Skoči na vsebino

Sars

Volk K.L.

Recommended Posts

V našem podjetju imamo zaposlenega strokovnjaka, ki je iz Malezije. Pa je odšel za dva tedna domov v Malezijo. Danes ko je prišel nazaj k nam v službo, so se ga ljudje tako arogantno izogibali. Saj je razumel, ampak ni pričakoval tako hude reakcije. Mogoče je tudi sam malce prilil olja k ognju, ko je izjavil da ga na letališčih v Kuala Lumpurju in niti na Dunaju niso pregledali. S sabo je prinesel male pakunge suhih rib, ki je v Maleziji ala čips, smrdi sto na uro. Pa jih je potalal med nami, češ da to sigurno odganja bolezen. Joooj da ste videli reakcije. Saj se nihče ni upal dotakniti teh paketkov s suhimi ribami. Kako bi vi odreagirali, če bi se v vaši službi pojavil sodelavec iz daljne Azije, ali iz področja kjer razsaja SARS x?x Moram priznati da se tudi jaz počutim nelagodno, resnično ne bi rad videl, da smo prvi primerki SARS-a v Sloveniji.
Ja sam ka mali pao s lipe
Deli na socialnih omrežjih

He, he

sosedje dobili na obisk sorodnika iz Toronta (ki je najbolj okuzeno mesto izven Azije), sicer Slovenca, nich Azijca. Ga tud mal ni noben pregledal na nobenem letaliscu.

No, ce se dalj casa na javim, boste vedeli za kaj gre... x:Dx x:Dx x:Dx

Aja, a kaj hodte po kitajskih restavracijah. Baje imajo zdaj vse prazno, folk valda misli, da bojo kaj nalezli... pa ceprav ubogi Kitajci ze 10 let niso vidli Kitajske...

xsrcx xsrcx xsrcx MucaMaca

:vragec:

khhhhhmmmm......khmmmmmm...khmmmmmm

volk©a kitajke bouhe okuzhle x:Dx

:vragec: se ne boji ne sars-a ne marsa.a ne astra-a

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Oj, jaz pa sem včeraj dala roko sodelavcu, ki je prišel iz Kitajske. Pravi, da je tam noro. Ni nobenih kulturnih predstav, ukinili so trgovanje na trgih, lokali so zaprti, odpovedane so poroke, saj se več kot 50 ljudi ne sme zbirati skupaj... Nič se ne dogaja, vse je mrtvo, žalostno. Vsi hodijo z maskami, na letalih jim merijo temperaturo in če bil samo en okužen, gre cel avion v karanteno (preden se kupi karta, je treba mal preverit potnike, da bo pol v karanteni bol luštn v prijetni družbici) ...

Tudi on meni, da je ozadje laboratorijsko....

No, pa sem preživela bližnje srečanje brez strahu..... x^x

......Jaz sem tu za vas....

• 4 weeks later...

mogoce se bo pa tud mene kej prijelo, ko sem cel vikend hodila okrog po Sloveniji z dvema Kitajcema.. no ja, iz Singapurja sta..

je bilo ful zabavno na meji, ko sta dva carinika ful cudno gledala v avto in njune potne liste in sprasevala, ce nista imela nic problemov na mejah.. pa sta zdajle v mesecu ze pol Evrope prekrizarila, pa pravita, da se nihce ni spomnil...

Aliana

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

:sniky:  Kaj mislite o pojavu te bolezni, ki razsaja po JV Aziji in po Kitajskem  x?x  Zdi se mi čudno, da se je ta bolezen pojavila v času vojne z Irakom in svetovne gospodarske recesije, kjer je edinole Kitajska bila do zdaj brez krize in recesije. Le kdo bi se lahko bal napredujočih Kitajcev  x?x  SARS je sigurno iz laboratorija, kaj menite vi  x?x

SARS se je menda razvil iz zivali, (morda mack, psov, podgan, etc...).

DNK se duplicira zelo natancno )kloniranje), SARS pa deluje na podrocju RNK

in ima zato sposobnost prilaganjanja in spreminjanja glede na to kje se nahaja.

Kar je se toliko huje. Torej cetudi bi odkrili nekaksno cepivo, je mozno, da

se le ta nekako preoblikuje, prilagodi in se siri naprej.

Edini poznani nacin je omejitev podrocja kjer se nahaja.

Predvidevajo, da ce bi se nekontrolirano razsiril po svetu, bi pomrlo ogromno ljudi.

Hkrati pa se zavedajo, da je to le opozorilo!!! da bo potrebno globalno povezovanje,

pricetek ozavescanja, skrbi tudi za 3 svet, naravo, razmere, bla bla.

no ja, tako nekako so povedali v vec urni oddaji na discovery-u, kar morda

ni resnica.

ni mi pa jasno od kje vam povezava z vojno???

anyway, res zgleda kot neko biolosko orozje ;( in ce je temu tako, je verjetno

ozadje ekonomija, kot ponaovadi.

No ja, pa se malo bolj svetlih misli; tudi ljudje z aidsom so ze cudezno ozdraveli.

ni mi pa jasno od kje vam povezava z vojno???

anyway, res zgleda kot neko biolosko orozje ;( in ce je temu tako, je verjetno ozadje ekonomija, kot ponaovadi.

Kapitalizem brez meja pa to, ja ... :o|o:

No ja, pa se malo bolj svetlih misli; tudi ljudje z aidsom so ze cudezno ozdraveli.

V NY baje živi eden gay, ki je imun. Tip je menda skapiral, da bi ga on tudi moral imeti, potem, ko je že veliko njegovih "fantov" umrlo.

ok saj razumem paniko, povezano s to boleznijo, ne razumem pa pretiravanja.

ena moja znanka, letos ne bo šla na dopust v Grčijo, ker so tam odkrili prvi primer sarsa. x!x

No, eno provokativno vpr. Ali hodite v kitajske rastavracije? tam kitajci delajo, in verjetno jih ima kar nekaj takšne ali drugačne stike s rodno domovino. x:Dx

Saj verjamem, da pri drugih ni tako hudo, a skrajnost je vsepovsod.

Upam le, da bodo učinovito zdarvilo čim praj našli. Nam je še cool, ko smo zaenkrat tako daleč od te bolezni, ampak zaenkrat.

Če bo prišla tud k nam, jaz ne bom mogla preprčit, lahko naredim le eno stvar. Ne obremenjujem se s tem. x;)x

ANGELI LETIJO ZATO KER SE NE JEMLJEJO RESNO

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...