Helena 27. januar 2004 Avtor Prijavi Deli 27. januar 2004 NAJ OPAZUJEN, NE SODIM.NAJ NE ŠKODUJEM IN NAJ ZAPUSTIM GLASBO IN LEPOTO, KO ODIDEM.IN, KO SE VRNEM V VEČNOST,NAJ SE KROG SKLENEIN SPIRALA RAZŠIRI.Lepo Mateja http://images.webshots.com/ProThumbs/33/44733_wallpaper280.jpg Citiraj Helena Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. januar 2004 Prijavi Deli 27. januar 2004 Cisto shizim tudi na pticke! Zadnjic sem opazovala na fitnesu brgleza skozi okno na drevesu (pa so rekli, kaj da gledam, ce mi morda bobi daje listek na avto), pridem domov, pa pri avtu parkiranem tascica z okroglim uckom, ful hecna, zaupljiva.Podobna pticka sta - no, samo po barvah - modro oranzna. Zelo fajn. Ja, ja, pticki. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Helena 28. januar 2004 Avtor Prijavi Deli 28. januar 2004 Kako lepa zimska idilaje zunaj in vse je tako spokojno mirno in počasi se vse odvija,ljudje kidajo sneg in srečni so,da je sneg pobelil dol in breg. http://images.webshots.com/ProThumbs/88/43788_wallpaper280.jpg Citiraj Helena Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Helena 27. februar 2004 Avtor Prijavi Deli 27. februar 2004 Na zemlji imaš lahko nebesa,če iščeš mir,živiš pravično innimaš prevelikih želja. http://p.webshots.com/ProThumbs/57/45357_wallpaper280.jpg p.s. Tale želja je vseeno prisotna Citiraj Helena Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 27. februar 2004 Prijavi Deli 27. februar 2004 heh, ko gledam slikce tvoje Helenas, si je kar toplo, res..se spomnim na golo telo in morje Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
skwo 21. maj 2004 Prijavi Deli 21. maj 2004 jaz sem pa predvčerajšnjem zvečer pred spanjem prvič v življenju meditirala.vodena meditacija.me je pa tako zadelo,da sem zaspala kot ubita,pa še jutranje bujenje mi ni prišlo do živega.čist mal je manjkalo pa bi zamudila službo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 16. junij 2004 Prijavi Deli 16. junij 2004 Paramahamsa Yogananda - Kdor je vztrajen, bo spoznal Boga. Zato dajte vse od sebe, da postane meditacija redna izkušnja v vašem življenju. - Tisti, ki bodo šli dovolj globoko v svoji koncentraciji, bodo prodrli skozi tretje oko in videli Boga.- Ko ne morete izpolniti kakšne zelo pomembne želje z lastnim prizadevanjem, se z molitvijo obrnete na Boga. Na ta način vsaka molitev, ki jo izgovorite, predstavlja neko željo. Ko pa najdete Boga, vse želje izginejo in ni več potrebe po molitvi. - Prava religiozna praksa je sedenje v meditaciji in pogovarjanje z Bogom. - Božje kraljestvo je takoj za temo zaprtih oči in najbližja vrata, ki vodijo tja, je tvoj mir. Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 16. junij 2004 Prijavi Deli 16. junij 2004 Ramana maharshi- Rešitev tvojega problema je, da ugotoviš, čigav sploh je.- Pozaba Jaza je vzrok vse bede.- Kakšna je korist znanja o vsem, če še ne veš kdo si ti? Samoizpraševanje je nezgrešljivo sredstvo in to edino direktno, da spoznaš nepogojeno, absolutno Bitje, kar si v resnici.- Ni večje skrivnosti kot to, da kar naprej iščemo Resničnost, čeprav smo v resnici sami Resničnost.- Osvobojenost je naša prava narava. Mi sami smo To. Že samo dejstvo, da si želimo osvoboditve, nam pokaže, da je osvobojenost od vseh vezi naša prava narava. Ne gre za nekaj, kar bi na novo pridobili. Vse, kar je potrebno, je da se znebimo napačnega mnenja, da smo vezani. Ko to dosežemo, ne bo več nobenih misli ali želja. Vse dokler si nekdo želi osvoboditve, vse dotlej je vezan. - To, kar imenujemo um, je čudovita moč, ki biva v Jazu. Ni uma razen misli, ki ga sestavljajo. Misel je torej narava uma. Razen v mislih ne obstaja nobena neodvisna entiteta, ki se imenuje svet. - Misel "Kdo sem?" bo uničila vse ostale misli in bo tako kot palica, ki jo uporabljamo za drezanje v gorečo grmado, na koncu tudi sama uničena. In potem bo prišlo do uresničenja Jaza. - Jaz je tam, kjer ni absolutno nobene misli o "jazu". To se imenuje Tišina. - Glede na to, da vrhovna Božja sila poganja vse stvari, se nam ne bi bilo potrebno nenehno obremenjevati z mislimi na to, kaj bi morali storiti in česa ne - zakaj se ne bi tej sili enostavno prepustili? - Če hočemo pokazati nadnaravne sposobnosti, potrebujemo druge, da jih opazijo in priznajo. To pomeni, da v človeku, ki manifestira siddhije, ni vednosti. O nadnaravnih sposobnostih torej ni vredno razmišljati; samo jnana (vednost) je tisto, k čemur moramo stremeti in kar moramo doseči. - Spraševanje "Kdo sem?" je potrebno, dokler v umu obstajajo vtisi predmetov. S pomočjo tega spraševanja moramo misli uničiti, čim se pojavijo, na njihovem izvornem mestu...........Vse dokler je v trdnjavi še kaj sovražnikov, bodo ti kar naprej hodili v napad; če pa jih uničimo, takoj ko se pojavijo, bo trdnjava prišla v naše roke. Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 16. junij 2004 Prijavi Deli 16. junij 2004 Jiddu Krishnamurti--Meditativni um je tih. To ni tišina, ki si jo um lahko predstavlja; to ni tišina mirnega večera; to je tišina, ko je misel - z vsemi svojimi predstavami, s svojimi besedami in zaznavami - povsem izginila. Ta meditativni um je religiozen um - je religija, ki se je niso dotaknili cerkev, templji ali psalmi. - Ko se učiš o sebi, se opazuj, opazuj se, kako hodiš, kako ješ, kaj govoriš - opravljaš, sovražiš, si ljubosumen - če se vsega tega v sebi zavedaš, brez vsakega izbiranja, je to del meditacije.- Vseskozi iskati neke širše, globlje, transcendentalne izkušnje je oblika bega od dejanske resničnosti, takšne "kot je", kar smo mi, naš lastni pogojeni um. Zakaj bi um, ki je prebujen, inteligenten, svoboden, sploh potreboval to, zakaj bi sploh imel kakršnokoli "izkušnjo"? Svetloba je svetloba; ne išče še več svetlobe.- Meditacija ni nekaj ločenega od vsakodnevnega življenja; ne da zbežite v kot sobe in meditirate deset minut, nato pa pridete ven in ste mesar - oboje v prenesenem pomenu in dejansko.- Meditacija ni sredstvo za dosego cilja. Oboje je, sredstvo in cilj.- Meditirati pomeni biti prost časa.- Prepričanje je tako nepotrebno, kot so nepotrebni ideali. Oboje trati energijo, ki je potrebna za sledenje razumevanju dejstva tega, "kar je". Tako prepričanje kot ideali so beg pred dejstvom in v bežanju ni konca trpljenju. Konec trpljenja je razumevanje dejstva iz trenutka v trenutek.- Blaženost samote pride, ko vas ni strah biti sam - ne pripadate več svetu in niste vezani na nič.- Smrt, ki jo prinese meditacija, je nesmrtnost novega. Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 16. junij 2004 Prijavi Deli 16. junij 2004 Adi Shankara - Samo človek, ki razločuje med Resničnim in neresničnim, čigar um je usmerjen proč od neresničnega, ki ima v sebi mirnost in sorodne vrline ter si želi osvoboditve se smatra za kvalificiranega, da poizveduje o Brahmanu (absolutu). - Prav z dotikom nevednosti si se ti, ki si Vrhovni Jaz, znašel v vezanosti ne-Jaza iz česar sledi krog rojstev in smrti. Ogenj znanja, zaneten z razlikovanjem med obema (med Jazom in ne-Jazom), zažge posledice nevednosti s koreninami vred. - Neumnež misli, da je telo; načitan mož se identificira s kombinacijo telesa in duše; modrec, ki je skozi razlikovanje (viveka) dosegel spoznanje pa gleda na večni Atman kot na svoj Jaz in razmišlja: "Jaz sem Brahman" (Aham Brahmasmi) - V sanjah, ko ni dejanskega stika z zunanjim svetom, um sam ustvari celotno vesolje... Tudi v budnem stanju ni drugače. Vse to (pojavno vesolje) je torej le projekcija uma. - Ta Resničnost, ki se zaradi iluzije pojavlja na različne načine, sprejema imena in oblike ter lastnosti in se spreminja, čeprav ostaja vedno nespremenjena, kakor zlato v različnih zlatih predmetih - ta Brahman si ti, premišljuj o tem v svojem umu. Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. junij 2004 Prijavi Deli 17. junij 2004 Kul kaj ste izbrskali! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 20. junij 2004 Prijavi Deli 20. junij 2004 Glede meditacij...mene so pri jogi ucili takole:- najprej je sproscanje...pocasi sprostis ob mirni muski vsak delcek telesa- potem smo delali vaje za raztezanje, pa gibcnost, pa vzdrzljvost- na koncu pa pride se meditacija....usedes se v asano, zacnes z vdihom in izdihom ( z um)..zamizis..in delas kaksne vaje..naprimer mi smo najprej "zaprli" eno nosnico in dihas skozi levo, potem se obratno, potem pa enostavno zapres oci in se poskusas sprostiti. gre za sprostitev telesa in umiritev uma. Fora vsega tega je, da nekak spoznavas samega sebe, se umiris, poskusas pozabit na slabe stvari, na pristranskost, napetost... Edino kar je vazno, je da pravilno dihas in si zravnan. Tako nekako gre pri Jogi v vsakdanjem zivljenju.... Lp Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 20. junij 2004 Prijavi Deli 20. junij 2004 fino kaj intuitivno najdete!! (*ravno pisem napoved in sem koncala z nasveti)... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 22. junij 2004 Prijavi Deli 22. junij 2004 Vsak dan se delam " kot da". Čarovnija je v tem, da se obnašam tako, kot bi si želela biti, čeprav se ta moment še v resnici ne počutim tako . Obnašanje utira pot počutju, razpoloženje, duhovno stanje sledi. Včasih ko zjutraj vstanem, moje ni polno ljubezni do družine, prijateljev, sodelavcev. Ampak prikličem vso ljubezen, do vseh, ki so mi dragi, do vseh ki me obdajajo in do narave. Ko svojo ljubezen vsem brezpogojno delim, se počutim polno, izpopolnjeno, če se osredotočim na potrebe drugih, mi je ljubezen desetkratno vrnjena. Moja drža, pa naj bo to ljubezen, sebičnost, podrejenost ali nadrejenost bo določala, kako bodo dogodki Življenja vplivali name, kako jih bom občutila. Jaz sem se odločila za ljubezen in nasmeh in skozi mavrične barve sprejemam vse situacije in se odzivam z ljubeznijo in nasmehom. Vsak dan pričakam odprtih rok in z ljubeznijo, pa je prijeten dan zagotovljen. xrosex xrosex Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 22. junij 2004 Prijavi Deli 22. junij 2004 JanjaK Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 23. junij 2004 Prijavi Deli 23. junij 2004 Zavedam se, da sem cenjena, da moje besede in dejanja ljudem nekaj pomenijo, da prispevam svoje znanje in ljubezen. Ljubezen je treba najprej dajati, da jo lahko potem prejmem 10x več. Ljubezen dela čudeže . Je zdravilni balzam za vse rane, ki neguje oba, tistega, ki ljubi in tistega, ki je ljubljen. Ljubezen me napaja z energijo. Vzpodbuja me, da dosegam uspehe pri delu. Ljubezen se množi . Samozavest, ki je potrebna, da se lotim novih situacij, je zavita v darilu ljubezni.Pomagam, si, da lahko razdajam svojo ljubezen in energijo. xrosex Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.