lansiranju zdravilne energije zemlji.Danes bo morda lahko se bolje sprejela (in tudi mi vsi skupaj) in vsrkala te energije, ker se pretakajo se posebej mocni magnetizmi. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 22. april 2003 Prijavi Deli 22. april 2003 O, lepo, Marsa, da si se spomnila na našo ljubo Zemljico ob 21-tih torej... Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka 22. april 2003 Prijavi Deli 22. april 2003 Citiraj strelka Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
artem 22. april 2003 Prijavi Deli 22. april 2003 Zelo lepo ko se vležem čutim ta nhrbtnik na mojem hrbtu. Ta planet, tako ga mam rad Citiraj www.rael.org Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 23. april 2003 Prijavi Deli 23. april 2003 Vse najboljše zemljica Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 28. april 2003 Prijavi Deli 28. april 2003 OZONSKA LUKNJA NAD ANTARKTIKO JE SPET IZGINLA. BOMO LAHKO SPET HODILI NA SONCE? (DANAŠNJA JANA˝) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Helena 29. april 2003 Prijavi Deli 29. april 2003 V City Parku v Ljubljani je prekrasna razstava fotografij. Posvečna je 22. aprilu, dnevu naše zemljice. Helena Citiraj Helena Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 21. april 2004 Prijavi Deli 21. april 2004 Slučajno sem na Yahoo videl da je danes dan Zemlje. Odločil sem se, da bom imel popoldne z otrokoma sestanek in vmes bomo obravnavali tudi Zemljo. Če jo gledamo kot celoto so ji Indijanci namenjali veliko vlogo, zahvaljevali so se za dež, veter, sneg, sonce kot še bolj za pridelek. Mi smo nekoliko drugačni in mnogi so se pripravljeni kregati s prodajalcem recimo, ker pač nekje je bil pridelek slabši. Torej. Vse se vrti okoli trgovine, denarja, redki pa pomislijo, da celotna zaloga izhaja iz zemlje. Sestal sem se tudi z drugačnimi ljudmi. Tistimi ki zemljo gledajo kot del kozmosa, saj galaksijski sosedje so jim astralno dostopni. Tudi ti ljudje nekako z občutko gledajo na Zemljo, dajo ji privilegij med planeti. Temu seveda sledi, da na zemlji ne more biti veliko slabega saj uničevati jo bomo nehali še preden bo prepozno. A vendarle se poraja misel, ker nič ni večno. Enkrat je bilo konec naših igračk, smo jih pač zlomili. Enako smo strgali polno šolskih zvezkov, kot smo na odpad nesli veliko koles. Tja se sedaj selijo naši avtomobili, mi pa čakamo na lepši jutri obilen in zdrav prestižen in kaj vem kakšen še. Hmm Črpamo zemljo in jo po drugi strani uničujemo. Nekaj ne štima. Res nič ni večno. Ampak misel ostaja. Vse najboljše za dan zemlje. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 21. april 2004 Prijavi Deli 21. april 2004 .si bo treba zmislit novo čaščenje Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 22. april 2004 Prijavi Deli 22. april 2004 Andres, taka misel o končnosti vsega mi je nekoč vsekala v glavo kot strela iz jasnega. Prebiral sem Marxa. Dolgo se nisem mogel pobrati, dokler se nisem spomnil, da Jezus pravi drugače. Bolj človeška misel je to, čeravno mi vse, kar vidim in čutim, pravi drugače.Od takrat sem v ravnotežju, ker sem nehal tehtati resnico. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 22. april 2004 Prijavi Deli 22. april 2004 Če nehaš tehtati resnico te to lahko samo začasno oslepi. Pač potrebno se je spoprijeti z dejstvi. In če so dejstva točna moramo vedeti tudi resnico. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 22. april 2004 Prijavi Deli 22. april 2004 Seveda, z navadnimi resnicami ni problema, končno, neskončno pa ni vprašanje resnice, ampak vprašanje tvoje odločitve. Najbolje, da jo prihraniš na zadnji trenutek. Se mi zdi. Nisem pa gotov, ker je to enako vprašanje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 22. april 2004 Prijavi Deli 22. april 2004 Seveda, z navadnimi resnicami ni problema, končno, neskončno pa ni vprašanje resnice, ampak vprašanje tvoje odločitve. Najbolje, da jo prihraniš na zadnji trenutek. Se mi zdi. Nisem pa gotov, ker je to enako vprašanje.Tole z resnico je lahko začaran krog Stane. In če je resnica krog, vsaj tako si ga poskusi predstavljati, potem ima nekje luknje kjer hodijo laži in krivice notri. KLjub temu da je je še vedno več resnice kot laži se pač ta rakava tvorba laž, krivica, zlonamernost, negativnost pretvori v anarhijo. Pač od posameznika je odvisno kakšen je oziroma kateri rakavi tvorbi bo podlegel. Rakavi tvorbi recnice ali krivice z lažjo. In enako je z Zemljo. Tam kjer poka je storjeno največ krivice in izrečeno največ laži. Amerika. Tam kjer poka manj se krivica bori s pravico in resnico. Evropa. Tam kjer je videti relativno veliko pravice in resnice ljudje živijo še najbolje. In to so skoraj zapuščene vasi v Afriki, nekateri Aboridjini, nekateri Indijanci, razne skupine ki se borijo za to ali ono, kar je v skladu z zakoni. Malo težko, ampak tako je ratalo Stane. Kar samo od sebe. Mogoče jutri tega sestavka ne bom razumel. Očitno me zdaj nekdo vodi. Pravičen seveda. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 22. april 2004 Prijavi Deli 22. april 2004 Zelo te razumem, kar praviš. Morda te včeraj, niti jutri ne bi. Morda je res kaj na tem, kar pravijo naše lunatke, Marsa, pa Vila in druge. Ali pa je to, kar si omenil, Zemljin dan. Zadnja tri leta sem namreč zelo ozemljen, saj sol ni nič druga kot Zemlja. Ne vem, prah si bil in v prah se povrneš. V Zemljo. In le Kozmos, Sonce, pa Luna in ostali planeti, te oživijo iz Zemlje.Lepo, da si me spomnil, res je dan Zemlje, čutim ga. Ne vem pa, ali je ta dan le odločitev nekoga, ali pa to piše tudi v Zvezdah? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 22. april 2004 Prijavi Deli 22. april 2004 Ja, Zemljin dan, pa še prvi poletni dan obenem. Vsaj na Islandiji, kjer se ta šteje kot praznik, zato tudi dela prost dan. Torej je tudi ta dan načrtovan na izključno ta in noben drug datum. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 22. april 2004 Prijavi Deli 22. april 2004 Kaj je že svetlo pri vas? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 22. april 2004 Prijavi Deli 22. april 2004 Kaj je že svetlo pri vas?Ob 00:30 je bil še nekoliko viden sončni zahod. Ne vem kdaj se zdani, ker vedno spim ob tisti uri. Če najdem link s slikami za vsake pol ure ti ga pošljem. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 22. april 2004 Prijavi Deli 22. april 2004 ....pa res, danes je praznik, DAN NAŠEGA PLANETA , pazimo nanj Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 22. april 2004 Prijavi Deli 22. april 2004 Ravno danes zjutraj sem premišljevala, če obstaja kakšna tema na to, ker sem po radiu slišala za Dan Zemlje... v isti "sapi" pa prebrala da je naš zelo in vsega sposobni minister za zdravje protizakonito zvišal dovoljeno mejo pesticidov v pitni vodi... :xx!: Seveda je dobiček pred vsem...in razmišljam, kdo bo tukaj zaslužil... :xx!: Kot sem tudi razmišljala...pri nas kontejnerji stojijo poleg kontejnerjev za ločeno zbiranje odpadkov...nemenski zbiralniki so skoraj popolnoma prazni...ali je ljudem res tako vseeno...Jim je vseeno, če voda teče v kopalnici, pomivajo pod tekočo vodo, mečejo smeti po tleh, odlagajo odpadke kamor nanese, onesnažujejo potoke in reke... :xx!: Imam celo soseda, ki kadi skozi okno in svinja nemarna vedno ogorek vrže čez mejo na naš vrt... Razmišljam, da bi revežu kupila pepelnik....prasec...Vsak, ki svinja po tleh se mora vprašat, če doma tudi meče papirče in svinjarijo po tleh... Dan Zemlje bi moral biti vsakodnevno...v enem samem dnevu na leto se ne da nič rešiti... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. april 2004 Avtor Prijavi Deli 22. april 2004 Lepo da si se spomnil, Andres! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. april 2004 Avtor Prijavi Deli 22. april 2004 p.s. Ravno pa sem dobila tale mail, pa postam vabilo kar semle: Teden NAŠEGA okolja Vabilo Zemljani 22. april obeležujemo kot Dan Zemlje. Ob njem se vlade mnogoterih držav, pa tudi ostale organizacije rade pohvalijo, kaj dobrega so ukrenile za ohranitev okolja. A vendar smo dan za dnem priča ekološkim katastrofam, sezono za sezono je ozonska luknja drastično večja, potreba po energetskih zmogljivostih se kljub gradnji novih in novih elektrarn ne zmanjšuje, tehnologija igranja z geni je v polnem razmahu, George Bush še vedno ni podpisal Kjotskega protokola, slovenska vlada razdaja emisijske kupone, potrošna družba pa pospešeno vodi domačo Zemljo v siv propad. Zato bo v prihajajočem tednu okoli 500 milijonov ljudi po svetu sodelovalo pri obeleževanju Dneva Zemlje. Odgovornim telesom bomo pokazali, da se zavedamo resnosti problematike in da obsojamo vsako ravnanje, ki je plod privlačnosti profita nad odgovornostjo do okolja. Predavanja in manifestacije ter ostali dogodki, s katerimi se ekološka koalicija, ki vključuje organizacije, skupine in lokalne pobude s celotne Slovenije, vključuje v svetovno dogajanje, želijo slovenski vladi in globalnim oblastem dati na znanje, da ne bomo tolerirali slabega ravnanja z našim okoljem, ki nam in soživečim bitjem pripada po prvobitni pravici. Vabimo vas na naslednje dogodke: Ponedeljek, 19. april 2004 ob 11.00 | Jazz Club Gajo (Beethovnova 8, Ljubljana) Tiskovna konferenca: Brez starih GSO v novi Evropi (Greenpeace, Umanotera) Sreda, 21. april 2004 ob 11.00 | Jazz Club Gajo (Beethovnova 8, Ljubljana) Tiskovna konferenca: okoljske politike, vetrnice na Krasu, emisijski kuponi, pokrajinske vrednote v Sloveniji (Umanotera in ostali) Četrtek, 22. april 2004 ob 18.00 | Mladinski hotel Celica (Metelkova 8, Ljubljana) Okrogla miza: Koga okolje sploh še briga? (Umanotera, Fokus, Ekočlen in ostali) Sobota, 24. april 2004 ob 10.00 | Prešernov trg (Ljubljana) Ulično dogajanje z razdajanjem letakov, glasbo in instalacijami Več o dogodkih, dodatne in ažurne informacije lahko dobite na strani www.avtonomija.org/ekoteden in www.umanotera.org. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 22. april 2004 Prijavi Deli 22. april 2004 Zemlja... Ali se sploh zavedamo, da nam omogoča, da tukaj živimo, se učimo, se razvijamo in rastemo? Kot dobra mati nam odpušča zlorabe, izkoriščanje in uničevanje. In vendar je ranljiva! Upam samo, da se bomo pravočasno zavedli njene občutljivosti in jo začeli spoštovati, kot ji pritiče. Mimogrede še tale 'vic': Se srečata 2 planeta nekje v vesolju. Eden izgleda bolj ubogo, pa ga drugi vpraša, ali je kaj narobe."Ne sprašuj," pravi prvi, "človeka sem dobil!""Uh, zoprno... a ne skrbi, saj traja samo par milijonov let." Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 22. april 2004 Prijavi Deli 22. april 2004 "DAN ZEMLJE"! Svečani dan, ko: - bomo šli vsi v službo vsaj z avtobusom ali vlakom, če že ne s kolesom ali peš- kmetje v zemljo ne bodo zlili nobenih ostankov iz kantice za olje- bomo pomislili, koliko za okolje negativnih vibracij oddajamo od sebe čisto po neumnosti- mornarji odplak pri pranju ne bodo spustili v morje- bo Veliki Grmičar (G. Bush) končno podpisal kyotski protokol! Velik dan za Zemljo! (indid, bi rekla Marsa) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 22. april 2004 Prijavi Deli 22. april 2004 Bern! Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sanjalica 22. april 2004 Prijavi Deli 22. april 2004 Bom šla čez eno uro ven...pod sonce, telo položila na zemljo...da vsrka zemlja iz mene moj...nemirBom bla globoko zajela pomladni zrak skozi nosnice in vse slabo izdihnila... Bom bla posejala kumare in solatko...Bom bla si odprla en pir........................ Sicer kolegica pravi, da v pijači ni rešiteve...ampak nekaj pa mora bit, a ne x!x Sj ni normalno da sem taaaaaaaaaaaaaaaaako velika tečka ....... na tak lep zemeljski dan x!x Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.