Skoči na vsebino

Prijateljstvo

nejkica

Recommended Posts

Ja imam grdo navado, da zelo dobre prijatelje ko se srečamo povprašam če so kaj "bubali" ali pa če jih kaj kurc gleda. x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx seveda reakcija je v smehu, še posebej če so njihovi partnerji zravn. x:Dx x:Dx x:Dx.

Smatram x^x da bi morali biti prijatelji medsebojno tovariški v pravem pomenu besede. Tovarištvo med prijatelji izgineva in vse bolj prihajajo v ospredje drugi interesi. Predvsem statusni simboli.

Ja sam ka mali pao s lipe
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 168
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Eh Yoko......klamfajo....... x;)x  :xx!: ....tega kako nihče nič ne pričakuje od nikogar imam že počasi dovolj........ker to velja res le za izjemno redke izjeme......pa valjda niso vse na tem forumu x:Dx .

Najprej treba ugotoviti kaj ti smatraš za prijatelja........ker prijateljev ima človek v življenju zelo malo, zeeeeeloooo malo. In od prijatelja jaz v tem svetu takšen kot je pričakujem dosti.....in sem zanj tudi pripravljen narediti dosti..........Pričakujem, da mi stoji ob strani, ko sem v stiski, mi pomaga v okviru njegovih zmožnosti in da se seveda potrudi, da me posluša, se pogovarja z menoj, me podpira, vzpodbuja.....da mu lahko zaupam svoje največje skrivnosti in vem, da bodo ostale pri njem, da se lahko z njim zapijem, zabavam, potujem, hodim na prireditve........da se mu pustim spoznati do konca in me sprejme takšnega kot sem, da ga lahko pokličem v stiski ob treh zjutraj, da bo prišel po mene 200km daleč, če bo to potrebno, da me ima iskreno rad .......skratka veliko pričakujem od prijatelja....da mi stoji ob strani v dobrem in slabem.......in vse našteto in še več kar sem pozabil omeniti sem mu pripravljen nuditi tudi jaz......Toda takšno prijateljstvo mora vzkliti, zoreti.....in dozoreti....šele potem je to res pravo prijateljstvo.....ko se zanj več ne rabiš spraševati a je pravo.....ker je življenje pokazalo, da je.... In ko se vprašaš koliko ljudi ti je pripravljeno, sposobno uresničiti ta tvoja pričakovanja....ugotoviš, da imaš zelo malo prijateljev....vsakega, ki ga imaš.....pa je izjemno dragocen......in realno je, da jih dosti ne moreš niti imeti.......in je že razlog, da je temu tako. x;)x

Mick!

Nisem prepričan, da smo tukaj prav vsi čudaki.

Po mojem je razlika med pričakovanjem in dejstvi. Dejstvo je, da bo pravi prijatelj prišel , ko ga pokličeš oz. rabiš, pa če to pričakuješ ali ne. Problem je, da od ljudi pričakuješ da bodo prišli, pa ne pridejo. Mogoče le ti niso prijatelji ali pa pač ta trenutek ne morejo, in če si jim ti prijatelj boš to razumel! Od nobenega ne pričakuj, da bo vedno in samo tebi na razpolago - vsak ima svoje življenje in privilegije, obveznosti, ... Bistvo je v temu, da vsem, in še posebaj prijateljem, to dopustiš in jih vzameš takšni kakršni so!

Je pa tudi res, da imaš malo prijateljev - vsaj tistih pravih! Mislim pa, da je problem v tem, da če od nekoga nekaj pričakuješ in potem tega iz kateregakoli vzroka ne dobiš, le tega ne smatraš več za prijatelja namesto, da bi dopustil tudi druge možnosti. Osebno smatram za prijatelje tudi ljudi s katerimi se nisem videl že 10-15 let, pa so mi še vedno pri srcu. Vem da, če jih spet srečam, ne bo več isto - vendar tista vez ostane, in če jim daš možnost se spet lahko razvije tisto pravo prijateljstvo (seveda ne vedno, je pa velika verjetnost)!

• 2 weeks later...

Mick, res mislis, da se prijatli dobro pocutijo, ce jim ni treba pomagat.

Zame je kdaj prou obratno, ko vidim prijatla, da se muci (tako ali drugace) in ne vprasa za pomoc mi je hudo. Ne vem kaj naj si mislim, sem slab prijatelj ali kaj je narobe z mano...

Sej v koncni fazi vse probleme resi vsak sam (ne govorim o prenasanju pohistva, ...), so pa prijatli tisti, ki ti stojijo pri strani, ti kdaj odprejo oci in razumejo tvoje odlocitve oziroma jih sprejmejo tudi, ce jih ne razumejo...

Včasih si pač takega razpoloženja, da ne pride v poštev niti partner niti prijatelji, še tako dobri. Potrebuješ čas in mir da postaviš stvari na svoje mesto in to ne pomeni, da je s komerkoli okoli tebe kaj narobe. :flower:
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Prijatelji so dabest, od njih pričakujem da bodo tisto kar so, in prijatelji postanejo takrat ko ugotovim na njih tiste dobre značilnosti ki jih lahko nosi človek.... in sem jim tudi jaz en tolk všeč da se pogovarjamo.... zabušavamo čas skupaj... hehe, to je prijatelj...
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

živ...

me veseli, da vas je tolko napisalo komentarje glede prijateljstva, ker kot nekateri od vas pravite...prijateljstvo je nekaj posebnega, enkratnega in včasih se ga ne da opisati...

zgodi pa se, da včasih preveč od njega-prijateljstva pričakuješ...takšne napake sem jaz včasih delala, venadr me je izučilo...in človek se na napakah uči...najtežje na tem svetu je nekomu zaupati..to je lahko zelo dolgotrajen proces...vsaj zame to velja...sam na koncu, ko vidiš da to je to...da ni več ovir...da mu/ji lahko zaupaš vse tudi "svoje" življenje, potem to je to...

Kakor za koga......sam sem s takšno svojo ugotovitvijo čisto zadovoljen x:Dx :palec: . Če bi pa pozorno bral....bi opazil, da je šel "mogoče" v kontekst odgovora postu JanjeK.......kar pomeni....da mogoče pa res....le njej x;)x . Pa lep pozdrav x!x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

..eh Mick, sej si v redu dedc,samo tisti "mogoče" pa še zmeraj ostane(kot si s svojo ugotovitvijo čisto zadovoljen), a ne? In če si do prijatelja samo "mogoče" iskren, ga je prijatelj naj....,pa še sam, s takšnim odnosom,se strinjaš?
Glej naprej, če se le da,...

Prijateljstvo ima več stopenj in za pravega prijatelja imam jaz takega človeka, ki razen spolnosti kar se tiče zaupanja doseže približno tak nivo kot partner, to pa ni malo in običajno na lepe oči nisem 100% zaupljivo bitje ... x8Dx
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...