bela vrtnica 26. april 2003 Prijavi Deli 26. april 2003 Imam en velik, velik problem. Nekoc sem imela "prijateljico", ki pa sem postala prav obsedena zaradi tega, ker se mi v mislih stalno pojavljajo njene geste, da nisem za nič sposobna in dobesedno sem padla v depresijo. No sedaj počasi lezem ven in ugotavljam, da je bila zgolj ena velika sebična rit. Zase je govorila, da bo postala vse, kar je možno in jaz sem ji verjela, mene je pa hotela prepričati, da nisem sposobna niti za faks na katerega sem se vpisla, kaj šele za kaj drugega in sem ji tudi verjela, joj, še branila se nisem in zato je ne maram. In podzavestno še vedno mislim, da je tako, dobesedno sem obtičala na vseh življenskih področjih. Saj sem absolventka, sam če ne bi bilo takega hudega pomanjkanja samozavesti, bi ga že napravila. Ni važno kaj se zgodi, vedno mislim, da sem nesposobna, tudi če dobim najboljše delo in najboljše kolegice in kolege jih izgubim, zaradi misli. Vse bi napravila, da ne bi bilo več tako, ampak ne gre. In sedaj sem postala nekdo, ki živi v senci tega, kar bi lahko bila in trpi. Ampak če je kaj pravice na tem svetu, potem bo tudi zame sijalo sonce in me osvobodilo. Pravim si, da sem sama kriva, kaj se pa nisem branila, zakaj pa nisem bila dovolj močna. In družba in vse je na njeni strani, saj je dovolj samozavestna, jaz pa sem ostala sama s svojo duhovnostjo, ki mi daje upanje, da tudi mene čaka lepše življenje z resničnimi prijatelji Citiraj Non-cooperation with evil is a sacred duty.Victory attained by violence is tantamount to a defeat, for it is momentary. Democracy and violence can ill go together. Evolution of democracy is not possible if we are not prepared to hear the other side.Power is of two kinds. One is obtained by the fear of punishment and the other by acts of love. Power based on love is a thousand times more effective and permanent then the one derived from fear of punishment.Mahatma Gandhi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 26. april 2003 Prijavi Deli 26. april 2003 Če je res kar praviš da ti prjatlca pravi da si nesposobna, pol ti enostavno to ni prjatlca.No pa imaš priložnost da s faksom in z dobro zaposlitvijo dokažeš da ti tale prjatlca ni do kolen. Hmm yoko ima podoben problem kot ti, samo za razliko od tebe ona ma faks, ona se ima s čim pohvalit. Ti si tud' tega sposobna, zato vrži stran prepričanje da si nesposobna. Sposobna si kot vsak človek na tem planetu. Tvoje misli se morajo spremeniti. Misli ti morajo povedat samo eno, da si sposobna, zato ker si res SPOSOBNA. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. april 2003 Prijavi Deli 26. april 2003 Joj, Crna vrtnica - kar cudno se mi zdi, da je kaj takega mogoce...Da ima eno mnenje na nekoga tak vpliv - ne samo na tvojo custveno osebnost (recimo, ker je prijateljica, pa te daje tako v nic), pac pa zdaj kar na vseh podrocjih....Res si sama kriva - pa ne zato, ker se nisi branila, ampak ker si sploh pustila, da je bilo tako, in da si v bistvu ti hranila prijateljicino samozavest s svojim taksnim staliscem... in (podrejenim) odnosom.Vcasih so nekateri lazje mocnejsi, ce so kao s 'slabsimi'... Oni, ki ima res veliko energije in za kaj biti samozavesten, pa bo deloval SPODBUDNO na svoje frende in jih bo motiviral v doseganju ciljev.Tako da - nic ni narobe s tabo, morda tudi ne s prijateljico, razen da je izkoristila svojo 'premoc'... ker si jo ji ti 'polozila' v roke.Zdaj pa ne bo vec tako. Takih prijateljev ne rabis in sama sebi bodi boljsa prijateljica.Samozavest... Ves, samozavesten ni clovek, ki si upa tolci po mizi in povedati svoje mnenje. Samozavesten clovek je samo zavesten. Ne rabi nenehne potrditve - to rabijo sibki. Izberi si eno svojo pozitivno afirmacijo in si jo nekam zapisi in jo ponavljaj 10x dnevno.Recimo: odlocno izbiram potek svojih dogodkov... ali: uspesno hendlam svoje zivljenje.... ali: obvladujem na celi crti... ali: zdaj se vedno odlocam pravilno..... ali: vedno imam veliko energije... ali: vsak dan boiljse se pocutim... ali: kul je, da sem taka kot sem... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 26. april 2003 Prijavi Deli 26. april 2003 naj črna vrtnica se prelevi v rumeno vrtnico ; je že čas Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Šeherezada 27. april 2003 Prijavi Deli 27. april 2003 Veš kaj, črna vrtnica. Če bi ta, takozvana prijateljica mislila, da ti res nisi sposobna narediti faksa, bi te podpirala pri tem, da ga narediš, da bi se ti lahko posmehovala, ko ga ne bi naredila. Ker pa misli, da si sposobna, ti je govorila da nisi, ker ve kako si dovzetna za njena mnenja in te je tako na fini način prepričala, da ga ne nadaljuješ, sama pa je stvar speljala in spet se ti lahko posmehuje. Odvrži te misli, zaživi življenje, ki se ti ponuja in končaj faks. Faks končajo vztrajni ljudje, ne pa brihtni. Kapiš? Citiraj Love is hello and goodbye...until we meet again.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Helena 27. april 2003 Prijavi Deli 27. april 2003 Pravim si, da sem sama kriva, kaj se pa nisem branila, zakaj pa nisem bila dovolj močna. In družba in vse je na njeni strani, saj je dovolj samozavestna, jaz pa sem ostala sama s svojo duhovnostjo, ki mi daje upanjeda tudi mene čaka lepše življenje z resničnimi prijatelji Draga Vrtnica! Kar je bilo je mimo. Iz te izkušnje si se sigurno dosti naučila. Nič ni zamujenega! Imaš Upanje in Vero,da te čaka leše življenje. To!!! Lahko si sužnja svojih misli,ali pa njihova Cesarica. Bodi cesarica svojih pozitivnih misli in začutila boš,da življenje tudi tebe božaz zlatorumenimi sončnimi žarki. Helena Citiraj Helena Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
yoko 28. april 2003 Prijavi Deli 28. april 2003 Ej, Črna vrtnica, ne obupaj!!! Eno tako, kot je tvoja "prijateljica" smo imeli mi v razredu na gimnaziji.Prepotentna je bila do amena. Dokler je bila še naša sošolka, je bilo vse o.k.- spoštovali smo jo in jo zaradi miru in normalnih odnosov sprejemali takšno, kakršna je bila.Takoj pa, ko smo končali gimnazijo in se vpisali na faks, je postala za nas le en mučen spomin.Povem ti, da se je danes vsi izogibajo. Ni zaželjena nikjer. Nima dosti prijateljev.Večkrat jo srečam, se pogovarjam, tudi nasmejem z njo...vendar prepričana sem, da ne bova nikoli prijateljici, ker nočem takih ljudi okrog sebe. Prijatelji, s katerimi se družiš, niso tvoji pravi prijatelji-to tudi sama dobro veš.Bolje je, da se malce ločiš od njih in da si njihovega (kakršnegakoli) obnašanja ne ženeš k srcu.Bodi vesela, da si to tudi sama spoznala!Dobila boš fajn ljudi okrog sebe.Pomembno je, da spet dobiš zaupanje vase, v svoje sposobnosti in spet postaneš TI. Lep pozdrav,Yoko Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bela vrtnica 3. maj 2003 Avtor Prijavi Deli 3. maj 2003 Hvala VSEM za spodbudo in nasvete. Sicer pa, če sem si dopustila, da se mi je to zgodilo, potem pa bom še dovolj močna, da bom to prekinila. In delam na temu. Pravijo namreč, da če te muči problem, potem na smeš svoje pozornosti usmerjati na problem, pač pa na njegovo rešitev Citiraj Non-cooperation with evil is a sacred duty.Victory attained by violence is tantamount to a defeat, for it is momentary. Democracy and violence can ill go together. Evolution of democracy is not possible if we are not prepared to hear the other side.Power is of two kinds. One is obtained by the fear of punishment and the other by acts of love. Power based on love is a thousand times more effective and permanent then the one derived from fear of punishment.Mahatma Gandhi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vanja 3. maj 2003 Prijavi Deli 3. maj 2003 Križana gora, še eno tako pametno poznam - kot je tvoja prijateljica namreč. Če so tako pametne bi morale imeti že doktorat. Kako mi grejo takšni na živce, vendar se tolažim s tem, da vsak dobi enkrat tisto kar mu pripada.Ne morem verjet, da ima lahko takšen vpliv nate. Vsi smo povprečno intiligentni in vsi mi bi z malo truda lahko naredili faks, tudi ti, tako, da tudi ona spada v našo karegorijo intiligentnosti, kajti ni nadpovprečna, ji pa manjka duhovne intiligence, ki pa jo ti sigurno imaš več kot ona, ti je to jasno !Preberi knjigo duhovni intiligenčni kvocient pa ti bo jasno kaj hočem povedati (ali podoben naslov). LP! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Orhideja 18. maj 2003 Prijavi Deli 18. maj 2003 Ma kaj si misli ta "prijateljica", da kaj je? Ma ne jo poslušat dej. Take bi jaz vse eliminirala. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.