Skoči na vsebino

*** meditacije ***

Helena

Recommended Posts

*** Meditacije ***

x:)x Louise L. Hay x:)x

Gnosis-Quatro, Ljubljana 1996

Na Veliki petek 5. aprila leta 1996 sem si kupila tole knjigico.

Dolgo je počivala, sedaj pa sem jo ponovno vrnila med "žive".

Všeč so mi njene Meditacije. x^x

Mogoče bodo tudi vam...

x:)x njene,

x:)x moje in

x:)x vaše...

x:)x Helena x;)x

p.s. Tole je naslovnica "moje" z delfinčkoma in metuljčkom xokx

Helena

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 140
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

x:)x Najvišje dobro x:)x

Vedno delam za svoje najvišje dobro

Soustvarjam s silo, ki me je ustvarila;

in ta sila želi samo to, da izrazim in doživim svoje najvišje dobro.

Trudim se, kolikor se morem,

da bi moj resnični jaz prevzel nadzor nad vsem.

Ko to počnem, svoj jaz resnično ljubim.

Odpira mi vrata v večje možnosti,

svobodo, radost in nenapovedljive, izjemne čudeže.

Moje najvišje dobro vključuje tudi najvišje dobro za druge.

To je resnično dajanje ljubezni.

Ljubezen do sebe

in drugih,

mi omogoča,

da sem vse, kar sem lahko.

Helena

Šeherezada - odgovarjali sva vzajemno... pa nisem videla tvojega posta.

Tele meditacije - komot - anytime in vsakdo, brez skodljivega ucinka, kadarkoli in kjerkoli.

Tole ponavljanje je povsem neskodljivo in ne more prinesti nikakrsnih drugacnih ucinkov kot le pozitivne.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<_< Sprašujem, ali lahko meditacije izvaja vsak (tudi človek, ki je izredno občutljiv) in ali lahko meditacije človek izvaja sam (brez "strokovnega" vodstva)? x?x  Kako? :eek:

JA VSAK.......

sam ,če je tk kot ti praviš občutljiv, potem se niti ne bo lotil kaj takega, bu prejle morda zabluzil, kar pa lahko postane nevarno.... :o|o:

L.Hay: MEDITACIJE

Ce bi kdo zelel imeti 'na broju' kar vse tele meditacije... Pa da se ne bo treba Heleni matrati pa prepisovati tega...  x;)x

x:)x Hvala Marsa za dober namen! x^x

Meni je to v zadovoljstvo,

pa tudi groznega matranja ni,

vsaj zame ne...

p.s. S tem ko pišem, tudi sama "meditiram" xsrcx

Helena

<_< Sprašujem, ali lahko meditacije izvaja vsak (tudi človek, ki je izredno občutljiv)

in ali lahko meditacije človek izvaja sam (brez "strokovnega" vodstva)? x?x  Kako? :eek:

x:)x Draga Šeherezada! x:)x

Strinjam se s pokowcem in Marso,

da tele "meditacije" in njih prebiranje človeku ne more škodovati.

Sicer pa mora vsak zase vedeti in si prisluhniti,

kaj je zanj in kaj ni.

Poslušati sebe. x^x

Helena

x:)x Opuščanje navad x:)x

Opuščam potrebo po popolnosti

Ko sem pripravljena opustiti stare vzorce,

se mi začenjajo zastavljati vprašanja.

Učim se jih prepoznavati kot glasnike iz notranjih globin,

ki hrepenijo po ljubezni.

Ko se hočem rešiti strahov,

pokličem na pomoč univerzum in

si dopustim premik v novo razumevanje.

Učim se biti ljubeča do svojih negativnih navad in prepričanj.

Včasih sem si govorila: "Oh, tega se hočem znebiti."

Zdaj pa vem, da sem vse navade ustvarila za izpolnitev namena.

Zato stare navade opuščam z ljubeznijo in iščem

pozitivnejše načine za izpolnitev potreb.

Vse nove navade

me pozitivno podpirajo. x^x

Helena

Saj vem, Helena.... Seveda s ponavljanjem in torej tudi s pisanjem to bolje osvajamo oz. se nas bolj prime, pade na plodnejsa tla. To je res.

Vendar pa sem mislila s tem tudi to, da ni potrebe celih meditacij prepisovati semle, ker obstaja to lepo zbrano, urejeno v knjigi, ki si jo lahko vsakdo kupi.

Ce pa bomo imeli vse meditacije iz knjige prepisane na forumu, pa ne bomo rabili knjige...

Podpiramo pa avtorjevo delo tudi tako, da kupimo knjigo..

Potem pa si prepisujemo kolikor zelimo - za lastno uporabo... Na hladilnik, na vrata, nosimo okoli in vse...

Da bi pa kar celo knjigo prepisovali nekam, pa ne gre.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Res je, Helena... zelo lepa misel in zelo lepa slika. x:)x

Pa se ena meditacijica:

Kjer sem, mi je najlepse in se najboljse pocutim. :vio:

Picasso

Velikokrat meditiram, kakor pač sem prebrala, slišala ali so mi povedali...

Vendar se mi velikokrat dogaja, da, ko se poskušam znebiti vseh misli, ravno takrat v moji glavi švigajo vse sorte stvari.... Bolj ko se poiskušam osredotočiti npr. na dihanje ali npr. na tretje oko ali kaj drugega (edinega),

bolj se mi dogaja.... Kakšna ideja morda?

Potem pa še nekaj. Med meditacijo, ko mi že ravno uspe mi gre velikokrat na jok in ob tem me še močno stiska v duši? Kaj pa je to?

Res, da sem bolj laik kot ne, na tem področju, zato pa ravno vas, ki ste bolj vešči, tudi sprašujem!

x;)x

Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.

M. H. Alderson

Morda malo se pokukaj, Naky - mogoce smo ze kaj povedali o tem - nekam se mi zdi, da smo ze parkrat tole 'obdelovali' (po mojem pa je Helena tole itak namenoma dala v Misli).

Meditacija..

Glej - tehnik meditacije je, kolikor se jih hocemo spomniti.

Pri nekaterih res nekako stremimo k 'praznemu', nedejavnemu umu...

Toda po drugi strani pa je lahko poglobljeno in posveceno razmisljanje tudi meditacija.

Lahko 'dejavno' meditiras, lahko pa skusas misli dati na stranski tir.

Pri meditaciji je podobno kot pri jogi - nobenega naprezanja in kontriranja v mislih.

Misel, ko se pojavi, je samo misel in ima tudi energijo misli... ce pa se tej misli pretirano posvecamo, pa ji dodajamo tezho, energijo, ki se potem lahko na nek nacin tudi udejanja, manifestira...

En nacin meditacije je tako npr. ze dobro znano sproscanje, kjer sproscamo posazemne ude oz. predele telesa... To najbrz vsi poznamo....

Ce uleti v meditacijo negativna misel, se je ne smemo ustrasiti - sploh se ne smemo nobenih misli ustrasiti - samo pustimo jim, naj grejo, skusajmo pa se distancirat od tega in ce dobimo ob kaksni misli kaksna sporocila, se malo ustavimo ob tem, samo brez bojazni, brez energije - samo OPAZUJMO - ta svoj notranji dialog...

Morda na zacetku ne bo nekih pravih 'rezultatov' - scasoma pa se naucis potem sam imeti nadzor nad mislimi, vendar ne v tem smislu, da jih je treba na silo odganjati.

Meditiranje je v resnici zelo preprosto in vecina meditira - ne da bi to sploh vedeli...

Poznate obcutek, ko se nekam zasanjate in za trenutek 'izgubite cas'?

To je zelo podoben obcutek - za trenutek se cas ustavi, podaljsa, dobi drugacno, bolj kvalitetno vrednost... Ker smo se usmerili in ker smo ZAVESTNI.

Seveda obstajajo tudi drugacne, bolj izpopolnjene in bolj poglobljene tehnike meditacije, pri katerih navadno (ne pa vedno) potrebujemo tudi nekoga, ki nas vodi, vendar vsakdo zase lahko povsem neskodljivo meditira - kot pac zna...

Picasso

Zdravo Naky.

To,da ti po glavi švigajo vse mogoče misli je povsem normalno.Meditacija jih nima namena zatirati,ampak opazovati-je zelo zanimivo! x:Dx Ne bremzaj svojih misli,ampak jih spremljaj brez navezanosti in tako kot pridejo,naj tudi grejo...

To,da ti gre med meditacijo na jok je čistka in to je dobro.Meni se je enkrat na duhovni univerzi zgodilo,da sem se med meditacijo takoooo zjokala,da me je bilo skoraj že kar malo sram xg:Dx,ampak je pa zelo pasalo.Daj si duška! :palec:

Morda malo se pokukaj, Naky - mogoce smo ze kaj povedali o tem - nekam se mi zdi, da smo ze parkrat tole 'obdelovali' (po mojem pa je Helena tole itak namenoma dala v Misli).

Meditacija..

Glej - tehnik meditacije je, kolikor se jih hocemo spomniti.

Pri nekaterih res nekako stremimo k 'praznemu', nedejavnemu umu...

Toda po drugi strani pa je lahko poglobljeno in posveceno razmisljanje tudi meditacija.

Lahko 'dejavno' meditiras, lahko pa skusas misli dati na stranski tir.

Pri meditaciji je podobno kot pri jogi - nobenega naprezanja in kontriranja v mislih.

Misel, ko se pojavi, je samo misel in ima tudi energijo misli... ce pa se tej misli pretirano posvecamo, pa ji dodajamo tezho, energijo, ki se potem lahko na nek nacin tudi udejanja, manifestira...

En nacin meditacije je tako npr. ze dobro znano sproscanje, kjer sproscamo posazemne ude oz. predele telesa... To najbrz vsi poznamo....

Ce uleti v meditacijo negativna misel, se je ne smemo ustrasiti - sploh se ne smemo nobenih misli ustrasiti - samo pustimo jim, naj grejo, skusajmo pa se distancirat od tega in ce dobimo ob kaksni misli kaksna sporocila, se malo ustavimo ob tem, samo brez bojazni, brez energije - samo OPAZUJMO - ta svoj notranji dialog...

Morda na zacetku ne bo nekih pravih 'rezultatov' - scasoma pa se naucis potem sam imeti nadzor nad mislimi, vendar ne v tem smislu, da jih je treba na silo odganjati.

Meditiranje je v resnici zelo preprosto in vecina meditira - ne da bi to sploh vedeli...

Poznate obcutek, ko se nekam zasanjate in za trenutek 'izgubite cas'?

To je zelo podoben obcutek - za trenutek se cas ustavi, podaljsa, dobi drugacno, bolj kvalitetno vrednost... Ker smo se usmerili in ker smo ZAVESTNI.

Seveda obstajajo tudi drugacne, bolj izpopolnjene in bolj poglobljene tehnike meditacije, pri katerih navadno (ne pa vedno) potrebujemo tudi nekoga, ki nas vodi, vendar vsakdo zase lahko povsem neskodljivo meditira - kot pac zna...

Tisto o zasanjenosti mi je znano. Zato tudi vem, kdaj "dobro" meditiram, oz. kdaj ima meditacija pri meni učinek. SANJAM ŽE CELO ŽIVLJENJE, ha, ha.

Marsa, najlepša ti hvala za tvoj trud. Poučila se bom pa sigurno še malo več!

M. H. Alderson

Naky - hvala za odziv. Ja, zasanjanost pa to - ali nisva nekoc ugotovili, da imas Luno v Ribah (ali je bilo nekaj takega)? :)

Ja - res je, da se lahko sproscajo custva tudi na taksen nacin - da se zjokamo in podobno... to jemljemo kot super in ucinkovito ciscenje, ki zelo godi... Vendar se tega prav tako ne smemo ustrasiti ali oz. nas naj to nic ne bega...

Sem pa zato se se 1X vtaknila semle, ker sem se spomnila, da imamo en prispevek na LN Novicah o tem, pa je cisto jasno in na zelo preprost nacin opisan potek meditacije oz. enega nacina meditacije. Meditacija

Picasso

Ja Marsa, lunco mam v Ribicah. Vsa čast ti.

By the way; zadnjič sem bila na tvoji spletni strani in nisem se mogla načuditi kako si aktivna. Prav občudujem te in se sprašujem, od kje toliko energije. Mogoče zveni malo osladno, vendar si res zaslužiš občudovanje...

Pa še enkrat hvala za naknadne informacije!

M. H. Alderson

x:Ix x:Xx

Naky - anytime! :palec:

Hvala ti za tole... x:)x

Tisto tvojo Lunco si mi pa ni bilo tezko zapomnit - ker jo imam tudi jaz v Ribah... pa prec 'zavoham' take podobne sanjace., potem pa si tudi zapomnim - itak pa potem skozi vse delovanje (v tem primeru vse poste) seva ven ta energy - in ce se poklapa, potem si navadno tudi zapomnim.. No, in tebi se 'vidi', da imas Luno v Ribah - to ti pase, to si TI in potem te jaz tako berem..

Priblizno tako kot meni pripopajo Skorpijona... x;)x

Picasso

xnckrivx Marsa, jaz sem tudi VEELIIIK sanjač (dobesedno sanjarim z odprtimi očmi), ampak ne vem nič o mojih predznakih, podznakih. A mi lahko pomagaš? Rojena sem 5. septembra 1968 ob 18.45 uri. Lahko kaj iz tega izcimiš? 100 x hvala. Res si faca. :flower:
Love is hello and goodbye...until we meet again....

Ja, lahko 'izcimim'... hehe - ker je ravno tako naneslo, da ful pade dobro k temule (sanjastvo in to) - ASC imas v Ribah, kar se vidi takoj - ker si rojena na soncni zahod - se pravi nasproti soncnemu vzhodu, ki je v devici.:

Ascendent v Ribah

Luna v Vodnarju.

Tudi Luna v Vodnarju je dosti 'odstekan' polozaj - tako da s takimle - nic cudnega, ce si sanjac.. ;)

Picasso

Naj bo sončni vzhod ali zahod,

oba mi napolnita srce :wub:

s takšnim mirom in zadovoljstvom...

In ko ju opazujem sem tako srečna,

da vam ne morem povedati,

še raje pa ju fotografiram,

to je zame najlepša meditacija,

gospa narava me vedno sprejme v svoje nedrje,

kjer občutim njeno božanskost

in vsemogočnost in toplo pri srcu je,

ko ona pomirja mi srce xsrcx

x:)x Helena x^x

Na Veliko noč letos okoli 18.30 ure,

je sonce takole pokukalo izza oblakov

in se pokazalo v svoji prekrasni luči...

Helena

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...