Skoči na vsebino

Prejšnja življenja

lena

Recommended Posts

Kam gre? Duše gre tja, od koder je prišla. Smrt je odsotnost življenja. in življenju sledi smrt, da se omogoči novo življenje. Tako enostavno in učinkovito je narava vse uredila. Žal se ne moreš zavedati tega, kam gre duša. Večina kabalistov nas ne verjema v kakšno rteinkarnacijo, saj je to nepotrebno zapletanje enostavnosti ciklusov življenja in umiranja. Pravzaprav je smrt del življenja. Tvoje bistvo, oziroma to, s čemer se identificiraš, v trenutku smrt izpuhti. Kar je od prahu, se v prah povrne. Vsako upanje o posmrtnosti je upanje prestrašenega človeka. Dragi moji, strah vas je smrti in svoj strah ste prelili v razna verovanja o posmrtnosti, reinkarnaciji in podobnem. A zakaj bi se bali? Ni vzroka za strah, če se realiziraš in se na smrtni postelji nasmehneš smrti!
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.
Deli na socialnih omrežjih

Zanimivo razmišljanje, Kabalist. Kaj pa pol praviš o tem, da imajo nekateri ljudje močne prebliske o svojih ''prejšnjih'' življenjih?

Mi je zanimivo, kako prepričan si vase. Zato sem te v drugi temi spraševala, kako bi odreagiral, če bi se vse to, v kar trdno verjameš, izkazalo za nično...hipotetično, seveda.

Ampak glede na tvoje razmišljanje in pisanje, te hipoteze sploh ne boš obravnaval ali se ubadal z njo, ne? x;)x

Nekaj časa se nisem oglasil, da ne bom vedno samo svoje trdil

Predvsem okoli tega, kam gre duša. Kar nekaj župnikov sem nekoč spraševal, kam gre po krščanski veri duša med tistim časom, ko človek umre in tistim, ko ga pokopljejo, kjer je del molitve, naj angeli sprejmejo tvojo dušo"....vsak drugače razlagal, samo eden mi je reku, da pojma nima

Če izhajamo iz dejstva, da smo na različnih nivojih podzavesti, glede na ozaveščanje povezani z informacijami v vesolju, ker smo del vesolja, je to zelo enostavno razumeti, pa bom tu čisto izpustil način in fizikalno kemično pretvorbo miselnih vzorcev v kvantno informacijo. Globina nezavednega je odvisna od vrednosti in kvalitete ter predvsem uporabnosti informacije, ki jo obdelujemo, odvisno, koliko smo jo pač že dodelali, uporabna se pa prav gotovo zapiše v enega od nivojev astrala, prav tako po neki lestvici čistoče in namembnosti.

Naša duša je del zavestnega programa čustev v nas, kjer spravljamo vse tisto, kar nas bogati in nam daje dušno zadovoljstvo, tudi naša duša je del uinformacij, ker jih sproti nadgrajujemo in uporabljamo kot našo dušo, zato, da lahko živimo, ljubimo, se jezimo in podobno. Ob smrti te informacije niso več pomembne, ker našega življenja več ni, vendar se vse zapiše v prvi nivo astrala, kjer se obdeluje in dopolnjuje z podobnimi nalogami, tam rečemo, da so te informacije zbegane in neurejene, ker enostavno čakajo, da se te energije pretvorijo v novo nalogo, novo rojstvo. Prav tu je tudi veliko debat okoli tega, ali je ta informacija kot nek paket podatkov, ali je skupna vsem ostalim. Vendar je pretvorba tako večplastna, da je nemogoče, da bi se energija pretvorila samo iz enega paketka, tu obstajajo še ostale povezave, ki izvirajo iz genskih zapisov, načina odraščanja in podobno, prav gotovo ni možno dobiti informacijo samo ene "duše", ker dobiš tisto kar potrebuješ za svoj model, za svojo karmično pot. Tudi če bi slučajno nekomu uspelo dobiti podatek, kaj je neka informacija nosila od preje v sebi, bi bil samo delni podatek, lahko se pa v nalogi osredotočiš točno na to vejico, zato nekateri tako videnje tudi potrebujejo, na splošno pa ni pomembno, kaj je ta energija preje bila in kako se je informacija pretvorila v časovno obliko.

Skratka, da ne bom preveč dolg, tako kot se dogaja v naši podzavesti se dogasja na področju teh informacij v vesolju, na nivojih astrala, ali kakorkoli to imenujemo.....kaj pa nekdo dol potegne je pa samo naloga njegove karme.....

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

Tvoje bistvo, oziroma to, s čemer se identificiraš, v trenutku smrt izpuhti. Kar je od prahu, se v prah povrne. Vsako upanje o posmrtnosti je upanje prestrašenega človeka. Dragi moji, strah vas je smrti in svoj strah ste prelili v razna verovanja o posmrtnosti, reinkarnaciji in podobnem. !

Kar je od prahu, se v prah povrne, človekovo bistvo pa ni od prahu, ampak od Duha!

Strah? Pravzaprav je vsako spanje mala smrt, pa se vedno znova zbudimo. Kam gre pa duša med spanjem? Telesna smrt je kot obleka, ki jo slečemo, potem pa oblećemo novo, tako preprosto je to.

Zakaj tolkat omenjaš strah? Mogoče pa je tebe strah?

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

se vedno znova zbudimo. Kam gre pa duša med spanjem? Telesna smrt je kot obleka, ki jo slečemo, potem pa oblećemo novo, tako preprosto je to.

Zakaj tolkat omenjaš strah? Mogoče pa je tebe strah?

prav vsakega je strah nečesa...drugače bi ne naredili prav nič...strah je osnovno orodje ega iz katerega izhajajo prav vse traparije, ki se nam dogajajo, brez strahu ni rasti...

Kabalist ...prejšnjih življenj in reinkarnacije si sigurno niso zmislili v Indiji :o|o:

Sicer pa počakaj... pa boš videl, kaj se bo zgodilo s tvojo dušo po telesni smrti.

Sama sem imela možnost doživeti že veliko reči s področja prejšnjih življenj, zato sigurno niso plod domišljije ali kaj podobnega. Sem se tudi spontano spomnila kakšnega preteklega življenja, torej...

x;)x

To, da je reinkarnacija nastala podono kot pri krščanstvu posmrtno življenje zaradi strahu, se mi zdi zelo majavo. Čeprav je res , da se večina ljudi boji smrti, je res , da obstajamo ljudje , ki ne maramo živeti in bi se najraje slekli teles in končno poleteli, kot vemo in čustimo , da smo leteli že življenja.

Če človek na racionalni ravni sprejme neko verovanje o katerem pa nima prave izkušnje, na žalost je njegovo pričanje prazno. Pa naj govori še o tako lepih stvareh. Le človek , ki ima izkušnjo, ki ima celo spomin na pretekla življenja, ki ima celo spomin nase kot na dušo brez telesa, torej iz svoje izkušnje ve kaj je res kaj ni res. Večina ljudi sledi svojemu nezavednemu, nekemu filingu v nas, ki nas hrani z občutkom, da to poznamo in da je to za nas sprejemljivo.

Na racionali ravni, oziroma bolje samo na racionalni ravni ne mora nihče vedeti kaj se bo dogajalo po smrti, vse kar lahko ve je to, da ga tašnega, kot je sedaj ne bo več. Vendar je to za človeka z izkušnjami tudi prazno, kajti če gledamo na človeka zunaj časovnosti se tudi njegovo bitje, tako kot je sedaj na nek način ohranja, tako kot se ohranja nebesni element, ki ga že zdavno ni več, za nekoga od nekje, z neke svoje pozicije.

Jaz se ne bom borila ne s Kabalistom ne s kom drugim, kar v sebi čutim to je moje vodilo in to se vedno spreminja. Toda Malo pa me je groza, ko poslušem zagrizanega racionalista, ki poskuša govoriti o zadevah, ki so onkraj racije.

Vse dobro,

Mihela

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

Sem se tudi spontano spomnila kakšnega preteklega življenja, torej...

x;)x

... zakaj morm met lih jest duso, k tega ni sposobna... a mi niso mogl dat lepo eno duso, ki je iz tega sveta... juznivozelvvodnarju+severnivozeltrigonneptun.press :xx!:

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Na racionali ravni, oziroma bolje samo na racionalni ravni ne mora nihče vedeti kaj se bo dogajalo po smrti,............

Mihela

Ej MIHELA. zakaj pa je važno, kaj se dogaja po smrti, a ni bolj važno kaj se dogaja danes in to kaj lahko danes naredimo za evolucijo in razvoj. Jaz živim v tem času in danes, tisto od preje me zanima samo kot informacija moje karmične poti, da mogoče danes lahko kaj nadgradim, po moji smri se bo pa informacija, ki jo kot karmično nalogo vlečem z sabo in obdelujem, drugje nadgrajevala. Cela ali pa samo tisti del, ki paše v neko drugo nalogo, kjer še nekaj vmes manjka, da bo bolj popolno, bolj bo obdelano, bolj bo zapakirana in v višjem astralu, manj bo obdelana, bolj se bo valjala v prvem nivoju, prav tako, kot se danes valjajo v naši podzavesti, ker še nimajo končne bolj vsebinske oblike in, ki se nam vsake toliko ozavestijo, da jih še malo oklestimo ali obogatimo.......

Jaz živim v tem času in danes, tisto od preje me zanima samo kot informacija moje karmične poti, da mogoče danes lahko kaj nadgradim, po moji smrti se bo pa informacija, ki jo kot karmično nalogo vlečem z sabo in obdelujem drugje nadgrajevala. Cela ali pa samo tisti del, ki paše v neko drugo nalogo, kjer še nekaj vmes manjka, da bo bolj popolno, bolj bo obdelano......

:palec: Tomaž

Ja naddgrajevanje karmične naloge, z določenimi ljudmi in situacijami, ozaveščeno razumevanje življenja, vse to poizkušam živeti. Morda imam oz. imamo nekateri srečo, da imamo vpoglede v prešnja življenja... pa nam je zato lažje. x;)x

: x:Dx hej,

dolgo so me zanimale te tematike in dokler nisem začela predbirati Vedskih spisov je ena razlaga izključevala drugo. Po Vedah se zaradi karme, ki je univerzalni princim, rodimo v določeni guni. Guna je energija ali pa lastnost, lahko bi rekli parameter. Vsaka stvar v tem veselju pripada eni od treh gun :satja, rajas ali tamas (vrlina, strast in neznanje), ki je kot nekakšen okvir v katerem delujemo. Guno dobimo po karmi in zaradi nje nas določene stvari privlačijo in določene ne...

Sej me ne zanima, kaj bo po smrti, moti me samo drža , da se nekaj povsem izključi, ker tvoja racionalna predstava to določa.

Mene prav nič ne zanima kaj bo potem, jaz živim zdej in zdej imam to srečo, da vem (zaradi osebne izkušnje), da sem več kot samo telo in da sem torej na nekih ravneh sedaj zunaj časa. Nimam jasne slike kaj naj bi blo, imam nekaj občutkov in čutenj glede tega, kot nekakšni spomini ali nekaj takega.

Vse dobro,

Mihela

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

Te dni sem prebrala knjigo Pogovori z nebesi; James van Praagh. Avtor je medij, ki komunicira z dušami umrlih in prevaja njihova sporočila sorodnikom. Vsa sporočila "umrlih" se ujemajo z dogodki, ki so se res dogajali in medij jih zna začutiti in prebrati. Kako potem verjeti? :inocent: Je vse le izmišljotina neuravnovešene osebe? Dvomim. Verjetno bi marsikdo od nas doživel posebna izkustva, če bi si dovolil razvijati brez strahu to subtilnost za zaznavo višje razvitih energij in vero v obstoj duš.

Tudi sama kolebam med verjeti ali ne, vendar mi v vsakdanu nekaj manjka, je prazen, če si ne dopustim misli o večnosti in veri, da je nekaj več kot to kar vidimo in občutimo tu. Pa verjetno racionalno tega ne moremo rešiti, le če se prepustiš in dopustiš - se pokaže polno "naključij" , ljudi, informacij, priložnosti, ki pridejo nasproti, ko je potrebno. Bolj pomembno je, koliko si pozoren in opazuješ, kako ta ciklus poteka in da znaš prepoznati občutek, ki ti pove, kaj je prav in kaj moraš storiti.

Ste brali knjigo - kako se zdi vam? :listen: Lep pozdrav xrosex

..jaz sem prebral knjigo... kar kul... pa me zanima, ce se kdo ki je sel skozi regresijo ali pa je na kaxn drug nacin prisel do spomina na prejsnja zivljenja, spominja prejsnjega zivljenja kot svetlobno bitje, ki jih tudi avtor omenja v tej knjigi?Ali ste bili vsi ljudje?

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Ups, imam željo it na regresijo, tako, da je zame še skrivnost kaj sem bila. Se pa celotna percepcija življenja in dojemanja spremeni, če enkrat dopuščaš možnost ...

Ja ja knjižnica vabi x:)x in knjige: Potovanje duš in Usoda duš tudi.

da imajo nekateri ljudje močne prebliske o svojih ''prejšnjih'' življenjih?

Težko je dokazati, da gre za "prejšnja" življenja. Morebiti gre za potlačene, pozabljene ali kako drugače ustvarjene miselne slike.

Vsekakor se prav nič ne sekiram, če se motim.

Osebno trdim, da je reinkarnacija eden od načinov premagovanja strahu pred minljivostjo. Ego se silno močno drži bivanja in ravno ego je ta, ki ga ob smrti čaka "odstrel" v nepovrat. Sicer se raje ukvarjam z življenjem in se prav nič ne obremenjujem s smrtjo. Ko mi pride čas, bom pač rekel adijo temu svetu. Zakaj bi iz tega delal neko ceremonijo? To je pač moje zasebno mišljenje. Ako imate ostali drugačne izkušnje, mnenje, verovanje ali karkoli je že, imate pravico do tega in najbrž imate s svoje točke prav.

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

Težko je dokazati, da gre za "prejšnja" življenja. ...........

Ako imate ostali drugačne izkušnje, mnenje, verovanje ali karkoli je že, imate pravico do tega in najbrž imate s svoje točke prav.

:palec:

tudi to je del naloge, da vsak pri sebi ugotovi ali to sploh rabi ali ne.....

Kablist, popolnoma se strinjam s tabo.

Kaj pa mislis, da je to, ko te v meditativnem stanju preplavijo podobe in hrepenenja po svetu, ki ga ni?

Collective creation has been spinning and many times repeated itself. Well, guess what? The universe is ready because you are ready to create a new pattern of intention upon this precious planet.

Se pa celotna percepcija življenja in dojemanja spremeni, če enkrat dopuščaš možnost ...

Ja ja knjižnica vabi x:)x in knjige: Potovanje duš in Usoda duš tudi.

Ti dve knjigi sta dobri

:palec:

Reinkarnacija obstaja, prejšnja življenja tudi, osebno imam izkušnjo takšno in drugačno

x;)x

Vsi bomo videli ko bo čas za to..., medtem pa uživajmo življenje tu in zdaj :palec:

Rezervoar zavesti je izjemno globok in bogat splet množice različnih kombinacij in vtisov. Reinkarnacija je pač moda. Vpogled v sfere zavesti, ki so izven dosega refleksivnega razuma zlahka ponudi iluzijo o drugih življenjih. Veliko ima pri tem osebno prepričanje, vpliv literature in samoprepričevanje. Mnogo tega producira lasten um...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...